Отговори
# 585
  • Пловдив
Денислава, да не бъркаш запушени слъзни канали с конюктивит?
Консултирай се с лекар, може и само с правилен масаж на очето да мине.

# 586
Пиша ви доста поспала през нощта  Mr. Green Малкият пропусна едно ядене - за първи път! От 9 ч. вечерта се събуди чак в 1,30, а после в 5 ч., та успях да дремна доста. От няколко дни по цял ден реве, дори и в количката като е /а обикновено там спи като пън/ - вероятно колики, та сигурно се уморява много. Дано да мине този период бързо, че така много се мъчи горкият ми той.

за бибероните - аз в магазина виждам само 2 вида - 0+ и 6+, а вие ми говорите и за други  newsm78 Има ли наистина? И друг въпрос - колко време е хубаво да се ползва един биберон? И зависи ли времето на употреба от това дали е каучук или силикон? Аз съм купила каучуковите на Нук. Ние сме на кърма и много рядко ползва биберон, обаче все пак трябва да се сменя - гума си е това. С бибите имам същото питане - колко време може да бъдат ползвани?

За фенугрийка - наистина е така - изчерпали са го. Вчера и аз отидох, за да си купя, обаче - нъц. Писах им с питане дали ще има нова доставка, дано да отговорят.

Направо ме шашнахте с инфото за препаратите срещу слънце!!! Не се бях замисляла, че все пак зависи от месеците и си мажа спокойно!!! Ужас! Ползвах на бебешкото масло срещу слънце на Бочко, но спирам и минавам на кокосовото масло, както Котката е посочила. Обаче дали ще има ефект когато слънцето стане силно, а ние пуснем децата си само по кълки? Говоря за месеците преди 6-и.

Никито, искаш да учиш, аз пък не ща вече  hahaha Много ми идва - особено веднага след раждането. Може по-нататък да мина отново на тази вълна, но просто усещам как главата ми е празна и не искам да си задвижвам изобщо мозъка - искам да си гледам само бебето  Joy Което хич не е хубаво - подобно зацикляне. Така че от друга страна е добре, че има какво да правя друго. Моят съвет е да ходиш на някакви курсове, а не да се занимаваш от вкъщи. От подготвянето за изпитите знам, че от вкъщи е почти невъзможно да правиш каквото и да било, а и мързелът е по-голям така.

Денислава, дано да се приключат проблемите с очето бързо - много гадно така, да се мъчи детенцето....

# 587
Отговор от Befit за фенугрийка на Томпсън:

За съжаление, ще Ви разочароваме с отговора ни. Доставчиците на продукта спират вноса на цялата марка Томпсън и няма от къде да Ви доставим този артикул.
Това, което можем да направим, е да Ви подарим 5% отстъпка за Вас и вашите приятелки, (използвайте код: gobio ).

Еми, това е - ще се бъркаме за по-скъпата марка от 15 лв.

# 588
  • Пловдив
А на мен ми е много хубаво да си гледам бебето и голямото и друго да не правя  Mr. Green

# 589
Моля кажете къде мога да намеря съвсем обикновено бяло поларено одеало, по възможност да е по-голямо от 90х90. Търся в разни онлайн магазини, но засега удрям на камък. Обикновено са или прекалено малки или с някакви картинки.

Панди в Икеа..каквото душа ти иска.... Peace

# 590
И аз си мислех за Икея или Джъмбо. Днес ще ида до Джъмбо, че е до нас, а до Икеа... не знам кога ще успея. Мерси за идеите на всички.

# 591
Панди, ако ходиш до икеа, свиркай да пием кафе Simple Smile

# 592
  • София
Здравейте и от мен - за първи път успях да си свърша някаква работа. Малкия спи в количката вече 2 часа и нещо. Пропусна часа за хранене. Не я знаех тази екстра и дано не е временна. Забелязах, че у нашите спи много, понякога по 3-4 часа през деня без да се буди. Там спи на едно меко матраче, поставено върху олекотена завивка и се образува нещо като улей. Подобно е и в количката. Знам, че не е много ортопедично и даже имах спорове с нашите да махнат завивката, но явно така му е удобно и не се буди. Ако го оставя денем в леглото или на дивана, след 20 мин реве. А дано така да спи повече!

Никито, какво образование, какви 5 лева! То време за сън няма. Направо се възхищавам на такива хора, които успяват да си преразпределят и без това оскъдното свободно време. Аз имам доста работа да върша и даже съм си взела материалите за вкъщи. Мислех си, че по време на майчинството ще свърша всичко. Да, ама не. Не съм седнала и подозирам, че няма и да седна на я върша.

Тонини, от поста ти разбирам, че вноса на топфер се спира, така ли? На всички продукти, или само на този? Защото исках да взема трици за вана, та да знам да бързам ли, че още имам мостри.

# 593
.

Вашите бебоци могат ли да се обръщат от гръб по корем и обратно? Ние се опитваме, ама не можем още.

Нашият още не може... поседи малко по корем и почва едно мрънкане и едно скрибуцканеее  Laughing

За бибероните - единияките отдавна се разшириха от това изваряване и попарване и направо тече струйка. Същото е с двойките. Бебо се дави, та ползвам на Авент (те нямат номер и като цяло изглеждат много дървени, нямват системата за антиколи на НУК, но с тях е най-добре )

Относно бибероните не знам какви ползваш на Avent, но и ние тях ползваме и имат номерация 1+,2+, 3+. Natural се водят и са с анти-колик клапи. Съжалявам,че така изглежда цитата,но от тела не мога да се оправя.  Laughing Hug

# 594
И при мен протичането на гърдите си продължава,не мога и да си помисля да махна подплънките.

Никито
,и аз не искам и да чуя повече за учение.Искам само да си гледам децата.Искам спокойствие,а не да бързам да свърша домакинската работа и да ги приспя,че да уча.С каката цялото майчинство ми премина в учение.Сега ми предстои само защита на магистърска теза и край.Нямам търпение да свърши.Евентуално в края на майчинството мога да запиша някакъв курс за опресняване на английския,понеже за работата изключително много ми трябва,а се притеснявам,че като не съм го говорила толкова много време нивото ще ми е паднало.

tonniny ,аз пия витамини Мамавит от както съм родила,даже в началото и желязо пиех заради нисък хемоглобин.Смятам да ги пия още известно време.Все си мисля,че ако аз не приемам достатъчно витамини и в кърмата няма да ги има.Старая се да се храня разнообразно,но сега заради коликите доста храни съм ограничила.

Днес времето е чудесно и ние добре се разходихме Simple Smile.Много добре се чувствахме и двамата.

Аз искам да попитам кърмещите мами - когато бебетата започнат да правят по-големи паузи през нощта,ставате ли да се изцеждате?Тази нощ моето момче поспа повече от друг път и аз се събудих с огромни твърди гърди.Взех го при мен макар и заспал и се опитах да му дам да яде.Тикай,тикай тая гърда,ама не става,момчето си спи.И така аз се притесних да не направя пак някое запушване на млечен канал и трябваше да се цедя.Ми то това цедене по-кофти от това да ставам да го храня на 2 часа.Направо ми се иска да не прави нощни паузи  Embarassed.

# 595
Здравейте, тъкмо се прибрахме от разходка, беба още спи, затова набързо да се разпиша.
Зелено човече, благодаря. Няма препълване и свръх лактация. Значи ще си чакам преминаването. Дано е скоро.  Peace
Никито, Денислава, Севи_то, и аз съм във вашия отбор по хранене.  Laughing Аз през деня съм ок, но след вечеря зверски огладнявам за сладко.. От няколко дена все си викам, че ще се ограничавам, но уви..
Никито, прекрасно е, че имаш сили и желание да правиш нещо друго и да се развиваш. Simple Smile Аз бих заложила също на език или някакъв  друг образователен курс, който ще ти е полезен и интересен.Аз бакалавър завърших, докато баткото беше бебе, а магистратура в началото на тази бременност, та с университети засега не ми се занимава. Покрай 2те деца, домакинството, недоспиването и т.н не ми остава сила, но определено ако можех бих започнала отново да ходя на Зумба. Така ме вдига и се чувствам прекрасно. Надявам се все пак скоро да успея да стигна до там. 
Денислава, за оченцето наистина както е писала Миралюба, разберете дали е конюнктивит или слъзен канал. При нас е второто - педиатърката каза само с преварена вода и памуче да се почиства, без капки. И наистина забелязвам, че отшумява. Понякога има повече секрет, понякога изобщо. Така че може и при вас да е така.
Витамини пия сега на Допел Херц за бременни и кърмачки.
Бебетоо, аз по принцип не се цедя, но един път ми се наложи през нощта да стана, че бяха препълнени и течеше. Изцедих се на ръка и то само, за да облекча.  Peace
За обръщането от гръб по корем и обратно не са ли малки още?  newsm78 Трябва да си погледна албума на баткото.
Има ли мами, които не мажат с нищо за слънце? Аз съм от тях.  Embarassed Не съм се сещала просто.
Добре дошла на новата мама. Simple Smile

# 596
Ето ме отново след един уморителен ден /за сегашното ми състояние/

Разходихме се за първи път с Калима и бебоците в парка на Гео Милев. Много беше приятно на топлото време. Оглеждахме се за Денислава86, но уви - не те видяхме /бяхме там към 14 ч./

След това изтърчахме с ММ до ортопеда - Драганов от ВМА. Е, няма такава скица. Съжалих, че ММ остана в колата - такова представление ми изигра, че си заслужи всяко левче, което дадох за прегледа. Голям смях. Супер ми беше полезен освен това. А на бебчо всичко си му е наред.

Основното, което ме посъветва е, тъй като ще го гледам това дете до 30-годишната му възраст  hahaha, каквото си го направя, такова ще стане. Тоест ако пресирам нещата, ако го лигавя, ако аз греша, то трябва да се сърдя само на мен си какъв мъж е станал в бъдеще.  Пък след 30 години го поемала "Оная" и целият ми труд отивал по дяволите  Joy Joy Joy Joy

# 597
Привет мамчета,

не съм се вясвала отдавна ,ама все време не остава.От сутринта като станем програмата е една и съща- миене,преобличане ,приготвяне и сваляне количка и....навъъъъън.Времето е супер тея 3 дни и утре ще използваме докрай,че от неделя пак ниски температури дават Rolling EyesВчера моя мъник навърши втората си месечинка  bouquet и по тоюи повод получи много подаръци - смяна на гардероба,че всички дрехи умаляха #Crazyи вече сме на размери 68-74,разкошна плетена бяла пелена ,играчка за закрепване на кошарата,активна гимнастика,светеща и пееща костенурка - нощна лампа и дъждобран  Gift Gift Gift GiftА мама днес получи подарък- разкошен лаптоп за да може да си джитка  из нета като е навън  Joy

Много съм щастлива!!!

После ще се включа по другите теми,че моя юнак пак се размъркаааа #Cussing out

# 598
Здравейте мами! Да се похваля моя бебок е 4.4450кг. изписаха ни 3.300  надали сме с 1кг.- като махнем дрешките. Днес малкия ми видя сметката от 3 вечерта макимум да е спал 30мин. то бе дондуркане то бе чудо. На вас колко ви подължи кървенето след раждането на мен днес ми е 25-ден откачам вече. На всички  bouquet

# 599
Здравейте мами! Да се похваля моя бебок е 4.4450кг. изписаха ни 3.300  надали сме с 1кг.- като махнем дрешките. Днес малкия ми видя сметката от 3 вечерта макимум да е спал 30мин. то бе дондуркане то бе чудо. На вас колко ви подължи кървенето след раждането на мен днес ми е 25-ден откачам вече. На всички  bouquet
Здравей Деси  Simple Smile
много добре  сте наддали. Браво  Hug . Относно малкия,ако принципно ти е кротичък и не го мъчат коликите вероятно деня му е бил малко по-емоционален. Иначе за лохиите при мен бяха 35 дни и тамън спряха и ми дойде цикъла  Laughing . Но доколкото си спомням е нормално и 40 дни. Peace

Мами тук някой беше споменал за сополки при бебока си. Аз на моя всеки ден му вадя. При Вас как е. Питах педиатърката. Тя ми каза да не се притеснявам.
И друго-някоя мама,която има babyvac как процедира,ако бебчо го е страх от прахосмукачката?

Общи условия

Активация на акаунт