Отговори
# 615
Здравейте!
Имам един въпрос. Акото на М. е различно от 3 дни. Изхожда се веднъж дневно, което не ме тревожи, обаче първо излиза едно глинесто, много светложълто-сивкаво и с леко зелен отенък а след това нормално жълто ако. Вчера бяхме на контрола в Токуда. Обясних за акото, неонатолога ми каза, че бялото било тревожно. Да ама чета друго... Sad
Измериха го и се оказа че е качил 680 грама за 28 и, чудя се не е ли малко? Първият месец, за 40 дни качи 1,500!

# 616
Здравейте!
Имам един въпрос. Акото на М. е различно от 3 дни. Изхожда се веднъж дневно, което не ме тревожи, обаче първо излиза едно глинесто, много светложълто-сивкаво и с леко зелен отенък а след това нормално жълто ако. Вчера бяхме на контрола в Токуда. Обясних за акото, неонатолога ми каза, че бялото било тревожно. Да ама чета друго... Sad
Измериха го и се оказа че е качил 680 грама за 28 и, чудя се не е ли малко? Първият месец, за 40 дни качи 1,500!

И двете неща са нормални, макар 680 гр. да е по-скоро на долната граница.

# 617
ние пък правим едни балончета от плюнки и не спираме да си ядем ръцете, което уж се обяснява с това, че вече функционирали слюнчените жлези. Вчера и днес ревем много преди заспиване, въпреки че се приспиваме на ръце ooooh! До преди 2 дни заспиваше в количката още на входа, а сега плаче по 30-40 мин и там, докато заспи. Много горещо се надявам това да е само период и да мине бързо, че както не спи през деня у дома, сега ако и навън спре да спи, ще се гръмна ooooh!

# 618
Здравейте мами! Бчсна съм бебо рева цяла  нощ а моя спаи харка мачат го тия колики и това е. Помолих моя само да го наглежда да отида да се изкъпя а той заспа. Пълно безхаберие от негава страна бил уморен аз не съм хоро играя по цял ден и с баркам в носа. #CrazyБесанието е с пална сила на ръба съм на нервна криза искам помощ да се наспя поне ама няма. На вас мъжете ви помагат ли ви? Само аз ли съм така?На всички  bouquet 

# 619
ох, Деси, ужасно е това с коликите Confused Ние също имахме такива нощи, когато спях по час и половина, два, но за моя радост те отминаха. Колики още имаме, но вечер към 23-24ч вече заспиваме нормално. Моят половинчо ми помага много като се прибере от работа, но нощно време не става за нищо. Хубавото е, че детето спи добре нощем през повечето време, но за сметка на това през деня не спи у дома изобщо..идеално няма, стискай зъби, и това ще мине Hug

# 620
Деси, разбирам те напълно. Моя човек пътува и аз трябва нощно време да се оправям самичка за по около 10 дни. Иначе като си е в къщи гледа малкия до 12 часа и повече не може носими го да го нахраня и веднага изягва да спи Simple Smile. Дано скоро да ни отминат коликите на всички, които ги имаме. Пожелавам ти лека и спокойна вечер  Hug

# 621
Здравейте, мами!

тонито7, ние също всяка сутрин вадим сополки. Докторката ни каза, че на такова малко бебе нищо не се дава, само ако се стигне дотам, че това да му пречи на сученето.
svetla_1102, пъпките ни ги погледна педиатърката, но каза, че нейният опит с мазила е, че се влошава положението, така че си седим пъпчасали и грапави... Laughing
 ~Elg~, благодаря ти за класацията и че ни включи в нея!   bouquet
zuzi_79, това с яденето на ръчичките леко поотмина при нас, но имаше няколко дни, в които на сън или в полусънено състояние много им се настървяше...Сега май се задоволява с биберона в такива моменти. За плаченето: чета една книга, в която са описани 8-те основни фази на развитие на бебето и кризите, които са свързани с тях. Едната е около 8-та седмица, така че може да е това и при вас.
За ваксините: ние имаме правото да решаваме кои да се сложат на детето ни, което от една страна е хубаво, а от друга отговорно и доста натоварващо...информация всякаква и все противоречива, а шубето е голям страх  Joy. Тук се препоръчва на втория месец 6-валентна, тази за пневпококите и тази за ротавирусите наведнъж!  Sick Ние май ще сложим само 6-валентната на първо време...

# 622
mandarinkata благодаря ти за включването по въпроса ми Hug,при нас проблема е не само в пъпчиците, но и 2,3 лишея ( пак по лицето ), за които ми даде рецепта с това elkom за което споменавам, та разбрах, че е прекалено силно за 2месечно бебе...а педиатъра го изписва, което ме кара да подлагам всичко на съмнение и допълнително проучване Tired Препоръчаха ми да пробвам с преварен зехтин, но и все пак ако не се получи дали да го приложа еднократно.. newsm78 на едно от тях се получава като екземка..та ако някой има опит с това лекарство Rolling Eyes
Лека и спокойна  Hugвечер на всички

# 623
  • София
Бейбифейс,и Борислав е все кисел,вниманието му максимум за 20 минути и после newsm45.Дори и активната гимнастика не му е чак толкова интересна,на музикалната въртележка 10-15 минути и то ако някой му говори,и той казва само аууу и гууу Joy

Вие какво искате от бебета на по 2 месеца  Joy

На каката не й беше интересно нищо, освен мене, чак до след годинката. В бебешкия албум на въпроса "любима играчка" съм записала "мама" Simple Smile))
Сега съм суууууупер впечатлена, че Мила изкарва по 20 минути в гимнастиката и обръща внимание на играчки. Още не мога да спра да й се дивя Simple Smile

Явно всяко дете е различно. В книгите пише едно, на практика е друго. Аз пък се притеснявах, като гледах във Фейсбук как всички бебета имат усмихнати снимки, а нашия само реве и се мръщи. От седмица обаче има промяна в поведението му и почна вече да се усмихва на хората. Първоначално само на мен, после и на другите. Освен, че гука, се опитва и да говори. Когато му говоря, той започва да имитира движенията на устните ми, но без звук и след като се е помъчил доста без успех, накрая се чува само едно отчаяно ауууууу. На играчки не обръща никакво внимание, но хората много гледа и слуша, като му се говори. Харесва му в шезлонга да слуша музиката, също обича да му пеят.

Деси89, не се ядосвай, мъжете имат по-здрав сън от нас. Аз често оставям бебчо при таткото да се приспиват и ги намирам в обратното на желаното положение - таткото спи, а бебчо гледа. Преди малко пак го оставих да го приспива и познай - от тоалетната чувам как Яни реве. Изчаках малко и изхвърчах да видя. Изненада - ММ спи, а на 10 см от лицето му реве бебе и това дори НЕ го буди! Нощем също сама си ставам да се грижа за него. И накрая пристига свекито да ми каже как съм искала помощ от нашите, а тя сама си е гледала децата. Гледала ги е ама с мъж. А моя излиза в 6.30 и се прибира в 6.30 и не става нощем, само по изключение. Помага ми вечер за 2-3 часа, но заспи ли -край. Та затова искам помощ, ама ме е яд, че не й го казах в лицето. Ако се наложи нещо, него не го пускат от работа, а пуснат ли го с 300 зора, режат много от заплатата.

# 624
Здравейте,
Фейс, колана е обикновен. Купуван е от Италия, но тук някоя мама ги пуска на снимки. Слагам го за по няколко часа вкъщи.

Мандаринката, то само вие се родихте на термин:-)

За бебетата- мойте и двете са кротки. Особенно Илиян. Но сигурно после ще ми стопи лагерите:-) Simple Smile Simple Smile Simple Smile

За мъжете- моя помага като му кажа или тези дни направо го зарязвах в стаята. Иначе рано сутрин ако много ми се спи, само го сръчквам.

Аз пак влязах в скуката. Имам цялото време на света, та ще довърша разни започнати неща.

Пращам ви много  Hug

# 625
  • София
Добро утро,момичета.Аз днес съм станала в 5:30 за да отида до работата,че всяка година има профилактични прегледи,които са задължителни и оставих малчо на баща му,че после ММ отива на работа.Та така ги съчетахме нещата,защото иначе няма на кой да оствя детето.После като се прибрах измих чиниите,избърсах прахта,пуснах пералня и изгладих.После по някое време ще излезем на разходка.
Ооох момичета да ви се пожалвам малко...тоооолкова бързо минават почивните дни  Tired Толкова ми е хубаво когато сме цялото семейство в къщи.В събота бяхме цял ден навън,а вчера макар и в къщи пак беше супер.Таа пожалвах ви се....извинявам се ако ви натоварвам  Hug Това ще е от мен за сега....отивам да простирам и най накрая да пия кафенце  Laughing
Пожелавам ви лек,спокоен и прекрасен слънчев ден  Hug

# 626
Добро утро и от нас  Hug
И аз яхнала метлата от сутринта с ММ, така ме ядоса, че ще му излезе през носа....
Скрит текст:
Беше до късно на работа, аз му нагласих вечеря, нещо много любимо, оправих кухнята и легнах с малкия, той се прибра в 2ч, яде и вика сега идвам, направи алармата за 5ч, че аз няма да ч чуя.... Както и да е, направих я, събудих го. Стана и ми се разбуча, защо не съм му подредила гардероба, защо не съм му наредила шкафа с бельото, защо не съм му направила отчета... Еееее като станах и се разфучах, нахвърлях целия му гардероб на земята от яд.
Викам му ти като не спиш дай и аз да не спя, а? Та бебето си спи блажено, а аз съм се ококорила и ще пия кафе....

Ние сега 4 мами ще ходим на бебешка група в един детски център наблизо Simple Smile Нали сме голяма група Simple Smile Много е хубаво така, а Влади си има и другарка вече - бебе Сиана, тя е само 7 дни по голяма от него и даже са си лика прилика и на габарити  Joy Joy Joy

А в сряда сме на ваксина и ние...   Малко ме е страх честно казано, защото както ми е спокойно и спящо нощем детето, да не стане някой киселяк... неспящ  newsm78 Ама няма начин...

Ох, аз ще ставам сега, че Глади е гладен  Joy

Ели, мерсаж за първото място по големина, ххахахахха, като гледам сега и се стряскам ... 59см  Joy

# 627
Бейбифейс,и Борислав е все кисел,вниманието му максимум за 20 минути и после newsm45.Дори и активната гимнастика не му е чак толкова интересна,на музикалната въртележка 10-15 минути и то ако някой му говори,и той казва само аууу и гууу Joy

Вие какво искате от бебета на по 2 месеца  Joy

На каката не й беше интересно нищо, освен мене, чак до след годинката. В бебешкия албум на въпроса "любима играчка" съм записала "мама" Simple Smile))
Сега съм суууууупер впечатлена, че Мила изкарва по 20 минути в гимнастиката и обръща внимание на играчки. Още не мога да спра да й се дивя Simple Smile

И аз като теб, Коте  Heart Eyes

Иначеее какво ново при нас - каката изкара един ден у дома и днес пак я пуснах на ясла. Бебето вече е с хрема, смуча упорито с прахосмукачката. От довечера го включвам и него към инхалатора, ама да видим как ще стане. Освен да пробвам да го инхалирам докато спи  Thinking

Ив - направо ме уби ТМ с претенции за подреден шкаф. Аз такива неща не правя. Първо, защото и моят гардероб е с г*за нагоре и не е подреден  Mr. Green, второ - всеки да си подрежда нещата Peace Иначе много ви се радвам на голямата група, успех с ваксините  Hug

Елг, хубава класация  Hug За кротките деца - завид!

Лил0 - и аз така се чувствам относно почивните дни Wink Чакам с нетърпение да дойдат, а пък ако и ММ е в отпуска за мен си е празник! Но и тази година най-вероятно (също като миналата), повечето почивни дни ще ги изкараме в ремонт, надявам се това да е края на къртенето и мръсотиятам, за да можем да започнем спокойно да обзавеждаме  Tired

От днес съм решила да започна да се чувствам по-добре, стартирам малка програма с грижи за мене си  Heart Eyes Ако издържа две-три седмици ще споделя дали има резултат Peace
Усмихнат ден!

# 628
  • Пловдив
Кайлис и аз ка'т теб.
Онзи ден си оправих ноктите на ръцете и веждите, които бяха станали гъсталак.
Искам да се добера до козметичка и педикюр  Crazy

# 629
Лил0, и при нас е така с почивните дни.Много бързо минават Sad.Толкова ни е хубаво четиримата заедно  Heart Eyes.Няма значение дали ще сме на разходка или просто дружно ще чистим у нас.Много ми липсват почивните дни,сега с нетърпение чакам лятната отпуска на ММ,но пък тя ще е чак септември,понеже тогава планираме моренце Simple Smile.

Iv Min^smile ,твоят мъж верно има големи претенции.Разбирам,че обича подредбата,ама чак пък толкова да не се съобразява със ситуацията.....При нас моят гардероб е пълен хаос и ММ,все ме пита как намирам нещо вътре,ама на мен хич не ми е до подредба на гардероба сега.

Относно помощта на мъжете - и моят не става през нощта за бебо,ама ние си имаме договорка.Той приспива вечер бебето,така,че аз в 10 съм в леглото за да съм спала поне няколко часа през нощта.Същото така той се оправя с каката сутрин,прави закуска,приготвя и дрехи,води я на училище,после я взима и други такива.Така ми е добре,не ми е нужно и той да става през нощта,то и без това аз чуя ли плача на малкия се събуждам моментално и после не мога да заспя,докато не видя,че той е спокоен.Няма смисъл и двамата да сме будни.

Общи условия

Активация на акаунт