Отговори
# 630
здравейте Simple Smile
Ние тая нощ забравихме, че правим вече нощна пауза и ядохме през час-два..wtf?! Да видим през деня как ще е, подозирам, че понеже много спа през деня и сега си мисли, че ноща е ден и обратно..или е някакаква фаза на усилен растеж. Вчера стана беба на 2 месеца и е качила точно 2 кила за тези 2 месеца. Реално 2рият месец е качила над 1 йилограм, което смятам е супер. Нашия татко е поел изцяло каката, води, взима, кара по разни спортове и меропрятия, иначе тя е супер самостоятелна и вече няма нужда от много обгрижване, аз се занимавам с нея да й чета, да решаваме задачи, такива неща. Бебето мм го дондурка вечер, когато на мен вече света ми е крив, и после не го занимаваме през ноща, че все пак има стресова и отговорна работа, а и като е на кърма, той няма какво да направи за нея. Едно време с каката ставаше и през ноща. Да ви се похваля, беба се усмихва много сладко, толкова ми е хубава Simple Smile)) За диетата, днес пак я почвам...драма, драма с моя апетит, ставам все по-дебела. Аз си знам, че ям от умора, като не мога да се наспя и явно така компенсирам. Хайде момичета, хубава седмица, времето е на наша страна, така че трябва да е хубава Simple Smile

# 631
Ето и аз да се разпиша момичета,

Яде юнакът към 2, и в 5 почват стенанията и гърченето.Свива са на кравай,стене,пъшка,гърчи се,червенее,а си е със затворени очички.Ужас,колики ли са, що ли,вече и аз не знам...кога ще се успокоят нещата....и пак е проснат върху мен,оставя ли го и почват пак, и пак рев....
А за ММ, и той нещо се разсърди,че намал изгладена риза,ми...сили нямам за всичко пък!!! Обаче аз,после му се извиня, и му става супер гузно, и гледа после да компенсира.
Айде,че вързопа се събуди...

# 632
Здравейте, сладурки!

От няколко дни само ви чета (от 32 стр. насам Simple Smile) и то диагонално, но времето е кът.... - сефте
Ако изпусна някоя от вас, вярвам не го приема лично...аз на всички ви нееднократно казвам, че се радвам. И по ред на номерата

Много благодаря за отзивчивостта  и отделеното време на Пепеляшка от ЛЛЛ. Само вмъквам - вече всичко е тип-топ. Оставих да почива гърдата два дни , т.е само цедях и давах от шише, когато дойдеше реда й, мажех с Лансинох и кърма, оставях да диша на макс и... сега е екстра...Предполагам протриване е станало.

Благодарско и на sunflower3, Катёнок и mmateeva за отговорите

Цветно, хвана ме яд за ортопеда,но и се зарадвах, че всичко е наред

И ние като Ронкис, Ив Мин  и Тонини си блъскаме главата hahaha А как си яде и ръцете...голяма вкусотия. От 2 седмици някъде си смуче палчето много настървено, но не е от глад, а по-скоро за успокоение и приспиване...Притеснявам се да не му стане навик занапред, защото четох, че освен деформация на пръстчето,може да има проблем и с подредбата на зъбките и куп други неща,но нашата педиатърка каза,че е ок  newsm78

Кайлис, браво на М. за ортопеда. Браво и на всички останали бебоци минали прегледа

Тори, ти си супер мама...Възхищавам ти се и аз като Кайлис как успяваш с толкова хлапета

За оригването - не всчеки път се получава, но и аз ползвам описаните от вас методи Simple Smile

За спането навън
- Голяма хамалогия е докато го облека за излизане, но предполагам при всички е така и в повечето случай заспива чак след 30 минутна разходка..Понякога е кротък и си смуче биберонката, но понякога не е в настроение и иска доста да го забавлявам , че понякога и по няколко пъти да го взимам на ръце...

За хълцането
- и на мен ми казаха, че хълца, защото му е студено...А може и да е,защото е преял...Според мен си хълца, щото му се хълца Simple Smile))) Така ми е най-лесно Wink Joy

За отслабването и диетите - имам да свалям още 5-6 кг, за да си върна моите 43 кг. и се надявам да е преди разгара на лятото, че нямам дрехи и се депресирам допълнително.. в този ред на мисли Панди, браво за 90-дневната...Аз съм на мнение, че не може да се правят диети и да очакваш чудеса..Майката му е да си промениш генерално начина на хранене ( и на живот), ако искаш да има трайни резултати, а не да попадаш в онагьосани кръгове...Но пък най-важното е всеки да прави това, което го кара да се чувства добре и да не пречи на околните Wink)))

За потичането на кърмата -  още от болницата бях така. Храня на поискаване и докато кърмих на 2-2,5 часа се получаваше да мокря дрешките. Е, от време на време, когато кърмя - потича свободната гърда. Но сега ми се случва доста често, когато Алекс направи малко по-дълга пауза - 3,5-4 часа примерно., тогава си потичат и двете Wink, но няма да се оплаквам  при положение,че има толкова мами, които страдат от това, че количествата съм и минимални

За витамините - набавям ги само с храната - изобилие от плодове и зеленчуци ежедневно и само здравословна храна  Sunglasses. И през бремеността не съм пила, само фолиева к-на и желязо , тъй като не ям месо. И аз от време на време се вкарвам във филми ( като bebetoo) дали достатъчно разнообразно се храня и дали кърмата ми е висококачествена hahaha, тъй като покрай коликите съм ограничила част от храните, които по принцип са в менюто ми. Зеленко, може ли да го лишавам Малчо от нещо съществено важно без да разбера? newsm78>

За Фенугийка
- не пия, но пък след като прочетох постовете ви, започнах да слагам сминдух на всичко  - на крем супата от тиквички, на ориза, на елдата...Само на орехите и плодовете не го добавям newsm47

Елг, мерси за класацията

Кайлис, браво и за разкрасителните процедури

Панди,
намери ли одеалце?

Зеленко, Лимонката оздравя ли напълно?

Ронкис, какво стана с ортодонта? ( може и на лична:)

Гледам и във фейс има доста настинали и мами и бебоци , та в стила на Нури ви желая ДА СМЕ ЗДРАВИ!!!

много  Hug на всички и се извинявам за дългия пост

Мерси на Котката за полезните постове

# 633
ние пък правим едни балончета от плюнки и не спираме да си ядем ръцете, което уж се обяснява с това, че вече функционирали слюнчените жлези. Вчера и днес ревем много преди заспиване, въпреки че се приспиваме на ръце ooooh! До преди 2 дни заспиваше в количката още на входа, а сега плаче по 30-40 мин и там, докато заспи. Много горещо се надявам това да е само период и да мине бързо, че както не спи през деня у дома, сега ако и навън спре да спи, ще се гръмна ooooh!

Зузи, все едно аз съм го писала Mr. Green

# 634
ell 83 колики са това гърчене,нищо,че е през нощта. Пълни глупости са това,че били само по три часа на ден в следобедните часове. Моя преди месец и той така правеше. По цяла нощ едно пъшкане,едно напъване и едно ръмжене. А си спеше човека. Сега не знам коликите ли отминаха,капките ли си действат.Не знам,но нямам намерение да ги спирам,за да разбера  Laughing
Относно мъжорята повечето са така. Моя в началото ми помагаше,но то и няма как да не събудиш при едно такова канско реване,но откакто Алекс спря да плаче при смяната на пелените и той спря да става. Иначе денем помага като си е в нас не мога да се оплача. Относно гладене-сам си се глади,не цу харесва аз как го правя.  Joy
Лек и хубав ден момичета   bouquet Hug . Прекрасен е за разходка. Уви ние ще си седим в нас,защото мама е болна. Sick

# 635
Здравейте! Нямам време - тотално обсебена съм новата си любов - Canon и Photoshop. Буквално сънувам как снимам и обработвам снимки.  ooooh!  Joy А след първоначалното си окуражаване и ентусиазъм за мен и фотоапарата, ММ започна да бие от бой като разбра, че ми предстоят месеци на тотално отдаване, докато стана наистина добра. Такива са мъжете - първо давай, сбъдни си мечтата, каквото коства, това и накрая като видят, че то не е като да смяташ с калкулатор и се започва едно мръмкане...  Rolling Eyes

Анели7, Десита намерих одеалце, да. В Джъмбо има точно каквото ми трябваше.  Simple Smile Ма да не помислите, че ми трябва за бебето? Неее, за сниманеее, хахаха.  Joy

Елг, на патерица да ти е жива и здрава каката!  Hug   bouquet И благодаря за класацията.

Кайлис, не знам дали ми отговори за това дали вече намали слингоносенето или аз не съм видяла отговора? Браво за програмата. Аз с моята вече съм -5кг и съм безумно щастлива! Спешно съм за фризьор и разкрасяване на лице, но от болести на каката и баба и дядо, ще почака, че няма кой да гледа Лиза.

Никито, второто кило е само от кърма ли или все още даваш и АМ? Така или иначе браво.

Еуфория, и моята Лизи беше качила само 600гр, което педи каза, че е на долната допустима граница.  Сега само треперя имам ли достатъчно кърма и ще наддаде ли нормално до следващия ни преглед.  ooooh!

Деси89, дано бързо отшумят коликите. Sad

Ив Мин4е, "Глади гладен"  Joy Joy А за ТМ... нямам думи, честно. ooooh!
Скрит текст:
Ако приемаш лични съвети не допускай да те третира така. Sad

Много  Hug

# 636

Кайлис, не знам дали ми отговори за това дали вече намали слингоносенето или аз не съм видяла отговора? Браво за програмата. Аз с моята вече съм -5кг и съм безумно щастлива! Спешно съм за фризьор и разкрасяване на лице, но от болести на каката и баба и дядо, ще почака, че няма кой да гледа Лиза.

Да, от една седмица (откакто каката е на ясла) преди обед има подобрение в ситуацията, де си говорим, де се люлее, де нещо друго правим заедно. После в 12 го слагам, отиваме да я вземем и нататък както дойде.
За другото - разбирам те много добре, щото и аз страдам от липсата на време за задоволяване на тази страст, но...Какво да се прави, така ще е. Hug

# 637
Ето ни и нас, върнахме се от плей групата, много беше хубаво, Но Влади се наяде преди да започне и проспа всичко  Joy А да не говорим, че де що има майки ми завидяха как спи и по колко спи, пу пу, чак им казах да спрат да го хвалят, чеее... И понеже е "само на 2 месеца" а как се смеел, как общувал, "то обикновено почвали да го правят това от 4-ти месец"... Идеше ми да кажа ми то тукашните може, българчетата са друго тесто... Щото и Сиана е същата, гука, смее се, говори.

Панди, на моя син съм му сбъркала името трябвало е Гладимир да го кръстя  hahaha Joy
А иначе ММ беше споменал бегло "ако имам време да пооправя гардероба" и аз казах "ОК като ИМАМ ВРЕМЕ"  Joy Просто нямам, и се разбучах де, викам му не стига че е сготвено, че е подредено ми и претенции... Щото пък и аз гледам да не го дразня много, че той чисти, даже с детето със слинга и чистят двамата, аз да свърша нещо друго, ама просто сутринта той недоспал и май го хвана яд че аз ще спя  #Cussing out #2gunfire

Кайлис, сънувах те и тебе, аз ви подкарах с Пандата една след друга  Hug НАкипри се, нагласи се и излезе, а аз ще гледам децата и ги храних със сьомга И ТРИМАТА ххахахха, смятай какъв сън  Joy

Тонини, къде си бре, да не си потънала в учене  Hug

Брейййй от както се запознах с мамата на Сиана сме само по парковете и напред назад, много е хубаво така, сутринта в единия парк, следобед в другия, пък то и време чудно, та грехота да го изпуснеш.

Айде аз ви оставям, че пак ще излизаме   bouquet  bouquet  bouquet

# 638
панди, браво за резултата от диетата, супер си Simple Smile а за нашето наддаване, само на кърма е с изключение на яденето в 19 часа, когато давам 30/60 мл, което е нищо и мисля, че го правя, за да преяде и да се кротне , та да си почина малко хахах знам ли и аз Simple Smile За снимките, браво, ще станеш много добра Hug

# 639
Абе мами каква е тази техника за оригване ,която така я хвалите. Търсих, търсих назад в постовете,но съм пропуснала явно.  Thinking Laughing

# 640
  • София
Здравейте момичета! Не съм ви чела и писала няколко дни,но напоследък времето все не ми стига. Иначе Итън се сдоби с яка млечница-ама като ви казвам яка имам в предвид,че за два дни така му пламна устичката,че езикът му нямаше розова част-БЯЛО, и бяха излезли отвън на устничките . В събота бях на работа и мъжа ми го гледаше. Като се чухме в един от поредните пъти той ми сподели,че не искал да яде и бил много неспокоен. Естествено че го инструктирах за всички видове похвати-капки за колички,да му смени памперса,да го люлее в количката и т.н.,но не се получавало. Като се прибрах в къщи и видях устата му ми стана лошо  ooooh! В неделя веднага взехме Фунгостатин и днес вече е мнооого по добре,почти изчистен. Иначе стана ясно,че няма да мога да работя всеки weekend както ми се искаше,а през седмица. Таткото беше вдигнал 200 кръвно след прекарания съботен ден. Ама май и по-добре,че да може да излизаме по семейно му на разходки. Иначе все разделени.... И да ви се оплача,че аз съм със сцепена уста и в двете й ъгълчета, с ужаесн гърлобол от събота и за капак на всичко това съм се сдобила с прекрасен джоб на кътник-пак от събота. То не стига,че не мога да си отворя устата за да сложа нещо в нея ами и като го сложа не мога да го сдъвча. Днес търчах по кабинети,снимки-напред,назад. Обаче се успокоих-за 3 години период в който не съм ходила на зъболекар имам малко зъбен камък за изчистване и едно кариесче  newsm47 Та в четвъртък съм на ремонт. Ще взема и голямото хлапе да му видят танцувалната фасада на зъбите,ама то там ще търпи ортодонтска намеса....

# 641
Въпреки несгодите пак звучиш добре, ronkis!Браво!

Да можех и аз така....как да си организирам времето и да се справям,като цял ден се нсим и утешаваме и в редки моменти играем  newsm78.......как благородно завиждам на Елг!
А иначе,ако е живот и здраве,аз шофьорски курсове искам да изкарам....по повод това кой какво му се иска през тази година....

# 642
mandarinkata благодаря ти за включването по въпроса ми Hug,при нас проблема е не само в пъпчиците, но и 2,3 лишея ( пак по лицето ), за които ми даде рецепта с това elkom за което споменавам, та разбрах, че е прекалено силно за 2месечно бебе...а педиатъра го изписва, което ме кара да подлагам всичко на съмнение и допълнително проучване Tired Препоръчаха ми да пробвам с преварен зехтин, но и все пак ако не се получи дали да го приложа еднократно.. newsm78 на едно от тях се получава като екземка..та ако някой има опит с това лекарство Rolling Eyes
Лека и спокойна  Hugвечер на всички

Здравейте, mandarinkata и svetla ние също имахме проблеми с кожата на лицето, а в последствие и по тялото, че даже и по главата се появиха пъпчици. Започнахме да мажем лицето с Адерма, тялото също можем с Адерма, но едното е крем по гъст-за лицето и другото е лосион-по леко за тялото и накрая косата я мажа с преварен зехтин-на етикета на който пише че става и за козметика.
 Освен това къпем косата отново с Адерма а за тялото във водата слагаме на Topfer течна добавка за вана с трици.Резултата е че всички пъпки постепенно завяхнаха и сега е напълно чистичка  newsm44

Незнам при вас дали е същото, нашето го изкараха атопичен дерматит.Също незнам дали на вас ще помогне, но вярвам че няма да навреди, а и при нас незнам кое най много е помогнало.
 Според мен не е нужно да се ползват силни лекарства с кортикостероиди  Hug

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 19:44 от Q_A

# 643
Мамчета, някъде назад в темите се обсъждаха хубави електрически люлки, но нямам грам време да търся. Може ли да споделите отново, че тези дни ще се купува и такова чудо..останах без гръб ooooh!

# 644
Здравейте момичета! Не съм ви чела и писала няколко дни,но напоследък времето все не ми стига. Иначе Итън се сдоби с яка млечница-ама като ви казвам яка имам в предвид,че за два дни така му пламна устичката,че езикът му нямаше розова част-БЯЛО, и бяха излезли отвън на устничките . В събота бях на работа и мъжа ми го гледаше. Като се чухме в един от поредните пъти той ми сподели,че не искал да яде и бил много неспокоен. Естествено че го инструктирах за всички видове похвати-капки за колички,да му смени памперса,да го люлее в количката и т.н.,но не се получавало. Като се прибрах в къщи и видях устата му ми стана лошо  ooooh! В неделя веднага взехме Фунгостатин и днес вече е мнооого по добре,почти изчистен. Иначе стана ясно,че няма да мога да работя всеки weekend както ми се искаше,а през седмица. Таткото беше вдигнал 200 кръвно след прекарания съботен ден. Ама май и по-добре,че да може да излизаме по семейно му на разходки. Иначе все разделени.... И да ви се оплача,че аз съм със сцепена уста и в двете й ъгълчета, с ужаесн гърлобол от събота и за капак на всичко това съм се сдобила с прекрасен джоб на кътник-пак от събота. То не стига,че не мога да си отворя устата за да сложа нещо в нея ами и като го сложа не мога да го сдъвча. Днес търчах по кабинети,снимки-напред,назад. Обаче се успокоих-за 3 години период в който не съм ходила на зъболекар имам малко зъбен камък за изчистване и едно кариесче  newsm47 Та в четвъртък съм на ремонт. Ще взема и голямото хлапе да му видят танцувалната фасада на зъбите,ама то там ще търпи ортодонтска намеса....

Хей здравей ronkis браво, че така бързо сте се справили с млечницата, ние се борихме месец с нея и се предадохме, езичето чисто бяло и няма махане и фунгустатин и едни други капки ни правиха и капахме и мазахме с марля и какво ли не, но не успяхме да го изчистим  Sad педиатърката каза че нямало страшно ама аз виждам че я дразни. Вие как го прилагахте?

Общи условия

Активация на акаунт