Избор на сушилня - 5

• 475 279
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 455
  • София
http://www.siemens-home.bg/productlist/WT45W561BY#/tab-section-highlights тук малко по-подробно пише.
В стаята, в която спите ли ще е машината? Колкото и да е тиха, аз не бих могла да спя в една стая  с нея. Иначе ако ще е в друга но просто на стената долепена съмнявам се да ви притеснява с нещо.

# 1 456
etty775, Сушилните имат 2-до 3 филтъра, като последният е на кондензатора. Сушилнирте на Бош и Сименс - някои модели не всички имат самопочистващ се кондензатор, което е много добро.

# 1 457
  • на Мелмак
http://www.siemens-home.bg/productlist/WT45W561BY#/tab-section-highlights тук малко по-подробно пише.
В стаята, в която спите ли ще е машината? Колкото и да е тиха, аз не бих могла да спя в една стая  с нея. Иначе ако ще е в друга но просто на стената долепена съмнявам се да ви притеснява с нещо.

Благодаря!
Не , няма да е в същата стая , в съседна ще е  Grinning

# 1 458
  • на Мелмак
etty775, Сушилните имат 2-до 3 филтъра, като последният е на кондензатора. Сушилнирте на Бош и Сименс - някои модели не всички имат самопочистващ се кондензатор, което е много добро.

Е , това било , не филтър а кондензатор  Laughing
Ще ги науча .
ММ каза ОК , сега само трябва да отидем до магазин  Grinning

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 17:54 от etty775

# 1 459
Аз също обмислях Бош и Сименс. Самопочистването ме поблазни но разбрах че заради самата система на самопочистване сушилните им са с максимум клас на кондензация В. Заради това се отказах. Повече се притеснявах от влажния въздух който може да изпускат заради конденз зимата а от там мухъл. Имайте го в предвид.

# 1 460
  • Wonderland

Е , това било , не филтър а кондензатор  Laughing
Ще ги науча .
ММ каза ОК , сега само трябва да отидем до магазин  Grinning

Etty, от февруари тази година съм със същата сушилня. Много съм доволна. Поради липса на място съм я сложила в спалнята, но това не ме притеснява, тъй като машината има отложен старт и ако се налага го ползвам. Но предимно зареждам пералнята вечер преди лягане, като я настройвам да е изпрала след 9 часа, сутрин слагам прането в сушилнята, когато вече сме будни.

# 1 461
  • Wonderland
Аз също обмислях Бош и Сименс. Самопочистването ме поблазни но разбрах че заради самата система на самопочистване сушилните им са с максимум клас на кондензация В. Заради това се отказах. Повече се притеснявах от влажния въздух който може да изпускат заради конденз зимата а от там мухъл. Имайте го в предвид.

Не съм забелязала да изпуска влажен въздух. Нямам мухъл. А иначе чистя само един филтър под вратата, който се пълни с мъх, а доколкото разбрах другите сушилни имали и още един филтър на кондензатора, който трябвало да се чисти.

# 1 462
  • на Мелмак
Благодаря ви за споделеното.  Hug
Аз нямам мокро помещение и споделеното за конденза ми беше важно .

# 1 463
Ами аз съм виждала сушилня сложена в кухнята и след работата й стъклата се запотяваха и тъй като терасата в кухнята беше приобщена на тавана на терасата избиваше мухъл и хората оставяха прозореца отворен при работа на сушилнята. Тя беше Електролукс клас на кондензация В, иначе енергийния й клас беше А+ мисля. И затова страх лозе пази (и моята е в кухня с усвоена тераса) се отказах от самопочистването - така или иначе и при него има един филтър който се чисти ръчно. Та където един там и два. Единия е на вратата - всяка сушилня го има а другия е една гъбичка под люка - той се чисти веднъж на 5 сушенета. Машината сама сигнализира кога.

# 1 464
  • Wonderland
Чак пък да изпотява стъклата- категорично няма такова нещо. И още едно предимство на Сименса е, че дрехите излизат пухкави и като изгладени, а на сестра ми Уърпула ги вади супер намачкани.

# 1 465
  • Русе
Абсолютно няма влага, ползвала съм и комбинирана 8 г, вече 4 отделна, няма влага. Явно просто са имали проблем от това, че е остъклена тераса, не е имало хубава изолация, ...
Не излизат намачкани, ако не се тъпче. Затова е хубаво обема да е поне колкото пералнята, ако може и повече.

# 1 466
Здравейте момичета , ще купуваме сушилня . Четох доста назад , и да попитам Сименс и Миеле къде се продават ? И между Електролукс и AEG коя е по-добра ?

# 1 467
А каква е разликата между кондензаторна и с термопомпа ?

# 1 468
  • на Мелмак
Здравейте момичета , ще купуваме сушилня . Четох доста назад , и да попитам Сименс и Миеле къде се продават ? И между Електролукс и AEG коя е по-добра ?
Сименс е в Технополис , също може да видиш в сайта им.
Миелето е в Техномикс, Техномаркет  във фирмения им магазин и по моловете.
АЕГ е под шапката на Електролукс , така  че най-добре да прочетеш мнения и за двете .
За разликите  между двата вида сушилни е писано доста в началото на темата.

# 1 469
  • На брега на реката
Няма разлика.  Има кондензна с термопомпа и кондензна без термопомпа /с нагревател и вентилатор/. Кондензната с термопомпа е по-икономична, суши на по-ниска Т, съответно е по-щадяща към дрехите, но пък откъм време, програмите са по-дълги.

Общи условия

Активация на акаунт