Избор на сушилня - 5

• 477 389
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 820
  • София
Ферда, ММ купи гумени крачета и с тях стана много по-зле, затова ги махнахме. След това започна 1седмично гъзурчене около машината. Обобщено - нивелирът не върши работа. Трябва да се развиват крачетата, докато работи центрофугата, с по половин оборот и да се избере положението, в което не тресе или е поносимо. Нищо че нивелирът е на друго мнение. При нас накрая заспа и е като мушица. А в първия миг щях да ревна....

# 2 821
В Технополис има и антивибрационни подложки.

# 2 822
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Ферда, ММ купи гумени крачета и с тях стана много по-зле, затова ги махнахме. След това започна 1седмично гъзурчене около машината. Обобщено - нивелирът не върши работа. Трябва да се развиват крачетата, докато работи центрофугата, с по половин оборот и да се избере положението, в което не тресе или е поносимо. Нищо че нивелирът е на друго мнение. При нас накрая заспа и е като мушица. А в първия миг щях да ревна....
Ev_e, на мен ми идва отсега да ревна... А отгоре върху пералнята имате ли сушилня или са една до друга?

# 2 823
Ферде, пералнята ти явно няма опция да върти дрехите, докато си ги намести равномерно, че тогава да си центрофужи, каква марка е.

# 2 824
AEG Lavamat 74850A, 7 кг.

# 2 825
А гумена постилка пробвали ли сте?

ето такава

# 2 826
Не може с нея, отдолу е сифона на канала.

# 2 827
Ами ще сложите една дървена стабилна скара -нещо като палет от дърво, после положката и отгоре пералнята.Хем ще ти е по-нависоко и по-удобно за зареждане.

[img]http://www.rotom.de/media/catalog/category/hp-11810.jpg/img]

# 2 828
Ами ще сложите една дървена стабилна скара - нещо като палет от дърво, после подложката и отгоре пералнята.Хем ще ти е по-нависоко и по-удобно за зареждане.

нещо такова

# 2 829
Ха! Предишната ми пералня беше така, защото живеехме в студентско общежитие и всяка събота я тътрех от стаята до банята, за да я монтирам и да пера. Отдолу бях сложила колелца. Но, не знам сега дали ще стане, защото пералня и сушилня са една върху друга, т.е. дали ще издържи... Благодаря за идеята, бях забравила.

# 2 830
Защо да не стане?
Имам също сушилня върху пералня, по средата има чекмедже 11,5 високо и сушилнята не ми се вижда високо, обаче аз съм 178 см висока. Кофти е за навеждането, когато уредите са на ниско. Боли ме  често гърбът от домашната работа.
И кухненския плот ми е като за пораснали повечко- 95 см е , а стандарта май е 80.

# 2 831
Палетата няма ли да се срути?! В упътването на сушилнята изрично има указания, че ако се поставят като комин, то най-най-отдолу не бива нищо да има.

И ние сме така с плота, с тази мааалка разлика, че аз съм 152 см. Спечелихме място за чекмеджета, но за мен се оказа трудничко да работя, всъщност, лактите и раменете ми са все повдигнати и напрегнати, схващам се... Но това е друга тема.   Peace

# 2 832
  • София
Аз не бих сложила пералня върху подобна дървения... кекава история ми се вижда.

# 2 833
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Принципно палетите са направени да издържат много килограми, но според мен ако пода не е нивелиран пак ще се клатушка.
Иначе в чужбина е много популярно пералнята и сушилнята да са на пиедестал (въпреки, че до сега не съм виждала на основа и една върху друга).

# 2 834
Палета ще издържа поне в началото, но доколкото разбрах под него ще има сифон т.е. там ще се изтича вода. Водата/влагата е най-големия враг на тези палети. С времето ще се надуе и няма да може да носи тежеста и някой ден при започване на центрофуга ще каже прааас и пералнята ще се килне.

Общи условия

Активация на акаунт