Избор на сушилня - 5

• 474 642
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 910
Здравейте от днес и аз се обзаведох със сушилня електролукс с термопомпа 8кг.Та въпроса ми е за първа сушилня пускам ли нещо на кратка програма или направо си пускам стандартно.И нещо друго правили се?Имам впредвид включвам в контакта и толкова,нали?Нещо отзад по нея не пипам и не монтирам?
По инструкция обикновено казват да сложиш мокри хавлиени кърпи на първо ползване - на програма памук за гардероб, екстра сухо... За да се обере каквото има там фабрично по барабана и после да пускаш програми....

# 2 911
Благодаря ще пусна една хавлия или само единичен чаршаф на кратка и после вече стандартна.

# 2 912
  • София
Само я нивелирай преди това. Grinning

# 2 913
Здравейте, купих си сушилня AEG T 59860 лаватерм, но нямам инструкции за употреба и не знам как точно да ползвам програмите. Ще съм благодарна ако някой може да ми помогне.
Днес реших да я пусна на програма, която пишеше, че е 45 мин., а вървя 3 ч и 30 мин

Последна редакция: нд, 17 апр 2016, 16:07 от mira_krasi

# 2 914
  • София
Здравейте, купих си сушилня AEG T 59860 лаватерм, но нямам инструкции за употреба и не знам как точно да ползвам програмите. Ще съм благодарна ако някой може да ми помогне.
Днес реших да я пусна на програма, която пишеше, че е 45 мин., а вървя 3 ч и 30 мин
Дрехите на колко оборота са центрофугирани? Много е това време.

# 2 915
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Сигурно си пуснала някоя "Екстра драй" програма. Аз веднъж по погрешка пуснах на такава и ги въртя сигурно половин ден.  ooooh!

# 2 916
  • София
Стандартните /първоначално изписаните/ минути са сметнати след центруфуга на 1400 оборота в повечето случай, по-деликатните на 1000 оборота. Ако дрехите на mira_krasi са били цетрофугирани на 600-800 оборота и е пуснала нещо отсорта на "екстра драй" е напълно нормално да ги върти над 3ч., т.к. сушилнята преценява сама, кога са достатъчно сухи, според зададената и програма.
mira_krasi как ти се казва програмата и на какъв език са надписите на панела /преполагам са на немски/? В нета не ми излиза упътване на бг, само на английски и немски - такова устройва ли те?

# 2 917
  • Варна
Здравейте! Купихме си сушилня декември месец, имаше много мъх събран във филтрите. Четох тук в темата, че с времето мъха намалява. При мен обаче не намаля. Каква може да е причината? Визуално дрехите не изглеждат изтънели. Благодаря!

# 2 918
  • София
не съм забелязала да намалява.
Т.е. мога да кажа, че намалява, когато да кажем си кухиш нова хавлия, пуска повече и след 2-3 пранета самата тя  спира да пуска толкова...  но при минали през пране неща, не очаквай намаляване.

# 2 919
Намаля ми мъха който се образува по ъглите на стаите ако не мога да мина навреме с прахосмукачката. Иначе във филтъра на сушилнята сякаш не е намалял.

# 2 920
  • Варна
Категорично домашният прах намаля. Дрехи, минавани N на брой пъти през сушилнята, вече не пускат толкова мъх във филтъра.

# 2 921
Здравейте,
Закупих си сушилня GORENJE D 8665N с термопомпа. Редовно почиствам филтрите - този на вратичката и долу на кондензатора. Но в една брошура в Техномаркет прочетох, че има и трети филтър в барабана. Дали точно този модел няма или аз не го намирам?

# 2 922
  • София
Здравейте , Tigra 77. Имам същата сушилня и не знам да има трети филтър. В книжката за инструкция за употреба не пише ли дали има? Аз съм изключително доволна от уреда , пу-пу.

# 2 923
  • София
В допълнение сега си отворих инсрукцията и там не пише за трети филтър.

# 2 924

Не знам точно..но явно оборотите на центрофугата са по-ниски, защото вчера пуснах спално бельо на памук/ екстра и пак двойно повече ми въртя, отколкото изписваше на дисплея.

Общи условия

Активация на акаунт