Избор на сушилня - 5

• 478 781
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
 Laughing Sunglasses Леле, много съм търсена Simple Smile

Преди 10 години си купих на старо Миеле, което изгоря след около година и половина, но моделът беше на 25 години, кой знае колко годишна е била. Иначе сушеше добре. След като изгоря, ние вече бяхме привикнали на сушилня, а междувременно имахме бебе и отидохме да си купим нова от магазина. Тогава обаче в магазините нямаше голям избор като сега на сушилни, в техномаркет(или технополис) имаше по 4-5 модела и това е, купувай ако искаш. Средна като цена взехме една Аристон, от която съм крайно недоволна. Едно, че в магазина пишеше клас В, доста по-късно разбрах, че е клас С и харчи като ламя. Съвсем друго, че още първата година почна да се разваля, гаранционния сервиз е в Пловдив, на всяко разваляне я влачим от Сопот, после ходиш да си я взимаш, крайно неприятно. След като гаранцията свърши си я оправяхме основно у дома (електронен инженер). 2-3 пъти в годината сушилнята се отваря, половинът ремонтира и така. Много негативно съм настроена спрямо сушилни аристон. Хладилникът ни е аристон и не прави никакви проблеми, но сушилнята беше по-зле от всички останали уреди у нас. Преди година и половина се преместихме в Пловдив и си взехме въпросното АЕГ, което на фона на предната сушилня все едно не го използвам. Харчи много икономично електричеството. Като е с термопомпа суши по-нежно, свива по-малко от предните две сушилни.

Не забелязвам да е станало по-шумна. Не е 58 см дълбочина, има един наклон отгоре от плота и съвсем напред пълен размер от стената до предния панел си е 60см.

Искам да ви предупредя - сушилните са ШУМНИ! Никоя от тях не е тиха. И не от самите машини, а от въртенето на дрехи с копчета и ципове, особено е зле ако има катарама. Ако смятате да спите близо до тях и те да работят ..........

И ако не сте разбрали - аз без сушилня не мога, тя е един много ценен уред за мен и аз използвам ежедневно. Всичко суша в нея без 4-5 скъпи пуловера, програмата за вълна така и така ги изкарва влажни и ги досушавам, та изобщо вече не си правя труда да ги слагам. Всичко друго - бельо, чорапи, дънки, панталони, блузи, спортни дрехи, плюшени играчки, чаршафи, хавлии, всичко се върти в нея.

# 556
Така и заподозрях аз за размера, благодаря! И аз вече изнемогвам без сушилня, мрън. Винаги е било мъка зимата, ама вече аман. Няма да си я слагам в спалнята Simple Smile, в коридора ще е. Въпроса за шума бече от самата механика да не е шумно. От дрехите ясно, те и в пералнята дрънчат.

# 557
Могат ли да се вграждат сушилни? В шкаф примерно  newsm78

# 558
Раджа Никол, всичко може да се вгради - въпрос на оразмеряване на шкаф. Но задължително сушилнята иска да й е широко, за да циркулира въздуха около ея свободно.

# 559
  • София
Янтра, за мен това е първа сушилня. Не се оплаквам - суши перфектно, към това нямам никакви забележки. Ползвам я всеки ден. Но ако днес трябваше да избирам, бих си купила LG - технологично са много напред.
Пералнята е космическа - не на външен вид, както казах това е последното, което ме вълнува. Уникално тиха - буквално се чува само водата, никакви вибрации, изключително икономична, страхотни екстри, не знам как съм живяла без тях  Laughing  Дано се окаже и здрава, а не да почне през месец-два. сравнявам я с предишната ми Аристон, уж висок клас - маргарита, а такъв боклук! Оказа се, че дори не е прала добре, да не говорим за шума, който ме торомози 12 години.

И да, някой попита - моето АЕГ стана по-шумно и именно това ми дава едно чувство на безпокойство, че нещо ще му се случи. Някак се промени шума при работа - не мога да го опиша с думи, но е по-различен. Има още една година гаранция, така че ще изчакам да видя.

# 560
  • Пловдив
Ето, затова има много марки, аз не харесвам LG Simple Smile В момента 80% от уредите у нас са АЕГ - корави кучета, не искат да мрат.

Особено миялната - АЕГ на 6 години, стъжвам и живота и не се предава. Вратата и вече не се затваря добре, защото на ръба изтървах голям глинен гювеч и той се счупи. Понаместих я с чука да се затваря - мяилната си мие. Не изплаквам нищо преди да сложа вътре, мия с каквото ми дойде на ум, не слагам сол, мие минимум по две на ден, редовно и по повече - няма проблеми. А аз я чакам горката, защото искам нова, същевременно съм от Габрово и уред който се експлоатира безпроблемно не искам да изхвърлям.

# 561
Ev_e, имат ли сушилни LG? Не съм попадала на тях, явно не са така масови. Нямам такава марка у нас, засега, но следващия телевизор ще е такъв  Peace

За шума- от моята се чуват само ципове и катарами, както Янтра казва, не знам за друг, ама и много не и обръщам внимание, затварям вратата на пералното помещение и нищо не се чува в коридора.

mumbas, това ме интересуваше, ако има мято за охлаждане дали и трябва друго, опасно ли е /въпреки, че моята като я пипам не е топла отвън като работи.

# 562
  • София
Оказа се, че има - видях, когато купувах пералнята, преди това не бях виждала - явно се срещат рядко
http://www.lg.com/bg/sushilni

# 563
Оказа се, че има - видях, когато купувах пералнята, преди това не бях виждала - явно се срещат рядко

В сайта добре, но в магазинната мрежа не ги виждам /да се ориентирам за цената  Wink/

# 564
  • София

В сайта добре, но в магазинната мрежа не ги виждам /да се ориентирам за цената  Wink/

това е по-високият клас модел
http://techmart.bg/products/product_details/28952
като купувах пералнята, видях и другия - по спомени беше 1000-1200 лв. Сега го няма. Не се продават масово и явно зареждането е на поискване.

# 565

Особено миялната - АЕГ на 6 години, стъжвам и живота и не се предава. Вратата и вече не се затваря добре, защото на ръба изтървах голям глинен гювеч и той се счупи. Понаместих я с чука да се затваря - мяилната си мие. Не изплаквам нищо преди да сложа вътре, мия с каквото ми дойде на ум, не слагам сол, мие минимум по две на ден, редовно и по повече - няма проблеми. А аз я чакам горката, защото искам нова, същевременно съм от Габрово и уред който се експлоатира безпроблемно не искам да изхвърлям.
Joy  Joy  Joy
Дали е сънувала милата миялна какво ще трябва да търпи, като я експлоатира БГ мама, че и с три деца по два пъти на ден! Честно, като си търся домакински уред, трябва да питам коя марка при теб е издържала най-много. Това е най-ясният тест! Отначало се повъзмутих, че за миялна на 6 години мислиш вече за смяна, обаче като помислих малко - темпото на амортизация при тебе сигурно е доста по-интензивно от това у нас, като на два дни пускаме по една машина да мие.

# 566
  • Пловдив
Ами да, фактически повечето уреди не са направени за такава експлоатация, аз направо ги тормозя. Още при проектирането на всеки уред се залага определен брой цикли (пране, миене, сушене), и тъй като аз ги използвам двойно животът им в години се съкращава.

# 567
Ами да, фактически повечето уреди не са направени за такава експлоатация, аз направо ги тормозя. Още при проектирането на всеки уред се залага определен брой цикли (пране, миене, сушене), и тъй като аз ги използвам двойно животът им в години се съкращава.

Ама пък твоя се удължава  Laughing

Това се замислих като разглеждах пералните от линка на предната страница- дават годишен разход на ток и вода примерно  newsm78

# 568
  • Пловдив
За този годишен разход съм чела - те имат заложени определен брой цикли. Не си спомням колко, ако потърсите има информация. Това е нещо като разхода на автомобилите, който дават производителите.

# 569
Здравейте.
Снощи господарят ми нареди покрай всичко останало (бебе, чистене, гладене и готвене) до довечера да съм се образовала по въпроса за сушилните и отговорно да препоръчам някоя.......поразтърсих се, изчетох доста от темите тук и съм още до никъде  Confused
Нямаме възможност да ходим по магазини, ще се поръчва онлайн.
Въпросите ми (вероятно глупави) са следните:
1. Сушилнята може ли да започне да се експлоатира директно, или трябва да се свързва с канал, както съдомиялните и пералните?
2. Четох за свързване към комин - какво е това и при всяка сушилня ли го има?
3. Какво означава ''сигнал за пълен контейнер'' за водния контейнер ли става въпрос или за контейнера с дрехи?
3.1. Ако сушилнята има фунция за директно отвеждане на водата, това означава ли че е без контейнер и задължително трябва да се свърже с канала?
4. Правилно ли съм разбрала, че сушилня с термопомпа е по-икономичен вариант от кондензационната?
И накрая - някакво мнение за това уърпулче?
http://www.tehnomix.bg/whirpool-aza-799

Общи условия

Активация на акаунт