Избор на сушилня - 5

• 478 785
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Ние вече втори месец се сушим със BOSCH WTW 86361.
Суши машинката, не съм отваряла сушилник от как я взехме. Най-намачкани са излизали чаршафите, най-изгладени дрехите на децата.
Ако някой има въпроси съм на разположение.

# 616
Моята е тази http://www.technopolis.bg/b2c/details/680565/P11100201/Sushilnya-BEKO-DPU-8360-X и съм доволна от нея. Нека по-компетентните да изкажат мнение, аз не съм я избирала защото ми е подарък, а на подарък не се отказва Laughing
Здравей, preci.
Решихме и ние да купим като твоята сушилня.
Имам обаче два въпроса:
1. В коя част на сушилнята се намира водния резервоар?
2. Лесно ли се изважда за отстраняване на водата?

# 617
Момичета помагайте  Praynig Купихме сушилня втора употреба AEG но всичко е на немски и нямам упътване. Ще кача снимка на предния панел и ще помоля някой да ми преведе програмите
http://prikachi.com/images.php?images/617/7760617E.jpg
И до колкото успях да преведа с преводача, май няма програма за вълнени дрехи. Вие на каква програма сушите вълнените дрехи /не че имам много но .../
Доколкото изчетох темите, повечето от вас пишат че сушат дрехите на програмата за гардероб, а дънките ако ги суша на програмата за дънки /това вече го разбирам - jeans/ ще се свият ли?
Сани, по посока на часовниковата стрелка програмите са:
- осветление (горе в барабана има лампичка, ако не свети, може да е изгоряла)
 Памук:
- екстра сухо;
- сухо, за прибиране в гардероб;
- леко влажни за ютия;
Смесено пране:
- екстра сухо;
- сухо, за прибиране в гардероб;
- леко влажни за ютия;
- програма по избор - сама си настройваш времето, за което да суши с един от бутоните: Zeithvorwahl;
- сушене на чаршафи;
- сушене на дънки;
- спортни дрехи;
- лесно гладене;
- освежаване;
- вълна - при мен е 16 минути, дрехите остават влажни, но за вълна е нормално да е щадяща програмата.
Суша всичко на програмата за смесено пране-екстра сухо, 1,10 часа, тъй като не деля по материя. Наши дрехи, детски, дънки, чаршафи, хавлии - единствено ако дрехите са повече може да има някой ластик или подгъв леееееко влажен. Ако са само чаршафи, понякога ползвам и програмата за тях. Ако суша възглавница - сама си намаля времето.
Не се вижда, но може да имаш бутон Knitter shurtz plus, който продължава да върти барабана след края на програмата, както и Signal - за известяване за край на програмата.
Сушилнята ни е АЕГ - 7 кг, с пералня 5 кг нямам никакви проблеми.
Дано съм била полезна Simple Smile

# 618
  • Стара Загора
  bouquet  little chaos много, много ти благодаря. С английския съм добре, но с немски..... Да имо още няколко бутона, но тях долу горе ги преведох. Ето тези са http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1417669714l.jpg. Доколкото разбрах те са допълнителни бутони и мога да ги включвам след като съм избрала съответната програма. Преведох ги така от ляво на дясно - екстра нежно - за много деликатни тъкани,  за много сухо, защита от мачкане, което удължава програмата с около 60 мин. сигнал за край на програми и последното го преведох като синхронизиране, макар, че не знам какво точно иска да каже това  newsm78.

# 619
Сани, при мен го няма първия бутон, третият продължава да върти прането след края на избраната програма, като по този начин предотвратява/намаля намачкването. Можеш да го спреш по всяко време със Старт/Пауза, не е задължително да чакаш да спре въртенето. Ползвам го, когато правя нещо друго, за да не дебна кога точно ще свърши програмата, за да ги извадя и сгъна. Ако ги хвана навреме дори и ризи не гладя  Laughing Последният бутон Zeitwahl е за отложен старт (надявам се, че не ги бъркам с този до дисплея Zeithvorwahl), но единият е за избор на време на сушене, другият - за отложен старт. Можеш да ги провериш, със Старт/Пауза бутона се нулират настройките. Програмата с избор на време ползвам за якета.
Със здраве да си я ползвате, голямо удобство е   bouquet

# 620
  • Стара Загора
  bouquet  bouquet  bouquet Довечера мисля да я пробвам. Дано се окаже сполучлива, че втора употреба уред за пръв път си купувам. Но все пак от магазина ми дадоха 2 год гаранция и не ми е много притеснено.

# 621
Ние вече втори месец се сушим със BOSCH WTW 86361.
Суши машинката, не съм отваряла сушилник от как я взехме. Най-намачкани са излизали чаршафите, най-изгладени дрехите на децата.
Ако някой има въпроси съм на разположение.

Miraluba, интересът ми към тази марка все повече се засилва. За съжаление твоето моделче вече ми идва скъпо. Засега не мога да задам конкретни въпроси, защото не съм наясно с разликите в моделите. Затова ако можеш да споделиш общите си впечатления за работата на твоята машина, ще съм ти благодарна.

Коригирам се, мисля че твоята има програма за пух, а другата няма, аз не видях друга съществена разлика.

# 622
  • Стара Загора
little chaos тази вече пуснах сушилнята на програмата за чаршафи. Отчете ми един час и десет минути. Но е доста шумничка /или на мен така ми се струва/. Все още не е свършила да суши и незнам как ще излезнат чаршафите, но този шум - нещо като бръмчене от термопомпата нормален ли е? Все пак е втора употреба и не съм имала до сега сушилня, но тя е по-шумна от пералнята която не е от най-новите. Чета че сушилните на Беко са шумни, и при тях ли шума идва от термопомпата? Ако трябва да се спи в стаята в която е сушилнята, определено няма да може  Joy

# 623
Giada отиди и ги виж двете на живо, огледай вратата как се затваря и как уплътнява. Аз от тук натам това ще гледам първо. Не мога да си позволя машината да е повече от 60см дълбока, ограничено място имам - ниша в коридор, където ми е пералнята сега.
Най ми харесва модела на Бош за  2 000лв. обаче  Mr. Green Да му мисли Дядо Коледа. И показаното Горение гледах като алтернатива на D8Eco, но ми е предубедено вече за марката.
За тези пари по-добре си вземете Миле.

# 624
Аз до преди 30 мин. бях върл противник на комбинирана пералня и сушилня.Току що гледах в ю туб- Сименс варио перфект- Ай кю 700.Направо се влюбих.Само не разбрах къде са филтрите за мъхове.Ако има някой с познания на немски, да каже, че почти нищо не разбрах.

# 625
Комбинираните нямат филтър за мъхове, освен ако не са измислили нещо ново. И сушат на различен принцип.

# 626
papi6, ти къде си виждал Miele за тия пари? Най-евтината започва от 1500 и е доста по-нисък клас.

# 627
# 628
  • Стара Загора
По нагоре писах за шума, бръмченето което чувам от сушилнята. Иначе изсуши чаршафите и те си излезнаха сухи, топлички и нормално понамачкани, но този шум - нещо като бръмчене от термопомпата или компресора нормален ли е? Все пак е втора употреба и не съм имала до сега сушилня, но тя е по-шумна от пералнята която не е от най-новите. Бихте ли ми казали този шум който чувам, това бръмчене, нормално ли е? Ако трябва да се спи в стаята в която е сушилнята, определено няма да може  Joy Ако не е нормално, да ходя да я връщам  Rolling Eyes

Извинявам се, че пак питам, но дано някой с втора употреба АEG да се включи.

# 629
Супер е машинката , само ЧЕ
пише - - Енергиен клас : В - Енергийна консумация: 1.94 kWh , което съответства на другите марки на енергиен клас А - 30 процента дори ...Това дали е техническа грешка , реклама несъответстваща на действителните  показатели или за всяка марка енергийният клас е различен newsm78 . Цената за тези опций и марка е супер..../ като цяло / . Ще си запиша модела и ще я потърся във втора употреба - не мога да си позволя такава цена - това са няколко мои заплати / не уточнявамколко че ще паднете от смях /.

Общи условия

Активация на акаунт