Избор на сушилня - 5

• 475 229
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 545
  • София
Моята примерно в момента шуми повече от пералнята. Стана шумна след една година ползване. Бучи здраво. Отделно циповете. В мокрото е и не ми пречи през деня, но някак не си представям да я пусна, когато спя - че е залепена до спалнята.

# 1 546
Момичета, на тази програма "Микс" какво сушите, всичко ли може? Embarassed
Аз суша най-често дрехи на детето+хавлии на програма за синтетика, за около 2 часа ги суши. Другият вариант е да пускам сушилня два пъти: веднъж на програма памук за хавлиите и втори път на синтетика за екипите на детето.
Кой е по-удачният вариант?

# 1 547
  • София
Здравейте  Peace Поради липсата на пространство, решихме да си вземем пералня със сушилня. Можем да я позиционираме на конкретно място и само един модел пасва на зададените размери:

www.technopolis.bg/bg/Washing-machines%26Dryers/Washing-machine% … -364TC-S/p/688779

Моля за вашето мнение, имате ли впечатления от марката и конкретния модел?  newsm78

имам същия/или предишен/ модел на Candy/ пералня със сушилня. Преди това имах страхотна Сименс но без сушилня, и заради пространството реших и я дадох на майка ми а взех това безумно Канди. Моето мнение е твърдо НЕ!. От шест години я имам, от началото се опитах да ползвам сушилнята , нищо не изсушаваше, миришеше странно, след това се отказах въобще да я ползвам. Много е шумна, а след няколко месеца започна и много да трака. Не й обръщах внимание, но така или иначе ползвах само пералнята. Преместихме се преди няколко месеца, опитах да пусна пак сушилнята започна да ръмжи и да се дави, много странно, не опитах повече. След около месец започна да трака и пералнята, извиках техник от известна фирма за ремонти на перални и я отвори. Показа ми отгоре миниаюрна перчица, която била на сушилнята. Беше се счупила- от какъв зор така и не разбрах, и изпаднала надолу и дрънчеше от нея пералнята. Обясни ми че тази сушилня е "символична", никаква работа не върши и е абсурден този модел. Каза ми че много сме се минали, и въобще да не си помислям повече да купувам комбинирана. Махна повредената част, можеше да бъде сменена за около 100 лв, но аз не пожелах. Слава богу в новото жилище имаме място и ще си купя нови пералня и сушилня, всеки момент чакам да закараме Канди то в един апартамент, който ще даваме  под наем. Като пералня си работи, не съм възхитена но става, мнооого е шумна. Сравнявам я и с предишната си Сименс, която беше невероятно тиха. Та мнението ми е, че въобще не ти трябва комбинирана, още повече Канди.Успех!

# 1 548
  • София
Деси, Трябва да пуснеш своето мнение и в темата за пералните, ще бъде от полза - там се вълнуваха точно от този модел на Канди и някои дори се обидиха на съветите да не се купуват комбинирани уреди.

Sunshine, Програмата микс е точно за смесени материи, но обърни внимание, че е за малко кг - примерно за 2-3 кг максимум.

# 1 549
С Беко сме и съм много доволна. Даже не е с термопомпа, но пък изсушава бързо и всичко е меко и ненамачкано. Но е доста шумна, решихме проблема като я държим на остъклена тераса.
Миналата зима била ли е там? Интересно ми е не замръзва ли водата, която остава, а и самия уред дали работи на ниски градуси на околната среда?

Айде де, и аз това питам вече две страници  Laughing Сподели челен опит със сушилня на терасата?
Много пъти съм го писала, затова не се включих. От 4 години е на терасата, но там не става много студено, до 10-12 градуса пада най-много. През лятото суша на отворен прозорец. През зимата, докато работи, задължително отварям не прозореца, а вратата към стаята, за да не става конденз по стъклата на терасата. Може и да не се отваря вратата, но тогава става наистина влажно и сушенето трае много дълго. Сушилнята не е скъпа и даже не очаквах толкова добри резултати.

# 1 550
Здравейте на всички, прочетох доста по темата разлики, предимства недостатъци и т.н.
В крайна сметка харесах сушилня Panasonic NH-P80S1WGN има я в Technopolis 1399лв. На хартия нещата изглеждат много добре нисък разход на енергия 1.67 KWH, инверторен двигател, термопомпа и паро генератор. В магазина много ми я нахвалиха, което е естествено Wink . Но това което ме озадачи е отзивите на които попаднах в Amazon, преобладаващите оценки бяха 1/5 или 2/5 - общо взето всички проблеми идваха след известно ползване от 6м. до една година. Имали хора с преки впечатления от сушилнята и отнасят ли се проблемите спомети в Amazon.co.uk за уреда продаван у нас?

# 1 551
Здравейте  Peace Поради липсата на пространство, решихме да си вземем пералня със сушилня. Можем да я позиционираме на конкретно място и само един модел пасва на зададените размери:

www.technopolis.bg/bg/Washing-machines%26Dryers/Washing-machine% … -364TC-S/p/688779

Моля за вашето мнение, имате ли впечатления от марката и конкретния модел?  newsm78

имам същия/или предишен/ модел на Candy/ пералня със сушилня. Преди това имах страхотна Сименс но без сушилня, и заради пространството реших и я дадох на майка ми а взех това безумно Канди. Моето мнение е твърдо НЕ!. От шест години я имам, от началото се опитах да ползвам сушилнята , нищо не изсушаваше, миришеше странно, след това се отказах въобще да я ползвам. Много е шумна, а след няколко месеца започна и много да трака. Не й обръщах внимание, но така или иначе ползвах само пералнята. Преместихме се преди няколко месеца, опитах да пусна пак сушилнята започна да ръмжи и да се дави, много странно, не опитах повече. След около месец започна да трака и пералнята, извиках техник от известна фирма за ремонти на перални и я отвори. Показа ми отгоре миниаюрна перчица, която била на сушилнята. Беше се счупила- от какъв зор така и не разбрах, и изпаднала надолу и дрънчеше от нея пералнята. Обясни ми че тази сушилня е "символична", никаква работа не върши и е абсурден този модел. Каза ми че много сме се минали, и въобще да не си помислям повече да купувам комбинирана. Махна повредената част, можеше да бъде сменена за около 100 лв, но аз не пожелах. Слава богу в новото жилище имаме място и ще си купя нови пералня и сушилня, всеки момент чакам да закараме Канди то в един апартамент, който ще даваме  под наем. Като пералня си работи, не съм възхитена но става, мнооого е шумна. Сравнявам я и с предишната си Сименс, която беше невероятно тиха. Та мнението ми е, че въобще не ти трябва комбинирана, още повече Канди.Успех!

Благодаря много за изчерпателното мнение  bouquet Явно ще търся местенце за отделна сушилня Crossing Arms newsm78

# 1 552
да споделя и аз... взех си горение D9866E 9кг. пуснах бебешки дрешки  изсуши ги за 2 часа обаче вчера пуснах едно яке и един анцунг ей 4 часа ги въртя  спря и якето не беше сухо пуснах го пак още 40 мин пак е влажно ... Crossing Arms при вас стават ли такива работи? И хавлиите не ми стават мекички програмата ли не уцелвам незнам?! а и си шуми ...споделете при вас как е  newsm78
Напиши на каква програма си пуснала якето и анцуга, както и на каква програма - хавлиите. Иначе аз поне не мога да се ориентирам къде бъркаш, само мога да предполагам, че не използваш правилните програми.

ами първо ги пуснах на микс за гардероб после на памук +слънце като вдигнах сушенето на 3  накрая ги пуснах само на сушене за 30 мин .
 newsm78

# 1 553
  • София
Не знам, не съм забелязала чак такъв шум да вдига сушилнята. Ципове тракат, шум някакъв има, но с нищо не ми пречи или просто съвсем съм й свикнала.

На микс суша дрехи 1,40 ми е, попресушава ми. Суша 5-7 кг без проблем. Често пускам и на  часовник - 1,20ч. + деликатно като допълнителна функция. Всичко ми излиза съвсем схо.
На памук като съм сушала, хем са по-дълги, на каквото и да пусна съм имала някаква влага. Та суша всичко на горните две.

За терасите е много относително, зависи до каква Т пада на терасата. Ако пад под 5 просто не я слагате там, а търсите друго място.

# 1 554
Здравейте на всички, прочетох доста по темата разлики, предимства недостатъци и т.н.
В крайна сметка харесах сушилня Panasonic NH-P80S1WGN има я в Technopolis 1399лв. На хартия нещата изглеждат много добре нисък разход на енергия 1.67 KWH, инверторен двигател, термопомпа и паро генератор. В магазина много ми я нахвалиха, което е естествено Wink . Но това което ме озадачи е отзивите на които попаднах в Amazon, преобладаващите оценки бяха 1/5 или 2/5 - общо взето всички проблеми идваха след известно ползване от 6м. до една година. Имали хора с преки впечатления от сушилнята и отнасят ли се проблемите спомети в Amazon.co.uk за уреда продаван у нас?
И мен точно амазонските ревюта ме отказаха... даже в ютюб имаше едно видео ревю много ласкателно, а после прочетох в коментарите, че и неговата се развалила, не успели да я оправят и я сменили с по-нов модел. А така ми се иска да е с пара и да не е 2000 лева... явно ще чакам черния петък и ще се надявам да намалят някой Бош или AEG с парогенератор, че като гледам и от Gorenje-то с парата не са много добри отзивите няколко поста по-нагоре...

# 1 555
  • София
Васи, опитай на синтетика или на програма за връхни дрехи, ако имаш.

Стич, разгледай сушилните на LG - по спомен към 1500 лв. с пара, самопочистваш се кондезатор и пр. глезотии. Пералнята ми е с от тази марка с пара и вече цяла година не мога да й се нарадвам. Личното ми мнение е, че парата има повече приложение в пералня, отколкото в сушилня  Peace

# 1 556
Не намирам никъде по българските сайтове сушилня LG, единствено комбиниран уред. Само в техмарт излезе изчерпан модел на цена 1700.

# 1 557
Моля за помощ има ли някой сушилня марка Bosch wtl 6101. Търся инструкция за употреба.

# 1 558
  • София
Не намирам никъде по българските сайтове сушилня LG, единствено комбиниран уред. Само в техмарт излезе изчерпан модел на цена 1700.
Явно е изчерпан. Пералнята я купих точно от този магазин, доколкото се ориентирах, те внасят уредите. По спомен беше малко по-ниска цената на сушилнята, но е възможно да греша. Звънни и питай, предполагам ще дадат най-точна информация за наличност и цена.
Ставаше дума за този модел http://www.lg.com/bg/sushilni/lg-RC8055AP2Z

Скрит текст:
аз лично се чудя накъде да засиля АЕГто и да си купя тази сушилня, затова много се надявам да я зареждат от време на време  Mr. Green

# 1 559
Васи, опитай на синтетика или на програма за връхни дрехи, ако имаш.

Стич, разгледай сушилните на LG - по спомен към 1500 лв. с пара, самопочистваш се кондезатор и пр. глезотии. Пералнята ми е с от тази марка с пара и вече цяла година не мога да й се нарадвам. Личното ми мнение е, че парата има повече приложение в пералня, отколкото в сушилня  Peace
[/quot

Ще опитам със синтетика обаче аз вече си мисля че нещо не е наред със самата сушилня  не съм съгласна да дам 1200лв да ги въртя по 5/6 часа и те пак да са мокри! Shocked

Общи условия

Активация на акаунт