Избор на сушилня - 5

• 478 656
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 310
Krasen Isтоkra - е вие какво очаквате от много нискобюджетна с нагревател? Единици са такива дето не свиват дрехи. Не е казано да се дават по 2 бона, ама за 500лв. какво очаквате? Има трицифрени с термопомпа и хората са доволни от тях. Защо решихте да вземете възможно най-евтината?
Глупости. Повече от 5 години ползвам сушилня Беко от най-евтините и нямам съсипана дреха. И сушилня за 2 бона да имаш, като сложиш дрехите на неправилната програма, пак ще се свият.

Да повторя - памучно, дънки и т.н. суша на памук за гардероб, хавлии и чаршафи на памук екстра сухо. Ако пера смесено памук и синтетични, суша на синтетика и ако има останало влажно, вадя сухите дрехи и пускам програмата отново (машината сама си намалява времето за сушене) или пускам за допълнителни 10 минути. Възглавници съм сушила на програмата за синтетика с топки за тенис.

# 2 311
  • Русе
Аз също съм с Беко най-евтиния модел и също като Кати искам да кажа че нямам съсипани дрехи. Ползвам я от октомври миналата година почти всеки ден. Предимно използвам програмата синтетика за гардероб и повечето неща излизат сухи, само по дебелите анцузи на децата имат една идея влага в ластиците. Пускам я на нощна преди да си легна и на сутринта като ги извадя ако има влажна ластици ги оставям на леглото и като се прибера ги сгъвам и прибирам.

# 2 312
  • някъде там
така...
Предвид това, че чета как хората не смеят да си купят сушилни и да ги ползват заради тока искам да споделя. Имах пералня ЕДЕСА на 17 години, 400 оборота. В началото на декември си купих пералня Беко и сушилня Беко с термопомпа, както и  хлебопекарна. Тези три неща не са спрели цял месец да работят. Особено в началото почти всичко изпрах и мина през сушилнята по 4-5 перални на ден и още толкова сушилни. И двете неща са  А++ клас.
Ток ноември 66 лв , декември 67...
Много съм доволна, бях подготвена психически за двойна сметка.

# 2 313
  • Варна
Да знаете добър техник на сушилни за гр.Варна?
 Rolling Eyes

# 2 314
така...
Предвид това, че чета как хората не смеят да си купят сушилни и да ги ползват заради тока искам да споделя. Имах пералня ЕДЕСА на 17 години, 400 оборота. В началото на декември си купих пералня Беко и сушилня Беко с термопомпа, както и  хлебопекарна. Тези три неща не са спрели цял месец да работят. Особено в началото почти всичко изпрах и мина през сушилнята по 4-5 перални на ден и още толкова сушилни. И двете неща са  А++ клас.

Чак пък. newsm78 .Около хлебопекарната ли се топлите chef?

# 2 315
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
така...

Чак пък. newsm78 .Около хлебопекарната ли се топлите chef?

Най-вероятно се топлят с парно  Wink Иначе напълно нормално е, ако старата пералня е харчила 2-3 пъти повече ток, то сега 3-те нови уреда да харчат, колкото нея общо и да няма изменение в сметката Simple Smile

# 2 316
  • София
Според мен чак-пък, беше заради очакванията за двойна сметка. Двойно не вдига една сушилня в никой случай, дори да приемем, че пералнята  хаби колкото старата, а тя със сигурност е по-икономична. Машината за хляб изобщо не я броя, тя не е кой знае какъв ползвател на ток.

# 2 317
 За да ползваш ежедневно 4/5 перални с сушилни ,трябва да сте поне 4 членно семейство. Разходите през зимните месеци ,ще е с разлика 1 лв .  bouquet Стига бре и аз имам всичките тези уреди А++, ползвам ги през ден ,и мога да кажа ,че 10 +лв. си вървят.....само за тях.

# 2 318
  • София
тя просто пише, че в началото всичко е изпрала... или й се е било събрало много между старата и новата пране или за удоволствие и тест е изпрала де що има вкъщи Wink

Аз също ако не пера 1 седмица ще събера  горе-долу толкова, че 2 дни да пускам по 4 перални Wink

# 2 319
  • Sofia
Здравейте! Имам нужда от помощ Simple Smile чета ви от месеци и ми се струва, че повечето от вас са доволни. Затова и не мога да избера нито марка, още по-малко модел. Готови сме и 1400 лв да дадем ако си заслужава. Искам да е по-безшумна и най-важното да има програма микс или нещо такова. С три малки деца съм и няма да е лесно да разделям всяко чорапче от всяка кърпа. Естествено, че ризи, дънки, спално бельо ще са отделно, но ежедневните ми се иска да не деля. Та...чудя се дали да си вземем беко за около 800-1000 лв или да предпочетем сименс или електролукс за около 1300-1400?

# 2 320
С 3 деца търси пералня 10 килограма и голяма гаранция. Относно марка - всеки каквото си реши. Естествено сименс за 1400 е по-добре от беко. Ако когато си купувах пералнята ми се даваха 1400-1500 за нея бих се насочила към Бош/Сименс немски или LG с директ драйв задължително обаче корейски.
П.С. Божеее хората сушилни търсят аз за пералня говоря. Откачам нещо днес...

Последна редакция: чт, 14 яну 2016, 18:14 от Анонимен

# 2 321
janin4eto_87 за този бюджет един Сименс IQ 700 ще ти е идеален - 9кг. Аз не деля дрехите на памук и смесени - всичко отива на Микс и излиза сухо. От другите програми също съм доволна.
Сименс сушилня се прави в Полша, не знам има ли турски. Търсиш полски.
В Германия се произвеждат пералните им и то не всички модели.

# 2 322
  • Sofia
janin4eto_87 за този бюджет един Сименс IQ 700 ще ти е идеален - 9кг. Аз не деля дрехите на памук и смесени - всичко отива на Микс и излиза сухо. От другите програми също съм доволна.
Сименс сушилня се прави в Полша, не знам има ли турски. Търсиш полски.
В Германия се произвеждат пералните им и то не всички модели.
Аз я харесах в технополис. Около 1400 беше..

# 2 323
http://siemens.expo2000.bg/index.php?route=product/category&path=65_86
От линка първите две имам предвид.
Моята е първата WT47W540BY

# 2 324
След една седмица със сушилна съм много доволна. Пробвах повечето програми. И за мен най-удобна за сега ми е микс програмата. Един час и 9 минути и всичко излиза сухо. И не деля на памук и синтетика. Сензорът работи супер. В началото не се усетих на какъв принцип работи, защото ми се струваше, че не намаля времето за сушене, но след няколко пранета видях, че ги суши за различно време. Ние я взехме от технохит води се с транспортен дефект заради една драскотина взех сушилня бош доста изгодно.

Общи условия

Активация на акаунт