Избор на сушилня - 5

• 478 654
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 325
  • на Мелмак
janin4eto_87 за този бюджет един Сименс IQ 700 ще ти е идеален - 9кг. Аз не деля дрехите на памук и смесени - всичко отива на Микс и излиза сухо. От другите програми също съм доволна.
Сименс сушилня се прави в Полша, не знам има ли турски. Търсиш полски.
В Германия се произвеждат пералните им и то не всички модели.
Аз я харесах в технополис. Около 1400 беше..
Аз я купих мин.месец - 1700 лв.
Сега е намалена със 100 лв- чудесно !
Свекърва ми една седмица след нас си купи тази за 8 кг. беше на някаква промоция - около 1400.
И двете сме супер доволни !
Точно микс програмата е най използваната , нямам съсипани дрехи , благодарение и на Девил Роз.
Вече си нагласям според дрехите дали ще е само сухо за гардероб или гардероб + , но това стана като се "опознахме " Crazy

# 2 326
  • София
А каква е разликата между "Гардероб" и "Гардероб +"?

Взех си Miele уикенда, пералня и сушилня. С пералнята е лесно, но изобщо не се ориентирам в програмите на сушилнята.

# 2 327
"Гардероб" са сухи дрехи готови за прибиране. "Гардероб+" е същото, но с удължено време за сушене за по-плътни многослойни дрехи. Тениска памук и памучен суитчер например.
Ползвай първо "Гардероб" и виж дали нещо ще остане влажно. Обикновено "Гардероб+" памук става за чаршафи, защото са обемни. "Гардероб+" синтетика става за якета/не с гъши пух/. Поне аз зз това я ползвам иначе са леко влажни. Не съм с Миле, с Сименс съм.
Ще разучиш машината след още ден-два Simple Smile.

# 2 328
  • Sofia
Благодаря ви за отговорите! В крайна сметка решихме да вземем нещо по-бюджетно, тъй като ще го ползваме няколко месеца и ще го оставим наследство на нашите Simple Smile
Спряхме се на  беко 8506 за 999 лв. Видях, че има микс и деликатни. Дано ни свърши работа, чакам го днес  Praynig
С удоволствие ще ви следя и ще моля за съвети bouquet

# 2 329
  • Варна
И на мен май ще ми трябва сушилня,че моята изгоря вчера
 ooooh!
В момента има промоция в нехнополис на indesit за 499 лв ама ми се струва,че кажи речи няма никакви програми

# 2 330
  • София
Мерси, Devil_Rose  bouquet

Съжалявам, ако задавам задавани въпроси, но темите наистина са адски много.

Пуснах микс от памучни и синтетични дрехи на "Микс - Гардероб" и една малка част от тях (плътните памучни) останаха влажни. Коя програма е добре да ползвам САМО за няколкото останали влажни дрехи след това?
"Памук - Гардероб", "Автоматик", друга някаква?

# 2 331
"Автоматик" програма с време ли е? Ако да - става за досушаване.
Кой модел ти е уреда?

# 2 332
  • София
Ох, ами трябва да проверя модела. Автоматик няма време, пише, че е до 3.5 кг и е за смесени тъкани.

# 2 333
Отворих едно Миле коминирано - има програма Експрес 20" - става, Автоматична + може би също е подходща, ако не загрява много.

# 2 334
  • Варна
Всъщност сушилнята с термопомпа не пуска влага в помещението ли?
Моята беше кондензна и доста си духаше  Mr. Green

Мъжа ми е харесал този модел,какво ви е мнението? newsm78

http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-GORENJE-D7564J/p/682613

# 2 335
  • София
Вече повече от месец сме със сушилня вкъщи и забелязах, че вълметата с прах, които се събират покрай мебелите и ъглите значително намаляха. Но се чудя дали ще намалеят и мъхчетата във филтъра на сушилнята??? Имам чувството, че ще ни се проскубят дрехите.  ooooh!

# 2 336
  • София
Не намаляват във филтъра  ooooh! Но наистина подът издържа без вълма два пъти по-дълго  Heart Eyes

# 2 337
  • Sofia
Днес пуснахме първата доза Simple Smile Сложихме ги на програмата за гардероб и лесно гладене и само дебелите ластици на анцузите бяха влажни. Иначе нямам забележки - много безшумна и свърши за два часа Grinning

# 2 338
Вече повече от месец сме със сушилня вкъщи и забелязах, че вълметата с прах, които се събират покрай мебелите и ъглите значително намаляха. Но се чудя дали ще намалеят и мъхчетата във филтъра на сушилнята??? Имам чувството, че ще ни се проскубят дрехите.  ooooh!
Във филтъра не намалят мъховете. А не намалят защото те не са от сушилнята. От пералнята са. Просто който не ползва сушилня не ги забелязва тъй като ги носим по дрехите си и от там валмцата по ъглите на стаите. Така със сушилня или не дрехите се износват еднакво но виждайки пълните филтри чисто психологически на човек му се струва че дрехите му ще се износят.
По същия начин реагирах когато преди 6 години си взех прахосмукачка с воден филтър - имах чуство че ще ни изтънеят килимите. Оказа се че няма такова нещо. След сушилнята обаче тези влакна и гнус във водния филтър намаляха. От там съдя че всички тези влакънца от дрехите вече са си били по нас а сега сушилнята ги маха. 

# 2 339
  • София
Това си личи най-вече по черните дрехи - след сушилнята са като чисто нови  Laughing Така добре са изтупани

Общи условия

Активация на акаунт