Избор на сушилня - 5

• 478 645
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 445
  • Варна
Със сигурност ще опитам да го върна,на мен сушилня която не суши не ми върши работа
Старата ми имаше програма за вълна,въртеше 1 час и дрехите излизаха идеално сухи
Така,че това с влажните вълнени дрехи не мога да го повярвам Peace
Просто моето заключение е - никога повече Беко  Peace
Това и казах на Технополис,да идва техника да установява каквото иска и ако е дефектна- аз поправка не искам.На мен турски боклук дето влиза на втория ден за ремонт- не ми трябва
Замяна искам за друга марка

# 2 446
  • На брега на реката
Програмите за вълна са за освежаване на вълнени дрехи, а не за сушене и моята спира след 10 минути. Аз също съм със Беко и то няколко уреда и съм безкрайно доволна. Вероятно при теб има проблем и се надявам той да се реши, но мнението ти е прекалено крайно. Сама пишеш, че пералнята ти е стара и е на 600 оборота, в такъв случай какво очакваш. Четох и за старата ти сушилня, ама тя е без термопомпа, а при тях и на ръка изтискано, ще се изсуши по-бързо, защото сушат на висока Т.  Моят съвет е да изпереш или само центрофугираш дрехите у приятелка или съседка и тогава изрази мнение. С тая дърта машина и новата термопомпена сушилня няма да се разберете и за това не са виновни от Беко.
Успех ти желая.

# 2 447
  • Варна
А да бе,а да си взема нова пералня само и само да пробвам няма ли да ме посъветвате?  Mr. Green
Дрехите са толкова точно мокри колкото влизаха в старата ми сушилня и излизаха идеално сухи
Ако на нея и идва много значи просто трябва да суши по-дълго а не да ми спира след 30 мин и да са мокри.

# 2 448
  • София
Разбрахме, че твоята е дефектна, не знам какво се заяждаш с другите, които са доволни? Всеки има право на мнение. Не си имала късмет, кофти, но никой от темата не ти е виновен.

По темата. Оказа се, че ще трябва да си взимам комбиниран уред. Sad И сега съм в голяма чуденка. Почти няма писано за 2 в 1 уреди, само съвети да не се купува такъв. Освен Асос, май всички други в темата сте с отделни

А, не, не. И моите са отделни - взех пералня и отделно сушилня от една и съща серия. Много ми харесват и двете, супер стабилни и здрави изглеждат .
Пералнята е до 1450 оборота и е около 105 кила.
От сушилнята вадя всичко сухо и изгладено за около час и половина,  излиза ми 90 стотинки на цикъл памук за гардероб (50 ст. на нощна), което е Ок за мен - не пера чак толкова много.

И двете  работят идеално, каквото и да пишат някои хора Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 11:57 от Assos

# 2 449
  • Варна
Най-вероятно сушилнята дава някакъв дефект. Аз съм с пералня от 600 оборота и нямам проблем със сушенето след това. Така че ме съмнява да е от ниските обороти. Сушенето на вълнени и деликатни тъкани също ми е 10 минута програма.

# 2 450
  • на Мелмак
Преди няколко дни си взех пералня SIEMENS WM 14Q4EKO. Търся сушилня от същата серия и изглеждаща като пералнята, или почти, за да оформя сета. Насочете ме , че доста неща прерових.
Аз взех IQ7000-страхотна е!
Има всичко , което ти трябва, нямам съсипани дрехи.
   Само тази намерих, която да прилича по панел на пералнята, но е с бял люк  http://technosviat.com/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8 … ens-WT46W261-1333

Това е моята :
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-SIEMENS-WT45W561BY/p/684166

Има абсолютно всичко , което може да ти потрябва като опция, като чета тук - това , онова - тази е чудна.
За едно съжалявам само - че години наред бях убедена , че този уред е безмислен  Grinning
Сега и се радвам всеки ден  Laughing

# 2 451
  • София
Боряна Георгиева, при опитите за сушене колко дрехи като количество слагаш? Пишеш за едни чорапи на дъщеря ти и за една жилетка - въпросът ми е една дреха ли слагаш, или споменатите са били измежду други?
Термопомпените сушилни на автоматичните програми няма да ти изсушат едни чорапи или една жилетка. Ако искаш да сушиш само една (малка) дреха, опитай програмата със задаване на време - примерно настрой я на 20 или 30 мин. и виж какъв ще е резултатът. Ако и след това дрехата е абсолютно мокра, със сигурност уредът не функционира правилно, независимо какво са ти казали по телефона от сервиза.

Понеже активно отговаряш и се сърдиш на всеки опит някой да предложи решение, не можем да разберем какъв точно е проблемът. Няколко пъти те попитаха - машината изобщо грее ли, когато я отвориш след 1 час въртене, преди програмата да е завършила?

Понякога, когато сме свикнали с един уред и се налага да минем на нов, известно време новият силно ни нервира, тъй като не работи, както сме свикнали.

Опиши по-подробно колко дрехи слагаш, какъв вид, на каква програма, какво се случва по време на програмата - грее ли, по-рано ли свършва, удължава ли изписаното първоначално време и пр.

Беко нямат програма за сушене на вълна. Тяхната е за освежаване на вълна, която не е за сушене.  Пише го в упътването, но търговците смятат, че между двете няма разлика или пък умишлено заблуждават.

# 2 452
  • Варна
Първо пробвах да сложа една пералня дрехи,пуснах ги на програма за ежедневни дрехи
Програмата показа време 2:20 сушилнята тръгна,но на 2 часа спря.Не издаде сигнал
Дрехите бяха абсолютно мокри,но топли.Сложих ги на дънки- тръгна,но спря след 10 мин
Сложих я на памук за гардероб,после на памук плюс,после на памук екстра - резултата беше същия- 10 мин и спира- топли дрехи,но влажни
Накрая я пуснах на тази програма 45 мин която е.Успя да ги доисуши,но на третия път.Правете си сметка колко време загубих за 1 пране  Mr. Green
Следващия път разделих дрехите/да не я претоварвам пък/ резултата беше същия
Чорапите/някъде 5-6 чифта чорапи за детето бяха/ пробвах да ги суша по същия начин..след всички гореизброени свърши работа само 45 време програмата,но от третия път

# 2 453
  • на Мелмак
Момичета - едно въпросче - ленените дрехи на каква програма сушите ?
И още едно - децата имат вълнени дрехи от бенетон - тези тънките пуловери , рокли - не съм ги пускала на вълна да ги суша, но пуснах едно на програмата за смесени тъкани, като се притеснявах колко късо ще излезе , за мое учудване от всички дрехи само то беше влажно, вие на каква програма ги сушите?
Аз тези дни ще си направя труда да изсуша няколко вълнени пуловера на различни програми , за да уцеля моята Crazy

# 2 454
  • София
Боряна Георгиева
 а ако пускаш на време?

# 2 455
  • Варна
Как на време?Те програмите са си със зададено време

# 2 456
  • София
Нямаш ли програма, която не е за наречена на нещо, а просто ти си избираш точното време, което да работи машината ти?

# 2 457
  • Варна
Имам една с таймер,но и тя спря на 10тата минута

# 2 458
  • София
За мен нещо конкретната машина не е ок... да идват да си я гледат.
Не бих съдила по 1 машина за марката, достатъчно доволни хора има от уредите им, но тази бройка поне явно не е в ред.
Разбира се, това можеше да ти се случи и с бош и с електролукс и т.н.

# 2 459
  • Варна
За мен нещо конкретната машина не е ок... да идват да си я гледат.
Не бих съдила по 1 машина за марката, достатъчно доволни хора има от уредите им, но тази бройка поне явно не е в ред.
Разбира се, това можеше да ти се случи и с бош и с електролукс и т.н.

Имам уреди Бош и Електролукс и не ми се случи
Сякаш нямам нужда да дам пари за още някой боклук на Беко за да се убедя що за марка е
Лично мнение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт