Избор на сушилня - 5

• 478 596
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 595
Привет!
Да попитам и аз...

Нормално ли е сушилнята (с термопомпа) да е отвреме-навреме шумна?
Чува се едно силно жужене.
По-добре ли е да я оставя да се охлади до следващото сушене, или няма значение?

# 2 596
Переодично жужене може да е от компресора той работи переодично или от помпичката която качва водата в чекмеджето. Компресора ако е е по-лошия вариант. Но кое може да е май само майстор може да каже.

# 2 597
Mirella_ жъженето е от компресора, когато включва и по принцип е нормален. Ако звукът се е променил в течение на ползване и до сега е бил друг може да извикаш техник да погледне.
Първо проверяваш дали филтрите са ти добре почистени, ако не са е възможно машината да се напъва.

Аз пускам моята сушилня 2-3 цикъла един след друг, ако се налага според прането и не я чакам да се охлажда. Но тя е с термопомпа и реално като започне новата програма отначало духа хладен въздух.

# 2 598
mouil, devil rose,

благодаря ви за отговорите!

Сушилнята е чисто нова, вчера ми я докараха. Филтрите са чисти.
Техникът я включи, за да я тествува и първото, което чух, беше силен шум.
Много се учудих, става въпрос за висок клас уред.
Той бързо я изключи -бързаше да си замине- аз след това я ползувах вече 4 пъти.
Аз го питах защо е шумна - той ми каза, че било, понеже е празна... newsm78
Имаше и други проблеми по доставката и монтажа, рекламирах и ми обещаха да я сменят.
Дано да не се изметнат.
Аз на немски майстор и търговец на мебели, кухни и дом. уреди изобщо не вярвам.
За всяко нещо, което ти е важно, трябва да се бориш и да се налагаш...
Големи ядове бяха вчера с тази сушилня. Днес още ме боли глава.

Иначе суши идеално.

# 2 599
  • София
Моята също жужи периодично, според ММ е от компресора и било нормално - когато той се включвал, жужало.
Силен шум не издава, но определно с времето започна да бучи повече. Четох, че било нормално за марката, която уж е хубава. Иначе си суши добре, но съм разочарована от засилването на шума. Било от някакви гумени уплътнения, които с времето са сплесквали или ставали по-твръди, не помня точно.

# 2 600
Mirela , Eve коя е тази марка сушилни , която така жужи ?

# 2 601
  • София
Моята е АЕГ. На Мирела - бих предположила, че е някоя от немските марки (Миле, Сименс), тъй като споменава висок клас и немски майстор  Wink

Не си представяй някакво неистово жужене, на мен не ми прави особено впечатление, тъй като хладилникът ми Самсунг издава същия звук  Joy Но виж, бученето, тип фучене, определено ме ядосва, защото първата година от своята работа не звучеше точно така.

# 2 602
  • Русе
Привет!
Да попитам и аз...

Нормално ли е сушилнята (с термопомпа) да е отвреме-навреме шумна?
Чува се едно силно жужене.
По-добре ли е да я оставя да се охлади до следващото сушене, или няма значение?

На мен майсторът пък ми каза, че е хубаво да й давам почивка поне 10-15 мин, че я бях пуснала 4-5 пъти една след друга и скъсах ремъка (мисля, че това беше) Simple Smile. Майсторът беше безкрайно изненадан, доста умувахме докато най-накрая му споменах, че я пускам редовно по 2-3-4 една след друга, а точно тогава 5 пъти. Та оттогава - малко почивка между всяка.

# 2 603
Моята пералня АЕГ с инверторен двигател трака като влак. Може и сушилните им да са такива

# 2 604
Аз защото си мисля за whirlpool да взема , затова питах  Simple Smile

# 2 605
  • София
Аз редовно пускам 2-3 сушилни една след друга (както и перални), не е имало проблем.

# 2 606
  • Русе
Е, то 1 път става. Simple Smile
И аз преди така пусках, ама вече се запрях. Нищо не ми пречи да изчакам 10-ина мин.

# 2 607
  • Варна
Тъй като коментираната сушилня Whirlpool  hscx 90420 дойде малко по-голяма за санитарнито ни помещение, взехме BEKO DPY 8506 GXB1, на която първоначално се бяхме спрели. След три дни употреба мога да кажа, че съм доволна. Не е шумна, изпробвах две-три програми, почистването на водата и филтъра е лесно. Платихме си за удължена гаранция, надявам се да няма проблеми. Мога ли да слагам доста по-малко количество дрехи, отколкото е зададено на съответната програма? Пауза правя поне половин час между циклите. Тъй като и аз не прощавах на предната пералня и я пусках една след друга, особено ако сме се върнали от почивка, майсторът ми обясни, че пауза трябва да има и то не малка. Инверторните мотори нямали нужда от толкова голяма пауза.

# 2 608
  • Sofia
Да, все забравям да напиша за инверторните сушилни и перални по повод скъсаните ремъци от прекомерна употреба - инверторните двигатели са захванати за барабана директно и не се използват ремъци! Това е един от плюсовете на инверторните мотори. Но, принципно всяка една техника не обича прегряване и претоварване.

# 2 609
  • Русе
За инверторните съм съгласна, но за обикновените си е абсолютно вярно, особено последното изречение.

Общи условия

Активация на акаунт