Избор на сушилня - 5

• 478 592
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 640
като обера горния филтър с ръка, всичко пада
Не знам защо го миете  newsm78 Струва ми се прекалено
https://www.youtube.com/watch?v=ZyElH1LRoxo Примерно, и останалите, които изгледах все с ръка чистеха ГОРНИЯ филтър
На кондензатора аз имам пак филтър, а самия кондензаор не ми се вади. Ако не се лъжа поне де. Та ТОЗИ филтър го чистя на 3-4 пускания, понякога само с ръка, понякога с прахосмукачка

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 17:30 от ♥ HAPPY ♥

# 2 641
Досега само веднъж съм чистила, сушилнята е нова и не са имали време да се спекат. Един път месечно достатъчно ли е? А редно ли е въобще да мия горния филтър, страх ме е да не го счупя, но и от мъхчетата ме е страх, та не знам, кое по-напред.
Виж в книжката дали нямаш указания как да почистваш филтрите, би трябвало там да е обяснено най-правилно. Аз ще си отворя моята довечера да проверя.
Иначе аз имам индикатори за филтрите и този за кондензатора светва, ако му е време. Горния почиствам след всеки цикъл.

като обера горния филтър с ръка, всичко пада
Не знам защо го миете  newsm78 Струва ми се прекалено
Мхм, не го мия и аз. Не си спомням да е указано в упътването, иначе сигурно бих го мила.

# 2 642
  • София
Ами при мен не пада всичко, не остават вълмета мъх,но самия филтър остава като прашен /особено по пластмасовите части/ и ме дразни.  Whistling

# 2 643
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
И при мен остава мъх/прах по мрежичката, между процепите. Памукът, с който го минавам се покрива изцяло с мъхчета, но пак остава нещо, затова и го изплаквам под течаща вода. Не е само, че ме дразни, но ме е страх тези дребни частици да не влязат по-надолу в сушилнята. Сега погледнах упътването - и там го препоръчват.
За горния филтър пише с мокра ръка да се почистят текстилните вълма и влакна, а после ако е нужно и с четка под течаща вода (има и картинка, както вече писах, използвам памучен тампон, не четка, струва ми се че би било доста грубо с нея). Гумата около вратата - с прахосмукачка - това не го правя, ползвам влажен памучен тампон с лек сапонат, а и не ми е приятно да ползвам прахосмукачка там, където се допират изпраните дрехи (разбирам, че звучи налудничево  Peace ).  Долният - с прахосмукачка (рядко), понякога и с влажен тампон (често).
Обаче не ми е ясно: според упътването за решетката може да се използва влажна кърпа, същевременно пише да не се допира, опасност от токов удар! Сега го видях.  Shocked

# 2 644
Направо си щастливка, щом успяваш да почистиш решетката на кондензатора с прахосмукачка, завиждам! При мен мъховете там се спичат и втърдяват и трябва да ги четкам с четка за зъби  ooooh! като внимавам да не изкривя ламелите, защото са направени от фолио за кисело мялко  Close Направо е ужас!!!

И при мен е същото. Но и аз само с прахосмукачка издърпвам каквото успея. С четка за зъби как успяваш да не изкривиш ламелите?

# 2 645
Добър вечер Simple Smile !
Аз имам 2 филтъра влизащи един в друг при люка/горе. Вадя махам мъховете с парче тоалетна хартия и мия под чешмата всеки път.
Моята сушилня е с самопочистващ се кондензатор - определено работи функцията и ще кажа защо. Всеки път, когато се включи функцията миене на кондензатора полсе в контейнета с конденза е пълно с малки мъхчета. Самият контейнер си има допълнително мрежест филтър, където остават мъхчета и пречиства водата, ако се наложи 2-ро миене. Машината си има датчик и сама решава кога да мие.

# 2 646
  • София
И при мен е същото. Но и аз само с прахосмукачка издърпвам каквото успея. С четка за зъби как успяваш да не изкривиш ламелите?
Внимавам дяволски! Докосвам ги едвам-едвам. Секунда невнимание - изкривени пластинки  Close С прахосмукачката при мен нищо не се изчиства, защото мъхът по кондензатора явно изсъхва и се спича от топлия въздух и не мърда.

На моята има филтър горе при барабана, чисти се всеки път - мия го почти винаги. Долу при кондензатора има 2 филтъра - единият е голям, а другият е малък и влиза в едно жлебче под кондензатора. И въпреки всичките тези филтри, мъхът се наслоява върху решетката на кондензатора, който от своя страна не се вади и не мога да го измия под течаща вода. Често си мисля какво става във вътрешността на машината, слeд като толкова мъх минава пред трите филтъра  ooooh!
Цялата тая система я оценявам като доста зле замислена и изпълнена конструктивно от АЕГ.

Някой досега почиствал ли е вътрешността на сушилнята (не лично, от сервиз)?

# 2 647
И моята е AEG, но с 1 филтър, даже рекламата им е, че ще докажат, че 1 филтър е достатъчен. С какъв накрайник на прахосмукачката почиствате? Според упътването трябва да е този с четка, такъв използвам и аз:

Всеки път ли ползвате прахосмукачка - много ми е досадно всеки път да я вадя заради сушилнята.  Embarassed

# 2 648
Добър вечер Simple Smile !
 Машината си има датчик и сама решава кога да мие.
С каква марка и модел си?

# 2 649
  • София
Може нещо да са подобрили от АЕГ, щом вече са само с 1 филтър.
Точно с такъв накрайник се опитвам да чистя, дори купих един специален, за чистене на клавиатури, но нищо не става, защото въпросният мъх се е втвърдил от топлия въздух и не се отделя. Нищо че прахосмукачката ми е мощна  Confused Затова просто чакам известно време, докато се натрупа повече, тогава действам с четката за зъби. Кошмарно китайско мъчение  #Cussing out

Както написах, въпреки филтрите, прах от дрехите явно преминава около тях.

Иначе машината си е супер, но тази недомислица например ме разочарова леко. Освен това подозирам, че мъх се натрупва някъде вътре и ще се наложи техник да я отваря и чисти, което още от сега ме ядосва.

# 2 650
Според мен няма начин от четката за зъби да не падат частички от вътрешната страна.
И въобще, като цяло не може да не попадат частички и навътре и да не амортизират уреда.

Ето какво остава по тампоните след премахване на мъхчетата от филтъра (изцапани са от двете страни, а понякога има и повече):

Последна редакция: ср, 17 фев 2016, 09:19 от Ferda Mravkata

# 2 651
Мрежестия филтър може да се мие но само с вода. При тези пластмасови мрежички (и на климатиците са такива) при преминаването на въздуха се получава триене и статично електричество. Така по-добре се задържат/привличат мъховете. При измиване на филтъра със сапунен разтвор (сапун,веро или друг химикал) се променяло някакво свойство (ММ ми обяснява ама не разбрах) на мрежичката и тя няма да се наелектризира и да го има това привличане. С една дума ще се наподоби ефекта на омекотителя при дрехите. Там разбира се антистатичния ефект е желан, но при мрежичките на сушилня и климатик е желателно точно обратното. Така че чистене  на сухо или само с вода.

# 2 652
Леле! Неподозирано важна информация даваш, благодаря!

# 2 653
  • burgas
Който е решил да си купува сушилня от Технополис,в никакъв случай да не купува BEKO DPY 7405 XHW3.Ще съжалявате много!Нямам нерви да обяснявам,но такова разиграване от страна на Технополис и убеждаване от страна на техници,че уреда работи.....просто нямам думи.

# 2 654
elndim машината е Сименс. Понякога мие кондензатора през няколко цикъла, понякога и на 2 поредни. Всичко зависи от това какви материи се сушат, кои са по-склонни да отделят мъхчета.
Оф топик: Филтрите на климатиците се мият и с сапун и с обезмаслител, ако се налага. Не променя функционалността им. Имам 3 климатика.

Общи условия

Активация на акаунт