Избор на сушилня - 5

• 474 591
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 970
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Аз всички дрехи суша на синтетика за гардероб на най-висока степен (на някой машини са слънца, при мен са чертички, които отчитат степен на сухо). Сушилната ми е 9 кила, пералнята - 10, но при всяко пране на пълна пералня, винаги има по нещо, което оставям да се суши на сушилника.
Всичко винаги идеално сухо и добре ( за моите стандарти) пригладено.
Това е ленената ми риза както е излязла от сушилнята и съм я прибрала в гардероба. Повечето ми дрехи излизат такива.
Скрит текст:

Просто не мога да си представя какво трябва да се случи в машината, за да излязат смачкани и събрани на топка нещата.  newsm78

# 2 971
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Еха! Ризата ти изглежда идеално.
Ами... Видяхте моите снимки - не лъжа. Wink Simple Smile
Ще експериментирам, но не съм особено обнадеждена, вероятно правя нещо грешно.

# 2 972
Аз продължавам да смятам ,че проблемът е в машината, не в теб.  newsm78

# 2 973
Stitch, твоята сушилня каква е? Честно да си призная, не знам има ли сезнзор за влага или не. Все си мислех, че днешните сушилни са с общо взето еднакви (с малки изключения) и че се различват само в качеството на изработка. Упътването го прочетох в началото, явно ще трябва да го погледна пак, все пак вече имам някакви наблюдения.
WHIRLPOOL HSCX 90420 - много от дамите, пишещи в темата я имат, същия модел. Беше на няколко пъти на доста изгодни промоции, мисля, че си заслужава парите, защото е с термо-помпа, 9 кг и сензор за влага, сама си определя дължината на програмата, но може да се пуска и за фиксирано време.

Kalei, твоята сушилня каква е?

# 2 974
Моята е Maytag MTD09HPWH/1

# 2 975
  • София
Аз съм с АЕГ. Ръкавите на ризите стават такива като на Ферда, ако съм ги сушила на памук за гардероб, степен на изсушаване минимум (при мен са 3 степени на всяка програма, по подразбаране е настроена на минимум). Тъй като пера ризите отделно от останалите дрехи, понеже с ММ всеки ден обличаме ризи за работа, и се натрупват бая седмично, ги суша самостоятелно на синтетика (въпреки че са памучни) на програма за гладене с ютия. Излизат влажни, не ги гладя, защото съм пословичен мързел, слагам ги на закачалки извън гардероба и след половин час имам идеално изгладени ризи, които буквално мога да облека, без да ги минавам с ютия.
Забелязала съм също, че дрехите са по-намачкани, ако са пресушени и ако са престояли в барабана на сушилнята дълго след края на програмата.
Най-универсалната програма за моята машина е памук за гардероб, когато вадя дрехите, се усеща остатъчна влага в тях, без да има видимо влажни участъци, докато ги сгъна, за няколко минути, тази остатъчна влага е изчезнала. Не харесвам програмата екстрасухо, пресушава прекалено.
Забравих да уточня, че пералнята ми е 8 кг, а сушилнята е 7 кг, но не срещам никакъв проблем с това. Дори натъпкана пералня с комплект чаршафи за спалня и всички хавлиени кърпи (ръце, лице, тяло и пр.) за двама възрастни се изсушава идеално, освен ако всичко споменато не се е навряло в дупката на горния чаршаф  Crazy Измачкването е умерено, далеч от хармоника.

# 2 976
  • Русе
Напълно подкрепям Ev_e във всяко едно изречение и най-вече това: Забелязала съм също, че дрехите са по-намачкани, ако са пресушени и ако са престояли в барабана на сушилнята дълго след края на програмата.
Най-универсалната програма за моята машина е памук за гардероб, когато вадя дрехите, се усеща остатъчна влага в тях, без да има видимо влажни участъци, докато ги сгъна, за няколко минути, тази остатъчна влага е изчезнала. Не харесвам програмата екстрасухо, пресушава прекалено.

Не знам с каква машина е, но същото се отнася и за моята - Беко.

Ей сега ще извадя дънки от сушилнята седели цяла нощ, че снощи заспах и е свършила по някое време, ще видя как е положението. Обикновено има малко намачкано, но като ги изпъна са ок. Суша почти само на памук за гардероб.

# 2 977
Хубава си е сушилнята аег, пресушаваш ги. Нормално е дрехите да имат съвсем лека остатъчна влага при вадене, до няколко минути след вадене тя дръпва. Ако през това време дрехата е смачкана, ще си остане силно смачкана.

# 2 978
Момичета, от днес съм горда собственичка на сушилня, само дето нищо не и разбирам Joy та затова идвам за съвети:) Miele Novotronic T7644C е моделът, надписи на немски, упътване няма... Търсих в нета, намирам само на английски, а моят не е достатъчно добър и ще се измъчва. На руски или на български не намирам.
Нямам търпение да я пробвам, в момента пера детски дрешки има и памучни блузки и дънки, ако пусна на автоматично, каква степен на изсушаване да избера- екстра сухи, нормал и още една трета има, не я разбирам. Продавачът каза, че тя сама си наглася времето според материята и степента на влажност.

Ако някой има такъв модел и може да ми помогне ще съм много благодарна Hug

П.с. След всяко сушене ли трябва да обирам филтъра с прахосмукачка? Така казаха от магазина newsm78

# 2 979
Момичета, от днес съм горда собственичка на сушилня, само дето нищо не и разбирам Joy та затова идвам за съвети:) Miele Novotronic T7644C е моделът, надписи на немски, упътване няма... Търсих в нета, намирам само на английски, а моят не е достатъчно добър и ще се измъчва. На руски или на български не намирам.
Нямам търпение да я пробвам, в момента пера детски дрешки има и памучни блузки и дънки, ако пусна на автоматично, каква степен на изсушаване да избера- екстра сухи, нормал и още една трета има, не я разбирам. Продавачът каза, че тя сама си наглася времето според материята и степента на влажност.

Ако някой има такъв модел и може да ми помогне ще съм много благодарна Hug

П.с. След всяко сушене ли трябва да обирам филтъра с прахосмукачка? Така казаха от магазина newsm78

Честито, със здраве да я ползуваш!

Ето Упътване, само че на немски

На страници 28 до 32 има указания с картинки за почистване. Филтърът на вратата се чисти след ВСЯКО ползуване, а долният, когато светне  Luftwege  reinigen

Kontrollieren Sie den Wärmetauscher
1x im Jahr - und zusätzlich,
wenn die Kontrollleuchte Luftwege
reinigen leuchtet, obwohl Sie alle
Flusensiebe gereinigt haben.
Reinigen Sie den Wärmetauscher,
wenn erforderlich.

Можеш да копираш текста и да го преведеш с гугъл.

# 2 980
Мирела, благоадря, аз се справих на английски, снощи суших даже. Много съм доволна, само за час изсуши идеално дрехите, около 3.5 кг бяха, смесени детски, блузки,клинчета. Сложих и едни мои дънки, грешка, смалиха се, не много ама...нищо д стимул да остслабна:))
За чистенето знам, почистих, много мъхчета, много нещо. Суших на памук, за прибиране в гардерова.

А това топло обдухване се warm нещо си, се пуска след сушене, ако има нужда ли?
И програмата ръчно гладене не ми е ясно, ако я пусна ще изкара дрехиите полу сухи или ще са като изгладени?

# 2 981
Жаклин, честито!

Аз ти предлагам да използваш програми за синтетика когато сушиш дрехи, а памук използвай за хавлии.

# 2 982
Благодаря, Съншайн, ще пробвам. Те моите дрехи са все смесени материи. Нямам цяла пералня памучни да речем.

# 2 983
Хубавото е, че което ще се свива, се свива еднократно, по-малко не става после. Обдухването има смисъл, ако дрехите не се вадят веднага след края на програмата, за да не се намачкват много.

# 2 984
Здравейте, за първи път ще си купувам сушилня. Спряла съм се на марката Миеле и се колебая между тези 2 модела:
http://mielecenter-max.bg/index.php/sushilni/tkb-150-wp.html/url … wp.html/url]http://mielecenter-max.bg/index.php/sushilni/tmr-640-wp.html

Въпросът ми е към ползващите такъв уред в къщи,дали да инжестирам в по-скъпия модел,заради повечето функции,дали въобще се използват?

П.С. Извинявам се за линковете, не ми се получава според инструкциите...

Общи условия

Активация на акаунт