Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 254

• 41 199
  • 755
  •   1
Отговори
# 600

Поли,   bouquet една усмивка от комисаря. Simple Smile

# 601
  • Пловдив

Това се казва изразяване на емоция. Как да не повярваш, че е изнанадан, че то не е за вярване - любимата мъртва, от това което вижда Йомер в колата. Само Енгин го може - вече е Йомер за зрителя.

# 602
...

И още една статия от днес за "Малък септемврийски проблем"
В статията се описва всичко което знаем, историята, актьори, сценарист-режисьор / и предишните сценарии за дизита/, прекрасната операторска работа, карикатуриста дал помощ в рисуването на комиксите, дата на излъчване на филма по кината и т.н.
Единственото различно е, че ако е била запълнена празнотата около Текин, филмът е щял да спечели много повече. Много неща около живота му остават неизвестни.
.....................
И авторът на статията мисли като нас - образът на Текин е ощетен.

--------------
...

Просто не става много ясно защо Ейлюл се влюбва в Текин. Още 20 минути от повествованието можеха да се посветят на причините това да се случи, на възникването на чувствата... филмът е именно за тях, за емоциите, все пак. Заснет материал точно на тези сцени има - видяхме в трейлърите и в кратките филмчета за снимачния процес. Така, както е решил да сглоби окончателния вариант на филма, Керем Дерен е показал объркването на Ейлюл, но разказът за любовта е най-вече от гледна точка на Текин - той води, той разказва, тя го следва... В същото време, ако не си гледал трейлърите, не става ясно кой и какъв точно е Текин... оставено е на публиката да си състави представа за образа му само на основата на играта на Енгин. Да, всеки интересуващ се би могъл да потърси допълнителна информация в интернет и да види трейлърите, но... така филмът наистина се превръща в недовършена мелодия... Нестандартно, нетрадиционно, новаторско, но и недобро решение (според мен), ако разчиташ, че посещението в киносалона ще ти покаже една цялостна картина.

Р.Р. Откакто изгледах филма, търся място на кратичкия трейлър за Текин... Хармонично е поднесена историята... на както даде, че накрая Ейлюл целува плашилото, така точно след този момент можеше да вмъкне именно трейлъра... Хем няма да се наруши изненадата от преживяването в търсенето на спомена, който тревожи Ейлюл, както и истината за случилото се, хем ще стане ясно какъв е Текин и защо е очаровал момиче като Ейлюл, хем това ще бъде своеобразен епитаф за Тек...

Не съм от идеално изказващите се, но си мисля, че Ейлюл се влюби в Текин,
защото в него видя чистотата, искреността, добронамереността
в отношенията между хората, видя  всичко това, което го няма в нейният свят!

И по точно - не че го няма, но не се обръща внимание - на дребните неща,
които правят човека щастлив!!!!

Е, аз не мога да се съглася, че едно младо момиче по икиндия става с
махмурлук от среднощна фиеста- не че е нещо толкова лошо - няма
млад човек, който да не го е правил, но се питам какви ценности  имат тези
млади хора???

Може би и Ейлюл се е замислила в даден момент - какво е
истинското в живота???Кое дава смисъл на живота й!!!

Разбра го - но, явно доста късно!!! Но с това нарани една душа!

Толкова добра, която в нейният свят явно не е срещнала и затова
толкова трагично прие "новината".

Наистина и аз се замислям - как такива хора остават с тази болка в
сърцето си, когато са причинили  зло!

Скрит текст:
Тук с последното визирам и някои Никове, които се заиграват в тази насока???

# 603

ПОЛИ,  Hug!  Надявам се с полицай ЙОМЕР да не плачем толкова много, като с ТЕКИН.
 Heart Eyes Heart Eyes

# 604

Ехооооо, отново ме оставихте сама  Cry, пардон, в момента съм с ТЕКИН.  Grinning Heart Eyes

# 605

ПОЛИ,  Hug!  Надявам се с полицай ЙОМЕР да не плачем толкова много, като с ТЕКИН.
 Heart Eyes Heart Eyes

Дано Tanusha Hug Peace Но там пък има
друга завръзка!!! Ще видим!! И ще разнищваме, разбира се!!! Peace Peace

# 606

newsm51
Хубав ден, момичета...
Винаги съм била честна – към себе си и към вас. И този път няма да изневеря на тази вътрешна моя потребност. Ех, как ми се искаше да бъда по-ентусиазирана от трейлъра, но… уви. Нищо, което да не знаем като картина, нищо, което да подскаже емоция. Образът на Елиф е статичен като натюрморт без светлосенки дори. Ние Енгин си го знаем, той е константа, която не променя стойността си и качеството. При него няма случайности  – появи се и запълва екрана…Затова и го обичаме. И все пак ми се искаше партньорката му да присъства по-осезателно. Човек може да наложи образ и в един кадър. Къде е характерната  хубост на Туба? Вече казах – има нещо сбъркано в стайлинга й. Та тя е дизайнер, живее в Рим – столицата на модата! Това трябва да личи по вида й, по излъчването й, а Туба, сори,  не излъчва нищо! Нито вътрешно, нито външно. Не й мига окото, както се казва. В нея, за жалост, виждам необщителност. В живота на такива хора им се разминава, но на екрана – никога! Защо го говоря това? Ами защото изпитвам огромно желание да не я туря в масовката, затова! Вие не искате ли? Излъчването идва от одухотвореността, от светлината в очите и сиянието на душата.  И кой, за Бога, ходи с бяло поло днес? Каква е тази коса на вълнички, като на Барбарела? Е, очилата сигурно са дизайнерски – и това ще бъде отбелязано в генериката. Но едни очила не правят човека. Нито пък тюрбанът – из фейсове и форуми се разхожда някаква дама, представена за Туба в Рим – с тюрбан! Айде стига! 31-годишна жена! Исках да видя у нея сексапил! Чар! А тюрбанът направо си е за килера с вехториите…Може би след него ще ни наложат модата и на потурите? И на фереджетата. С реснички, със звънчета, на цветенца, мрежести, с ръката на Фатима..... А, не, благодаря. Те й англичанките ходят с шапки, но какъв стил, а?
От трейлъра лъха на недоимък: като послание, като съдържание, като образност, като емоция, като подтик да гледаме този филм. Е, за мен е ясно, аз ще го гледаме заради Енгин, а другите? Не говоря за фенове, а за зрителска аудитория. Дано успее да я събере…

ПП. Ще се радвам да чуя друго мнение...

# 607

НУШЕ,   wavey и Hug, виждам те на "балкончето".  Grinning

# 608
Поли,  Hug лично на мен ми е ясно кое от Текин предизвиква любов. Simple Smile)) Аз самата се влюбих в него още преди да изгледам филма. Simple Smile) Харесвам творческите натури, хората с нестандартен поглед към живота, които виждат неща, оставащи незабелязани за нас, отдадени на оцеляване, кариера, битовизми и прочее ежедневности. Дори и без тази допълнителна информация (в трейлъра, посветен на Текин), аз го приех и обикнах, защото по детски чистия поглед към света е особено ценен за мен. Но си мисля, че той може и да не бъде добре разбран от някои зрители, тъй като не е добре "поднесен" в смисъл, не му се даде възможност да се разкрие като човек в своето ежедневие - толкова различно, но и така очарователно, ежедневие ПРЕДИ Ейлюл. Точно контрастът на тези два начина на живот е това, което шокира при установяването на връзката, любовта между тях... а този контраст не бе подчертан. Аз допускам (благодарение на личните си усещания, на своя мироглед) какво е привлякло Ейлюл... Но мисля, че то не става ясно за всички... Да, вероятно това допускане, тази свобода на избора (да си представим Текин извън показаното на екрана) е нарочно търсена от Керем Дерен. И все пак, у мен това оставя известна доза неудовлетвореност... някаква празнота. Защото ти си права - животът на Ейлюл ни е познат - повечето от нас са живели поне до някое време точно по този начин - безгрижно купонясвайки и гребейки от удоволствията на живота с пълни шепи... А трябва да видим и другия свят - този, изпълнен с малки вълшебства и истински чудеса, светът на Текин... за да можем да направим за себе си равносметка... какво търсим, какво искаме, към какво се стремим... В това отношение смятам, че наистина Текин беше ощетен от своя създател, като не беше включен в завършения вариант на филма.

Той ни гледа от екрана не само с доверие, приемане и любов... поглежда и изпитателно към нас...

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 13:16 от marytza

# 609
От трейлъра лъха на недоимък: като послание, като съдържание, като образност, като емоция, като подтик да гледаме този филм. Е, за мен е ясно, аз ще го гледаме заради Енгин, а другите? Не говоря за фенове, а за зрителска аудитория. Дано успее да я събере…

Защо така попарвате предварително фенските мераци за зашеметителен рейтинг?  newsm78 Щом ултра феновете не са възторгнати какво остава за обикновения зрител?  Thinking Екипа се уплаши от един приятелски мач, сега ако знае и за фенските колебания ще изпадне в интровертност на духа, ще се дозира и не дай си Боже ще премести премиерата през май!  Praynig Та дано си оправи стайлинга до тогава!   tooth tooth tooth

# 610

Любов, разбирам твоята гледна точка. Аз имам същото усещане, но да се надяваме, че това е заложено в образа на Елиф - тази сдържаност на емоциите.  Praynig А може пък в трейлъра да не са подбрани най-въздействащите кадри?  Rolling Eyes, въпреки, че предназначението му е да грабне зрителя и би трябвало най-силните сцени да се вмъкнат вътре. Продължавам да се надявам, че няма да се наложи да гледаме филма само заради Енгин. Надявам се сюжетът да е интересен; останалите актьори за мен са много добре подбрани, т.е. - героите им ще са приятни за гледане и удовлетворяващи откъм присъствие на екрана... Надявам се и голямата фенска маса зад Туба да има основания да я подкрепя именно заради актьорските и качества. Жалко само, че ще се наложи да чакам още до първите си впечатления... Нарочно не посягам към филм с Туба, за да не съм предубедена към представянето и. Защото като гледах Берен в другите и филми, вместо да се очаровам още повече от нея, си развалих впечатленията и за Фатмагюл. Sad

# 611
Поли,  Hug лично на мен ми е ясно кое от Текин предизвиква любов. Simple Smile)) Аз самата се влюбих в него още преди да изгледам филма. Simple Smile) Харесвам творческите натури, хората с нестандартен поглед към живота, които виждат неща, оставащи незабелязани за нас, отдадени на оцеляване, кариера, битовизми и прочее ежедневности. Дори и без тази допълнителна информация (в трейлъра, посветен на Текин), аз го приех и обикнах, защото по детски чистия поглед към света е особено ценен за мен. Но си мисля, че той може и да не бъде добре разбран от някои зрители, тъй като не е добре "поднесен" в смисъл, не му се даде възможност да се разкрие като човек в своето ежедневие - толкова различно, но и така очарователно, ежедневие ПРЕДИ Ейлюл. Точно контрастът на тези два начина на живот е това, което шокира при установяването на връзката, любовта между тях... а този контраст не бе подчертан. Аз допускам (благодарение на личните си усещания, на своя мироглед) какво е привлякло Ейлюл... Но мисля, че то не става ясно за всички... Да, вероятно това допускане, тази свобада на избора (да си представим Текин извън показаното на екрана) е нарочно търсена от Керем Дерен. И все пак, у мен това оставя известна доза неудовлетвореност... някаква празнота. Защото ти си права - животът на Ейлюл ни е познат - повечето от нас са живели поне до някое време точно по този начин - безгрижно купонясвайки и гребейки от удоволствията на живота с пълни шепи... А трябва да видим и другия свят - този, изпълнен с малки вълшебства и истински чудеса, светът на Текин... за да можем да направим за себе си равносметка... какво търсим, какво искаме, към какво се стремим... В това отношение смятам, че наистина Текин беше ощетен от своя създател, като не беше включен в завършения вариант на филма.

Той ни гледа от екрана не само с доверие, приемане и любов... поглежда и изпитателно към нас...

Peace Peace Е, по-дружко си е с повече думи! Много може да се разсъждава
в тази насока!Благодаря на създателите на филма!!!
Наистина отключиха  / поне във мен / много размисли и ме върнаха
доста години назад!!!!

# 612

Защо така попарвате предварително фенските мераци за зашеметителен рейтинг?  newsm78 Щом ултра феновете не са възторгнати какво остава за обикновения зрител?  Thinking Екипа се уплаши от един приятелски мач, сега ако знае и за фенските колебания ще изпадне в интровертност на духа, ще се дозира и не дай си Боже ще премести премиерата през май!  Praynig Та дано си оправи стайлинга до тогава!   tooth tooth tooth

Защото може би разсъждаваме трезво!!!!

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 13:30 от PaulaSS

# 613

newsm51
Хубав ден, момичета...
Винаги съм била честна – към себе си и към вас. И този път няма да изневеря на тази вътрешна моя потребност. Ех, как ми се искаше да бъда по-ентусиазирана от трейлъра, но… уви. Нищо, което да не знаем като картина, нищо, което да подскаже емоция. Образът на Елиф е статичен като натюрморт без светлосенки дори. Ние Енгин си го знаем, той е константа, която не променя стойността си и качеството. При него няма случайности  – появи се и запълва екрана…Затова и го обичаме. И все пак ми се искаше партньорката му да присъства по-осезателно. Човек може да наложи образ и в един кадър. Къде е характерната  хубост на Туба? Вече казах – има нещо сбъркано в стайлинга й. Та тя е дизайнер, живее в Рим – столицата на модата! Това трябва да личи по вида й, по излъчването й, а Туба, сори,  не излъчва нищо! Нито вътрешно, нито външно. Не й мига окото, както се казва. В нея, за жалост, виждам необщителност. В живота на такива хора им се разминава, но на екрана – никога! Защо го говоря това? Ами защото изпитвам огромно желание да не я туря в масовката, затова! Вие не искате ли? Излъчването идва от одухотвореността, от светлината в очите и сиянието на душата.  И кой, за Бога, ходи с бяло поло днес? Каква е тази коса на вълнички, като на Барбарела? Е, очилата сигурно са дизайнерски – и това ще бъде отбелязано в генериката. Но едни очила не правят човека. Нито пък тюрбанът – из фейсове и форуми се разхожда някаква дама, представена за Туба в Рим – с тюрбан! Айде стига! 31-годишна жена! Исках да видя у нея сексапил! Чар! А тюрбанът направо си е за килера с вехториите…Може би след него ще ни наложат модата и на потурите? И на фереджетата. С реснички, със звънчета, на цветенца, мрежести, с ръката на Фатима..... А, не, благодаря. Те й англичанките ходят с шапки, но какъв стил, а?

ПП. Ще се радвам да чуя друго мнение...

Много хубав пост - това са и моите впечатления - за жалост!!!!

Хубаво е когато прочетеш нещо истинско  loveofmine newsm51

# 614
http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/bi-kucuk-eylul-meselesi-hic-yap … -elestirisi-51469 --- критика за ВКЕМ. Малко е трудна за четене - позовава се на много други филми/герои, опитвайки се да обясни въздействието върху себе си, но е интересна...

http://seyircikedi.com/pages.php?id=352 --- може би е професионален кинокритик - страница с негови/нейни рецензии...

Общи условия

Активация на акаунт