Скандинавска литература

• 148 637
  • 814
  •   1
Отговори
# 105
  • На планетата Земя
Много хубава тема!  Heart Eyes

И аз да кажа какво съм чела до момента:

Трилогията Милениум - преди около четири години, много ми хареса
Слежнията човек - Несбьо  Peace  (блаодарение на Вени  Heart Eyes )
Немезида - Несбьо  Peace
Кристин, дъщерята на Лавранс - прочетох първа и втора книга, като на края на втора капитулирах. Много протяжна ми се стори.

В момента съм преполовила "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна" на Ю. Юнасон - изключително забавно четиво!

На шкафчето взети от библиотеката ме чакат "Трилогията Бьорндал" и "Покани ме да вляза". Ще търся задължително по-нататък да прочета "Куклената къща", "Червеношийката", "Аленото цвете и бялото".

Сега, като гледам какво що, доста ударно съм подхванала скандинавците без да се усетя.  Laughing

# 106
  • София
Сега, като гледам какво що, доста ударно съм подхванала скандинавците без да се усетя.  Laughing
Ей това! Така лекинко те започват, че по някое време, ако чета книга и героите са Джак, Джон и Роузи, а не Свере, Гюдбран или Йостерсон, хич не ми е интересна  Mr. Green.

Не знаех, че Мишел Фейбър е скандинавец, да не говорим, че го мислех за жена  ooooh!. Пете, много съм доволна, че ти допада книгата  Hug!

# 107
Не знаех, че Мишел Фейбър е скандинавец, да не говорим, че го мислех за жена  ooooh!. !

И аз така Joy
Но го проверих преди малко - мъж, холандец т.е. не е баш скандинавец  Mr. Green

# 108
Мишел Фейбър е холандец, значи не е скандинавец. Wink Скандинавци са шведите, норвежците, датчаните, исландците и финландците. Финският не е скандинавски език, а угрофински, но в географско отношение финландците все пак са скандинавци.

# 109
  • София
Дайте да не го режем от темата, нищо че е холандец! "Аленото цвете и бялото" е писана като от скандивец, ако приемем, че в техните романи социалните отношения и личните драми на героите заемат особено място.

# 110
Както вчера писах, аз съм "за" и Макдърмидката да я е тук  Blush

# 111
  • София
Това е напълно офф топик,
Скрит текст:
ама от днес казват, че започвал Ретроградния Меркурий, т.е. от мен в този период, в който е така, могат да се очакват и други подобни "бисери"...  Embarassed
  Hug

# 112
  • София
И от мен офф-топик, но грешката понякога е вярна  Laughing. От гледан точка на това, че ме накара да потърся инфо и да науча нещо ново. Докато никой не разкрива финала на книгите, всичко е в рамките на приятен разговор  Mr. Green.

# 113
  • На планетата Земя
... Така лекинко те започват, че по някое време, ако чета книга и героите са Джак, Джон и Роузи, а не Свере, Гюдбран или Йостерсон, хич не ми е интересна  Mr. Green. ....

hahaha Joy hahaha Joy Вениииии!

Дааа бе!

А аз като бълнувам мокри сънища и викам "Хуле, Хуле, Хуле", а мъжът ми ме успокоява "Спокойно, мило, няма никакви бушмени, самбурута и индианци наоколо!"  hahaha

# 114
  • София
Не мога да не питам как те успокоява, ако вишаш "Лхамсурен"  Joy?

Момичета, извинете за лигавщините  Hug!

# 115
Скандинавки, може ли един лайк на тази снимка, за да  спечели тя класацията и да е следващата сряда на -50% при поръчка през сайта на Сиела?  Hug

https://www.facebook.com/329128817111388/photos/a.93118183023941 … ype=1&theater

# 116
  • Берковица
Готово и аз искам да спечели Praynig

# 117
Здравейте, чела съм може би само двама-трима автори, влизащи в темата. Имам и един неуспех, но определено мисля, че все пак автори от тук биха ме накарали да се влюбя в тях. Следя ви и ще продължавам, ще пиша когато прочета нещо.

# 118
Днес като разглеждах книги и попаднах на една ,гласяща "includes never-before published story by Steig Larsson''  Shocked Shocked . Вие чували ли сте за нещо подобно?
Послепис:щях да постна книгата,но затворих страницата и сега не мoга да я намеря,при интерес ще потърся по-старателно (наясно съм,че това прозвуча малко като обява от OLX  Mr. Green).

# 119
  • София
cooxixx, нали ще излиза продължение на "Милениум", да не би в нея да са включени някакви непубликувани неща от Ларшон. Даже четох някакви драми между близките и издателите относно правата върху книгите или нещо от сорта.

Общи условия

Активация на акаунт