Скандинавска литература

• 148 708
  • 814
  •   1
Отговори
# 150
При мен пък Дълг чака ред  Simple Smile
Чудесно е да знам, че няма да ме разочарова и тя!  Grinning

# 151
Благодаря ви! Hug
mijjjka ,след като я прочетеш,сподели отзиви. Whistling

# 152
От великденските промоции си купих "Пепеляшките" и "Убийци на фазани". Като свърша тухлата която сега чета ще ги почвам.

# 153
"Пепеляшките" е брутална...още ми е в главата. Играе по много тънки струни.

# 154
Аз от вчера съм с "Човекът от Пекин" на Манкел. Харесва ми повече от "Петата жена", нищо че е в така популярният и вече поомръзнал ми стил "напред-назад във времето"  Laughing. За сега няма много протакане и разтакаване на действието, надявам се развръзката да е изненадваща Simple Smile.

# 155
Скандинавки, и тук да кажа  Wink

Почти преполових "Човек без куче" - много добра, с много тънък психологизъм и типично скандинавска като атмосфера   Heart Eyes Крими-моментът го има, но не е той водещият /или поне аз така усещам нещата/. Повече са ми интересни взаимоотношенията между героите и начинът, по който са предадени.
Много ми харесва книгата,  дано и до края да си запазя мнението  Hug

Приключих книгата и да споделя окончателните си впечатления.

Много се чудих каква оценка да дам на тази книга в Goodreads и в крайна сметка й дадох 3 звезди, което за мен не е "уау"  Rolling Eyes
Започна със силно и интригуващо начало като в типично скандинавски трилър. И някъде 3/4 от книгата нещата бяха доста добре, но след това някак си се разводниха и на моменти имах странното чувство, че последната 1/4 е писана от друг човек - толкова различна беше и по стил, и по всичко...
Друго, което ме подразни, беше, че образи с потенциал /като този на бабата например/ не бяха развити както трябва.
Не съжалявам, че я прочетох, но последната 1/3, която беше напълно като претупана, ми развали цялостното впечатление.

# 156
Много се надявам Полиция да излезе за Панаира на книгата!!! Praynig
Предстои ми да прочета Фантом и евентуално след нея ще търся Спасителя за повторно четене, че нещо я не я оцених подобаващо...
Не зная кой скандинавски автор е подобен на Несбьо... Май никой..
На Вал Макдърмид книгите чела ли си ги?

Очаква се "Полиция" да излезе за Пролетния базар на книгата, т.е от 20 май!!!!! Новина от издателството!!!!

Имаме вече и корица!!!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Излиза от печат на 15.05.2015  Grinning

# 157
  • Берковица
Ехааа, Party Rolling Eyes Вече си  поръчах да ми я вземат.  Party

# 158
  • София
Ехааааа!

А на Пролетния базар на книгата дали ще има отстъпки за нови заглавия?

# 159
За миналия пролетен панаир точно беше излязла "Леопардът". Спомням си, че отстъпката беше символична - 1 лв. Или нещо подобно, но нямаше -20%. На въпроса ми защо почти няма намаление ми бяха казали, че автори като Несбьо се продавали добре и без намаления (ега ти и логиката!). Както и да е, това ме подразни и не помня точно, но май си я поръчах после от Е-зоната с -25%
Така че и тази година предполагам ще е същата ситуация с Полиция...

# 160
Не можем да се разберем нещо с Хари Хуле, така, че ако ми попадне книгата ще я прочета, но няма да я купя. Сега чета "Дъщерите на Хана" от Мариан Фредриксон, харесва ми много мой тип книга. След това съм приготвила пак нейна книга "Дъщерята на Елизабет". Много еднотипни заглавия си избира авторката.

# 161
Една вметка за заглавията: авторката не си ги е избрала такива, а са ги избрали преводачите или дори по-вероятно изборът да е на издателството у нас. Wink Оригиналните заглавия са съответно "Анна, Ханна и Юханна" и "Обичано дете".

# 162
Една вметка за заглавията: авторката не си ги е избрала такива, а са ги избрали преводачите или дори по-вероятно изборът да е на издателството у нас. Wink Оригиналните заглавия са съответно "Анна, Ханна и Юханна" и "Обичано дете".
Да, сега видях оригиналните заглавия в началните страници. Не, че ще мога да си преведа от шведски  "Обичано дете", но "Анна, Ханна и Юханна" мога. Embarassed

# 163
Не знам как е по света, но у нас заглавието на книгата се определя често заедно с издателя и ако оригиналното се смята за безперспективно на българския пазар, се търси някое "по-подходящо". Наистина понякога изборът е добър, но не всеки път. Макар че пък точно тези двете заглавия може би щяха да са лош избор, ако бяха оставени като в оригинала...

# 164
Сега чета "Дъщерите на Хана" от Мариан Фредриксон, харесва ми много мой тип книга.

Какъв тип са тези книги? Семейна драма или криминални?  Rolling Eyes Заинтригува ме..  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт