Скандинавска литература

• 148 657
  • 814
  •   1
Отговори
# 135

Аз ли така мисля или книгите на Камила Лекберг наистина бяха филмирани?За поредицата с града,започващ с ''Ф'' говоря.Фелбака май беше градът или нещо подобно. Grinning
Това са филмите. Не съм гледала нито един от тях и не мога да дам мнение.

http://www.imdb.com/find?ref_=nv_sr_fn&q=Fjallbackamorden+&s=all

Аз прочетох и "Пепеляшките"
Тази книга заедно с "Убийци на фазани" са ми в списъка за купуване.

# 136
  • София
Не съм чела "Убийци на фазани", но пък прочетох това ревю за книгата http://azcheta.com/ubiytsi-na-fazani-iusi-adler-ulsen/ - звучи добре!

# 137

Аз ли така мисля или книгите на Камила Лекберг наистина бяха филмирани?За поредицата с града,започващ с ''Ф'' говоря.Фелбака май беше градът или нещо подобно. Grinning
Това са филмите. Не съм гледала нито един от тях и не мога да дам мнение.

http://www.imdb.com/find?=nv_sr_fn&q=Fjallbackamorden+&s=all

Аз прочетох и "Пепеляшките"
Тази книга заедно с "Убийци на фазани" са ми в списъка за купуване.

Гледала съм филмите,не са лоши.Не знаех,че са направени по романите й. Grinning

# 138
  • София
Прочетох "В късните часове по здрач" Юхан Теорин - въпреки че до 80 стр (387 стр) вървеше бавничко, повече на чувства, а не на действие го отдаваха, намирам романът за много интересен. До края претърпя много обрати, и накрая имаше изненада. Много човешки беше написан, много хубави описание имаше - едни такива кратички, като направени шрихи с водни боички. Не е от ранга на Ларшон, както твърдят от корицата, но си заслужава да се прочете.

# 139
  • София
Coming 2 life, аз май бях писала, че според мен трудно могат да се съпоставят Теорин и Ларшон. Просто са използвали името на втория, за да рекламират книгата  Mr. Green. Просто романите им ми се струват доста различни, като и всеки има своите плюсове. Готина е книжката, аз също я препоръчвам.

# 140
Свърших "Джиндифиловата къща", за мен не беше много лека. Описаните случаи на малтретиране в миналото ме подтиснаха доста. Може би затова я свърших толкова бързо, защото доста от описаните случки ги четях на диагонал или направо ги прескачах. Натоварват ме много тези неща. "В късните часове по здрач"  на Юхан Теорин я купих още лятото , но така и не и идва ред. Ще си почина малко от тези скандинавци, криминалета и фентъзи. Чете ми се нещо наистина леко и приятно.

# 141
  • София
Coming 2 life, аз май бях писала, че според мен трудно могат да се съпоставят Теорин и Ларшон. Просто са използвали името на втория, за да рекламират книгата  Mr. Green. Просто романите им ми се струват доста различни, като и всеки има своите плюсове. Готина е книжката, аз също я препоръчвам.

Охххх, момичета, не знам дали Теорин и Ларшон могат да се сравняват, но в моментя чета поредна книга на Ю Несбьо и не знам какво ще чета после  Sad След "Спасителя", първата от неговите, които прочетох и обявих да шедьовър, прочетох "Снежния човек" и бях направо в транс, обявих я за още по-добра, минах през "Червеношийката", "Немезида", "Леопарда" като всяка следваща ми харесваше все повече, вече чета "Фантом" и почти се разплаквам, защото не знам какво ще чета после, не знам как ще подхвана друг автор! Невероятен е! Просто уникален!!!

Хем ми е по-суров от Ларшон, а в същото време - и по-поетичен. В уикипедия прочетох, че следващата му книга е "Police", но кога ли ще е на българския пазар...

Дайте препоръки какво да подхвана - някой от "серийните" автори, да не е с 1 книга в БГ, да е сериозен, ако ще и по-сух, но кримито му (да, криминална) да е на много високо ниво. Лекберг ми е лека - за протокола.

# 142
Много се надявам Полиция да излезе за Панаира на книгата!!! Praynig
Предстои ми да прочета Фантом и евентуално след нея ще търся Спасителя за повторно четене, че нещо я не я оцених подобаващо...
Не зная кой скандинавски автор е подобен на Несбьо... Май никой..
На Вал Макдърмид книгите чела ли си ги?

# 143
  • София
Много се надявам Полиция да излезе за Панаира на книгата!!! Praynig
Предстои ми да прочета Фантом и евентуално след нея ще търся Спасителя за повторно четене, че нещо я не я оцених подобаващо...
Не зная кой скандинавски автор е подобен на Несбьо... Май никой..
На Вал Макдърмид книгите чела ли си ги?

Очаква се "Полиция" да излезе за Пролетния базар на книгата, т.е от 20 май!!!!! Новина от издателството!!!!

# 144
Супер!!!  Party Така и си мислех, че ще направят  Hug
Ти от къде научи?  Simple Smile На ФБ страницата има няма нищо, на сайта - също...

# 145
  • София
Супер!!!  Party Така и си мислех, че ще направят  Hug
Ти от къде научи?  Simple Smile На ФБ страницата има няма нищо, на сайта - също...

Попитах на мейла и ми отговориха.

# 146
Скандинавки, и тук да кажа  Wink

Почти преполових "Човек без куче" - много добра, с много тънък психологизъм и типично скандинавска като атмосфера   Heart Eyes Крими-моментът го има, но не е той водещият /или поне аз така усещам нещата/. Повече са ми интересни взаимоотношенията между героите и начинът, по който са предадени.
Много ми харесва книгата,  дано и до края да си запазя мнението  Hug

# 147
Като каза психологизъм,се сетих,че ми трябва нова книга-скандинавски трилър.
Иска ми се да бъде нещо,което да те накара да се замислиш,нещо ,което да помниш,след като го прочетеш,нещо с психологизъм.
Преди време бях гледала един сериал,но не му помня името-сюжета изглеждаше много замотан и сложен,но развръзката беше страшно смислена и в същото време доста проста.До някаква степен имаше ирония.
Можете ли да ми препоръчате книга с тези качества? Simple Smile Вероятно има много,но аз все още съм неопитна и реших да се допитам до вас.

# 148
Мога да ти предложа да намериш романа "Сянка" на Карин Алвтеген и, разбира се Човекът без куче  Simple Smile

# 149
Мога да ти предложа да намериш романа "Сянка" на Карин Алвтеген ....
Или "Дълг" на същата авторка. "Сянка" не съм чела, но съм си отбелязала да я търся, защото "Дълг" много ме впечатли.

Общи условия

Активация на акаунт