Скандинавска литература

• 148 757
  • 814
  •   1
Отговори
# 225
................
Здравейте, можете ли да кажете кои са двата филма по книги на този автор?
Ето ги :
 http://www.imdb.com/title/tt2438644/ и http://www.imdb.com/title/tt3140100/
 В темата за скандинавското кино ги препоръчваха момичетата, на мен много ми харесаха, не само заради Николай ... Sunglasses
Идеално,не съм ги гледала, а ми се иска да си купя някоя скандинавска книжка. Party
Можеш ли да кажеш дали стилът на писане ти харесва?Искам да чета нещо не само интересно заради сюжета,но и да е написано така,че да ми привлече вниманието.

# 226
благодаря за двата филма, изтеглих ги и ще ги гледам  с удоволствие. фен съм на скандинавската литература и кино.   Grinning

# 227
  • Варна
................
Здравейте, можете ли да кажете кои са двата филма по книги на този автор?
Ето ги :
 http://www.imdb.com/title/tt2438644/ и http://www.imdb.com/title/tt3140100/
 В темата за скандинавското кино ги препоръчваха момичетата, на мен много ми харесаха, не само заради Николай ... Sunglasses
Идеално,не съм ги гледала, а ми се иска да си купя някоя скандинавска книжка. Party
Можеш ли да кажеш дали стилът на писане ти харесва?Искам да чета нещо не само интересно заради сюжета,но и да е написано така,че да ми привлече вниманието.
Това е доста субективно, и може да те подведа без да искам ... Simple Smile
Първа книга ми е от автора, и впечатление ми прави ,че няма твърде много обстоятелствени обяснения, сюжетната линия е някак по-права и не е утежнена със стотици други линии, които в крайна сметка ще се влеят на финала.

В това отношение ми върви леко, за сравнение с пълните с подробности книги на Несбьо, които понякога се връщам страници назад да препрочета, понеже се случва да забравя кой кой беше ...та тук няма такова нещо .

С две думи, не е голямото разтягане на локуми, не е наблъскана с много персонажи, но пък историята се развива страница след страница, няма го онова отегчение , което обикновено срещам след първата една трета от книгата ,и докато го изчета и мина на забързаното действие пак малко ми дотежава.

Но при мен има и това, че аз четейки книгата все едно гледам филм, и може би затова ми е толкова на живо, заради образите, обстановката на работните им места , които съм видяла в двата филма, шефът им, други споменавани персонажи от книгата, жилището на главния разследващ и тн ...музиката,от филмите, която още ми е в главата ...

# 228
Мерси за отзивите!  Hug
Ако някой се интересува,книгата е на промоция в Хеликон.Аз ще поумувам още малко и може да си я поръчам.
http://www.helikon.bg/books/47/-%D0%9F%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-% … 0%9F._195410.html

# 229
  • Варна
Аз купих моята от Алеята на книгата във Варна,за 16лв, но няма цена на корицата.
Препоръчаха ми и тази на Ане Холт, но като видях че в" Писмо..." , ще чета за Карл и Асад я предпочетох. Следващата ще е тя , обаче .

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 17:18 от Г-ца Димитрова

# 230
Не знам какво ми стана. От анти Хари Хуле му станах невероятен фен. По стечение на обстоятелствата прочетох "Червеношийката". Хареса ми. После прочетох "Спасителя". Хареса ми. Сега чета "Леопарда" и много ми харесва, веднага след това почвам "Фантом" и "Полиция" и за мое голямо съжаление приключвам с поредицата. Първите му две книги за Хуле "Човекът-прилеп" и "Хлебарките" не са издавани в България нали? 

# 231
Да, Меган, първите ги няма все още преведени. Може би за Коледния панаир да ни изненадат от ЕМАС. Дано!  Simple Smile
На мен пък Фантом не ми потръгна, не знам защо...  Rolling Eyes Полиция я имам, но ще я чета по-натам.
А ти защо му беше анти-фен на Хари?  Simple Smile

# 232
Да, Меган, първите ги няма все още преведени. Може би за Коледния панаир да ни изненадат от ЕМАС. Дано!  Simple Smile
На мен пък Фантом не ми потръгна, не знам защо...  Rolling Eyes Полиция я имам, но ще я чета по-натам.
А ти защо му беше анти-фен на Хари?  Simple Smile
Много ме дразнеше това неговото пиянство. Мразя пияници, а той като изпаднеше в някой от неговите запои ме изкарваше извън нерви. Сега някак си го разбирам, с това което му е минало през главата това е начинът му явно да се справи с напрежението, стреса и всички ужаси. Не, че му помага според мен. "Полиция" и аз я имам, "Фантом" мислех да си я купя, но може и да я взема от библиотеката. Много странен начин на издаване на поредицата от средата към края. Дано издадат първите две. С удоволствие бих ги прочела.

# 233
  • Варна
"Фантом " и аз я започнах , но я прекъснах, не толкова, че не ми харесваше, ами се хванах с друга книга на шега, която пък ме увлече...и чака си реда за момента.
Иначе вчера от Сиела се прибрах с новата книга на Фредрик Бакман, дано е толкова силна, колкото и тази за Уве , не съм я започнала още, че довършвам на Лекберг.

# 234
Днес излезе от печат "Дъщерята на скулптора" от Туве Янсон. Беше обявена за тази пролет, но чак сега й дойде редът. Предполагам, че от утре ще тръгне към книжарниците. За мен тя е най-хубавата от книгите за възрастни на Туве, които са излезли до момента у нас.

А аз си продължавам с "Тревожния човек" на Манкел. Книгата е много интересна, макар и не типично криминале. Харесва ми. Дано да бъде издадена на български някой ден.

# 235
Много харесвам скандинавска литература и култура, но не бих казала, че съм добре запозната.
Преди дни прочетох "Прилепът" на Несбо (предполагам, така е преведена и на български език). С противоречиви впечатления съм.

# 236
Много харесвам скандинавска литература и култура, но не бих казала, че съм добре запозната.
Преди дни прочетох "Прилепът" на Несбо (предполагам, така е преведена и на български език). С противоречиви впечатления съм.
Ако имаш пред вид The Bat, не е издавана в България. Това е първата му книга за Хари Хуле.

# 237
И аз очаквам с интерес този Прилеп  Simple Smile
Нали в нея действието се развива в Австралия?

# 238
  • София
И аз очаквам с интерес този Прилеп  Simple Smile
Нали в нея действието се развива в Австралия?
Аз се канех да търся инфо за книгата точно заради спомените ми, че действието се развива там. И ще ви кажа защо  Mr. Green - в злополучната "Където злото властва" едно от убийствата е в Норвегия. Тамошните полицаи седяха и умуваха дали е дело на сериен убиец или не и имат ли те достатъчно добри специалисти в тази област. Мимоходом споменаха, че имало един единствен полицай, който скоро бил разследвал серия от престъпления в Австралия. Заради това направих връзка с романите за Хари Хуле, но нали се захванах с редакция на текста на "Където злото властва", та не ми остана време да проуча има ли някакво намигване от Йорган Бреке към Ю Несбьо  Laughing.

# 239
Само се моля това намигване на Бреке към Несбьо да не резултира в спечелването на субсидията на НОРЛА и Изида да се окажат следващите издатели на Несбьо  Tired

Общи условия

Активация на акаунт