Скандинавска литература

• 148 757
  • 814
  •   1
Отговори
# 255
Някой с отзиви за Торкил Дамхауг? Излезли са две негови книги и им се чудя.
Ох, недей! Едната (за медузата) я имам. С една сладурана я купихме, тя се опита да я чете, ама нещо хич не й допадна. На същото издателство имам романа на Йорган Бреке, който сам по себе си беше много хубав, но подобаващо осакатен от всякакви грешки - правописни, стилистични, некадърна бележка под линия, потресаващо беше!
Ако все пак не съм те уплашила и имаш смелостта да искаш да ги четеш, моля ти се, не ги купувай, ще ти ги изпратя!
Не, няма да ги чета, благодаря. Нещо анотациите им и на двете не ме грабнаха. Поразлистих ги, не ме заинтригува това което прочетох и затова не ги взех. Но реших да попитам.
Вени,
Скрит текст:
„Невидимият пазител“ е първата книга на Редондо за инспектор Амая. Ти също за съжаление като мен си прочела първо втората  книга.

# 256
  • София
Меги, объркала съм се  ooooh!! Чела съм "Невидимият пазител", а не "Зовът на костите". Втората ми предстои.
А за книгите на Изида - край, това бяха моите опити и няма да давам повече шансове. Въпреки че романът на Йорган Бреке имаше страхотен потенциал и готина история, но четенето на фрази от рода на "два найлонови торба" и други подобни никак не беше готино  Mr. Green.

# 257
  • Варна
Наминавам да споделя една книга, която по Коледа прочетох... Мноооого ми хареса, много забързана, завързана, без грам отегчение . Не съм изненадана, като се има предвид, че авторите са сценаристи на Broen ...

# 258
Ох, покрай вас и аз започнах да чета скандинавска литература. Засега се отчитам само с 1 прочетена книга, но тя толкова ми хареса, че със сигурност няма да е единствената ми. За протокола: Започнах с Червеношийката на Ю Несбьо. Няма да му чета обаче книгите една след друга, ще си правя почивка, за да си удължа удоволствието, като между неговите ще включвам и други автори. Засега съм си набелязала трилогията Милениум на Стиг Ларшон, Покани ме да вляза на Йон Айвиде Линдквист, Джинджифиловата къща на Карин Герхардсен и Петата жена на Хенинг Манкел.

# 259
Аз се мъча с "Фантом" на Несбьо. Не ми върви, но съм упорита. Ще я прочета. Laughing

# 260
Меган, какво мислиш за вината на Олег?

# 261
Меган, какво мислиш за вината на Олег?
В смисъл? Ще пиша в скрит текст, че някой може да не я е чел.
Скрит текст:
Той е убиецът на Густо, в това няма съмнение. Хари го установи, стреля и по него. Ще почна сега "Полиция". Интересно ми е как ще оцелее Хари и какво се е случило с Олег. Книгата не ми хареса много. За мен е най-слабата от поредицата.

# 262
Меган, мислех, че си в началото, за това те питах.
Спойлер и мнение за Фантом и Полиция
Скрит текст:
Аз мислех, че Олег е невинен. Чак след средата на книгата разбрах.

За мен края на Фантом беше тъжен. Хари умира ...
Полиция също започва и свършва със смърт.

# 263
Меган, мислех, че си в началото, за това те питах.
Спойлер и мнение за Фантом и Полиция
Скрит текст:
Аз мислех, че Олег е невинен. Чак след средата на книгата разбрах.

За мен края на Фантом беше тъжен. Хари умира ...
Полиция също започва и свършва със смърт.
А, недей така.
Скрит текст:
Наистина ли Хари умира? Тоя келеш го уби? Все се надявах, че въпреки куршума в главата ще оцелее. В" Полиция" кой води  разследването?

# 264
Няма да ти кажа, Меган. Twisted Evil
Чети, чети!  Twisted Evil

# 265
Здравейте!

От няколко години си открих голяма страст към скандинавската крими литература. Искам да ви препоръчам МНОГО горещо последната ми "любов": Юси Адлер-Улсен.

За един месец унищожих 5 негови книги. Чакам с нетърпение новите му творби. В момента на бг има преведени три:

Гаранитрана тръпка и приятни моменти Simple Smile

# 266
  • София
Чета в момента тази:

И искам да споделя, че много ми харесва.

# 267
  • София
Пете, много се радвам, че се харесахте с този шведски тандем!
А иначе и мен ме чака един роман на Улсен, но още не съм го започвала. Но пък всички отзиви за този автор са много положителни.

# 268
За съжаление Юрт и Русенфелт (поне тази книга, не знам за другата) са превод от английски, не от шведски, но явно преводът все пак е читав. Peace За сметка на това "3 секунди" на моя любим тандем Руслунд и Хелстрьом си е преведена от шведски (само за нея знам).

# 269
За съжаление Юрт и Русенфелт (поне тази книга, не знам за другата) са превод от английски, не от шведски, но явно преводът все пак е читав. Peace

Уф , това пък за превода съвсем го бях забравила!  Confused
А и като почти ми казаха  кой е убиеца, направо не ми се чете тази книга!  Tired
Не знам какво да правя...

Общи условия

Активация на акаунт