Скандинавска литература

• 148 046
  • 814
  •   1
Отговори
# 780
"ДНК" е първата книга от поредицата.

# 781
Имам предвид... не в поредица, а да речем самостоятелна книга. Тази "Плячка" е самостоятелен роман, доколкото разбрах.

# 782
  • София
Те могат да се четат самостоятелно. Обожавам я поредицата. Щях да ходя днес да чакам за автограф, обаче съм с навехнат глезен и умирам от яд.

# 783
Бях днес на лов за автографи. Егил беше сам на щанда и се подписа веднага, написа ми посвещение. Видях после двама-трима също с книги за автограф, но не беше тарапана̀. Докато за Ирса чаках почти час. Първо мислех, че е на щанда на “Емас”.  Супер усмихнатата Ева Кънева (дето е превела поне половината скандинавски книги на това издателство) ме насочи към мраморното фоайе. Там километрична опашка. (Дори на  Георги Господинов, който стоеше встрани никой не обръщаше внимание. А помните опашките за него след Букъра). Всеки беше нарамил по няколко книги на Ирса и чакаше, а опашката не мърда 20 мин. Хората се снимат, говорят си с нея… И трябваше да започне друго събитие, та цялата опашка се премести горе на щанда. Последните станахме едни от първите Wink

Ирса е готина, каза колко странно й звучат нашите имена. Аз й казах, че ние не можем да произнесем имената на исландските вулкани Grinning И така Wink
В 15.30 е имало представяне на “Плячка”, на което не можах да присъствам. Но на опашката коментираха колко са потресени от тъпите въпроси на журналята, особено на някаква от сайта Площад Славейков, дето я разпитвала за духовното. Абе това са криминални романи, каква духовност, какви 5 крони (исландски)…

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 23:55 от diziler

# 784
  • в сърцето на един мъж...
Знам, че не е писано от доста време в темата, но сега я откривам и намирам любими автори в нея. Исках да питам, наскоро установих, че съм пропуснала, но има нови на  Ирса Сигурдартотир. След петте, май има нови три, те от същата поредица ли са или са различни?
Много благодаря за информацията, попълних си колекцията с автори, които съм пропуснала!

# 785
На Ирса съм чел само "Плячка" и много ми хареса. И си имам автограф от нея, хехе. Тя беше тук на Коледния панаир на книгата в НДК, а опашките бяха доста дълги. Голям интерес има към нея.

# 786
  • София
Dizi, радвам се с теб.
Ето малко помощ за Ирса - за търсещите (цели 4 броя):
https://books.myddns.me/?dir=%D0%98/%D0%98%D1%80%D1%81%D0%B0%20% … D1%8A%D1%89%D0%B0
А е строителен инженер, дамата... Ако беше биохимик какви ли щеше да ги напише...
През 2017 г. романът "Помня те" е екранизиран (едноименния филм) с участието на Йоханес Йоханесон и Сара Асгейрсдотир.

# 787
Вчера дочетох и най-новата на Ю Несбьо - "Нощната къща", с автограф на Ю Несбьо и личен автограф на Ева Кънева, която е превела книгата. По време на пролетния панаир на книгата... ставаха и чудеса Wink
А тази книга е първият хорър на Несбьо... абсолютно в стил Стивън Кинг.

# 788
И аз бих казала Стивън КИнг в детски вариант,не успя да ме грабне и я зарязах,по-добре да държи “Хале Хуле” нишата,там ми харесва.

# 789
Dizi, радвам се с теб.
https://books.myddns.me/?dir=%D0%98/%D0%98%D1%80%D1%81%D0%B0%20% … D1%8A%D1%89%D0%B0
А е строителен инженер, дамата... Ако беше биохимик какви ли щеше да ги напише...
През 2017 г. романът "Помня те" е екранизиран (едноименния филм) с участието на Йоханес Йоханесон и Сара Асгейрсдотир.

Благодаря ти, но аз имам първите 5 на хартия и исках да разбера следващите две - "Бездна" и "Плячка" дали са от същата серия, защото съм пропуснала да си ги взема.

# 790
  • София
Плячка е самостоятелен, не е от поредицата. На мен не ми хареса толкова, колкото поредицта за Фрея. Надявам се да преведат и другата и поредица.
И аз имам автограф от Несбьо, но още не съм стигнала до нея да я чета. За Ирса не можах да отида че бях с навехнат глезен.

# 791
Ах, лошо.. Помня, че на този декемврийски панаир бяха дошли 6-7 скандинавски автори. Ако не се лъжа и Макс Сеек, не съм чел нищо от него. 
Що се отнася до книгата на Егил Бяртнасон, която си взех от същия този панаир - тотал щета.  То това не се чете.

# 792
Плячка е самостоятелен, не е от поредицата. На мен не ми хареса толкова, колкото поредицта за Фрея. Надявам се да преведат и другата и поредица.
И аз имам автограф от Несбьо, но още не съм стигнала до нея да я чета. За Ирса не можах да отида че бях с навехнат глезен.

Много ти благодаря! Аз бях почнала да ги чета, но нещо не довърших първата и само си ги събрах, за четене някой ден

# 793
Dizi, радвам се с теб.
От 'Бездна' показва само няколко страници и то някакви йероглифи. Бихте ли я качили отново?

# 794
  • Пловдив
И аз с молба за Бездна - същия проблем.

Общи условия

Активация на акаунт