Скандинавска литература

• 148 040
  • 814
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Не бях влизал отдавна, но на Валентин отговорих в Лични. За съжаление наистина е така с "Бездна"-та. До нея не бях стигнал, затова. Но просто копирах линка към тази чудесна "частна е-библиотека".
Има и руски сайтове (аз влизам в 2), дето съществуват раздели с книги на български. Но я няма и там.

# 796
Много тъпо свърши Бергман 8. Дали ще има още книги?

# 797
И аз я започнах, но изобщо не ме въодушеви. Изглежда като изсмукана от пръстите и превода е много лош.

# 798
И аз я започнах, но изобщо не ме въодушеви. Изглежда като изсмукана от пръстите и превода е много лош.

Как преценявате, че преводът е лош? Хартиеното издание ли четете?

# 799
  • на село
А как се казва 8 та книга и дали я има он лайн?

# 800
Намалени книги от скандинавски автори в сайта на Хеликон (до 6 септември):

20% Лаура Линдстед (Финландия) - Фантазии за секундите след настъпването на смъртта

15% Фредрик Бакман (Швеция) - Човек на име Уве - ново издание

10% Юн Фоссе (Норвегия) - Трилогия (миналата година той получи Нобелова награда)

10% Йеспер Юл  (Дания) - Бонус родители

10% Йеспер Юл (Дания) - Агресия

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 00:25 от diziler

# 801
Как преценявате, че преводът е лош? Хартиеното издание ли четете?
Чета от електронна книга, но не виждам какво общо има това с качеството на превода. Просто сравнявам с предишните книги от поредицата за Себастиян Бергман.

"А как се казва 8 та книга и дали я има он лайн?"
Вината, която носим
https://books.myddns.me/
Най-отдолу на "Ю"

# 802
Преди малко в Баку видях тези книги в една книжарница. Някой, запознат с Бакман може ли да уточни, плс?

Повечето книги са на азербайджански, но има един кът с книги на украински, руски, турски и английски.

Чел съм “Човек на име Уве”, едва ли това е продължение…

# 803
  • Чукарландия
Това е точно "Човек на име Уве". Така е преведено заглавието на руски език.

# 804
Окей, а "След бурята"?

# 805
  • Пловдив
В goodreads има чуждестранните издания и лесно могат да се проверят.
“После бури “ е “Победителите”.

# 806
Благодаря. Значи нищо ново за българския читател. От утре книгите на Фредрик Бакман ще са с 20% отстъпка на щанда/шатрата на Сиела по време на Алеята на книгата.
Скрит текст:
Този процент е нисък, като го сравним с промоциите от 30 и 40%, които направиха по-рано тази година в книжарници Сиела. Но все пак...

# 807
  • София
Нещо събрах отново доста скандита на "лавицата" да чакат ред. Някои даже са по-стари в поредици, които някак съм пропускал. Понеже - между един китайски класик и чакайки едни Кинг-разкази и новели - се върнах на по-психологическите версии на Лекберг-Фексеус (и бая изчетох за него в мрежата, наистина е любопитна птица тоя), и ме увлече... май ще гледам да наваксам за лятото без сканди ноар.
Имам 2 на Несбьо на хартия, а тия дни си свалих (липсващи ми) Рагнар Йонасон, Вината... на Юрт-Русенфелд (дано не е толкова разочароваща), Огледалният човек на Кеплер и Кръстът на Йонсруд (някак я бях пропускал, макар да четох следващата).
Та се очертава да прекарам есента нейде из фиордите.
Скрит текст:
А Ориндж в момента имат промо 4-за-2. Но изборът е ограничен. Все пак, по-читави заглавия няма под 17-20 лв, тъй че могат да се спестят едни 30-40. Има и няколко - явно по-заседнали - от скандинавските ни любимци. Което не значи - по-лошите им книги.

# 808
Обръщам внимание (за пореден път Simple Smile ) на поредицата на Ким Фебер и Йени Педерсен.
Книгите са три на брой за сега, четвъртата обещаха от ЕМАС да я четем през следващата година.
За мен тази поредица е изключително добра! Сега чета "Удушвач" и се почувствах така, сякаш се връщам при добри приятели. Атмосфера, психологизъм, герои - всичко за мен е топ!

Лекберг-Фексеус също ги харесвам - за разлика от само Лекберг Simple Smile
Планирала съм "Мираж".

# 809
На мен самият Фексеус ми е интересен като личност, имам чувството че в тези книги е включил автобиографични елементи.

Общи условия

Активация на акаунт