Скандинавска литература

• 148 718
  • 814
  •   1
Отговори
# 165
Сега чета "Дъщерите на Хана" от Мариан Фредриксон, харесва ми много мой тип книга.

Какъв тип са тези книги? Семейна драма или криминални?  Rolling Eyes Заинтригува ме..  Simple Smile
"Дъщерите на Хана" е семейна история. Разказва за три поколения жени в едно семейство. Другата от това което прочетох в анотацията също е от този тип.

# 166
  • На земята, която е всъщност звезда.
Дъщерите на Хана ми е много любима книга. Особено интересно беше да чета  за отношенията в шведското семейство/общество преди 100 години.

# 167
  • София
Моля някой, ако ходи до изложението за книги, да обърне внимание и да сподели намалена ли е скандинавката литература на някои издателства. И също ме интересува "Полиция" на Ю Несбьо по колко я продават там.

Току що прочетох "The Bat" (защо в уикипедия го дават в превод "Човекът-прилеп", а не "Прилепът", не ми е ясно) на Несбьо на английски. Великолепна! Чудя се защо са я пропуснали да я преведат на БГ... Чакат ме "Хлебарките" и "Полиция", но последната ще я взема и на български, че да може и някой до домашните ми да й се порадва. Въпросът е кога ще ми е по-изгодно.

# 168
  • София
Coming 2 life, утре ще се разходим и ще проверим какво е положението при Емас, които се стискат с отстъпките  Crossing Arms. Ако и тази година е така..., честно казано предпочитам да си поръчам от е-зона.

# 169
  • София
Coming 2 life, утре ще се разходим и ще проверим какво е положението при Емас, които се стискат с отстъпките  Crossing Arms. Ако и тази година е така..., честно казано предпочитам да си поръчам от е-зона.

Мда, аз всичките им книги съм ги купила с отстъпки - къде 15%, къде 20% от различни ел. книжарници. Отделно в Ориндж имам 10%. Не купувам книги на корична цена. Прекалено скъпи станаха вече.

Момичета, искам да ви кажа, че книгите на Несбьо, които са ми на английски, ги поръчвах от чужбина и ги купих за 1,50 лира всяка!!!! На всичкото отгоре пристигнаха книги с твърди корици, едни тухли направо. Доставката ми е средно към 1,50 лира на книга. Е, 3 лири книгата да не може да се равнява на 20 лв тук!!!!!

# 170
Току що прочетох "The Bat" (защо в уикипедия го дават в превод "Човекът-прилеп", а не "Прилепът", не ми е ясно) на Несбьо на английски. Великолепна! Чудя се защо са я пропуснали да я преведат на БГ...

Когато питах миналата година ЕМАС на панаира, ми казаха, че първо ще издадат всички книги от поредицата за Хари Хуле до края /което и стана с "Полиция"/ и след това - първите  Peace Peace

В Е-зона "Полиция" е 14,25 лв. ЕМАС са стиснати и сигурно ще дадат левче панаирно намаление  Whistling

# 171
  • София
Току що прочетох "The Bat" (защо в уикипедия го дават в превод "Човекът-прилеп", а не "Прилепът", не ми е ясно) на Несбьо на английски. Великолепна! Чудя се защо са я пропуснали да я преведат на БГ...

Когато питах миналата година ЕМАС на панаира, ми казаха, че първо ще издадат всички книги от поредицата за Хари Хуле до края /което и стана с "Полиция"/ и след това - първите  Peace Peace

"Прилепът" е първата от поредицата с Хари Хуле, после са "Хлебарките" и после идват "Червеношийката", "Немезида" и тинтири-минтири. Забелязах, че на английското издание пише "от автора на тази и онази книга с Хари Хуле", значи и там ги издават в последствие първите 2.

# 172
  • На земята, която е всъщност звезда.
... Отделно в Ориндж имам 10%. Не купувам книги на корична цена. Прекалено скъпи станаха вече.

Момичета, искам да ви кажа, че книгите на Несбьо, които са ми на английски, ги поръчвах от чужбина и ги купих за 1,50 лира всяка!!!! На всичкото отгоре пристигнаха книги с твърди корици, едни тухли направо. Доставката ми е средно към 1,50 лира на книга. Е, 3 лири книгата да не може да се равнява на 20 лв тук!!!!!

Peace Миналия месец специално гледах цените на книгите в Австрия и Унгария, ами разлика почти нямаше. И там са 15-20-25 лв. без намаление. Направо ми е необяснимо... о Sad 

# 173
  • София
Моля някой, ако ходи до изложението за книги, да обърне внимание и да сподели намалена ли е скандинавката литература на някои издателства. И също ме интересува "Полиция" на Ю Несбьо по колко я продават там.

Днес си купих "Полиция" за 17лв.

# 174
  • София

От къде? В е-зона наистина е 14 и нещо, но не си струва доставка само за тази книга - става и там 17 и нещо.

# 175
  • София

От къде? В е-зона наистина е 14 и нещо, но не си струва доставка само за тази книга - става и там 17 и нещо.
От Панаир на книгата-София Wink

# 176
  • в сърцето на държавата
"Дъщерите на Ханна" -  търся я в ел.вариант, но не я откривам -някой да я има???

# 177
"Полиция" на Несбьо е пусната на гласуване на страницата на "Сиела" във фейсбук  Wink
Ако тя събере най-много лайкове, другата сряда ще е на половин цена при поръчка през ел. книжарница на "Сиела".
Така че може ли по един лайк, моля  Praynig
За първи път от както следя тази класация пускат Несбьо на гласуване  Laughing

https://www.facebook.com/329128817111388/photos/a.99683258700767 … ype=3&theater

# 178
"Полиция" на Несбьо е пусната на гласуване на страницата на "Сиела" във фейсбук  Wink
Ако тя събере най-много лайкове, другата сряда ще е на половин цена при поръчка през ел. книжарница на "Сиела".
Така че може ли по един лайк, моля  Praynig
За първи път от както следя тази класация пускат Несбьо на гласуване  Laughing

https://www.facebook.com/329128817111388/photos/a.99683258700767 … ype=3&theater
С моя глас станаха 30, Добре върви, за сега е с най-много гласове. Не им вярвам аз на Сиела, така подло излъгаха с гласуването за "Момчешки живот", че още ме е яд. Сега чета "Мотив за убийство". Определено нейния детектив ми е по-симпатичен от Хари Хуле. Mr. Green

# 179
А, да, помня онзи случай... Според мен тогава нямаше някакъв умисъл, по-скоро беше недомислица от страна на "Сиела"... След онова злополучно гласуване /не помня дори коя книга спечели/ въведоха гласуването да приключва в 15,00ч във вторник. То близко до акъла, че така трябва да се прави или да бяха пуснали и двете книги с почти равни гласове на половин цена, но от "Сиела" толкова чак акъл не можем да изискваме  Wink

Общи условия

Активация на акаунт