ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 29]

• 59 563
  • 742
  •   1
Отговори
# 240

Аз имам едно чудене - какво означават часовете сложени в скобички в разписанието за корабчета от Емиргян ( http://sehirhatlari.com.tr/tr/seferler/cengelkoy-istinye-368.html )

Означава, че фериботът по обратния маршрут İSTİNYE-ÇENGELKÖY не спира на Емиргян. Но понеже тази линия е кръгова, това не се налага, тъй като е бил там преди 10 минути на идване (оградените часове).

Успях ли да го обясня Simple Smile

Кликни върху Boğaz и после на İSTİNYE на картата. Този "хат" е оцветен със зелена линия.

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 15:41 от bialk

# 241
т.е ако искаме да се качим (в оградените часове) трябва да отидем до İSTİNYE?

# 242
Напротив - качваме си се точно в тези часове (8.10) на Емиргян само че фериботът идва от към Ченгелкьой и ще продължи за Истиние, където ще пристигне в 8,20, докато на връщане (пада се в 8.30) няма да спира отново на Емиргян, а ще пресече Босфора директно за Канлъджа.

# 243
  • София
Прекрасно видео на парк Емиргян, сниман от високо. Предполагам с камера, монтирана на балон:

http://www.youtube.com/watch?v=6qBVElvITvE

Много ниско лети, за да е балон (ако имаш предвид голям с кош за хора), а и минава през доста тесни места (беседките). Обикновения балон пък не може да се управлява и има опасност да се спука.  Това е някой радио-управляем хеликоптер, квадрокоптер или нещо подобно. В почти всички подобни машинки монтират камери.  Wink 

А филмчето наистина е приятно. Дано се сетят да направят подобно и след месец.  Grinning

ТуиГ, радвам се, че се появи и тук, за да разкажеш.  Hug

Ф-4е, дори и да се наложи да минете разстоянието Емиргян - Истание пеша, не е страшно, дори е много приятно. Минава се като бавна и спокойна разходка за 15-20 минути. Прекрасен залив с доста лодки, яхти и крайбрежни заведения е.

# 244
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Видеото е снимано с самоделен хеликам, питайте професионалиста  Wink Даже на 22 секунда се вижда оператора на камерата.

Ето това е оригинален хеликам от първите модели, и до него самоделка с фотоапарат
Скрит текст:

Има много вариации на тази тема. Ако се снима мащабна продукция и камерата е на много високо с повече завои е препоръчително да е оригинална, защото иначе вятъра или обхвата на дистанционното могат да я свалят принудително на земята и да се разбие.
В случая е използван обикновен хиликоптер играчка с прикрепен на него фотоапарат, които снима само напред.

Ето какво може един от последните модели на оригинала:
Скрит текст:

# 245
...
Ето това е оригинален хеликам от първите модели, и до него самоделка с фотоапарат
Скрит текст:

...
Защо не виждам нищо? А много искам да видя тази техника.

# 246
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
При мен се вижда  newsm78
http://www.44magnumproductions.com/Helicams.jpg

# 247
  • София

Да, вече се вижда. Когато Мими писа и при мен не се виждаше. Имало е някакъв временен проблем.

# 248
Искате само вие да сте наясно, а?  hahaha

# 249
Пепелче,добре,имаме с Ексайтедче много снимки там,като ги кача ще ти дам нишан.

Пепел от рози, дай на ЛС координати на фейсбук и ще ти покажа снимките на Езелското кафе. Пък Редемче ( Hug) като качи нейните, пак ще гледаш, от гледане глава не боли поне Grinning

# 250
# 251
  • о`майна лунна нощ е
ТуиГ, благодаря за разказа  Hug. Много приятно ми стана като те четях- припомних си моето септемврийско посещение.  Ако е възможно, моля те, за подробности с коя фирма бяхте, откъде тръгнахте, колко струваше пътуването и още детайли, за които се сетиш.

Едва сега успях да се спра на лаптопа и да пиша спокойно.

Пътувахме с пловдивска агенция - "Ривиера тур". Имат сайт и явно често се ходи в тази посока. Офертата ни беше 65 лв. - транспорт + една нощувка със закуска в хотел на магистралата за Истанбул - http://grabo.bg/exit/?d=0ww5s&u=http%3A%2F%2Fwww.legendhoteltem.com%2F. Това беше офертата - http://grabo.bg/do-istanbul-0ww5s Допълнително си платихме само за корабче 15 евро и пешеходна разходка с местен екскурзовод 5 евро До тук тоталът е 105 лева. Платихме в Истанбул за посещението в Св. София 25 лири и водохранилището 10 лири. Мола и Акваруима ги пропуснахме, а за Топ капъ просто нямаше да ни стигне времето и той остана за самостоятелната разходка само външния кръг. Имахме цял ден за Истанбул, така че се стегнахме и разпределихме времето оптимално. Вечерта се върнахме в хотела, спане и сутринта в 8,30 ч. поехме към Одрин. Там с добре известна програма - влизане в Кипа, кратко спиране на църквата Св. Св. Константин и Елена, после до тържището /обичайните покупки на кори, маслини, баклава и омекотител  Wink - къде без него/. След като натъпкахме провизиите в автобуса, се отправихме към центъра и джамията. С приятелката ми не влезнахме в нея, а драснахме по пешеходната им улица. Това вече ми заприлича на у дома и ми стана едно уютно .... също като в Пловдив - главната павирана с цветни павета, магазинчета и шарения /но не кичозна/ навсякъде ... тук дюнер, там магазин за дрехи ли обувки ..... Такъв юнашки дъжд ни валя там .... , но пихме най-спокойното мокро кафе под навестче и ни беше толкова хубаво.
Наистина съм доволна от организаторите и явно случихме на група, защото не  имало изцепки със загубени, закъсняващи или противни елементи в нея. Е, имаше една агитка веселяци, които не спряха да се кискат до 4 сутринта, докато пътувахме натам, ама простено им е. Накрая целият автобус им влезнахме в тона, та на връщане хилежът беше повсеместен.
Имам снимки на стаите в хотела, но не съм ги качвала в нета. Личеше си, че се използва много и не се старят да са излъскани до блясък, но все стаите бяха топли и сравнително чисти. За 3* се бях приготвила да спя с дрехите на фотьойла, но не се наложи  Peace

ПП - по клавиатурата ми има издайнически следи от локум  Crazy

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 23:24 от `ТуиГ

# 252
Честит празник, момичета  newsm51 . Бъдете много обичани, уважавани и ценени!
Въпросче - към 2-3 април дали ще има лалета вече? Скоро не бях влизала при Вас, попрегледах пропуснатото и вече имам резервацийка  Laughing Много е заразително тук. Това ще е третото ходене и бих искала единият ден да е Кадъкьой-Мода-Женската джамия-Ортакьой-Емиргян (заради лалетата). Дали е удачно и в каква последователност според Вас? Виждам, че при този маршрут включвате и Чамлъджа, но се чудя дали ще има време и дали 2 парка няма да дойдат много  Blush

# 253
Да попитам, ако може -  Египетския пазар и Капалъ чарши имат ли почивен ден и ако да - кога?
Благодаря ви предварително!

# 254
Честит празник, момичета  newsm51 . Бъдете много обичани, уважавани и ценени!
Въпросче - към 2-3 април дали ще има лалета вече? Скоро не бях влизала при Вас, попрегледах пропуснатото и вече имам резервацийка  Laughing Много е заразително тук. Това ще е третото ходене и бих искала единият ден да е Кадъкьой-Мода-Женската джамия-Ортакьой-Емиргян (заради лалетата). Дали е удачно и в каква последователност според Вас? Виждам, че при този маршрут включвате и Чамлъджа, но се чудя дали ще има време и дали 2 парка няма да дойдат много  Blush

Според мен трябва да си предвидите един ден на азиатския бряг. Аз смятам че с Мармарая да стигнете Юскодар. От там до Женската джамия, от нея с авт.14 F до спирка Kural за Чамлъджа. Там също има лалета е не красотата на Емиргян. След парка хващате авт. за Кадъкьой отивате до бика, разгеждате Мода връщате се към Кадъкьой и разглеждате гара Хайдар паша.От там хващате ферибот до Еминьоню и преценявате какво още не сте видели. Може да разгледате парка Гюлхане.
За парка Емиргян предвидете един ден като включите и други посещения.

Общи условия

Активация на акаунт