ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 29]

• 59 420
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Може ли някой да даде инфо дали е приключил ремонта, който се правеше около Таксим? Благодаря предварително!

# 601
Здравейте момичета, може ли да Ви помоля нещо, не знам към кого да се обърна и като видях темата много се зарадвах, че поне тук може да открия отговор на това което търся.Предстои ни пътуване до Истанбул,но не на екскурзия за което съжалявам а за операция на очите на моя племенник.Това е адресът на клиниката acibadem hospital'' kv.maclak istambul.Ще съм Ви много благодарна, ако ми кажете, как да стигнем до там, сестра ми иска да вземем такси,но как като нито ще знаем къде отиваме,нито ще успеем да обясним може да си обиколим целия град така.А и ние ще сме 2 жени и едно дете.Това е в европейската част ние ще слезем на централната автогара, оттам ако можем да вземем автобус няма ли да ни е по-сигурно.

# 602
  • София
Лаленцата са супер вече, тъкмо сега отварям камерата и гледам фотосесията на една булка в синя рокля  Wink

# 603
Може ли някой да даде инфо дали е приключил ремонта, който се правеше около Таксим? Благодаря предварително!

Мисля, че е приключил, защото нямаше строителни дейности миналата седмица. За напред не знам дали ще правят още.

# 604
Здравейте момичета, може ли да Ви помоля нещо, не знам към кого да се обърна и като видях темата много се зарадвах, че поне тук може да открия отговор на това което търся.Предстои ни пътуване до Истанбул,но не на екскурзия за което съжалявам а за операция на очите на моя племенник.Това е адресът на клиниката acibadem hospital'' kv.maclak istambul.Ще съм Ви много благодарна, ако ми кажете, как да стигнем до там, сестра ми иска да вземем такси,но как като нито ще знаем къде отиваме,нито ще успеем да обясним може да си обиколим целия град така.А и ние ще сме 2 жени и едно дете.Това е в европейската част ние ще слезем на централната автогара, оттам ако можем да вземем автобус няма ли да ни е по-сигурно.

По-точен адрес нямате ли?
Аз откривам ето тази в Маслак: http://www.acibadem.com.tr/danisma/Hastaneler/45/13/maslak-hastanesi
Ако става въпрос за същата, до там можете де стигнете с метрото от Таксим. От автогарата до Таксим можете да ползвате безплатен съпътстващ превоз(повечето фирми предлагат такъв) или автобус 83О(това О е буква и идва от Отогар).
Ако не е тази болницата, дайте по-пълен адрес, за да се опитам да помогна.

# 605
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Ремонта на Таксим приключи преди половин година - в началото на октомври.

# 606

Както Мимии е споменала от автогарата хващате авт. 83О и слизате на спирка Таксим. От там хващате метрото за спирка Darüşşafaka и оттам търсите болницата Büyükdere Cad. No: 40 34457 Maslak / İstanbul.

# 607
  • София
Има баклава и баклава. Същото е и с локума.
С приятелката ми си взехме от Кипа-та в Одрин на цена около 12-13 лири. Купихме после и от борсата пак в Одрин за 8 лири килограма. И на вкус, и на трайност имаше разлика. Но имаше и баклави и за над 30 лири килограма. Е, чак такава принцеса не съм.
Локум  си взехме от Египетския пазар в Истанбул /към 24-28 лири беше кг./, като в същото време продаваха и такива за по 6-8 лири. Коренна разлика.
На принципа съм "като е гарга, да е рошава". Евтин почти безвкусен локум мога да си купя навсякъде включая в БГ.

А може ли малко обяснение къде трябва да се мине, за да се стигне до борсата в Одрин.
Ние миналата година на връщане от морето, не можахме да отидем до там, защото всички пътища в Одрин бяха затворени, нещо във връзка май с размириците беше.

# 608
  • Бургас / UK
Малечка,има тема На пазар в Одрин и Лозенград,пиша от телефона и не мога да ти дам линка,пиши в гугъл и трябва да ти излезе.Там има много обяснения къде се намира борсата и други места за пазарене.

Последна редакция: сб, 22 мар 2014, 18:37 от Чефи-то

# 609
  • о`майна лунна нощ е
Малечка, не мога да съм ти полезна, защото бяхме с организирана екскурзия и сме слизали, където е спирал автобусът. Визуално бих намерила местата, които посетихме, но да обясня, ще ми е невъзможно. От района на борсата помня един от шадраваните им /в тоя град имам чувството, че бяха сто/ - малко кръгово, а в центъра му шадраван с един рибар - https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/1779683_ … 9_700722426_n.jpg

# 610
Здравейте. Някой да знае фирма, дето вкючва и пътуване от Таксим, много искам да го посетя. Веднъж съм бил, но там не ходих. Гледам различни фирми, но нито една не пише за Таксим. А си е грях да отидеш в Истанбул и да не идеш до Таксим, според мен.

# 611
  • София
Здравейте. Някой да знае фирма, дето вкючва и пътуване от Таксим, много искам да го посетя. Веднъж съм бил, но там не ходих. Гледам различни фирми, но нито една не пише за Таксим. А си е грях да отидеш в Истанбул и да не идеш до Таксим, според мен.

Да, грях си е. Обаче 99% от пишещите в темата ходим сами до там. Защо не пробваш?  Wink

# 612
Ами, може би труден маршрут. Когато бях, почти се изгубих в Лалели, където ни беше хотела, така че  Laughing.

# 613
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Аз също съм се губила в Лалели, но отивайки до Таксим не съм.  Wink
През април (по последни данни) ще пуснат метро станцията в Лалели - качваш се на нея, слизаш на станция Таксим и си на площада. Гарантирам ти -  няма да се загубиш. И понеже Истиклял е по-интересен от самия площад Таксим - слез на станция Шишхане и върви по-булеварда нагоре

# 614

През април (по последни данни) ще пуснат метро станцията в Лалели - качваш се на нея, слизаш на станция Таксим и си на площада.
Здравей,
Това означавали, че със същото метро хванато от Лалели или Йеникапъ ( на картата ми пише М2-за него ли говорим) ще може да се стигне до Сапфир, слизайки на Левент? Ще е прекрасно да не се прекачваш и директно там  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт