ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 29]

• 59 425
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
благодаря 

# 586
Здравейте, искам да ви попитам от къде да си закупим баклави и други типично турски десерти - от Истанбул или от Одрин. Къде ценово е по изгодно.

Миналата година имаше и във free shop-а на границата. Цената й беше 25 лири/кг.

Обаче ценово е доста разлчино - къде са 8-10 лири, къде са 25.  newsm78

# 587
Социалната мрежа twitter е блокирана и не може да се отваря от Турция.Познат, живеещ там, тази сутрин ми каза, че не може да отвори и youtube .Пътуващите скоро, ако ползват тази социална мрежа да знаят,че няма да могат да я отворят. Чувало се,че и фейсбука ще им спират...

# 588
  • България, София
Обръщали ли сте внимание дали има намаление за деца до 14г. на входните такси някъде?

През октомври 2013г. дъщеря ми (на 10 години) в Св. София и Топ капъ влезе безплатно. За Топ капъ платих за нея вход само за харема. Просто отивах с нея на касите, питаха ме на колко е години и след като отговорех, ми казваха, че влиза безплатно и й издаваха такъв билет. Но това е информация само за тези два музея, за други нямам опит.

Последна редакция: пт, 21 мар 2014, 18:58 от velina_v

# 589
Здравейте, искам да ви попитам от къде да си закупим баклави и други типично турски десерти - от Истанбул или от Одрин. Къде ценово е по изгодно.

Миналата година имаше и във free shop-а на границата. Цената й беше 25 лири/кг.

Обаче ценово е доста разлчино - къде са 8-10 лири, къде са 25.  newsm78
Извинявам се за ви подвела. Наистина ли има такива цени? В Одрин?
Исках пак да попитам. Знаете ли дали на гара Сиркенджи дали има гардероб, на който да си оставим багажа за няколко часа.
Плана ми е като пристигнем рано сутринта с рейса, да оставим там багажа и да направим една разходка и закуска в района. Да посетим Света София рано, като ще сме си купили онлайн билетите.
Благодаря

# 590
DjuDjo, къде ви е хотела?

# 591
  • о`майна лунна нощ е
Има баклава и баклава. Същото е и с локума.
С приятелката ми си взехме от Кипа-та в Одрин на цена около 12-13 лири. Купихме после и от борсата пак в Одрин за 8 лири килограма. И на вкус, и на трайност имаше разлика. Но имаше и баклави и за над 30 лири килограма. Е, чак такава принцеса не съм.
Локум  си взехме от Египетския пазар в Истанбул /към 24-28 лири беше кг./, като в същото време продаваха и такива за по 6-8 лири. Коренна разлика.
На принципа съм "като е гарга, да е рошава". Евтин почти безвкусен локум мога да си купя навсякъде включая в БГ.

# 592
DjuDjo, къде ви е хотела?
Още незнам.
Плана е за края на май. Но такова нетърпение ме гони, че от сега го мисля.
Миналата година бяхме отседнали в едно хотелче до Йеребатан. Сега се оглеждам за хотелче около Галата или Кабаташ.
Мислех да се поразходим по Стария град и да видим нещата, които останаха от миналата година. И по някое време да се настаняваме.

Преди време някой беше пуснал клипче от Кулата Баязид. Имате ли информация дали са я отворили за посещения?

# 593
...
Исках пак да попитам. Знаете ли дали на гара Сиркенджи дали има гардероб, на който да си оставим багажа за няколко часа.
...
Ето какви снимки намерих. Прочетох и мнения, че има багажно в Сиркеджи, но бяха от 2011г.

# 594
...
...
Ето какви снимки намерих. Прочетох и мнения, че има багажно в Сиркеджи, но бяха от 2011г.

Жестоко ..... Много ти благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

Едва ли са ги махнали от 2011 г.   newsm78

# 595
Добър ден с една снимка от тази сутрин! Искам и аз там!
Скрит текст:

Скрит текст:
откраднах я от фейса Embarassed

# 596
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Не знам дали тия дни сте отваряли камерите, но лалетата вече са цъфнали  Crazy
http://tks.ibb.gov.tr/noc-player.php?id=30&w=600&h=338

# 597
Красота  newsm44

# 598
Цитат
Красота  newsm44

Супер, супер, супер на 2.04 съм там, ако има живот и здраве  Praynig, нищо че съм оперирана от 8 дни  ooooh!
Това ще ми е трето посещение, но за първи път през пролетта, нямам търпение  smile3508

# 599
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
О, в началото на април ще са супер лалетата, ще уцелиш джакпота просто  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт