ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 29]

• 59 474
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Аз малко извън темата за лалетата да вметна. От известно време следя един сайт имат много добри предложения. За тези без турски (като мен ) ползвайте хром Simple Smile
Познати ползваха отстъпка за автобус през тях . Аз пък си харесах това - знам че и други ще харесат идеята.
http://www.sehirfirsati.com/deals/istanbul/ga-seabird-airlines-1 … op_1?ref=istanbul

# 31
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Всички източници в нета са посочили тези дати в информацията си. Тях посочвам и аз.

Фче, ти пък от какво ревеш не ми стана ясно. Това не е панаир, та като са го обявили до 18 на 17 да си съберат сергиите и атракционите и да си ходят. Растенията ще са си там, а божия работа е точно кога ще прецъфтят, да не говорим че различните сортове се развиват различно. Аз съм била на 30 април - имаше прецъфтели, цъфнали и още зелени пъпки. Топла зима, ама в Истанбул в момента е студено и вали дъжд  Wink

Биалк, може би не си бил с нас по време на предишните фестивали на лалетата и не ти е ясно, но лалетата се садят от средата до кроя на март. Така че, по време на изборите лалетата вече ще са посадени. Освен това, който и да спечели изборите дори на 30, Истанбул няма да има нов кмет от 1 април, а той ще встъпи в длъжност по-късно. И за каква отмяна говорим - ще изтръгнат луковиците от градинките и ще си ги носят у дома, или  newsm78 Ние не ходим да слушаме турски фолклор, а да гледаме цветя, така че програмата не е от значение.

Аз също следя подобни сайтове, но не ми е ясно как става плащането и ползването после на ваучера.

# 32
  • Варна
... За лалетата най-подходящите дати си остават около средата на април и Великден.

Това как го установихме? newsm78 Така им е наредено, или...?

За изборите и лалетата съм съгласна с Шебечето. За фолклорната програма - тоже!

# 33

Шебече,  Heart Eyes Hug Heart Eyesблагодаря ти за темата, търпението и толерантността !   bouquet И други думички с “Т“ знам, ама ще ги кажа друг път !  Mr. Green

# 34
Благодаря за новата тема!
Дори да няма лалета, винаги има други цветя. Информация от този уикенд: навсякъде има иглики, циклами, теменужки и мушката. По думите на моята близка/видна цветарка и пътешественичка/ било много красиво и подредено. Така че, винаги ще можем да се насладим на цветни лехи, само да решим и да тръгнем!

# 35
Шебек плащанети като нашите сайтове с кредитна/дебитна карта. За автобуса те си разпечатиха ваучера и на място. Както и при нас Simple Smile

# 36
Ето ме и мен!   bouquet

# 37
  • Варна
цлете, няма спор, че любимият ни град е красив по всяко време, с прекрасно оформени цветни алеи. Честно казано, за 6 ходения,единствения път, когато не ми харесаха цветни петна, беше именно миналата, когато някои лехи бяха в окаян вид, заради прецъфтели лалета и последствия от човешкото присъствие там.
Неслучайно изразих надежда до първи май да имат време, след като е свършил фестивала, да разчистят и насадят нови цветя - нещо, което миналата година не бяха започнали, очевидно, защото мероприятието официално беше до края на месеца.

А hubavoto_f-4e просто иска да види не какви да е цветя, а лалета. Дано успее!

ХелънчеHug!

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 23:25 от beljata

# 38
  • Велико Търново

Шебече, благодаря за темата, прекрасна е както винаги.  Hug

За лалетата си е до късмет в коя фаза ще ги улучи човек, примерно в края на април 2012 масово бяха прецъфтели, но имаше и такива с хубави цветове. Много си зависи дали пролетта ще бъде хладна или по-топла, а това все още е рано да се прогнозира.  Peace

# 39
# 40

Биалк, може би не си бил с нас по време на предишните фестивали на лалетата и не ти е ясно, но лалетата се садят от средата до кроя на март. Така че, по време на изборите лалетата вече ще са посадени. Освен това, който и да спечели изборите дори на 30, Истанбул няма да има нов кмет от 1 април, а той ще встъпи в длъжност по-късно. И за каква отмяна говорим - ще изтръгнат луковиците от градинките и ще си ги носят у дома, или  newsm78 Ние не ходим да слушаме турски фолклор, а да гледаме цветя, така че програмата не е от значение.

Не е нужно да иронизираш. Аз казвам, че Фестивалът може да не се състои, което съвсем не значи, че няма да има лалета в парковете.Между другого Фестивал означава празненства, а не разглеждане на цветя. Ако все още не сте разбрали Фестивалът на лалето в Истанбул е инициатива на кмета на Голяма градска община Истанбул - Кадир Топбаш, който управлява града вече 10 години, а тази година ще бъде 9-тия ФЛ. Вижте добре човекът на снимката, инициатор на Фестивала и помислете дали в негово отсъствие Фестивалът ще е това, което познаваме до момента:

http://www.iett.gov.tr/tr/main/news/8-istanbul-lale-festivali-basliyor/1228

Мисля, че е глупаво да посещаваме Истанбул в дните на изборите. Затова казвам, че най добре е да сме там около Великден, когато изборите ще са отминали и обстановката ще се е поуспокоила.

Не искам за намесвам политиката тук, но обстоятелствата в момента са такива, че тя няма как да не окаже влияние и на такова благородно мероприятие като Фестивалът на лалето в Истанбул. Обстановката в града е нажежена, а предварителните проучвания дават равни шансове на настоящия кмет и кандидатът на републиканците, дори лека преднина на последния.

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 08:55 от bialk

# 41

Благодаря! Снимките са страхотни, а паркът Гьозтепе си заслужава посещението.

# 42
Хаха, Бялк, кефиш! Ти си ходи за празненствата, пък дамите тук ще си ходят за цветята. То и нашто метро Бойко го "направи", ма не виждам да си го е взел в Банкя откакто не е кмет!  Wink

# 43
Момичета в офертата на Емералд  по която резервирахме екскурзията е даден хотел GOLD HOTEL в него ли ще бъдем настанени.

# 44
Beljata, pepel_ot_rozi ,
Благодаря ви за отговорите.
Принтирах си информацията.

Общи условия

Активация на акаунт