Магазините щурмуваме, за нашите МАЙски бебенца си пазаруваме - Тема 9

• 43 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Май-чета Тук нещо много е запустяло... ама то с това хубаво време и тоя Фейс.. няма как...
За жалост днес е нещо мрачно...
да се Отчета и аз.. в четвъртък бях на ЖК... всичко с бебо е Ок.. само дето не ми каза колко тежи и колко е порастнал , а само гледа гледа и каза да дообрее всичко Ви е наред ... Само ми каза да съм се ограничавала малко с яденето , че голям бебо.. и трудно съм щяла да родя.. а аз ( и теглих майна на акъла си ) и продължавам Смело Напред хихиххихи Simple Smile
Надявам се само с добри новини да се отчитаме от тук нататък.. знам , че няма как и да не се оплакваме с напредването все по тежко ще ни става.. но нали затова сме тук , да си се подкрепяме Simple Smile  newsm78
 Hug Hug Hug

# 286
  Добро утро и от мен Simple Smile Аз пък се радвам, че днес при нас е мрачно, за да не ми се излиза.След прегледа в петък ми позволиха леки разходки и аз вчера като не виждала-разходка, на пицария с едни приятели,на кафе с други.После обаче бях ужасно уморена и с невероятни болки в кръста и всички тазови стави-за малко да се разплача като ставах  Embarassed
  След като се оплаках,мога и да се отчета за прегледа в петък.В 31г.с.+4дни бебчето тежи 2095г,седалищно прилежащо,плацента Iва степен зрелост(което не ми е ясно какво трябва да означава). Всичко му е в норма за сега,само мамата излиза от нормите-качила съм 5 кг за месец  Embarassed За раждането не сме говорили,остана за следващия път. Наблюдаващият ме лекар е на 150км и ако раждам естествено не ми е ясно как ще стане  Thinking
   Като за край едно въпросче - някоя от вас боли ли я пъпът ? Има моменти, в които изпитвам ужасна болка и се чудя дали причината не е ,че имам лапароскопия, т.е. е рязан !?

Желая ви прекрасен, усмихнат и безоблачен ден  Hug

# 287
  • София
kmi7, и аз имам лапароскопия, правена преди около година, но не ме боли пъпът, поне засега.
I-ва степен на плацентата е възможно най-добрата. Когато започне да остарява, плацентата минава към II-ра и III-та степен. При тях има вероятност бебето да не се храни вече добре и трябва да се следи по-внимателно.

Вчера бяхме цял ден навън с това пролетно време, ама днес като гледам ще пропуснем разходката. Confused Мрачното не ме плаши, но при нас духа отвратителен вятър и си е направо неприятно.

# 288
Здравейте майчета  Hug
Доста пусто тука. Но с уникалното време вчера е абсолютно разбираемо.   Nature Sunny
Вчера и аз както ви бях казала бяхме цяяяяял ден на вилата- а там едно слънце като грее, едно очти лятно време...направо се размазах от кеф. Mr. Green Всички работеха а аз седях на столче на припек. Само коктейл ми липсваше.  Joy Доги и то се разби от тичане и търкаляне в тревата. То за това днес не можем да я изстържем от дивана - като разглобена е.   animal037 Така се надявах да се наспя тая нощ..ама уви. Към 5ч се събудих и до там. Сигурно съм заспала към 7ч, а в 8ч имахме аларма че днес нали е първото състезание от Формула 1 - трябваше да се гледа.  Mr. Green Изгледахме го, напарвих закуска, после пуснах прахосмукачка, ММ пък пое щафетата с парцала, сега тъкмо чакам една пералня и ...за днес съм готова със задачките. Проблема е от тук нататък какво да правя.  newsm78
danito921 ама как така ще ти казва колко да ядеш? hahaha Бебчо от едно или друго място все ще си излезе.  Mr. Green
kmi7 малеее ама много голямо бебо си отглеждаш. Колкото по- големи стават..толкова по малко време остава.  Mr. Green Лапароскопия и аз имам но за сега нищо не ме боли и мен. А колкото до препоръката на док - не се натоварвай..че после верно всичко боли.  Rolling Eyes
Соник днес и аз като теб - май ще си седя в къщи. Нещо не ме грабва днес времето за излизане.
Приятен ден момичета!  bouquet

# 289
Юху! Виждам слънце Simple Smile
Отиваме до магазина по препоръка на Соник на лов за два протектора Wink после кинце

# 290
Здравейте !

Започна и поредната седмица, пожелавам на всички работещи да е лека и да минаваа бързо, а на останалите само леко мога да завиждам, хубава да е за всички и приятна Simple Smile  Hug

Ние пък в събота се качихме на Витоша с малкия и той кара ски, а пък аз стоях покрай него , цели 4 часа Simple Smile Времето там беше слънчево, но доста духаше и си беше не особено приятно, дори студенко..
Но пък съм доволна за него, догодина вече се надявам заедно да си караме !
Вечерта пък бяхме на гости и   си изкарахме чудно !
В неделя малко домакински щуротийки и отидохме да си купим няколко рибки , каним се от много време, та и това е изпълнено по списъка със задачи Simple Smile

Тарталетка, благодаря ти отново за съветите за матраците! Трябва да отида в Метро да ги погледна тези на Магнифлекс и ако не е някой от тях, ще пробвам юношеските им да поръчам и ако няма, тогава ще мисля друг вариант.
Сайта -spam097-, който Соник препоръча за протектори се оказа, че имат магазин точно до офиса ми и от там ще поръчам всичко, ако не взема тези от Метро. Но пък в промоцията на Метро има и протектори на Магнифлекс..ще видим, мисля тази седмица да приключа с тази задача, трябва и стаята да поръчам тази седмица...

monicat, благодаря за списъка, видях го ! Тези дни и това ще трябва да свърша, да си подготвя някои нещаи за болницата. Имам да си поръчвам части за помпата.
В края на месеца може би ще трябва и една среща с доктора, при който искам да раждам  да си направя. Май е крайно време вече.. newsm78

miglena_vl, ти кога излизаш в 45 дневния? Няма от какво да се плашиш, всичко ще е наред, но определено тези дни преди раждането трябва да им се насладим максимално, че после си е екшън Simple Smile

danito921
, и на мен на ЖК не ми казаха колко тежи и колко е голямо бебето, но това е толкова относително. Аз не вярвам с точност. С предното ми дете казаха че е над 4500, когато наближи термина и ме водиха с макрозомия, т.е. голямо бебе, а то милото беше точно 3500 - перфектно. И това какво ядеш и колко, няма нищо общо с това колко е голямо бебето. Simple Smile Все пак важното е , че всичко е наред, другото не го мисли!

kmi7, както и Соник ти е казала, 1-ва степен е чудесно Simple Smile Радвам се че и при теб всичко е наред!
Мен понякога ме боли пъпът, но в областа на пиърсинга. Махнала съм обицата отдавна, но понякога нещо ме придърпва там. В смисъл махнала съм я сега, после се надявам пак да си я сложа. Но мисля, че е нормално да придърпва и боли, там където е имало хирургична намеса, не се тревожи.

Хубава седмица момичета!

# 291
Добро утро!

Нямаше ме известно време, но какво да се прави наложи се да полежа в болница. В сряда сутринта болките се появиха пак и ме приеха на системи и инжекции, днес ме изписаха. Надупчиха ме сериозно, пък и папаверина боли много, но няма да се оплаквам щом е за бебка ще търпя каквото трябва. Сега ще си почивам. Мислех, че съм ви изпуснала, но като гледам не сте писали много, то с това хубаво време е разбираемо.

Радвам се за добрите новини от прегледите ви!

Това е за сега, пазете се, почивайте повече, че малко остана.

# 292
  • София
Юху! Виждам слънце Simple Smile
Отиваме до магазина по препоръка на Соник на лов за два протектора Wink после кинце
Намерихте ли си подходящи протектори?
Аз още не съм ги разопаковала тези, които поръчах - чакам да сглобят детската стая и направо ще ги изпера и ще ги мятам по леглата. Ама поне това, което видях като ги отворих леко, ми се видя подходящо. Надявам се само да не спарват, макар че с досегашния на бебешкото легло не съм имала такъв проблем.

# 293
Здравейте и от мен, преди да съм тръгнала по задачки
От днес съм вече в 45 дневния  Whistling, та си търся занимавки
Simple Smile след обяд съм на запис на тонове, да видим що за чудо е тази процедура + микробиология
Соник, взехме 2 бр от вида paradise. Чакам ден два слънцето да се позасили и почвам да пера дреболийки
Още веднъж от сърце благодаря за съвета Simple Smile

# 294
Добър ден! Днес съм на ЖК и нямам търпение да "видим" господина. На прегледите всеки път ме гледат, но аз не гледам монитора, но пък ми е достатъчно да ми казват, че всичко му е ок  Mr. Green

Моята ваничка най-накрая дойде, но нито аз, нито куриерската фирма е информирана къде я намериха  Whistling Както се досещате изобщо не са я изпратили първият път.Новата ваничка си беше с товарителница от петък, когато ми звъннаха да ми кажат само, че в понеделник ще я получа.Но не им пречеше да продължат да ми държат тон по телефона. Затова пък смело мога да похваля "Еконт", държаха се коректно и дори ми се извиниха на няколко пъти, при положение, че вината не е тяхна.

От къде поръчахте/купихте протектори?

В събота обмислям да идем да поръчаме леглото. Количката е вече поръчана  Mr. Green До края на месеца мисля да приключа с покупките и др месец лека по лека да почна с почистване-разместване-редене-пране. Трябва и за мен да си взема нощници и др аксесоари, че моите са едни сатенени, дето са ми леко тясни в  bombs и заради корема по-къси и не стават за пред хора Mr. Green

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 14:08 от Тeɣa

# 295
Здравейте майчета  Hug
Днес моя мъж има рожден ден - ето една тортичка да се почерпите  newsm59    ura

Сутринта се събудих още в 7,20ч и само дебнех да се размърда за да го нацелувам.  newsm76
amonita браво за хубавата разходка.  Sunglasses
mishka88 дано всичко сега да ок и да не се налага повече спа.  bouquet
monicat честит 45 дневна  почивка преди финала.  Задачки ще си намериш, само не забравяй и да почиваш.  preggo
Тeɣa добре че ти е дошла ваничката. И според мен изобщо не са я пратили, но поне сега я получи.
ПП : преди малко разбрах че в КОМСЕД в СКАЙ СИТИ ще има 40% намаление от 20 до 24.03.2014г.!
ПП 2: Малееее майчета къде сте всички? ( 20.40ч)

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 20:40 от zeldelina

# 296
 Здравейте мами!Не съм писала много отдавна,но просто нямаше нищо съществено да споделя.До днес!Ходихме с ММ при избрания от нас доктор и вече имаме насрочена дата за секцио!И вече нямам търпение да идвааааа!Чувствам се доста по спокойна.Лека вечер на всички! newsm44 newsm51 newsm10
По определената дата трябва да отида при априлските мами,ама няма пък тук ще си остана!!!!  love001

# 297

Добро утро  Hug
Днеска станах с летящ старт.ММ се успа, а трябваше да води и дребната на градина.Успяхме де, но сега ми се спи много.Тия дни няма нищо интересно при мен.По цял ден по разходки ходихме.Днеска слънчицето липсва тук, но се надявам да се  появи. В   четвъртък съм на консултация и трябва пак да вляза в болницата заради болничният.Но пък неделя ще съм си в къщи вече Simple Smile
mishka88, радвам се, че сега си добре  HugПочивай, само още съвсем мъничко остана.
Моето човече се е позиционирало косо. До кога могат да се въртят ?Вече 2 седмици така си стои Thinking
zeldelina да ти е жив и здрав мъжът и много да те обича ! Надявам се сте си изкарали хубаво празника  Hug

# 298
  • София
mimoletka, има още време да се въртят бебоците, то си зависи дали околоплодните води са достатъчно.

manichka11, и аз сигурно ще мина към априлските мами, защото едва ли лекарят ще се навие да ме чака за секцио след майските празници, ама не мисля да сменям темата. Mr. Green

Вчера си пуснах регулярните кръв и урина и май са ок резултатите, само хемоглобинът ми е по-нисък, ама то се очакваше като забравям да си пия желязото. Crazy СУЕ-то също ми е завишено, но ще чакам до понеделник да питам лекарката от ЖК.

# 299
Здравейте ММ и от мен,
времето днес е страхотно и едва ли ще се задържа пред компа...
Соник и аз си пуснах вчера ПКК + урина и CRP - всичко и при мен е наред. За да не го мислиш повече ще ти кажа завишената утайка (СУЕ) при бременните е нормална, а колкото до хемоглобина и моят е нисък пия си малтофер-фола/желязото/, но АГ-то ще прецени, ако е много нисък може да ти увелици за кратко желязото...колко ти е де факто хемоглобина? / моят е 117 след едномесечна завишена доза на желязото...влизам в норма за предстоящото събитие- беше 98, което наистина беше много ниско).
Поздрави на всички с пожелание за хубав, лек и слънчев ден с много положителни емоции Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт