Магазините щурмуваме, за нашите МАЙски бебенца си пазаруваме - Тема 9

• 43 047
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  ....Лекаря ми от клиниката каза,че няма да правим запис на тоновете,което също така леко ме притесни.Вярно,че всеки път ги проверява на ехографа,но ние се виждаме веднъж месечно.По спешност бях и при един лекар от моя град,който направо ми направи фетална морфология.И него го питах за тонове,той пък ми каза,че това били остарели методи и с неговия незнам-си-колко-D апарат се засичат "бъдещи страдания".
  ...

И аз ходя на частно и ме гледат винаги с 4D , но от 27-ми февруари започнаха отделно и запис на тоновете. Утре отново съм на преглед и отново ще имам УЗИ и отделно запис на тоновете. Не знам защо лекаря така ти е отговорил.
Предния път, когато раждах, в болницата освен , че ме гледаха на ехограф, постоянно следеха  и тоновете по "остарелия" метод.
Според мен на следващия преглед трябва да си настояваш за записа на тоновете.

# 361
Здравейте, майчета Simple Smile Отдавна не съм се разписвала тук  Blush
Темата ни доста страда, жалко наистина...скоро ще почнат да валят бебета, а тук са останали една шепа хора.

Честита да ни е пролетта момичета! Предстои ни най-голямото щастие  Grinning Да си пожелаем да сме спокойни и да се насладим на момента  Grinning

За анкетата гласувах за Бюбхен, на не съм се спряла, макар да не съм купила все още.
Тея, много ми хареса комплекта с индианчетата  Heart Eyes Страхотен!

Соник, браво за добрите резултати от обременяването.
Мише, като те чета и ми става и на мен тъжно...като знам как държа всичко аз да си избера и съм претенциозна, да...признавам си  Blush Обаче пък, не се ядосвай, така само си вредиш  Hug това пък да ви е само проблема  Hug

А за изписването категорично само семейството, и без туй сме калабалък с две каки  Grinning въобще не искам никой друг да ме напряга, пък и да ми дойде вкъщи след туй...
Viktoria Atanasova както са ти казали и другите, бебчетата масово вървят напред  Grinning Нашето от начало избързва с две седмици, а в последните два месеца станаха три, но термина не се променя. Големината на бебето и зрялост са различни неща.

Мимси, аз бодита съм взела с къс ръкав, като за отгоре имаме от тези целите, така наречени пижамки...мисля че е достатъчно, защото новороденото е добре да се държи в началото и с една лека пеленка повито  Peace Като го гушнеш по удобно е за държане, пък  на бебето така му е по добре  Grinning
Чери, дано ти понесе новото лекарство, ако не, ще наблегнеш на храните. Но ти ще си секцио и е още по важно да вдигнеш хемоглобина  Hug то не че знае всяка от нас какво я очаква, но е важно да вярваме, че всичко ще мине леко.
Ангелче  Hug радвам ти се от сърце Grinning А бебчовците ще ги различаваш, няма кака  Grinning

За всички бебета, които са седалищно си мисля че все още имат време да се обърнат. Някъде в априлската тема бях срещала за метод с фенерче  Grinning бил много ефективен.
kmi7 не се притеснявай за това че пиеш АБ...сигурна съм че е съобразен с положението ти. Някои от нас също са пили, както  и аз....изкарах дори пневмония. Важното е да се уморят гадинките....пожелавам ти бързо да стане това  Hug

Аз отново полежах на системки, заради контракции...сега пак си имам от време на време, но то си е и нормално. Бебчо си расте, както и аз  Grinning на последната консултация се каза че съм качила 2кг  Blush
А снощи преживях отново силни и продължителни контракции, които свързах с боята за коса  Rolling Eyes Понеже започнаха изведнъж след боядисването, и като се замислих осъзнах, че и предишните два месеца беше същото...жалко че загрях толкова бавно  Tired

# 362
  • София
Днес голяма суша тук, предполагам заради хубавото време. Ние се мотахме из Южния парк до ранния следобед, след това малко на пазар и се прибрахме да поспим. Лошото е, че аз докато се натуткам да заспя, Ники се събуди и край на почивката. Crazy Сложих хляб да се пече, мих чинии, събрах изсъхналото пране, прострях новото и сега ме чакат две перални за гладене, ама нещо не мога да се настроя да започна.

kmi7, винаги можеш да отидеш да си направиш запис на тонове някъде, те така или иначе не се покриват по каса, а се плащат допълнително.

За изписването - миналия път дойдоха моите родители, родителите на мъжа ми и сестра му. Не сме правили панаир в болницата, гледахме да се изнесем бързо, че на мен ми беше писнало да стоя там. После бабите и дядовците дойдоха вкъщи за по кафе и това беше. Не са се натрапвали, за което съм им благодарна. Предполагам, че и този път ще е така.

# 363
Добро утро на всички !

Честита пролет, нека ни донесе само хубаво време и настроение в оставащите дни до раждането на милите ни бебенца!  bouquet

Ние се завърнахме от почивчицата, изкарахме си добре. Не сме излизали от хотела, децата все на басейн искаха, а ако не са в басейна, бяха във ваната в стаята  Joy Може да се каже, че порелаксирах леко, но има какво да се желае. Много съм изнервена, надявам се да преине като родя, защото дори детето вече се оплаква...Sad

Вчера бяхме и на концерт, на мен много добре си ми понася, нито съм се уморила, нито ми е пречила силната музика, нито пък бебето реагира по някакъв начин. Бях на много хубаво място седящо и можех и да си се разхожда, и права да си куфея и да си седя  Grinning Като цяло обаче концерта беше доста разочароващ, не само за мен..но както и да е, аз съм доволна че бяхме Simple Smile

Соник, същото което описваш ни предстои и на нас, най-много ме притеснява, че тепърва предстои и въобще не знам как ще се справим, а времето лети. Ние сме планували боядсване на хола и коридорите, но на мен ми се искаше и спалнята и тоалетната да минем. Лощото е, че и с парите сме доста ограничени и с време и надали ще стане.  Sad Прозорци, щори...кога не знам, но и това трябва.. Можеш ли да ми напшеш на лични коя фирма викахте за меката мебел и килимите и какви са цените ? Иска ми се и старите матраци да изперем. Бебешкото легло е с кокосов матрак, но е на 7 години вече, май и него трябва да изперем newsm78
Днес трябва да поръчаме мебелите за детската на баткото и предполагам , че от този уикенд ще почнем и сглобяването...
А моя болничен почва от 14 април и до тогава ще трябва да си ходя и на работа, поне по малко.

За желязосъдържащи храни все се каня да ви напиша. Елдата, или гречка я наричат някои, има изключително много желязо, както и киноато. Пробвайте и с тях. Моя хемоглобин беше тръгнал да пада , сега е 127, което е перфектно. Аз пия и Зелена Енергия на Аквасорс !

ТРябва да тръгвам на работа, затова ви оставям, желая ви хубав ден !

# 364

Нашият уикенд премина в разходки и покупки. Взехме шезлонг и столче за кола от "Комсед", поръчахме и леглото и матрака, остават ни някои дребни неща и моят багаж за болницата. Оказа се, че това което бях харесала в началото и по сайтове го има налично и в по-малък размер. Ремонт за щастие както съм споделяла ще пропуснем. Но имаме да пренареждаме шкафовете и да разместваме в спалнята. А мама я чака и моето пролетно почистване, т.е ще ми помогне др месец с прозорците и беше така добра да ми предложи да изпере и изглади дрешките. Хич не обичам да гладя. Не ходя със смачкани дрехи, но и не ги гладя примерно като ги сваля от простора, а директно преди обличане. И сега както ми тежи щеше да ми е голяма мъка докато изгладя всички дребни дрешки и др неща. Flutter

Аmonita, напоследък и аз трудно се издържам. И по странното не ме дразни ММ, който обикновено го отнасяше примерно преди МЦ, а себе си не мога да търпя. Ей така от нищото  smile3538
Соник, и мен ме интересува фирмата, че белият ми диван се нуждае от професионално почистване.
Nia1305, има едни превръзки по които може да се разбере дали ти изтичат водите. Но ги знам от позната акушерка и не знам дали ги предлагат в аптеките, но може да ги потърсиш.

# 365
  • София
Момичета, ще питам мъжа ми за контактите на фирмата за почистване, защото той се разбираше с тях.

amonita, радвам се, че сте изкарали добре на концерта. Grinning Моят мъж се прибра свръх разочарован - двама от изпълнителите въобще не дошли, а от останалите доколкото разбрах само Макс Кавалера се представил на ниво /въпреки че бил мъртво пиян по неговите думи Mr. Green/. А той е страшен фен на повечето музиканти, които участваха, та общо взето не съжалявам, че не отидох. Аз не ги долюбвам толкова.
С това бебе така и не отидох на сериозен концерт. Като бях бременна с Ники беше лято  и бях на 7-8 концерта, ама то му личи сега на детето - само дрънчи на китара и барабани и ни врънка да му пускаме концерти. Дето майка ми вика, няма какво да му се сърдим, ние сме си го направили такъв. Crazy

Днес по обяд съм на ЖК и ще се примоля да ми издаде 45-дневния болничен предварително, за да не се разкарвам другата седмица пак. Макар че не съм убедена, че ще може, но поне да се пробвам.

# 366
Здравейте майчета  Hug
Как сте след прекрасният и слънчев уикенд? Надявам се всички да сте добре, а тези които имат разни оплаквания - бързо да отминават. Както се казва - много мина, малко остана.   bouquet
Ние в събота посрещахме гости и цял ден не се спряхме и двамата - още в 8 се събудих и реших да разходя доги тъкмо и аз да се раздвижа, след това на фризьор, после да напазаруваме, да направя закуска, от там разните му неща за ядене за вечертя, докато изчистим...Отделно го пратих до магазина и се оказа че момичето дето работи там ми иска стотинките- айде прекъснахме всичко и седнахме да броим стотинки ама всички - и жълтуровци и другите. Нещо моя се заигра с тея по 1 и 2 ст. и сумати време го чаках да брои ама е инат - 100 пъти му казах да ползва кантара и с него ама не ще - искал да е точен. Та общо взето от 13.30 като се прибрахме от магазина  до 4 сутринта докато си легнем почти не съм сядала. Краката така ме боляха зверски..че не е истина. Глезените ми бяха станали с размера на пръсеца. Мислех че в неделя като стана ще са минали..ама уви пак се събудих още в 8 и станах. Глезените бяха малко поспаднали..но пак бяха подути.  При вас мами как са тези подувания - има ли ги? Разходих след това кучето, оправих всичко, пуснах миялната и само го зачаках че и с прахосмукачката да мина за финал. Към 15ч ходихме до Лабиринт да видим количката на живо дето съм си я харесала - искаше ми се и по раничко..ама нали му беше малко лошинко  smile3560 Важното е, че и на мен и на него много ни хареса на живо. Поразходихме я, разгледахме и понеже нямаше цвета който искам ми казаха, че може с поръчка и за 1 месец ще дойде. Само лошото е, че като се сгъне рамката заема доста място..и едвам ще взлиза в колата..ама някак ще го мислим. Като цяло много се забавлявах с реакцийте му като гледаше разните бебешки работи- нали му е за първи път.  hahaha Ама иначе и той разходи гордо количката из магазина - да свиквал. Joy От там се качихме и за спалня да огледаме ама размера който искаме изобщо не го предлагат- само по поръчка.  #2gunfire  Та за това решихме първо да изберем матрак и след това да мислим за спалнята.
Иначе довечера чакам да ми докарат леглото и разните други неща дето са ми обещали да ми дадат пък да видим къде ще ги слагаме. Ама по добре да са си при мен - някак ще ми е по спокойно.
Соник и мен ме заитригува с тази фирма за почистване. Като вземеш координатите може направо да ги напишеш, че май станахме доста на опашката.  Mr. Green

# 367
Амонитка, добре е че си се разнообразила малко с почивка и концерт, но мисля имаш единствено нужда да останеш вкъщи, без служебен ангажимент  Hug скоро и това ще стане...

Тея, честити покупки! И на мен ми останах някои дфинални неща и да стегна окончателно чантата за болницата.
Вчера гладих чаршафи и пелени, днес изпрах дрешките и утре тях ще гладя и прибирам. В спалнята имахме две розови стени и вчера бях пребоядисани в зеленко...получи се страхотно, много свежо. С пролетното почистване и прозорците ми помага голямата ни кака  Grinning

Зелделина, добре е че сте си хресали количката и на живо, че това хич не е лесен избор. На мен краката ми отичат когато е топло времето, но ако цял ден съм била седнала неподвижно (това когато ходех на работа) а когато се движа, не е толсова зле положението. Общо взето за сега нямам проблем с отоци.

Мише, не е било приятна ситуацията, но поне сте си изяснили положението  Hug

# 368
Майчета, направо ви завиждам за свободното време. Аз излизам в 45 дневния от понеделник / още 4 работни дни Урааа/ и смятам тогава да се развихря с покупки, с почистване /прозорците ми са ужасни/, пране и гладане на чаршафчета, бодита,  ританки и .... разходки разбира се. На мен не са ми подути краката , но и мен ме боли междукрачието, с каката нямах подобни болежки. Аз засега отбивам мераците на свекито за покупки, но не знам докога ще устискам. Ще се постарая да не влизам в конфликти, защото ще се чувствам много кофти. А имаме нужда от положителни емоции. Нали  newsm10 nuts

# 369
  • София
На мен от няколко дни започнаха да ми оттичат краката. Confused Надявах се този път да се размина с тази екстра, но не би. Пръстите на ръцете явно също са ми подути леко, макар че не се забелязва визуално, но не мога да си сложа халката вече.
Днес нищо от бебешко-подготвителните работи не успях да свърша. Цял ден разни неразбории в офиса, после някаква безсмислена среща ми измислиха в 15ч.и така...

А, всъщност излъгах - дойдоха ми двата сутиена за кърмене, които си бях поръчала в петък. Дано съм си уцелила размера. Mr. Green

# 370
Здравейте май-чета!
Редовно ви чета, аха да пиша и отлагам за после...и така до сега Embarassed
Тези дни имах някакви шашави болки- гъзето на беболина ме притискаше в реброто и така се бях схванала, че не можех нито кашлям и кихам, ставането ми се затрудни... После от малтофера може би ме хванаха едни дълги с часове спазми... 2дена не съм го пила и се чувствам човек... Rolling Eyes но днес ще глътна едно хапче да проверя дали все пак обвиненията ми са достоверни  newsm78
Краката не ми отичат, но имаше дни, когато глезените ми се подуваха ( явно от топлината в самите зимни обувки)
В неделя пазарихме гимнастическа топка от Лидл Simple Smile след като на бебе лекция от Надежда споделиха, че ги ползват за постигане на по-облекчено разкритие  Party сега ще търся из нета "трикове" по темата
Mishinka аз също съм съгласна, че макар и неприятно, по-добре да се поскарате малко, отколкото да страдаш негласно. Сигурна съм, че нещата ще се подобрят  Hug
Zeldelina ти си парти герой   bouquet честит избор на количка
На всички май-чета честити покупки, със здраве да ги ползвате  Heart Eyes
Ние приключихме с покупките за сега, остават дребни неща от аптеката ...
Днес моята голяма победа е, че избрах педиатър...голяма грижа ми падна от раменете...
За тоновете -от излизането в 45 вече съм ходила на два записа (33 и 34 гс), като продължителността им е около 20-30 мин. На 9 април сме на преглед  Wink предполагам, че ще получим инструктаж преди събитието
Това се сещам като теми, момичета
 Hug на всички

# 371
бейли за тази количка бях сигурна дори и само по снимки и 2 клипчета. А и е точно това което исках във всяко едно отношение. Много съм доволна, ама много! 1stroller
eva_bor айде малко остана въпреки, че сигирно тея 4 дена ще ти се сторят векове. След това идва и твойто време да се вихриш по магазините и у вас с чистенето.  Mr. Green
Соник браво за сутиените- аз още се помотвам с тази покупка..ама си е необходимо и му е време.
monicat дано си по- добре вече и да няма болежки.  Hug Верно съм парти герой- толкова часа не се спрях и само едни глезени ми се подуха и ме боляха, а днес докато пусна миялната, прибера прането и изхвърля боклука веднага ми се стегна корема. А хем съвсем не съм си давала зор. Шантава работа.  Mr. Green Браво и за избора на педиатър.  baby_neutral

Тъй като както всички забелязват сме малко и анкетата бързо се попълва предлагам ако някой има идеи за нова нека ми пише и ще сменя.
Дано когато повечето мами излязат в 45дневния и имат повече свободно време се разписват по-често тука.  Hug

# 372
Соник, сподели какви сутиени си взе... аз не мога да си харесам  Rolling Eyes Не че съм обикаляла по магазините, но никак не ми е до търсене. В сряда ще водим малката в Пловдив на профилактичен преглед при кардиолог и ще видя моделите в Н&M може би ще ми допаднат...

Моникат, аз имам такава топка, но така и не стигам да я ползвам...дано ти е от полза.
Запис на тонове са  ми правили два пъти, докато бях в болницата. Нямам представа дали ще правим отново. На последната консултация миналата сряда, която се водеше 34 седмица трябваше да правим ПКК и микробиология. Утре ще ходя за резултат от микробиологията.

# 373
И аз не мога да си харесам сутиен. Имам един от НМ, но не ми е удобен.  Confused

# 374
  bouquet  Здравейте МайЧета отдавна ви чета и се чудя дали да се включа. И днес видях призива на zeldelina  и реших и аз да се запиша. Чакам момченце и термина ми е на 04.05 . Първо детенце ще ми е и си го чакам с нетърпение. От бързане съм си напазарувала вече всичко - почти .
За сутиен мога да помогна, аз си купих един от магазина NEW SILHOUETTE и мисля че е доста удобен и цената не е голяма. Дано съм помогнала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт