Магазините щурмуваме, за нашите МАЙски бебенца си пазаруваме - Тема 9

• 43 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте
zeldelina Днес си имала гости, нищо тъкмо малко разнообразие. Комплекта ти за изписването е много сладък, а колкото до сладкото леле колко добре те разбирам. Отначало се тъпчех с плодове за да не е захар , но уви не е ли захар няма оправия  Blush Mr. Green Аз бих ти препоръчала да вземеш номер 2 (3-6 к.) без значение от марката и то колкото е възможно по-голям пакет. Отначало бебетата пишкат много и почти на час два се сменят памперсите, да не кажа по-често. А 2-ка защото не знаеш колко голямо ще е бебчето и е възможно да му омалеят. Аз нямам добри отзиви за белия пакет, за сега чувам добри неща за Молфикс, Кан бебе, Еви бейби и тези на ДМ.
Тeɣa Такива промоции по супермаркетите има в месеца поне по 2 пъти, а аз съм оставила покупката им на ММ за след като родя, той има достатъчно опит и ще се ориентира какво му трябва. За дребното или не важното е, че си си угодила пък какъв е повода е без значение  Mr. Green
mishka88 Тези подложки дето са на линка ги има и в кауфлнд към 4 лева 10 броя, аз взех такива за леглото на малчо. Ако искаш мини и провери дами има в Монтана, а колкото до това да ли да ангажираш АГ-то аз лично не мога да ти дам съвет, тъй като съм против ..... но избора е твои и на мъжа ти!
veli_staneva За болницата няма да ти трябват повече от 20-тина памперса, понеже здравната каса поема някаква част, но тя е твърде малка. А ти ходи в Шейново нали? Аз раждах първият път там и честно да си призная не бих я препоръчала на никой. Най - малкото защото се заразих със стафилококи там, а за другото не ми се говори че ме хваща яд  #Cussing out КОлкото до количката и как да се пере ..... Аз нашата я изпрах с четка и сапунена вода не останаха петна и не е нужно да се маха тапицерията, а предишната я перях с маркуча директно както беше на рамката и тя съхнеше за 2 часа на слънце. За тези който още не са си купили колички, освен външният и вид гледайте да е сигурна, материята за изсъхва бързо (защото ще се налага доста да я перете), да е лека и маневрена.
Ох мамета аз още не съм сготвила така че отивам да готвя,  да вечеряме и хайде в леглото.
Лека вечер и непробудна нощ  Hug

# 436
  • София
Искам да питам и аз нещо - решили ли сте дали ще съхранявате стволови клетки при раждането?

Разходът не е малък, обаче има и банки с разсрочено плащане за 10 месеца или 2 години, които донякъде устройват.

Ако някой са решили да съхраняват - избрали ли сте банка?

Благодаря предварително на всички за отговорите!

# 437
Искам да питам и аз нещо - решили ли сте дали ще съхранявате стволови клетки при раждането?

Разходът не е малък, обаче има и банки с разсрочено плащане за 10 месеца или 2 години, които донякъде устройват.

Ако някой са решили да съхраняват - избрали ли сте банка?

Благодаря предварително на всички за отговорите!

За жалост ние няма да можем да си го позволим, а много ми се искаше поне този път да го направим.
Моята приятелка първия път избраха тази банка : http://bg.cryo-save.com/bg/ . Доволни са към момента и сега за второто пак там ще съхраняват, като ще ползват и някаква отстъпка.

# 438
Ние ще съхраняваме в ТБ Биорегенерация, работят с клиниката където ще раждам. Което ме подсеща, че обещах на ММ да попълня документите, за да ги занесем. Не знам вие как сте, но напоследък много забравям. Не си ли го запиша,значи няма да се сетя да го направя.  ooooh!
Ние в квартала имаме само ФФ, а там промоции няма. Ще трябва явно да следя Кауфланд.
Днес ни е дошло леглото и в петък ще идем да го вземем  newsm68 За матрака на бебчо взех непромокаем калъф от Метро, а еднократните чаршафи ми ги препоръчаха при смяна на памперса, особено навън, т.к момчета имали навик като им се свали памперса да почнат да пишкат. И освен пелена мисля и чаршафи да слагам.
След всички дискусии съм много раздвоена кой номер памперси да взема и май ще изчакам да се роди и ще пратя мъжа ми да ги купи, според това колко кг е дребното.
Сега се сетих, че от днес излизам в 45-дневният болничен. Как само лети това време, имам чувството че
 вчера ми оставаха 200 дни до срещата с дребното  Sunglasses.

# 439
Здравейте!
Отараших Билата щом видях коментарите за промо  Embarassed взех 2 пскета х 94 броя 3-6 кг
Лекцията беше за кърменето  Rolling Eyes като ветеран я слушам за 3път hahaha
За стволови клетки избрахме cells4life
За миенето на колички  Flutter в Гърция съм виждала да ги мият на автомивка (татковци)  hahaha
Лека нощ от нас  Party

# 440
Добро утро Simple Smile
Открих снимка и на нашия комплект за изписване (zeldelina ние продължаваме с камуфлажно зелено  Joy )

Избрахме и подарък (за спомен) за наблюдаващото и след това израждащо АГ - ръчно рисуван шал от моя приятелка (с която, признавам, ФБ ни запозна Simple Smile )
работен етап завършен, макар при снимане да не се вижда "онзи блясък", но си е наличен Simple Smile
отивам да си намеря някаква домашна работа да запълня деня - до скоро

# 441
  • София
Добре сте пописали, едвам ви изчетох. Crazy

Ние ще съхраняваме в ТБ Биорегенерация, работят с клиниката където ще раждам. Което ме подсеща, че обещах на ММ да попълня документите, за да ги занесем. Не знам вие как сте, но напоследък много забравям. Не си ли го запиша,значи няма да се сетя да го направя.
Аз и без да съм бременна доста забравям, а сега съвсем... Постоянно си намирам бележки със списъци със задачи по джобовете, иначе поне половината неща забравям да свърша/купя.
Стволови клетки и ние ще запазим в Биорегенерация.

Памперси съм купила размер 1-ца. С Ники го ползвах този размер два месеца, ама той се роди дребосъче. Сега не знам колко ще е голямо бебето, но не вярвам да излезе някой гигант, повече от 3 кг се съмнявам да е, та даже и това ми се струва много.

zeldelina, аз кошарата от баткото мисля да я изпера на вилата, в разпънато състояние - с маркуч и мека четка. Предполагам, че ще изсъхне за макс един ден, плата е много тънък. Така бих прала и количката, ако не й се сваляха всички текстилни части. В сгънато състояни не вярвам да се изпере много добре.

Сладко ям на поразия, много обичам и без да съм бременна. Mr. Green Просто сега за съжаление ми се лепи, за разлика от нормалното ми състояние.

# 442
Добро утро мамчета!
Стволови клетки ние няма да съхраняваме. Много ми се искаше, но финансово не можем да си го позволим, а и съм чувала че много често не се съхраняват правилно и парите ти отиват на вятъра. Нямам наидея колко е вярно това, все пак колкото хора толкова мнения и отзиви  Wink
Тeɣa Честит 45 дни  Hug  bouquet наистина кога мина това време  Mr. Green
За забравянето - ех блазя ти аз съм така от началото на бременността помня като маймуна само 2 минути  Blush Mr. Green Браво че вие пристигнало леглото една задачка по-малко  Wink А колкото до фонтанчетата който правят момченцата като им свалиш памперса - да така е но една бархетна пелена на достойнството докато му сложиш другия памперс прави чудеса, а и мама не е напишкана  Party За това кога да се купят памперсите съм с двете ръце за след като се роди малкото. Набелязваш си марка и като се появи малкия сладур пращаш таткото с инструкциите пък той ще има минимум 3 дена да ги вземе  Whistling Party
monicat  Ти добре си се запасила с памперси  Grinning дано да ги ползваш, а ако ли не в Продавалника няма да ти ги върнат  Hug Хубава лекция сте имали  Party Аз гледам приятелката си дето роди януари как процедира по въпроса и все повече се убеждавам, че спокойствие и търпение му е майката. А комплекта за изписване и шала са страхотни много ми харесват и двете!
Момичета аз цяла нощ съм с контракции и те продължават та по едно време щях да будя ММ да ме кара към болницата, но отминаха и сега пак се почна. НЕ са болезнени но ми е едно такова като пред цикъл, напрегнато и нервно, а бебо не спира да мърда, корема се втвърдява на 10 минути. През нощта по едно време станаха и болезнени та ме е хванала малко паниката пък да видим къде ще нощуваме  Whistling

# 443
Бархетните пелени и те са подготвени  Mr. Green

Един глупав въпрос newsm78 когато имате контракции ви боли примерно 2-3мин, после 10 не ви боли и после пак 2-3 мин ви боли или др усещате? Защото мен ме боли кръста като при цикъл, но 3-4 мин непрестанно и спира. И така веднъж на 4-5 дни и то вечер. Понеже ми е за първи път не знам контракции ли са или е от неправилна позиция newsm78

monicat, би ли споделила страница на приятелката ти?  Много харесвам шалове във всякакви размери  Flutter

# 444
  • София
При мен още не са се появили регулярните подготвителни контракции. От време на време имам менструални болки, които не са придружени от втърдяване на корема, в други моменти пък коремът ми се втърдявам, без изобщо да боли.
С предишната бременност болезнени контракции ми се появиха чак последната седмица и то след преглед за разкритие. Sick Бяха горе-долу както ги описваш - 1-2-3 минути болка, после нищо не усещаш, после пак болка и така. Появяваха се на различни интервали, вкл. и на 4-5 минути през нощта за около час, после пак затихваха.

# 445
И аз се присъединявам към въпроса на Teya... Все още болки тип менструални не са ме подхванали...но привечер преди лягане все се питам "да няма нощен екшън" , така тайничко наум
Старая се сама да си давам кураж, но много мразя болници и като цяло състоянието на безпомощност...
Дано запазя самообладание  Whistling като дойде време

За памперсите сигурно ще влязат в употреба, че и аз предвиждам смяна около 8-10 пъти на ден (3-6 кг трябва да са ни подходящи за 1 месец  newsm78)

За раждането по-рано от термин...ами, имам такава нагласа ...аз съм  зодия   animal085 и може някой там горе да е решил, че с дъщеря   animal085 ще видя през какво е минала моята майка с моя инат  Mr. Green Времето ще покаже

Teya за шала, пратих ти детайли на лични Simple Smile

Сетих се за нещо и ще го споделя, в случай, че ви е от полза. На последната лекция с представяне на cells4life разказаха за два настоящи техни случая за избор на родителите да родят второ дете, за да ползват директно (след оценка за съвместимост ) стволовите клетки за лечение на по-големите им деца.
Едното семейство е от Силистра -лечението ще се проведе в Швейцария (cells4life насочват и помагат при избора на правилна клиника за лечение с необходимия профил), а второто семейство е от София и трансплантацията ще е тук, ако правилно цитирам детска онкологична болница ...

......
От представител на cryosave пък по време на лекция научихме, че освобождаването на донорска проба е със цена от 20 000 евро,,,реално кампаниите, които виждаме за набиране на средства, са точно по повод тези суми ...

В резюме 5000 лв са малка сума в сравнение с тази за донорски клетки...дай Боже на никой да не му се наложи да ги ползва...но като гледам списъка какви болести вече доказано се лекуват...наистина са такива с фатален край...

.....
От cells4life показват и едно клипче какво представлява самата интервенция, а именно контролирано вливане на нещо като кръвна плазма...няма рязане, няма облъчване...чудото на медицината предстои

Тези дни ще наредя багажа за болницата, да няма шаш и паника Simple Smile сакче с моите неща, чантата на беба и кутията за стволовите клетки
На видно място ще лепна списък със задачки за таткото да няма после " не чух, не разбрах, не си ми казала" хихи

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 12:25 от monicat

# 446
Здравейте майчета Hug
Аз тая нощ пак сънувах глупости. Вчера загледах разни предавания с животни по Nat Geo  и цяла нощ гонех кобри из хола с пръчка и сатър.  Joy ММ по някое време явно се е събудил и се е усетил че сънувам нещо страно и ме събуди. Ако беше изчакал още няколко секунди щях да хвана кобрата, че тъкмо я бях приклещила в един ъгъл.  Joy  Joy
zori87 накаря може би и аз ще оставя тази задача с памперсите или на ММ или на сестра ми.
bialata3 ние няма да съхраняваме също по финансови причини.
Тeɣa честито за болничния, легълцето и другите покупки Heart Eyes
monicat комплекта е много сладък. Малеее обожавам светло зеленото.  Mr. Green Много ме е яд че за сега нямам нито една такава зелена дрешка. Но в George няма такива а всичко поръчах от там.  Crossing Arms За идеята за подарък браво! Много е хубав шала. Но за жена е по лесно според мен.
Соник вариянта с маркуча е най добрия. Но в случая ние сме с душ кабина и няма как да я вкарам разпъната вътре та за това се чудех как да стане. ooooh!
zori87 почивай и и дано няма повече контракций. Нека поседи още малко бебо на топло.
Тeɣa въпроса ти е много на място според мен. Аз също не знам какво да очаквам. За сега имам само понякога втърдяване на корема и то обикновенно вечер. Никакви болки нито в кръста, нито менструални..нито нищо. Кръст ме болеше като спях на високо с 2 възглавници и явно се изкривявах. Но откакто не го правя нямам никакви проблеми.

# 447
Тeɣa  Въпроса ти никак не е глупав. Всеки си го задава когато му е за първи път. Общо взето контракциите протичат така (поне при мен беше така като почна да се ражда Аня) Директно на 5-минутен интервал и не по дълги от 1 минута. Беше като спазъм, болката беше една идея по-силна от менструалната, но при мен кръст не ме болеше той не е показател за започване на раждане. Освен болката се появи и естествено прочистване на (ще ме извините за директния изказ) червата и за 20 минути стомаха и червата ми се пречистиха та като отидох в болницата нямаше нужда от к-ма. Общо взето като дойде момента няма как да се объркаш какво се случва, аз като ми го казваха не вярвах, но си е така. През първата бременност не знаех какво са това подготвителни контракции, но сега и това знам - така нареченото втърдяване на матката без болка. Те не са опасни и доколкото четох са препоръчителни, подготвяли тялото и бебето за предстоящия път който трябва да извървим заедно. А и още нещо контракциите са предимно нощно време и сутрим между 5 и 7 часа, като разбира се това не е задължително. При мен първия път почнаха в 5 и 30 сутринта.  Раждането протича много по-лесно и безболезнено ако сте спокойни и не се паникьосате (до колкото това е възможно де  Wink )
Соник Ех тези проверки за разкритие не знам защо го правят преди да е започнала родова дейност. В 70% от случаите предизвикват раждане.
monicat Така така да видиш какво е то това да си имаш работа с рогач  Mr. Green
zeldelina Отдавна не ме беше разсмивала така. Ама че фантазия имаш чак змии си гонила  Mr. Green супер си момиче  Hug  bouquet
При мен продължават контракциите, но сега се появи и лека болка в областта на пикочния мехур. Та почвам леко да се панирам понеже ММ е на работа, а пътя му до тук е поне 2 часа. Сама съм с Аня и не знам. Пазя леглото, но уви ефект никакъв гледам да не лежа по гръб понеже така се ускоряват контракциите, но пак нищо само дето почва да ме боли гърба. Та скоро може и от болницата да ви пиша  Mr. Green Нищо поне прехвърлихме опасния период, от тук на татък съм му дала зелена светлина да излиза когато поиска!

# 448
  • София
Привет, привет,

Аз реших днес да посетя поне една лекция за бременни, ако не друго, поне за разнообразие и разходка. Оказа се и интересно. Правилно правиш monicat, че ходиш  Peace
Честити комплектчета на zeldelina и monicat - много са сладички  Simple Smile
Teya, това, което описваш си звучи като контракция. Аз от 4-5 дни постоянно имам нещо такова. Втвърдява ми се корема и усещам относително слаба и тъпа болка, подобна на менструална. И това по 10-20-30 пъти на ден. Отделно, че дребният мърда все едно ще изскочи през корема ми... но докторът каза, че е нормално и че може и да не дочакаме телците.
Интересно как всички сме се настроили, че по-рано ще родим...  Laughing

# 449
zori87  Joy не ми е лесно и на мен! Mr. Green Предния път като загледах повече тоя канал вечерта гоних тигри из хола...снощи кобри...другия път не знам какво да очаквам.  tooth Как един път не сънувах числата от тотото, ами все глупости? Mr. Green
А ти нещо ме притесняваш с тея контракции които още ти продължават. Дано не се налага да ходиш до болницата. Твоя мъж много далече работи, малеее 2 часа. Дано всичко затихне и отмине.  Praynig Въпреки че както каза му е време, ама айде поне още малко да изкара. Heart Eyes
tartaleta123 днес и аз имам чувството че моя Макарон ще излезе през корема. От сутринта се е почнала гимнастиката му...сега тъкмо се разхълца... baby_neutral

P.P.: къде сте всички? Забелязала съм че през ден става малко по активно писането. Явно утре ще е деня Joy

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 19:54 от zeldelina

Общи условия

Активация на акаунт