Магазините щурмуваме, за нашите МАЙски бебенца си пазаруваме - Тема 9

• 43 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Добро утро !
zeldelina уникален сън си имала  JoyИ аз сънувам само глупости.Как ми ги ражда мозъка се чудя  newsm78
Контракции и аз имам.Особено вечер,но от тези безболезнените.От време на време и менструални болки, но след кратка почивка минават.Онзи ден паднах и вчера цял ден ми се втвърдяваше корема,но и това отмина.А беболан имам чувство,че ще ми пробие корема за да излезе.голямо въртене и чекнене.А от 1 седмица ме боли глава, много е досадно.От както се помня съм все с мигрени  ooooh!
Памперси ще взема от 3-6 кг.Далия ми се роди 3.500кг и АГ каза,че бебчо ще е вероятно към 4 кг.Вторите деца се раждали по-едри.Багаж за болницата не съм приготвяла.Имам само нощница, но и още не знам какво искат.На 15 април ще излизам 45 дневният болничен и тогава ще разбера.Ако устискам до тогава де  Laughing Още съм в издирване на идеалният комплект за изписване .С ММ се оказахме с  големи претенции.Но важното е, че харесваме едни и същи неща Wink
Забелязах, че напоследък често ми се гади . Особено след хранене.Все едно съм във втория месец.
Тия дни и една приятелка ми каза, че е бременна.В момента децата са ни в една група, възможно е и малките да са заедно  Laughing

# 451
  • София

Един глупав въпрос newsm78 когато имате контракции ви боли примерно 2-3мин, после 10 не ви боли и после пак 2-3 мин ви боли или др усещате? Защото мен ме боли кръста като при цикъл, но 3-4 мин непрестанно и спира. И така веднъж на 4-5 дни и то вечер. Понеже ми е за първи път не знам контракции ли са или е от неправилна позиция newsm78

Предишното ми раждане (2004 Rolling Eyes) беше с контракции, които бяха 1:1 с менструалните ми болки в бъбреците. Прърво бяха на 15тина мин.за по 1-2мин. и после постепенно намаля интервла. Затова си изкарах вкъщи на но шпа цяла нощ на сутринта се изкъпах, взехме докторката (беше неделя) и в 12.30-13.00 пристигнахме в болницата. В 14:50 родих.  bowuu

Преди да започне раждането не съм имала подобни контракции.

Бархетните пелени от къде ги купи? Имам няколко но ми се иска и новчики да взема.

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 11:29 от Майка Зайка

# 452
Здравейте майчета  Hug
Хайде да пийенете по едно кафенце от мен

Зори как мина нощта?Днес как си?
mimoletka и аз се чудя как ми ги ражда мозъка- бременна му работа.  hahaha На теб ти се гади, а на мен от яколко дена мнещо ми се усили обонянието и пак усещам миризмите много по силно - точно като в началото. Странна работа. newsm78

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 12:18 от zeldelina

# 453
Здравейте!

Тeɣa, честит 45 дневен болничен и за мен времето мина неусетно, все едно вчера видях 2-те чертички на теста EFP. Хем нямам търпение да гушна малката мишка, хем ми е някакво гадно, че вече съм на финала.

monicat и комплекта за изписване и шала са страхотни, това зелено много ми харесва, но засега не съм намерила дрешки в такъв цвят.

Стволови клетки няма да съхраняваме поради финансови причини.

Аз забравям и без да съм бременна, ама онзи ден така се изложих Blush. Влизам в аптеката да си купя хапчета за киселините и да питам за разни неща от списъка за болницата. Стигнах до касата, поздравих жената и забравих името на хапчетата ooooh!, тя ме гледа въпросително, а аз и се усмихнах гузно и казах, че ми трябва нещо за киселини, но съм забравила как се казва, след 30 сек. се сетих. Направо потънах в земята от срам Embarassed, гледах да изляза колкото се може по-бързо от там Joy.

Радвам се, че обсъждате контракциите, че и аз незнам какво да очаквам. Заради тези тип менструални болки лежах в болница, но явно не са били точно контракции newsm78, защото мен ме болеше около 2 часа постоянно, като ту ставаха по-силни, ту по-слаби.

zeldelina, благодаря за кафенцето, пак ме развесели с твоите сънища Hug и аз сънувам змии понякога, но обикновено те гонят мен Laughing. Това с миризмите и при мен е така, повдигаше ми се от миризмата на варящи се или пържещи се зеленчуци, дюнери и силни парфюми Sick, сега пак взех да усещам непоносимост към тези миризми.

zori87 как си, надявам се всичко да е наред?!  Благодаря ти Hug, че ми каза за еднократните чаршафи в Кауфланд, снощи си взех.

Почти съм готова с чантата за болницата, остават ми само превръзки за родилки, бельо за еднократна употреба, подплънки за кърмачки и ръкавички за бебка и мисля утре да взема и тях, за да съм спокойна, че когато и да тръгне раждане ще съм подготвена.

Сега се сетих, че нямам подходящи дрехи за изписването, нищо от преди няма да ми стане, а цялата бременност изкарах с клин и някаква по-широчка дрешка нагоре, а последните 2 месеца с анцузи. Трябва да измисля нещо Thinking.

# 454
Здравете!
zeldelina  и аз вчера почнах да сънувам някакви измислици-премислици, но със събуждането бързо ги забравих  Rolling Eyes (с изключение на часта, че бях заспала и в продължение на 6 часа не бях кърмила бебето Shocked)
mimoletka вчера и преди 2 дни ми се гадеше, но явно беше нещо моментно, свързано с поява на киселини...ръфах солети, пих газирана вода, та се кротнах...но позивите бяха като гаденето в началото на бременността  newsm78 що за ексти в края на 8 месец... ooooh!
zeldelina част от гаденето май беше провокирано от препаратите, с които вчера чистих...нещо кошмарът с миризмите се завръща  Confused
zori87 да се разпише, че тук всички сме изтръпнали Simple Smile
mishka88 и аз тези дни ще планирам моите дрехи, макар че кой знае каква тулумбичка ще съм, май ще подготвя 2 варианта

миналата неделя бяхме в Банкя на разходка, та се поснимах малко - мамче-хипопотамче хихи
ако изкарам и целия 9-ти, сигурно следващата градация ще е мамче-слонче хихи

# 455
mishka88 и на мен ми мина супер бързо това време- всеки петък сутрин като се събудим казвам на ММ, че утре ще се гушкаме и колко бързо е отминала седмицата. И докато го кажа, имам чувството че следващият петък пак е дошъл. Blush
Браво че си постегнла вече багажа, но да питам - тея еднократните гащи като ми ги описаха какво представляват ми се сториха много неудобни впредвид че ще слагаме превръзки. Няма ли да е по удобно с нормлани памучни? А  колкото до дрехите за изписването - изобщо нямам идея. Последния месец и аз го изкарах с анцунг че дънките ми обиват ниско долу на шкембата. Или пък така или иначе в началото на май сме на сватба и ще ползвам дрехата и за изписването. МОже би нещо такова ще напарвя. newsm78
monicat бебето не можа ли само да се обслужи?  hahaha И на мен ми е странно това с миризмите. Все си мислех че каквото било в началото - било. Хубавото е, че не ми се гади, ами само ги усещам доста по- силно миризмите.

# 456
Еднократните са едни такива като хартиени случаен пример Взех си 2 пакета (2х5) и съм намислила да обувам и хвърлям Simple Smile

Сега видях, че съм влязла в 35 г.с ... Thinking наближава с всеки ден хихи

# 457
Да точно така ми ги описаха. Ама си мисля че ще са хлабави и няма да седят платно. А и нали превръзка ще се сложи- съответно и тя няма да е плътно. Или поне така ми се струва, знам ли? newsm78  Една приятлека каза че и на нея и били широки и хлабави и не и е било удобно. Май по скоро ще отида до пазара и просто ще си купя няколко памучни прашки и после ще ги изхвърля. Thinking

# 458
  • София
Аз взех един пакет еднократни и мисля да взема и някакви памучни, пък както дойде....  Thinking

monicat, не че има значение, но май щом имаш 35 седмици навършени, значи си в 36та.

zeldelina, сега видях, че си писала за памучни прашки.... мислиш ли, че на прашки ще може да се закрепи превръзка. Аз честно казано превръзки не съм използвала от близо 15 години, а и тогава успявах да се омажа яко, та не си го представям как ще е сега Rolling Eyes

# 459
Здравейте и от мен днес. Като пребита съм да ви се оплача, боли ме прасеца. Миналата нощ се схвана, може би от едно часовото висене права в Шейново (не беше мило от тяхна страна,  да бяха подготвили по един стол за нас) И долу ме боли сгъвката на същия крак където почва бедрото. Не знам нерв ли е или нещо друго. Видях, че сте писали за хапването, аз съм като ламя. На всичкото отгоре до нас отвориха една пекарна и правят много сладки козунаци. Преди малко ходих да си взема хляб и като ме видя момичето и ми каза " тъкмо извадихме козунаците" и аз естествено си купих, а само за хляб бях тръгнала. Не мога да им устоя на тия козунаци.
zori87 как си ? Надявам се всичко е наред. И чакаме да пишеш предполагам всички с нетърпение.
 mishka88 с паметта и аз съм много зле, добре че имам навсякъде от тия лепящите бележки и си записвам, като се сетя нещо
 zeldelina май всички си ни заразила с тия сънища и аз тази нощ сънувах някакви змии, добре че после не помня подробности За еднократните гащи и аз мисля, че ще са неудобни и съм си сложила едни боксерки дето мисля после да ги хвърлям след болницата. Само дано ми стигнат, че са 5 чифта.
Исках да ви питам за бибероните-залъгалка, аз си купих 2 броя, но нямат капаче . Как мислите да съхранявате вашите. Чудя се просто, когато ги отворя къде да ги държа ?

# 460
  • София
Аз кутийка за залъгалка имам една от баткото и на първо време мисля да използвам нея.

Еднократни гащи взех един пакет от 5 бр., ама само защото бяха намалени в Комсед. Миналия път пак си бях купила един, но хич не ми бяха удобни. С памучни бикини ми беше доста по-добре, така че сигурно пак такива ще ползвам. Еднократните ще са за всеки случай.

За изписването мисля да си ползвам бременните дънки и някоя от блузите, които нося сега - с къс или дълъг ръкав в зависимост от времето. С Ники пак така направих, просто затегнах колана на бременните дънки на макс, за да не ми паднат.

Майка Зайка, комплекти бархетни и памучни пелени има със сигурност във Вис Виталис и Хиполенд, но предполагам, че и в останалите подобни магазини можеш да намериш. Един комплект струва 8-9 лв (съдържа по една голяма и една малка бархетна и памучна пеленка).

# 461
Ха добро утро   Mr. Green
Как сте днес? Аз вчера бях като парцал, цялата нощ не можах да спя, събудих се към 2 часа и до там еи такива очи отворих и няма затваряне #Shocked А по едно време щяхме и към болницата да бягаме, че нещата станаха сериозни но всичко отмина и към 5 съм заспала, а в 7 и 30 се събудих че трябваше да ходя до НОИ  Crossing Arms ужас. Обаче тази нощ се наспах като пор, а малчо очевидно се отказа да излиза сега та се е кротнал и контракции нямам вече макар че си представях как до край на седмицата си гушкам мишока  Whistling
mimoletka  И аз имам една такава приятелка дето големите ни деца са с 4 дена разлика, а сега неиния малкия е на 2 месеца  Mr. Green
Гледам коментирате пелените в Кауфланд продават комплекти от по 4-ри за около 5 лв., в Джъмбо също има готови комплекти, както и в малките магазинчета.
И еднократните гащи сте подкарали, моята приятелка ги ползва и тя каза, че са и били доста удобни (важен бил размера), добре придържали и превръзката можело да се сменя. Аз си взех 1 пакет, но ще си взема и обикновени бабешки гащи, понеже предния път пак така направих и ми беше супер удобно, а тези ако не ги ползвам - Продавалник.
За дрехите за изписване изобщо не ми пука, като се има предвид как ще се чувствам изобщо не ми се занимава, каквото ми донесе ММ това ще е! С Аня като ме изписваха бях с анцунг и блуза, а сега мисля с бременния панталон и пак някаква блуза.
Да ви питам какво мислите за колана за след раждане (този дето стяга корема) Мислите ли да ползвате или не?
И да споделя една чудесна новина с вас от вчера - Кумата ми е бременна и сме в един див възторг  Mr. Green newsm44 newsm68

# 462
Добро утро майчета  Hug
Хайде да ви почерпя със една закуска  и кафенце

Зори радвам се че се разписа, че вчера всички сме те мислили.  Heart Eyes
veli_staneva заразих ли ви със мойте сънища? То като се замисля жена да сънува змия..все сме си себеподобни.  Joy Mr. Green За бибероните мисля да си взема 1-2 кутийки и вътре да ги държа, особенно като се тръгне по разходки.
Аз тази сутрин рсе събудих раничко - към 9ч, сега правя закуска и сле дмлако ще будя ММ да гледаме формулата. Като гледам времето вънка е прилично, та може след това да се качим до вилата малко на разходка за мен, и работа за него.  Mr. Green
Хайде момичета аз ви оставям за сега, като ви пожелавам ви приятна почивка и много усмивки!  bouquet

# 463
Ха добро да е  Wink аз докато се натуткам, то ще стане обяд  Blush
Zori радвам се, че си добре, макар малко да сте се изправили на нокти
Аз вчера се бях поизнервила, стомахът ми стана на камък, гърбът ме болеше, ММ тръгва на път за уикенда...викам му, че си приготвям дребни за такси...през ноща на 2 ч се будих, за това и сутринта малко си отспах... ooooh! май почвам да се филмирам
За колана, мисля да пропусна...като че ли, дори и да се ползва, не трябва от ден първи .т.е. Да се остави матката свободно да се свива и прибира...
Докато пиша zeldelina ни направила закуска  chef  Hug

# 464
Привет, привет Simple Smile ....я да видим какво изпуснах тук  Blush

Аз също съм по-редовна във ФС не се сърдете, моля  Hug но все ми се струва, че щеше да е по-добре тамошните дискусии да се осъществяват тук  Peace

Гласувах за "никой" ...не мога да си представя мъжа ми да е при мен при раждането, както и някой друг близък. Мисля че ще се притеснявам за този някой как се чувства...

Тея аз си взех сутиени НМ много ми харесват и са удобни, дано само не наедрея много като дойде млякото Wink а пелената, която си купила е много хубава Simple Smile

Соник, благодаря! Сутиена изглежда добре.
veli_staneva Bakimoto дани добре дошли   bouquet
Писанка, честити първи покупки Simple Smile
Зелделинка, количката е много хубава!
Мони, браво на теб! Аз топката я заобикалям от далеч  Laughing дали да не се пробвам тези дни  Rolling Eyes я кажи за този ананас, нещо не съм в течение  Blush за какво ще ми помогне  Peace
Ааа, и количката ви е много хубава, както и комплекта за изписване  Heart Eyes ! Аз обичам зеленко Simple Smile И на нашата количка има зелено и стените на бебчо са зеленки  Heart Eyes Подаръка за АГ-то е много оригинален Simple Smile

По край нас имаше малко напрежение отново. Каката ни беше болна, лежа малко в болнична обстановка, малката я водихме и нея на профилактичен. Всичко вече е наред, спокойна съм и се надявам така да си остана Simple Smile
Болки и контракции дал Господ, ама и аз хич не мога да лежа, както препоръчва доктора. Лягам само ако ме боли  Mr. Green
Почти привърших със списъка, останаха някои дребни неща. Важното е че чантата за болницата е готова, за да съм една идея по-спокойна Simple Smile В очакване съм бебчо да дойде по рано пък да видим от толкоз магнезий да не му се молим на края  Laughing
Имам една камарка бебешко за гладене, дано утре стигна да ги прибера по чекмеджетата.

Общи условия

Активация на акаунт