Магазините щурмуваме, за нашите МАЙски бебенца си пазаруваме - Тема 9

• 43 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Я  Confused Затишие Simple Smile явно заради хубавото време
Аз отивам на тонове, после пак ще ви " проверя"  Wink

# 466
  • София
При мен вчера определено беше заради хубавото време затишието.
Днес обаче се разбихме да обикаляме по магазините за разни довършителни работи по ремонта на детската стая и сега едвам си стоя на краката. Crazy Почти всичко взехме и във вторник чакаме да дойдат да сглобят мебелите. За целта обаче утре ще трябва да изпразня цялата стая и да поизчистя. Мислех днес да измия прозореца, но не ми останаха сили нещо...

Утре ми е последният работен ден и от вторник излизам в 45-дневния болничен. Party

# 467
Всички днес са изморени от разходки Simple Smile
Соник, не си давай много, много зор Simple Smile

35седмици... остават 35 дни  Party а всъщност колко остават...  Grinning
Татито ни ще отсъства са седмица някъде и стискайте палци да не реши малчо точно тогава да ми прави изненади  Praynig

# 468
Добро утро майчета  Hug
Да ви черпя по едно кафенце

Как сте след слънчевият уикенд? Май повечето бяхте по разходки, че тука беше пусто.
Ние в събота се качихме на вилата и цял ден на слънце ми беше повече от прекрасно. Аз всеки път казвам че ми е за последно, тъй като последната отсечка е път през гората и доста друса и малко се притеснявам, но всеки път съм се натоварила първа.  hahaha А вчера като ме удари музата - към обяд отидох да си купя бебешки прах за пране и пуснах първата пералня. Е да ама тя пра 2,40ч на програма памук/40градуса. Е полудях да я чакам. Следващите ги пуснах на бърза, и смятам и за напред да е така.  Whistling Изпрахме матрака, дезинфекцирах леглото, вдигнахме му дъното, изпрах разни играчки, обиколника и ккаво ли не. Вечерта бях като разглобена нооо доволна  Blush След малко мисля да прибера сухите дрехи и да почна с гладенето че тъкмо и да си уплатня деня.  1ironing
Снощи като си легнахе след с ММ установихме, че вече след като леглото е при нас, дрехите на простора някак стана доста реално. А тая седмица като вземем и количката..напарво не знам. Joy

# 469
Здравейте мили момичета !  Hug

Минавам да ви пожелая прекрасна седмица на всички!
Пак изчезнах, но истината е, че не смогвам никак с времето! Аз ли съм недостатъчно организирана, или просто наистина не стига за всичко.

При мен екшъна започна с пълна пара в къщи. На първо време ни се развали тотално и компа и нямаше как да пиша, в работата седя по 4-5 часа максимум и гледам да отмятам задачки.

Трябваше в събота и неделя да почнем големия ремонт, но се отложиха нещата и сега тази седмица накуп всичко.
Първо изнасяме всичко от спалнята за да се пребоядиса. Утре трябва да е голо и почва брата на ММ да боядисва. А ние още не сме изнесли всичко.. Ей, много багажери сме насъбрали, направо съм бясна на себе си. #Crazy Утре почва боядисването, в сряда трябва ако е готово да вкараме каквото можем, ама разместването е яко. Ще пера пердета, ще мия прозорци, щори.... В същото време трябва да изнеса и коридора, за да бъде пребоядисан и той, най-вероятно в сряда. ВА четвъртък и петък пък трябва да изнеса повечето неща от детската стая ( един гардероб отива в спалнята, заедно със детското скринчe, другите неща се преподреждат, че да може в събота сутрин да вкараме дъските за новите детски мебели и да почне сглобяването. И как ще успея не знам, но трябва.
В същото време най-добрата ми приятелка от детство, която от 7 години не съм виждала ( живее в САЩ ) и си е тук за 10 дни, може да се вяиди с мен само утре. Та сме се разбрали да са ми на гости с двете и деца точно утре...къде ще ги поканя, как ще стане , идея нямам, но само тогава може тя . И ви казвам ще се разкъсам..
Че и големия на у-ще трябва да запиша тази седмица. Луда работа, всичко да ми се струпа в една седмица, аз си знаех че така ще стане #2gunfire

Наоплаках ви се едно хубаво, дадох пълен отчет на действията ми, предполагам ще простите, но няма да пиша, но ще си ви чета надявам се, доколкото мога Simple Smile Ако не, после ще наваксвам!

Соник, дай снимки после на вашата стая, любопитно ми е. При теб някак си имам чувството доста по-спокойно се случват нещата, а правим успоредно май едни и същи неща. Нещо аз не съм май добре наистина с организацията, ама и ММ има голяма вина..затова все съм напрегната и нервна и едвам се търпя.
Горкото ми детенце също го отнася и се налага да ме търпи. Много се моля наистина тази нервност и напрегнатост да отминат с раждането, защото е някакъв ад.  Praynig Даже тези дни си мислих дали да не се прежаля  и да взема да отида на псохолог.. Sad

Добре е , че поне бебенцето се държи на ниво ! Нямам контракции и тялото ми понася доста добре цялото напрежение и натоварване..пу-пу!

Простете отново, че само за себе си пша, но да си се отчета и да ми е спокойно на съвестта пред вас;)
Честито на всички за хубавите покупки, за хубавите емоции покрай бебенцата, а на тези с по-негативните пожелавам от тук насетне да са само хубави!

Хубава седмица и прекрасни мигове!

# 470
Резултати от анкетата :

Кой искате да бъде до вас по време на раждането:

мъжът ми - 31 (46%)
майка ми - 0 (0%)
сестра ми/брат ми - 1 (1%)
приятелка/приятел - 0 (0%)
друг - 0 (0%)
никой - 35 (52%)

Общ брой гласове: 67

# 471
Ехо мерси за кафето Simple Smile
ZeldelinaАз прах на серии на ръка, после на серии минах през кратка програм 30 мин
Amonita споделяй с нас, за това сме тук гуш !

# 472
  • София
Amonita, задължително ще снимам новата стая, само да стане най-после, защото ми се изчака чакалото. И при теб ще се наредят нещата, въпреки всичките нерви, които хвърляш. Hug Аз не мога да кажа, че съм особено спокойна, но като не зависи от мен гледам да не се вживявам. Само стискам палци да не тръгне да излиза бебето преди да съм психически готова и преди къщата да бъде подредена. Crazy

# 473
 Hug стискайте кълки, момичета! Simple Smile
Името е избор на мама и тати, но си има и православен празник ( т.е име на светица)

# 474
Здравейте!

Явно събота и неделя всички сме се радвали на прекрасното време, аз прекарах навън почти цялото време, гледайки как другите вършат нещо по двора, а аз седя като украса. В неделя ММ ме води малко на пикник сред природата, честно казано след такова друскане по черни изровени от петъчния дъжд пътища малко ме беше страх вечерта да няма екшън, но всичко беше наред, дори имам наблюдение, че корема взе да ми се стяга по-рядко.

zeldelina, благодаря за кафенцето!

amonita, при теб натоварването наистина е голямо и е нормално да си изнервена, но спокойно ще видиш, че накрая всичко ще бъде наред Hug.

бейли, стискам палци малчо да изчака татето да си дойде.

Иначе и мен ме тресат нервите, днес или утре трябва да ми пристигнат леглото и матрака, а ако не дойдат сега ще трябва да чакам още седмица, а никак не ми се чака, защото искам да сглобим леглото и да видим как ще изглежда и какво ще трябва да разместваме, дали ще трябва да поръчваме нов по-малък гардероб и т.н. Като за капак бях поръчала някой неща от един сайт и в петък ми звъннаха, че някой артикули дето съм поръчала са изчерпани и да изчакам до средата на тази седмица, а така ми се искаше да пристигнат в събота, ама не стана. Сега съм и последна година студентка и са ми пуснали такива курсови работи, че нямам представа как ще спазя сроковете и не знам от коя да почна. Честно казано за четирите години до сега никога не съм имала толкова обемни и трудни курсови работи в един семестър, дано не се налага да удължавам срока на обучение. И не стига това ами започнах и много да го мисля това раждане, особено след като говорих с доки на последната консултация и тя потвърди най-големите ми страхове, че за
улеснение (не разбрах тяхно или мое) прилагат епизиотомия на почти всяка първескиня. Както си бях решила да родя нормално, сега пак обмислям варианта за планирано секцио. Много ме е страх от тази епизиотомия и по-точно от бавното и болезнено възстановяване след нея, вярно че и секциото ще боли, но по-мога да си представя да ме боли корема, отколкото да не мога със седмици да си седна на д-то или ходенето до тоалетна да ми причинява адски болки, или да не мога да правя любов с ММ 6 месеца, защото мястото е болезнено. Ох не знам какво да правя, дала съм си срок до петък да реша.

Добре ви се оплаках, съжалявам че ви товаря с моите проблеми и терзания Sad, но с никой от близките ми не мога да споделя всичките си тревоги, както с вас момичета. Благодаря ви, че ви има Hug!

# 475
Здравейте и от мен !
 zeldelina благодаря за кафенцето. Да ти кажа и ние, когато сглобихме нещата и подредихме всичко за бебо, което имаме вече и някак си ни стана много мило и хубаво. Първите няколко дена, даже всеки път когато минех покрай леглото и го люлеех все бебо си е там вече  Blush
 amonita не се притеснявай, сигурна съм че накрая ще си много доволна от резултата и бързо ще забравиш бъркотията, която описваш сега.
 mishka88 стискам палци за курсовите, когато ги почнеш да ти потръгне, така че да ги завършип без да усетиш. Защото и на мен ми се е случвало, вайкам се каня се да ги почна и като почна не е толкова много, колкото съм се стряскала. Така че късмет и силни нерви. А това за епизиотомията много притеснително и на мен ми звучи. Трябва да питам докито в Шейново така ли е .
 Аз да ви се похваля днес се развихрих и направих малко пролетно почистване. И съм много доволна, но понеже ми тежи сега. И карам лека полека един ден едната тераса друг ден другата и прозорците и т.н. Но съм много доволна, че успявам за момента, защото си мислех, че няма да мога. Ама бебо си е герой и слуша  Sunglasses
О и кутийка си взех за бибата на бебо както казахте.  newsm44  bouquet

# 476
Здравейте. Явно всички се радваме на слънчицето и не остава много-много за писане)))
Да се отчета и аз набързо, преди малкият да ме е вдигнал от компютъра...
От вчера съм в 45-дневния болничен, чак не мога да повярвам колко малко остава да гушна моята принцеса. Почти приключих с пазаруването. Преди малко мъжът ми се обади, за да ми каже, че взема един пакет памперси от Била - 94 бр. за 22 лв. Явно промоцията, за която писаха други май-чета, продължава). Нещата за болницата са купени, само трябва да ги сложа в чантата.
И на мен от няколко нощи ми се схващат прасците и се будя от болка. на 14 съм на преглед - ще се консултирам.
Контракции, за радост, не съм имала отдавна, но вече много бързо се уморявам. Чудя е дали да пускам баткото на градина през лятото (искат още отсега да заявим) или да се гледаме. Моля, нека майките, които имат по-големи дечица, да споделят.
В анкетата гласувах, че името е избор на мама и тати - още не сме на едно мнение обаче как да се казва малката. Името на сина ми го избрах още преди той да се роди - Калоян, и таткото много го хареса. Сега обаче съм в голяма чуденка...Мисля си, че като я видя, ще реша кое име и подхожда най-много.
Малкият сега да закусва... ще трябва да приключвам))) Усмихнат и хубав ден на всички  bouquet

# 477
  • София
Nia1305, аз съм с нагласа, че баткото ще си ходи на градина цяло лято /стига да е здрав де, че зимата си я прекара вкъщи Tired/.

# 478
  • София
Здравейте!

И при мен уикенда си беше екшън, но от друг тип. Почнаха ме едни болки ниско долу и в кръста, малкото шава все едно до 10 мин излиза, а аз до тоалетна през 10мин. На няколко пъти бях сигурна, че се почва, обаче премина ва всичко.  ooooh!
Уговорили сме се с малчо поне да изчака до петък да влезем в 37ма седмица, пък да видим.  Outta Joint

Малко се ошашках, че съм до никъде и днес ударно щори и текстил от количка прах. Утре дрешките ще изпера и стягам багажа за всеки случай. В този ред на мисли имате ли вече педиатър? Аз хич не знам как се процедира, но четох, че предварително трябва да се уговориш с някого...

амонита, стискам палци ремонтът да мине бързо и без нерви Praynig пък ти го карай спокойно
мишка, дали не са ти го казали с цел да избереш секцио и да си им удобна Thinking
Според мен ако кажеш, че не искаш епизиотомия, няма да ти направят такава. Или поне аз така си представям, че трябва да бъде. Но може и аз да съм твърде оптимист. Grinning
ния, нормално е да ти се схващат прасците. Прави упражнения за разтягане - на мен ми помага

# 479
  • София
Здравейте,
аз да се включа направо по темата за епизиотомията- самите контракции и достигането до пълно разкритие са толкова болезнени, че накрая всичко ти е изтръпнало и не усещаш нищо, даже и като те шият /е разбира се, чувства се дискомфорт, но преживявайки контракциите последното не ти прави впечатление, а и си толкова радостна, че си видяла рожбата си и че всичко е наред, че адреналина ти е на макс:)/. Иначе, самото раждане протича много бързо и не болезнено. А епизиотомия е наложителна тогава, когато не напъваш така както трябва и не слушаш какво ти говорят доктора и акушерката, за да се избегне разкъсване, което е по-лошия вариант. Разбира се зависи и колко е голямо бебето, защото независимо колко добре дишаш, задържаш и се напъваш само тогава, когато ти кажат, пак може да се наложи да ти направят, ако детето е голямо за твоя размер.
След това, първата вечер дискомфорта е най-голям, имаш силни контракции-матката се прибира, чувстваш пулсации в нараненото място, в същото време има и кръвотечение, което продължава дълги дни и след прибирането удома, не можеш да се миеш и с препарат, затова е хубаво да се вземе някое антибиотично крем4е или прахче много облекчава сърбежа и неприятното усещане(препоръча ми го моя гинеколог, както и това, че е по-добре да се слага лигнин, защото превръзките спарват и може да се получи някакво заразяване/. Това е от личен опит, дано да съм била полезна.
П.п много ми бяха полезни и гащите за еднократна употреба, само че ги вземете по-големи, поне при мен марката , която бях взела се оказа, по-тясна в краката и се наложи да ми купуват по-голям размер.

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 18:02 от дани-д

Общи условия

Активация на акаунт