Магазините щурмуваме, за нашите МАЙски бебенца си пазаруваме - Тема 9

• 43 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • offshore & overseas
Запис, че може би в някакъв момент ще поискам и ще имам време да ви следя. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 481
Мяуче много се радвам че се разсписа и дано пак станеш по редовна като преди. Загледах подписа и .. ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МЪНИКА И МНОГО ДА ВИ РАДВА!!!   newsm67:    bouquet  Направо се изненадах, че той юнака голям вече на близо 2 месеца. Ако може разкажи как е минало и как е дребосъчко.   baby_neutral

# 482
Здравейте,
аз да се включа направо по темата за епизиотомията- самите контракции и достигането до пълно разкритие са толкова болезнени, че накрая всичко ти е изтръпнало и не усещаш нищо, даже и като те шият /е разбира се, чувства се дискомфорт, но преживявайки контракциите последното не ти прави впечатление, а и си толкова радостна, че си видяла рожбата си и че всичко е наред, че адреналина ти е на макс:)/. Иначе, самото раждане протича много бързо и не болезнено. А епизиотомия е наложителна тогава, когато не напъваш така както трябва и не слушаш какво ти говорят доктора и акушерката, за да се избегне разкъсване, което е по-лошия вариант. Разбира се зависи и колко е голямо бебето, защото независимо колко добре дишаш, задържаш и се напъваш само тогава, когато ти кажат, пак може да се наложи да ти направят, ако детето е голямо за твоя размер.
След това, първата вечер дискомфорта е най-голям, имаш силни контракции-матката се прибира, чувстваш пулсации в нараненото място, в същото време има и кръвотечение, което продължава дълги дни и след прибирането удома, не можеш да се миеш и с препарат, затова е хубаво да се вземе някое антибиотично крем4е или прахче много облекчава сърбежа и неприятното усещане(препоръча ми го моя гинеколог, както и това, че е по-добре да се слага лигнин, защото превръзките спарват и може да се получи някакво заразяване/. ...

дани-д го е описала много точно

# 483
tartaleta123, иска ми се причината да е да ме накарат да избера секцио, обаче лекарката, която ме следи не прави секцио изобщо, тя е за нормалното раждане и пристъпва към секцио само когато е крайно необходимо и то вика друг лекар да го направи. С нея още не сме говорили за раждане, просто я попитах колко често се прилага и споделих, че това е най-големият ми страх свързан с раждането. Тя е изключително директна и друг път съм казвала, че споделя с мен неща, които понякога ми се иска да не ми казва. Думите и бяха, че е неприятно, но наистина правят епизиотомия на почти всички първескини. Според мен нямат търпение да приключи раждането и затова режат масово. Искам да подчертая, че става въпрос за болницата в моя град, а не по-принцип и не целя да плаша никого.

дани-д, благодаря за подробното обяснение Hug! Искам да те питам, пък и всички други минали през това, колко време мина докато спряхте да усещате мястото болезнено? Аз четох няколко теми за епизиотомията и масово мненията бяха за ужасни болки около месец след раждането, ходене до тоалетна само с лаксативи, иначе болката била неописуема и невъзможност от 6 месеца, а някой и до година за секс, тъй като изпитват силни болки при проникване #Crazy. Честно казано много се наплаших, след четенето на тези теми.

# 484
 Здравейте,явно това с ремонтите е всеобща болка. И ние напредваме по малко. Вече имаме сглобено креватче и нашата спалня е с нов матрак  Simple Smile Поръчаните ми шишенца и стерилизатор също пристигнаха и... това е. Имаме още много неща за купуване и оправяне, но се надявам да се справим в срок. Дрехи нямам никакви все още, но днес си харесах няколко комплекта за изписване в един магазин и дори да се наложи любимия вече ги видя и ще ходят с бабите.
  От петък вече съм в 45дневния болничен, а днес бях на преглед , но не при моя лекар. Та този днешния продължава да настоява за секцио и аз вече не знам какво да мисля. По принцип искам да родя при моя си лекар , както той прецени. Проблемът идва от това, че е на 150км . Иначе бебенцето е добре,обърнало се е вече, тежи около 2 300 гр , плацентата е в добро състояние, водите и шийката също. Уж всичко ми беше наред и както излязохме от кабинета се започнаха едни ужасни контракции(не болезнени, но целия корем става твърд и се деформира) , които ме притесниха . Все пак мисля, че още е твърде рано за среща със Скокльо (34+0).

Не успях да гласувам в предната анкета, защото си мислех, че ММ ще иска да присъства , а той ми каза, че това удоволствие било изцяло за мен  #2gunfire За тази още нищо не сме решили, чудим се все още дали да е на бабите или на никого  newsm78

Спокойна вечер  Hug

# 485
  • София
mishka88,
не мога да си спомня точно колко дълго продължаваше неприятното усещане. Мисля, че все пак зависи колко е голяма епизиотомия. При мен, въпреки че не съм виждала размера и:)), мисля че бяха 2 външни и няколко вътрешни шевове, поне така ми каза доки/но може и повече да са били, защото шиенето беше продължително/, усещането след това беше на придърпване и дискомфорт, а не на болка и си сядах съвсем нормално още от първия ден. Иначе дори и година по-късно при полов контакт имах неприятно усещане.
Но си мисля, че щом не ми е останал накакъв ярък спомен, явно бързо ми  е минало.

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 21:05 от дани-д

# 486
Гласувах на роднина  Peace Ще кръстим бебчо на свекър ми Simple Smile

Амонита,при теб екшъна е на ниво, наистина понякога всичко ни се изсипва на веднъж, изпитания някакви  Hug но ти в никакъв случай не се предавай...Ей сега ще мине и този зор с ремонта  Hug

Мише, и при теб е натоварено с тези курсови, но ще се справиш  Hug А за епиозотомията, Дани го е казала много точно и аз така съм чувала, че се прави при първескини...на мен също ми правиха при първото раждане и зора с болките и опъването беше докато свалиха конците...след това вече нямах проблем...и нямам спомен точно след колко време възстановихме секса, но в никой случай не е било шест месеца.

Зелделина, как изпрахте матрака? Аз се страхувам да не го изхабя  Rolling Eyes той по-скоро има нужда от едно яко изтупване де..... На мен вече толкова ми е реално...всичко е подредено Simple Smile Бебешкия кът в спалнята ни, във всекидневната има кош Rolling Eyesче и количка (поради липса на място Wink Някакво спокойствие и търпение ме е обзело, чак не мога да се позная  Heart Eyes имам чувството че като дойде момента ще тръгна без грам страх и с усмивка, пък да видим  Laughing

Ниа, и аз взех 1 пакет от памперса в Била, че доста изгоден ми се видя, иначе бях решила от ДМ-ски да купувам...и със сигурност ще го пробваме.
Приготвила съм една чантичка за родилното, даже и шоколадови блокчета има в нея  Mr. Green За престоя в  болницата е доста по голяма  Blush одеве я подредих...липсва само помпата в нея, но нали трябва да се стерилизира, та се чудя кога точно да я свърша тази работа  Rolling Eyes

Тарталетка, и при вас има уговорки  Grinning и аз на няколко пъти съм на нокти, че се започва и му говоря на беб да изчака 37 седмица и има зелена светлина  Grinning Нещо имам усещане да не стане като лъжливото овчарче...точно когато тръгне наистина да реша, че е лъжлива тревога Laughing

# 487
  bouquet добро утро!
Трескавите подготовки вървят с пълна пара Flutter в очакване на май-ските човечета
Мауче, от кой ъгъл изскокна ? Hug имате си ново попълнени към фамилията - честита радост от сърце!
Дани-д благодаря за изчерпателното инфо Peace
Tartaleta към края на март избрахме педиатър, ще дойде на първо посещение у дома (не са се налагали някакви уговорки по темата, че и за такъв зор чух ...)
Mishinka сигурна съм, че сте се справиш с изпитите Peace предполагам, че ще ни обземе с раждането една ползотворна мобилизираност Wink
Kmi приятно пазаруване на к-тчето Hug
Zeldelina Wink забави закуската днес, че давам кръв за изследване Wink хихи

# 488
Добро утро  kaffeetrmker_2

Вчера изкарах деня в клиниката. Първо бях на запис на тоновете. Тоновете са ок, но имам контракции. Оказа се, че при мен контракция не означава болки като при МЦ, усещам ги като по болезнен ритник  smile3555 В последствие като се замислих почнах да ги различавам и вярно след въпросния "ритник", хем е по болезнен (но търпимо, щом го оприличих на ритане), хем корема ми се стяга за 3-4 секунди (отдавах го на болката при удара). И сега почва една голяма чуденка - ритна ли или е контракция  newsm78 После минах и на ЖК. Продължава да върви по едър и висок, че и с голяма глава. Последното не е нещо ново за моята рода. АГ го мери около 10 мин, но все едно и също и показваше. Кг пак не знам колко са, но отг на 36г.с Прави ми и вагинален преглед, шийката била изградена и според нея ще родя април месец. Mr. Green Но ми "забрани" да е преди началото на 9 месец. Хемоглобина също вече ми е добре (128), но продължавам с желязото. И да ви попитам - някой бие ли си фраксипарин и казаха ли ви кога ще ви го спират? Поговорихме и за раждането, за сега ще е нормално. Честно да ви кажа секциото ме плаши по-малко, но като няма предпоставка ми е съвестно да настоявам да ме срежат.
Почти съм готова с чантата за болницата, вчера си взех еднократни гащи,  но ще си взема и памучно бельо.

Пожелавам ви спорен вторник и внимавайте днес да не ви излъжат!  Mr. Green

# 489
  • София
Привет и от мен! bowuu
Днес ми е първият неработен ден и ми е едно такова готино. Mr. Green
Заведох Ники на градина /за първи път от януари насам/ и сега тръпна да видя колко време ще изкара преди да се разболее пак... Дано да е по-дълго този път и да си ходи детето, че се побърка толкова месеци вкъщи.

Мяуче, добре завърнала се. Hug
Тeɣa, добре си решила да не се мяткаш на секцио щом нямаш показания за момента. Наистина то не звучи толкова страшно /най-малкото защото нищо не зависи от теб докато го правят/, но все пак си е операция и то сериозна. Аз още не мога да преживея, че се наложи да ме резнат предишния път и сега все се надявам да успея да се класирам за нормално раждане, ама лекарите много се опъват. Хич не им се занимава. Confused

# 490
  • offshore & overseas
Ся, първо дежурната реплика: шмъ прощавате, ама не съм въ чела от месеци. С някои дори не се познаваме, но нищо не пречи да се опознаем, стига да съм достатъчно редовна, което ме съмнява.

Най-характерното за мен е, че пиша много, и то предимно, когато имам купища служебна раЛта (както сега например). Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Но, да не бъдем голословни - няколко думи за Нико и за раждането, макЪр че то е толкова много инфо, че не знам откъде да започна, така че ще се опитам да синтезирам най-важното и най-любопитното. Онези от вас, които следят групата във ФБ, най-вероятно са в течение и ще им доскучае от моите дописки, но... се ля ви. Не се стърпях и тук да пиша. Суета сует.

Тъй, Нико се роди на 9 февруари, горе-долу три месеца преди термин (5 май) (нанизаха се тримцата като мънистенца, на 31.1, на 4.2 и на 9.2 - от най-голямо до най-малко). Като седмици беше 27+6 дни (значи почти завършени 28). Тежеше 1,250 кг. и беше дълъг 38 см. Аз не бях хич подготвена (с кортикостроиден курс за развитие на дробчетата), та първоначално човекът стоя 4 дни на апаратна вентилация, след което започна да диша самостоятелно, но с подаване на 1% кислород почти до края на 45-дневния си престой в неонатологията на МД.

Аз изненадващо родих нормално след 2 цезарови (бързо циганско раждане). Чувството е превъзходно, възстановяването е светкавично, а поради малкото бебе и/или грубите, но ефективни, указания на екипа (Напъвай, да не те режем сега!), нямам епизиотомия, нито разкъсвания, отървах се само с охлузена лигавица.

Успях с велики усилия да запазя кърмата си - 45 дни дивашко денонощно цедене (без да се престаравам, де, цедях на 4-5 часа + веднъж нощем). От 15-я ден започнах да нося и за него, а той се оказа лаком, противно на очакванията на неонатолозите и засука доста по-рано от очакваното. От 10 март започнаха да го пробват на биба (периодически махаха сондата), а се очакваше това да започне да става едва в края на март. Една седмица ходих да го храня, но той нямаше никакви драми (останалите недоносени бебчета имат - хранят се вяло и с нежелание). Започнах опитите за кърмене още в неонатологията (бях единствената, която опитва и единствената, която носи кърма), а сега вече успешно го кърмя у дома.

Изписаха го на Благовещение, точно преди 1 седмица, при навършени 34 г.с. (малко раншко, ама кво да се прави, не стигат леглата, а той е стабилен). При изписването тежеше 2,200 кг. Вчера го мерих, вече тежи 2,450 кг. (завършени 35 г.с.). Забранено ми е да го извеждам и да допускам каките до него, но тези възбрани е ясно, че не могат да бъдат изпълнени на 100%. Тъй че... може би днес-утре ще сглобя количката и ще започнем малко по малко да излизаме - времето позволява, а и той наближава психологическата граница от 2,500 кг.

Вчера бяхме на (втори пореден) контролен преглед за ретинопатия. Засега е ок, има нещо съвсееем дребно, което се очаква да преодолее. Ще си съдерем дирниците от профилактични прегледи и пр., ама няма начин.

Единствената му драма на този етап (а се надявам да няма други) е анемията на недоносеността, обаче там ралтата е дебела. Надявам се незрялият му костен мозък да започне най-накрая да узрява и да влезе в ролята си на производител на хемоглобин. Дано стане по-скоро (може вече и да е започнал, ще разберем след Великден), че иначе ни грози кръвопреливане, което ще ни вкара в гаден цикъл!! Давам му Малтофер и се отказах да купувам стимуланти за костния мозък. Може би по-натам, ако се наложи.

Ай стига ви толкова инфо.

Тея, и аз туй множество пъти съм писала, че като нямаш опит, лесно се объркват контракциите и ритниците. Та и аз кат теб, за пръв път разбрах, че усещам контракции (а не бебето), когато отидох на първия си запис на тонове с Калина (но тоновете в моя случай не бяха добри, а имах и контракции).

Както и да е: желая ви хубав, хубав ден и до кукане. То кой знае кога ще ме посети пак музата, ама... когато - тогава. Може и след 10 минути да е, като се познавам hahaha.

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 14:59 от Мяуче

# 491
Добро утро!

Мяуче, честита радост, да ти е жив и здрав Никола, радвам се, че пак си сред нас  Hug!

Тeɣa, аз преди няколко дни забелязах, че ми се случва да объркам стягането на корема с изпъването на бебето. Понеже усещането при мен е горе-долу идентично. Но след това усетих, че когато имам контракция усещам и напрежение ниско долу и сега вече ги различавам. И аз имам такава „забрана”.

Соник, хубаво е, че вече няма да си ангажирана със служебни задължения, дано малкият не се разболява!

monicat, честит 9-ти месец!

Тази нощ при мен беше екшън, събуждам се от болезнена контракция към 2 часа, а по челото ми избила пот, но не се притесних случва се от време на време и тъкмо се опитвам да заспя и пак болезнена контракция. Взех си телефона и взех да засичам на 5 мин. с продължителност около минута и си мисля започва се Crazy. Станах до 00, там така ме преряза долу ниско, та хептен се изпотих, върнах се в стаята и изпих един Но шпа и се чудя да събуждам ли ММ, реших да изчакам още 30 мин. и ако продължат контракциите ще го викам. Легнах си и пак засичам на телефона контракциите и си мисля, че не съм си стегнала багажа за болницата, че не съм си изпрала нощниците, които ми пристигнаха в петък, че не съм си взела дамски превръзки, че доки каза, че трябва да стискам поне до 10-ти и т.н. Честно казано, последното нещо което ми мина през главата е дали ще ми правят епизиотомия или не. След около 30 мин. забелязах, че вече контракциите са с продължителност не повече от 10 сек и си отдъхнах, че е било фалшива тревога, почти веднага съм заспала.

След тази нощ, днес съм решила да не мърдам от леглото, че вчера почти не лежах, а накрая и сестра ми дойде на гости с приятеля си към 5 и си тръгна към 9. Мисля си, че явно съм се претоварила вчера и затова така се получи.

Друго се сетих да ви питам, вие за болницата какви превръзки сте си взели, обикновени нощни или от тези дето са за родилки? Аз питах в аптеката за такива за родилки и ми показаха едни тип памперс, но имам чувството, че ще са много неудобни newsm78.

# 492
  • offshore & overseas
Мишке, на мен винаги са ми били достатъчни нощните олуейски, но ти ако имаш обилен цикъл, по-добре си приготви превръзки за родилки.

Моят е супер оскъден, а лохиите ми стихват за седмица. Общо взето зорът е първите 2-3 дни, после вече тече по-слабо. Grinning

# 493
  • София
Аз миналия път си бях взела нощни на Always, този път съм си подготвила нощните на Либрес /просто последните години минах на тях/. Моят цикъл си е обилен по принцип, но тези превръзки ми бяха ок, такива за родилки не съм купувала.

mishka88, доста приключенска нощ си имала, дано не ти се случва скоро пак. Hug

Спретнах се и измих цялата бъдеща стая на Никола барабар с прозорците, радиатора и терасата. Сега е празна и чака майсторите да благоволят да се появят и да започнат сглобяването на мебелите. Казаха да ги чакам следобед, каквото и да значи това. Crazy Надявам се, че няма да е в 5 часа.

# 494
Ха здравейте! Аз вчера писах, писах и накрая взе че всичко се изтри и ме хвана яд та угасих РС-то
Събота и неделя я прекарахме на вън в двора и вечерта беше мамо мила, а да не говорим какви сънища ме налегнаха откъде ги ражда главата ми не знам  ooooh!
Такам за анкетата гласувах за избора е на мама и тати! Една жена носи едно дете 9 месеца и после го ражда поне 2 часа та името ли няма право да избере  Crossing Arms ааааааа ма ха!
Мяуче, добре завърнала се  Hug голямо изпитание сте преживели, но както се казва вече всичко е някъде назад в миналото, а на теб ти остава само да се радваш на красивия Никола и прекрасните му каки  Heart Eyes  Hug
Сонка хайде стига с тези ремонти, кога ще почивате и ти и Амонита. Дано малкия не се разболее скоро, че малко мир да има във вас!
Мишка не се стряскай от епизиотомията, аз съм с такава и мога да ти кажа, че това което си чела е силно преовеличено. Аз не съм изпитвала някакъв дискомфорт дълго след нея, най-много седмица да е било докато махнат конците. Аз си пръсках бивацин 2 седмици по два пъти на ден и нямах никакъв проблем, а колкото до гушкането ами сефтосахме нещата веднага след като ми спряха лохиите и нямаше проблем!
Моникат честит 9-ти месец с радост да го изживееш и да си гушкаш бебчо когато му дойде времето, да го родиш малчо възможно най-леко и лесно   bouquet Embarassed
Ох  Embarassed щях да пиша още нещо, но ..........  ooooh!бременелски мозък забравя  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт