Частни училища - информативна тема 3

• 66 454
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте пак  bowuu

Продължавам търсенето, защото първият ми вариант отпадна.

Интересува ме Руския Лицей (не училището към посолството). Има ли някой свежи впечатления и информация. Става въпрос за 1ви клас.

# 91
  bouquet
Изпуснала съм ви ама в предишната тема последните страници ми дойдоха в повече Не взимам страна Wink

Дори и първите 2 стр. на тази ми дойдоха .... и ги прескочих затова съм директно на 7 стр

В събота има изпит за ЧОУ "Иван Апостолов"
Прием в гимназиален курс:
Наш изпит по БЕЛ (за всички профили)
Наш изпит по математика (за специалност „Информационни технологии”)

Признават се резултатите и  от външното оценяване след 7 клас.
Годишна такса в размер на 2600 €.

питам има ли майки с деца който ще се явят на изпита; или има ли от предищни години родители с ученици там, явявали се на изпита ?
Ако да какъв е той и още виждам на сайта че може и на директен изпит/ самостоятелно?
 Той какво представлява?

# 92
  • Sofia
Съжалявам за спама, но не мога да открия темата за частните дг. Почти съм сигурна, че преди време имаше, но започвам да се съмнявам, защото откривам само стари мнения в клуб "частно образование". Помощ?

# 93
  • София
Съжалявам за спама, но не мога да открия темата за частните дг. Почти съм сигурна, че преди време имаше, но започвам да се съмнявам, защото откривам само стари мнения в клуб "частно образование". Помощ?
Защото е в другия подфорум http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=768224.0

# 94
  • Sofia
Благодаря!

# 95
На 29.3.2013 ще има ден на отворените врати на ФЛ
http://www.vhugo.org/bg/presentation/actuality/event_1.php?event_id=335

# 96
И аз да се включа за английския в "Петър Берон". Мисля, че бях писала по-рано, че във втори клас детето ми има диктовки по една страница, пишат кратки съчинения, четат допълнително подходяща за възрастта литература, учат диалозите от учебника наизуст, после ги разиграват, пишат думите по 10 пъти, отделно сега се готвят за Starters. Повечето неща детето ми успява да свърши в училище, но винаги има домашно и за събота и неделя. Това за мен е много полезно, защото се учи на отговорност. Учат по системата Family and friends. Към нея имат учебник с диск, учебна тетрадка, граматика с диск с упражнения, помагало, което не само затвърждава това, което е в учебника, но дава и нова лексика. Детето ми често ме изненадва приятно с думите, които знае и са извън учебника, както и със сложните изречения, които прави.
Реших и аз най-сетне да се включа, защото имам дете, което е в частна детска градина, но предстои да избираме подготвителен клас. Затова изчетох доста внимателно почти всички теми, отнасящи се до частното образование, за да мога да се ориентирам по-добре и да добавя меннията към тези на познати и близки. Докато преглеждах по-старите теми, ми направи впечатление, че някои от активно пишещите прекалено ентусиазирано възхваляват определени училища. потърсих малко повечко в интеренет за тези ЧУ и ето на какво се натъкнах:
"Изпратено: svetkavitsa (IP регистриран)
Дата: 4 February, 2007 09:19

Тук не мога да се съглася с chrisi.
1) И частните, и държавните училища си имат положителни и отрицателни страни. Човек трябва да седне, да обмисли и да прецени къде е по-малкото зло.
2) Не че защитавам частните училища (аз работя в такова), но в нашето няма нито един колега без диплома. Напротив - повечето от нас са с по две специалности и специализации в чужбина.
3) Не смятам, че е необходимо да си филолог, за да работиш в начален курс. Точно филолозите не могат да се справят с тези деца, поради спецификата на възрастта. Или така е според моите вече 10 годишни наблюдения."

Излиза, че хвалебствията ги пишат  работещи в съответните ЧУ - знам, че има такава практика в някои от тях децата на учителките да учат безплатно в училището, което е начин за по-добра мотивация на служителите. Въпросната г-жа Svetkavitsa сигурно е доволна, но нейното мнение и всичките й патетични възхвали за мен не са обективни.

Последна редакция: сб, 22 мар 2014, 22:11 от Grumotevitza

# 97
Аз пък съм напълно съгласна с казаното от svetkavitsa. Не съм забелязала да е възхвалявала особено някое училище, а цитираното мнение е много информативно и точно по въпроса, който бях поставила и на който отговориха страшно малко хора.
Наистина това, което се иска, за да преподаваш качествено език на деца в начален курс, не е филология, а дидактика. Разбира се, нужно е да се знае добре езика, но основното е дидактиката. Защото човек може да си знае колкото си иска добре нещо, но да е напълно неспособен да научи друг на него. А спецификите за преподаване на малки деца не се учат във филологията. Там има много семестри, пълни с морфология, синтаксис, историческа граматика и средновековна литература, които нямат никакво отношение към преподаването на малки деца, но пък са важни за филологията.

# 98
Аз пък съм напълно съгласна с казаното от svetkavitsa. Не съм забелязала да е възхвалявала особено някое училище
Изобщо не иде реч, уважаема Алана, за съдържанието на това изказване, а е цитирано по друга причина! Като се поразрови малко човек и вижда, въпросната Светкавица налага непрекъснато възторга си от ЧУ "Петър Берон" и веднага напада всеки, който се изкаже недотам положително за това училище. Прекаленият светец и Богу не е драг!

# 99
Grumotevitza, сподели и твоето мнение за вашето ЧУ/ не разбрах, това " Петър Берон" ли е/?

# 100
Grumotevitza, точно кое от това, което съм писала, не е вярно?

# 101
Някой с нула мнения идва да ни светка  Laughing Регистриран специално, за да се поразрови и да стовари някой компромат. Хайде, няма нужда. Да не казвам какво си мисля за вашата личност и мотивация.
Много добре разбрах заради какво е цитирано мнението. Светкавица не е имала натрапващи се възхваляващи мнения. Просто положителни е различно от възхваляващи.

# 102
Възхитена съм от ЧУ "Дружба"! Днес синът ми беше там на шахматен турнир, не съм очаквала по никакъв начин нещата, които видях там, само мога да кажа едно огромно браво на собствениците на училището!
1. Прекрасна база, малко ЧУ могат да се похвалят с такава, огромен двор с какви ли не игрища, кортове, кътове за игри за по-малките деца; осветени, заслани с изкуствена трева и специални настилки, просто ми останаха очите. Навсякъде широко, удобно, луксозно. Може би само ААУ го превъзхожда като база.
2. Бяха се постарали изключително много за организацията на турнира - имаше над 300 деца участници и поне още толкова родители, за всекиго имаше безплатен обяд (голям пилешки дюнер + шише айрян), безплатни натурални сокове, вода, кафето също беше безплатно през целия ден. Отделно, всяко дете-участник получи торбичка с тефтерче и химикалка с логото на училището, както и някакво шоколадово десертче.
3. Изключително възпитани деца от училището - днес бяха дежурни, облечени с униформи, помагаха на всички; моят син се загуби по коридорите, веднага го намериха дежурните ученици, звъннаха ми и ми го върнаха. Не ги чух да крещят, да се гонят, както обикновените тийнейджъри, а минаваха усмихнати, поздравяваха, помагаха.
4. Между отделните кръгове имаше почивки и за децата бяха осигурени топки в изобилие, да си поритат; на моя син накрая не му се тръгваше, заигра се с други момчта и стояхме 1 час след турнира на футболното игрище.
5. До рецепцията (има и такава), видях кът с предметни награди за добър успех - велосипеди и разни спортни уреди, отделно правят състезания по БЕЛ и мат. за 4 и 7 клас със страхотни награди за първенците -  насърчава се ученолюбието; също и шахматния турнир Дружба, перфектно организиран и напълно безплатен.
Изключително съм впечатлена!

Последна редакция: сб, 22 мар 2014, 21:35 от Анонимен

# 103
Grumotevitza, сподели и твоето мнение за вашето ЧУ/ не разбрах, това " Петър Берон" ли е/?
В процес на търсене на подходящо ЧУ сме, написала съм, че ни предстои ПК. Просто събирам мнения и впечатления, затова преглеждам всички теми за частно образование. Предстои ни подбор на ЧУ, които да посещаваме от септември нататък и имаме време след това да решим чак след една година къде да се запишем. Това е. Всичко останало, което така разбуни духовете на Светкавица, Алана и Анирам, само потвърждава по-горе изложеното мое мнение и впечатлението ми, че някои ЧУ (по-точно техни служители) се престарават в рекламирането, с което постигат обратния резултат.

Последна редакция: сб, 22 мар 2014, 22:12 от Grumotevitza

# 104
Възхитена съм от ЧУ "Дружба"! Днес синът ми беше там на шахматен турнир, не съм очаквала по никакъв начин нещата, които видях там, само мога да кажа едно огромно браво на собствениците на училището!
Жасмин, много е интересно това, което споделяш за ЧУ "Дружба". Напоследък чувам от различни познати много хубави неща за това училище, но мене ме смущава фактът, че се толерира турският език, а и една част от преподавателите били турци. Не бих искала синът ми да учи турски още от ПК, макар и само факултативно да е, тъй като нито тази култура, нито този език са ни приоритет.
Някой може ли да сподели повече информация за Британското училище?

Последна редакция: сб, 22 мар 2014, 22:13 от Grumotevitza

Общи условия

Активация на акаунт