Частни училища - информативна тема 3

• 66 446
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Някой с нула мнения идва да ни светка  Laughing Регистриран специално, за да се поразрови и да стовари някой компромат. Хайде, няма нужда. Да не казвам какво си мисля за вашата личност и мотивация.
Много добре разбрах заради какво е цитирано мнението. Светкавица не е имала натрапващи се възхваляващи мнения. Просто положителни е различно от възхваляващи.
В този форум може всеки да се включи, така че не е нужно толкова ревностно да се защитавате, защото прилича повече на оправдание. "Компроматът" си го е "спретнала" самата Светкавица, която спокойно е могла и тук, както и в другия форум, откъдето е цитатът, да спомене между другото, че преподава в ЧУ "Петър Берон".  

# 106
Това не е никакъв компромат. Но ако се чувстваш излъгана, си свободна да имаш едно на ум. Лично аз като ходех да "интервюирам" училища, разговорът с директорките не ми беше достатъчен и исках да се срещна и с учителките.
Така че колкото повече информация може да получи човек наготово в нета, толкова по-подготвен отива на срещата. Това може да е само плюс.
Докато проучвах училища, говорих на лични със страшно много майки и си събирах техните впечатления. Всички казваха само положителни неща за избраните от тях училища, нито една нямаше негативно мнение. Всички обаче имаха различни критерии и обръщаха вниамние на различни неща.
И когато насъбрах достъчно голямо количество положителни отзиви за едно училище, които съвпадаха с моите критерии, отидох там с големите надежди, че това е мястото, а си тръгнах с пълно отчаяние и ужас.
Ако си мислите, че някой ще избуха няколко хиляди евро и ще се запише някъде, само защото друг в Интернет е казал нещо положително за това място, много грешите. Ако човек не отиде лично там и не провери с очите си за какво става дума, няма как да вземе решение само на базата на казано от някого.
Надявам се, че ме разбрахте. Аз събрах десетки от положителни до възторжени мнения за най-различни училища, нито едно от които не се оказа нашето място.

# 107
Всеки си е направил изводите, уважаема Алана. Включително и за тона на съответните постове, както и за квалификациите по отношение на всеки потребител, "дръзнал" да сподели впечатления, мнения или факти, които не са в полза на избраното от вас трите - Светкавица, Алана и Анирам - ЧУ "Петър Берон". Всеки сам преценява, четейки форума, доколко и дали изобщо са уместни вашите "забележки", "контрааргументи" и "иронията", граничеща с дебелашкото чувство за хумор. Ентусиазмът на мамите е понятен, непонятно е защо да не се спомене и фактът, че Светкавица е и учителка в това ЧУ, та информацията й да добие посочената от Вас, Алана, тежест.
 Надявам се някой да сподели мнение за Британското училище, защото почти няма постове за него и информацията е оскъдна. Интересуват ме също и актуални впечатления и мнения за ЧУ с немски език, по-специално за това към немското посолство и за Увекинд.

# 108
Детето ми не е в "Петър Берон" и ако наистина бяхте чела темата, щяхте да го знаете.
Съмнявам се, че изобщо сте наясно с "квалификациите по отношение на ВСЕКИ потребител, "дръзнал" да сподели впечатления", защото те са много разнообразни и следват пословицата "Каквото повикало, такова се обадило"  Laughing

Оставям ви да се радвате на компромата си и да си правите изводи от богатата информация, която той ви дава  Laughing

# 109
Grumotevitza, а Вашата професия каква е и какво работите? Защото тук това (поне до сега) не е обсъждано. Тук споделяме за училищата, в които учат нашите деца. И не, това, което сте цитирала не е от друг форум, а от този. И след като явно сте много заинтересована от моята персона (вижда се и от потребителското име, което сте избрала) и доста сте се потрудила да изчетете моите 388 поста, които имам в този форум от 2007 година насам, ми се струва, че и доста избирателно сте ме цитирала. Защото голяма част от писаното до преди около две години са притесненията ми от отношението към едното ми дете (това, което учи в "Петър Берон"). Правя сравненията и споделям. Не виждам защо да не мога да го направя. Всяка майка иска и търси най-доброто за детето си, нали?
Вие тук не пишете нищо за детето си (което споменавате така, между другото). Не сте написала къде учи, кои училища сте обиколила и какви са впечатленията Ви. И, ами, някак си ми се струва странно, човек да тръгне да търси училище за детето си в края на март, когато записванията вече приключват. И другото странно нещо е защо сте ме захапала така, както и Алана, и Анирам.  Има много положителни отзиви и за други частни училища в този форум. Защо не поплюете и тях?

# 110
Напоследък чувам от различни познати много хубави неща за това училище, но мене ме смущава фактът, че се толерира турският език, а и една част от преподавателите били турци.

Дружба е турско училище и предполагам, доста от децата, учещи там, са с такъв произход. Чух да си говорят на турски няколко ученика, а други, с които синът ми рита футбол на игрището, имаха турски имена, но си говореха на български. Но какво от това? Неслучайно половин България ходи на море в Турция, въпреки, че си имаме наше. И има защо.
Аз не бих записала моите деца в Дружба, но това не ми пречи да се възхитя на реда, управлението, базата и чистотата в училището.

# 111
Grumotevitza, сподели и твоето мнение за вашето ЧУ/ не разбрах, това " Петър Берон" ли е/?
В процес на търсене на подходящо ЧУ сме, написала съм, че ни предстои ПК. Просто събирам мнения и впечатления, затова преглеждам всички теми за частно образование. Предстои ни подбор на ЧУ, които да посещаваме от септември нататък и имаме време след това да решим чак след една година къде да се запишем. Това е. Всичко останало, което така разбуни духовете на Светкавица, Алана и Анирам, само потвърждава по-горе изложеното мое мнение и впечатлението ми, че някои ЧУ (по-точно техни служители) се престарават в рекламирането, с което постигат обратния резултат.

Значи сте в детската градина на " Петър Берон", мен, ме интересува мнението ти за нея/ може и на лични/? Все пак имат някои занятия заедно с ПУК?

# 112
Значи сте в детската градина на " Петър Берон", мен, ме интересува мнението ти за нея/ може и на лични/?

И защо да трябва да уточнява къде е, след като участието в тази тема е на принципа "или добро, или нищо"? Изобщо не се учудвам, че потребителите се регват с нови никове, за да пишат в нея.

# 113
Предполагам, Жасмин, че и ние едва ли ще се насочим към ЧУ "Дружба", но вероятно наистина заслужават похвала тези неща, за които пишете и на които сте били свидетелка. Иначе казаното от Вас за този форум важи с пълна сила и съвсем не виждам защо трябва да уточнявам в коя частна детска градина сме и защо непременно трябва да е в някое от ЧУ, след като има толкова хубави ЧДГ, съществуващи самостоятелно.
Все още се надявам и предпочитам да получа актуална информация за Британското училище или за немското училище към посолството, или за Увекинд, отколкото излишни персонални квалификации, негативни излияния и т.н. И всичко това, защото съм си "позволила" да споделя изводите си от неслучайни съвпадения и факти. Форумът е за това и не е поле за изява само на определени персони.

# 114
  • София
Жасмин, много ми беше интересно да прочета информацията за ЧУ Дружба. Много е приятно, когато на фона на преобладаващата мърлящина човек попадне на нещо премислено и свършено добре. Преди известно време имаше 1-2 много положителни поста от родители, които бяха ходили до училището и съм ги запомнила. Турците държат много на образованието. Толкова много, че това е най-голямото разходно перо в държавния бюджет. С риск да ви подведа мисля, че вече е задължително да учиш 12 години (с/у 8 в Бг). Прави се много и за обхващане на децата от всички социални групи и за елитарното образование. Това е държава с много младо население и в икономически подем, щом си и образова населението, няма как нещата да не вървят на добре. В мрежата има много инфо на английски, ако някой се интересува, може да хвърли едно око.
Относно гостоприемството, за което споменаваш - комшувците нямат равни. Лично аз следя с много голям интерес случващото се в Турция. Това е най-големият ни съсед, 15-тата икономика в света и 6-та в Европа.

Аз мисля, че Светкавица напълно умишлено и спестила факта, че работи в училището, в което учат децата й (или едното, обърках се от недомлъвки). Тук винаги е било адмирирано споделяното от учители и тя няма как да не го знае. Не се чувствам подведена, защото няма шанс никое от децата ми да бъде записано там предвид възрастта им плюс мнението, което съм си съставила на базата на деца на познати, които учат там. Смятам обаче, че спестяването на важен факт никога не се прави случайно, когато през седмица хвалиш нещо. Не на последно място не ми харесва тона и изказа й. Съвсем искрената ми препоръка е да спре да пише тук или поне да спре за момента, тъй като не е в интерес на работодателя й.

# 115
Жасмин, много ми беше интересно да прочета информацията за ЧУ Дружба. Много е приятно, когато на фона на преобладаващата мърлящина човек попадне на нещо премислено и свършено добре.

С прекрасни впечатления останах, препоръчвам на всеки да отиде на някое от състезанията им и да види как изглежда едно добро училище! Аз със сигурност ще заведа и догодина сина ми на шахматния им турнир.

Скрит текст:
А на каква простоти се нагледах от наша страна, направо...  Crazy
Влизаха с дюнерите в заграденото футболно игрище, падаха картофи по изкуствената трева; лежаха по диваните с обувките, някакви родители пушеха в беседката до детските съоръжения, въпреки изричната забрана да не  се пуши на територията на училището; други бяха дошли по джапанки и домашни дрехи... и като сравниш с костюмираните директори, учители и ученици в униформи и те хваща срам от липсата ни на култура. И въпреки всичко, пак цареше ред - обслужващият персонал непрекъснато чистеше, не видях никъде препълнено кошче, мръсна тоалетна, или хартии по двора.

# 116
  • София
Скрит текст:
А на каква простоти се нагледах от наша страна, направо...  Crazy
Влизаха с дюнерите в заграденото футболно игрище, падаха картофи по изкуствената трева; лежаха по диваните с обувките, някакви родители пушеха в беседката до детските съоръжения, въпреки изричната забрана да не  се пуши на територията на училището; други бяха дошли по джапанки и домашни дрехи... и като сравниш с костюмираните директори, учители и ученици в униформи и те хваща срам от липсата ни на култура. И въпреки всичко, пак цареше ред - обслужващият персонал непрекъснато чистеше, не видях никъде препълнено кошче, мръсна тоалетна, или хартии по двора.
Много, много ме е срам, че голяма част от сънародниците ни вкл. с претенции се държат по този начин.
Знам, че не е редно да се обобщава така негативно, но ежедневно ни залива отвсякъде и е едно от най-задушаващите обстоятелства поне за мен.

# 117
  • София
Жасмин, и аз благодаря за споделената информация! Чувала съм и други добри отзиви за това училище. Лично мен не ме смущава това, че е "турско", както предполагам не смущава и родителите на децата от 134 СОУ, което отдавна е едно от най-елитните и желани ДУ, това че е "еврейско". По-скоро би ме притеснила локацията - Обеля 2 е на края на града. Далече ли е от метро спирка и колко време отнема да се стигне от центъра примерно?
Аз започвам все повече да ценя училищата, в които не се набляга само и единствено на ученето в най-стандартната му форма. Напоследък ми се струва, че всички сякаш участваме в някакво състезание чие дете най-бързо ще порасне и най-много ще се 'натъпче' с факти. Такова масово ходене по състезания никога не е било. Заприличахме на китайците. И на мен някак не ми се участва в това.. Ако някой може да сподели за училище, където има и други приоритети, ще ми е интересно да прочета.

# 118
По-скоро би ме притеснила локацията - Обеля 2 е на края на града. Далече ли е от метро спирка и колко време отнема да се стигне от центъра примерно?

Не съм засичала, около половин час пътувахме с колата. Метро има, на около 500 м.

# 119
По-скоро би ме притеснила локацията - Обеля 2 е на края на града. Далече ли е от метро спирка и колко време отнема да се стигне от центъра примерно?

Не съм засичала, около половин час пътувахме с колата. Метро има, на около 500 м.

https://www.google.com/maps/@42.746094,23.27334,3a,75y,173.21h,80.28t/data=!3m4!1e1!3m2!1sBTxukI2yIjv1f4D_0eDbhw!2e0!6m1!1e1

метро и трамвай 6

пц Много ми хареса преди доста години  училището, единственно ме спря  турският език ! Ми не ги обичам против съм изучаването на езика , а това беше условието Казах си ааа не 500 год. стигат! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт