Частни детски градини - София (8)

• 110 604
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Няма да я местят там. Строежът замря и доколкото разбрах, няма да го продължават. Още са на "Мавровец". Вие в кое училище сте ?

# 76
  • София
Аз явно съм си объркала. Наскоро ми се стори че някъде прочетох или пък чух  newsm78 че вече е готова новата сграда и са се преместили там.

Скрит текст:
В "Света София" е големият ми син

# 77
Момичета, искам да споделя нашия лош опит с яслата на ДОВЕРИЕ в Редута.
Синът ми ходи 5 месеца, за които така и не започна да ходи с желание. Дори до ден днешен като тръгнем натам, разпознава пътя и казва "не искам при каките".

Още първата седмица като тръгна го беше жилнала оса, леко без жило, но на слепоочието. Излъгаха ме, че уж някакво насекомо в двора леко го полазило и го намазали с фенистил, но беше доста червено. После той ми каза, че го ухапала "са" (разбирайте оса). На другия ден като питах конкретно какво е било "насекомото" се оказа, че наистина е било някакво с жило и той сам е започнал да крещи "махай сата" и им е привлякъл вниманието. Случват се такива неща, но беше тъпо, че ме лъжат.

"Нормалното постоянно боледуване" се състоеше в 4 дни ясла, 5 дни болен, като непрекъснато засичах сутрин болни и подсмърчащи деца. Дори на мен ми се е случвало цяла нощ да е неспокоен и да не спи (без да има хрема или температура), сутринта го водя и ги предупреждавам, че може нещо да му има и изрично съм казвала ако не е добре да ме викнат, че ще си го взема, през деня звъня да питам добре ли е, отивам в 18ч., детето с температура и с течащ като река нос, но никой не си е направил труда да ме викне. Медицинската сестра изхаби много време да ме увери, че само моето дете боледува, че е кекаво и със слаба имунна система, но факт че откакто го спрях вече 2 месеца не е бил болен и дори 1 ден.

Разви страшен проблем с ходенето по голяма нужда. Първоначално започна да получава постоянно запек, явно в яслата ядеше основно хляб. От запека започна да се плаши, че като ходи ще го боли и започна да стискас дни. Първоначално мислех, че проблемът е физиологичен и естествено започнах сутрин у нас и вечер да давам сливи, мюсли, домати и плодове в промишлени количества, сокове и запека изчезна въпреки това като му се ходеше, плачеше и казваше че не желае да сяда на гърне или на WC чиния и така с дни, като обикновено след 2,3 дни или се изхождше насън защото не можеше да стиска или със свещичка, като всичко това беше съпроводено с неистови писъци, уговорки и обяснения с часове защо се ходи, кога се ходи и кой ходи по голяма нужда. Говорих 100 пъти със сестрата, но тя всеки път ме уверяваше, че при тях нямало никакъв проблем. Аз обаче не мога да си представя, че вкъщи по цяла вечер плачеше и пищеше, че му се ходи и че не иска, а там се е държал съвсем нормално. Какво ли не му обяснявахме, как ли не го мотивирахме, просто 0 успеваемост. Посещавахме и психолог. 2 седмици след като спряхме яслата започна да си сяда сам на гърнето (както преди) без да го караме. Един ден го засякох че сам си говори и води "диалог": "искам да ставам от гърнето", "няма да мърдаш", искам да ставам", "там ще стоиш, никой да не става". Моето предположение е, че са го тормозили да седи без да иска и от там се беше нещо стресирал.

Забелязах, че не всеки ден спи там, а те все ми казваха, "ааа той спинка много хубаво". Събота и Неделя категорично не заспиваше, а го виждах че ляга и си стиска очите.

Всеки път ми казваха как си бил изял яденето, обаче вечер от вратата казваше "искам ам ам". Когато съм питала директно "добре де нима яде леща, та той никога не я и помирисва у нас" и те "ами не я изяде всичката амаааааа хапна малко". "Изял го е" и "е хапнал малко" са доста противоречиви, да не кажа взаимно изключващи се.

Каза ми например "Мама ще пази детето, няма да дава да го удрят" и аз го питах "Кой удря детето?" и той: "Каките удрят, когато не слуша" и изпаднах в ужас. Друг е въпросът, че децата имат склонност да преувеличават и едва ли някой наистина го е бил или ударял, но не изключвам леко да са го тупнали по дупето. За едно дете обаче дори леко потупване (когато не е свикнало на такова нещо) си е удряне.

С управителката съм говорила всеки ден по телефона. Отделно вечер с учителките съм коментирала и питала как се държи, какво прави, има ли проблеми. Всички ме уверяваха колко бил весел и щастлив там, как си "папкал и спинкал" и нямали никакви проблеми с него и само е много болнав, но пък той бил изключение и другите деца не боледували. Накрая не издържах и прекратих договора. След като спряхме яслата, детето стана много по-весело и послушно. Сега го гледат гледачки.

Написах само негативните неща, за да предупредя и други майки да внимават, но за да съм честна трябва да кажа, че имаше и положителни неща- детето научи песнички, научи се да казва "благодаря", "моля", 2/3 от учителките са много младички и усмихнати и някои от тях  детето ги харесваше. Започна много да се заиграва с други деца, да измисля игри, разви му се въображението. Всяка седмица носеше рисунки, научи се да разпознава всякакви приказни герои, цветя, животни. Мисля, че "обучението" беше на ниво. Правеха им много хубави тематични партита когато имаше празник. 

Тъй като смятам, че социалният контакт е важен ще търся друга градина и есента ще го пусна пак, дано този път попадна на правилната за нас. ДОВЕРИЕ за мен се оказа лош избор, въпреки че на мои познати децата са ходили там, а на други продължават да ходят и казват, че са доволни, но и техните са от "болнавите". Факт, че критериите на хората са различни и че аз полагам много грижи и забелязвам неща, които други родители биха пренебрегнали. Извинявам се за дългия пост.

# 78
  • София
Wonder World градината им е на Мавровец в Драгалевци.
В новата сграда, която е до Токуда се е преместило част от училището.
В княжево проекта е замразен и мисля няма да се продължи.
Очаква се нова сграда, но за сега се носят само слухове къде ще бъде. Амбициите са да я пуснат още от есента на 2015г...
Моето дете също 4та година е в градината и всеки лев платен там си заслужава!

# 79
Bunnie, кaквa е месечнaтa тaксa зa грaдинa Wonder World в Драгалевци?
Имa ли някой с отзиви зa тaм?

# 80
  • София
Bunnie, кaквa е месечнaтa тaксa зa грaдинa Wonder World в Драгалевци?
Имa ли някой с отзиви зa тaм?

Мисля, че е 400 евро на месец за 20 работни дни. Ако са 22 дните тогава таксата е 440 евро.

# 81
Благодаря!

# 82
Здравейте! Интересувам се от ДГ "Българанче". Някой да сподели впечатления и повече информация? Колко е таксата и къде се помещава ДГ?

# 83
  • София
Здравейте! Интересувам се от ДГ "Българанче". Някой да сподели впечатления и повече информация? Колко е таксата и къде се помещава ДГ?
според страницата им се помещават на ул. Прохлада 10 https://www.facebook.com/balgaranche

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=722959.0

# 84
 Honey1980, това, което пишеш ми е странно...Тук често се пишат негативните неща, като често се вярва на децата повече отколкото трябва. Търси се под вола теле и родителите често се хващат за дреболии. Твоето писмо обаче е различно. Спокойно /до колкото може/, звучи ми не.....нахъсано, а просто истинско. На майка, която се притеснява. Това е и причината да ти вярвам. Когато разговаря с директорката имаше ли някакъв конкретен отговор? Нещо промени ли се? Явно ти не тръгваш с предубеждение и отношението ти е позитивно. Но на истена има неща, които притесняват. Peace

# 85
Аз разговарях предимно с управителката, която е разумна и възпитана жена и точно поради това се задържахме 5 месеца. Тя взе мерки например да му се дава храна, която не е затягаща стомаха и определено успяваше да ме успокои, че всичко е нормално, че всички деца преминават през труден период с отделянето от дома, но дали е било нормално........ Тук вече беше моята вътрешна борба между това дали да го оставя на 2 да се бори с живота за да не стане глезанчо и дали в желанието си да го направя силен и пробивен рискувам да стане едно травмирано, стресирано дете, защото на 2 няма как да се пребори с всичко. Той може да се "пребори, наложи" на дете на неговата възраст, но не и на възрастен който му се сопва " няма да мърдаш".  Да се върна на въпроса- бяха изкючително мили и любезни, но след третия път когато се почуствах излъгана просто загубих " доверие" в тях.

# 86
  • София
Honey1980, съжалявам, че при вас се получи така.  С теб вече сме си говорили, че с моето дете се случиха съвсем различно нещата и ние сме много доволни.  И по отношение на ходенето на гърне (благодарение на яслата тя започна да има желание да сяда и се научи), и по отношение на храна и сън (там хапва нормално и спи, за разлика от вкъщи).  Познаваме се и знам, че не преувеличаваш или изкривяваш нещата, които споделяш.  Може би просто това не е подходящото детско заведение за твоето дете.  Ние възрастните също се вписваме различно в дадена среда, нормално е и децата да не се чувстват еднакво навсякъде.  Стискам палци следващия път да попаднете на точното място и малкият да е спокоен и щастлив там Hug

# 87
Здравейте, отдавна ви следя, но за първи път пиша. Детето ми, на 1,9 г., тръгна на ясла преди 3 седмици. Частна, една от малкото в центъра. Вече трета седмица не може да свикне, плаче от момента, в който започна да го обличам сутрин. Плаче по пътя, плаче докато го оставям, в градината и когато го взема. Следобед го вземам и е без глас от плач. Работя откакто се е родил и е свикнал без мен, а сега не мога да го откъсна от себе си. Мисля си дали не съм сбъркала яслата. Има общо около 10-12 деца на възраст от 1,5 до 4 г. и 3-4 учителки. Не изглежда да се отнасят лошо с тях. Въпросът ми е - такъв дълъг период на адаптация нормален ли е? Също - не мисля, че се занимават особено с мъниците. Има ли други ясли, в които да провеждат занимания с деца в тази възраст - да се учат на цветове, песнички, стихчета, форми? Или дори на език? Или на тази възраст във всички ясли само се отглеждат?

# 88
  • Sofia
Момичета, прочетох темата, но имам следните въпроси, ако може да помогнете:

- не откривам ЧДГ в Район Връбница-Надежда, има ли в това предградие подобно нещо Simple Smile

- Имате ли впечатления или да сте чули отзиви за:

Toddler’s Academy Sofia на ул. Парчевич
“Къщата на Алиса и нейните приятели" на ул. проф. Асен Златаров

или COSMOS KIDS на ул."Мърфи".

Трябва ми детска градина или в Надежда-Връбница или в центъра - близо до точките Св. Неделя/ Ректората.
Добре ще е да е засилено двуезичното обучение и творческите изяви. Предварително благодаря, ако някой помогне с информация.

Jul95, не искам да те тревожа допълнително, но ако съдя от личния си опит с голямото дете - не си случила с ДГ. Моето синче, навремето плачеше, че иска на "гадина" Simple Smile, когато беше болен или го взимах от едното място, което посещаваше. И категорично не се адаптира към друга ДГ.

Децата са различни и трябва да открият своето местенце. Може за другите хлапета мястото да е прекрасно. Замисли се за алтернативи, преди да се травмира трайно.

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 14:42 от elsi

# 89

Трябва ми детска градина или в Надежда-Връбница или в центъра - близо до точките Св. Неделя/ Ректората.
Добре ще е да е засилено двуезичното обучение и творческите изяви. Предварително благодаря, ако някой помогне с информация.

Има една частна детска градина на 5-6 мин от Св. Неделя, на бул Витоша 42, Fuzzy Wuzzy се казва, ето и страницата им във Фейсбук, нямам лични впечатления, доскоро детето на моя позната беше там, бяха доволни. Имат доста творчески инициативи, за езиците не знам обаче. https://www.facebook.com/pages/Fuzzy-Wuzzy/139505629485267

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт