Частни детски градини - София (8)

• 110 667
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Недопустимо е да не сменят редовно памперсите в частна ясла. Но имай предвид, че сега буквално всички деца са болни... Частни, държавни, добри, лоши - все тая...

# 571
не че ще успокоя някого, но karmelita_007 е права, в момента има много болни дечица. в нашата градина също, нищо че е частна и с високи такси. има и болни деца, които посещават градината, допускат ги, защото нямали температура или обрив, а те с кашлица и сополи, и сестрата обяснява, че нищо не може да направи  ooooh!
затова и аз не бих заложила, че само заради липсата на сменен памперс детето се е разболяло.  Peace
а и два дни според мен е прекалено малко време, за да прецениш какви грижи полагат в яслата, още повече, че детето не може да разкаже.

# 572
Haronega, дай линк към това Българанче:)

https://m.facebook.com/balgaranche?_rdr
Това е страницата им във ФБ. Малко деца са, индивидуален подход, а и таксата не е за пренебрегване...
Мерси, сега видях адреса, никак не ни е удобно Confused

# 573
Сега сигурно и аз ще бъда нападната, но искам да отбележа, че "болни" е много субективно понятие...  Малкият беше 2 нощи с температура (през деня нищо му няма) и го оставих да ходи на ясла...след това започна да му тече носа, но пак не го спрях от ясла (оправи се за 2-3 дни с капки за нос). За мен той не е бил "болен", но може за някои това да е също болно дете.  Thinking Две мои приятелки си спряха децата от ясли (децата бяха с подобни симптоми - едното дете имаше температура и хрема, а другото само хрема). Не казвам кой е прав и кой е крив - в крайна сметка много зависи и от самия организъм и имунитет на детето - някои се разболяват сериозно от най-малкото, а други изкарват всичко на крак Simple Smile

# 574
  • София
Въпросът принципно е не как самото дете изкарва болестите, а че заразява други деца, които заразяват други и така се извъртат всички. Ако детето изкарва болестите на крак, още по-добре. Спира се за 1-2 дена и така предпазва другите деца, които може и да нямат шанса да изкарат същата болест на крак. В детската градина не сме сами, за да мислим само ние как изкарваме болестите.

Лично мнение.

# 575
  • София
Температурата е съвсем ясен знак, че детето е болно. Пускането му на градина с "малко сополки и температура" е абсолютна безотговорност към самото него и към останалите деца.
+ 1 за поста на missence

# 576
Ако е наистина болно, спирането за 1-2 дни не е решение, тъй като има период, в който е "преносител" на зараза, без да е болно - този период може да е 7-10 дни... Колкото до това дали е болно или не - както казах - аз правя разлика между настинка и болест; децата вдигат температура от най-малкото нещо (защитна реакция на организма), но това не е признак на болест (лично мнение). Шансът да се зарази в градината/яслата е не по-голям или по-малък от този в парка/на площадката Simple Smile

# 577
  • София
Когато сме болни си стоим вкъщи, нямаме място на детската площадка или в парка. Затова се издава болничен.

1. Да си седиш у дома и да се лекуваш.
2. Да не разнасяш зарази.

Точно така тръгват грипните епидемии. Всеки си мисли, че ще изкара настинката на крак, ходи на работа, на училище, в парка, после се оказва, че не е настинка, но вече сме заразили още хора и така се стига до обявяване на епидемия и затваряне на учебни заведения.

# 578
Подкрепям поста на missence. Моето дете тръгна преди месец на ясла и успя да се пребори с вирусите, разнасяни от децата до днес. Снощи забелязах, че започна да киха, тази сутрин продължи без да има температура, сополи и др. Веднага взех решение да го оставя вкъщи, за да не зарази останалите деца, а спокойно можех да го пусна. Но какво щях да спечеля с това? Само щях да отложа проблема, защото вкъщи му впръсквам стеримар, дадох вит. Ц, осцилококцинум и умкалор и вечерта вече е по-добре. Живот и здраве до понеделник ще е здрав. Така че според мен всички родители трябва да сме по-отговорни спрямо останалите.

# 579
  • София
Скрит текст:
Подкрепям поста на missence. Моето дете тръгна преди месец на ясла и успя да се пребори с вирусите, разнасяни от децата до днес. Снощи забелязах, че започна да киха, тази сутрин продължи без да има температура, сополи и др. Веднага взех решение да го оставя вкъщи, за да не зарази останалите деца, а спокойно можех да го пусна. Но какво щях да спечеля с това? Само щях да отложа проблема, защото вкъщи му впръсквам стеримар, дадох вит. Ц, осцилококцинум и умкалор и вечерта вече е по-добре. Живот и здраве до понеделник ще е здрав.
Така че според мен всички родители трябва да сме по-отговорни спрямо останалите.

То даже е хубаво да сме по-отговорни към здравето на собствените си деца, грижата за другите е следствие на първото.  Peace

Стоенето вкъщи не е измислено без причина. Регулираш Т на помещенията, детето може да лежи, ако иска, дават се редовно лекарствата, контролираш постоянно състоянието му. При нас, в повечето случаи, оставането вкъщи 1-2 дена ни е спасявало от усложнения. Не хвана ли нещата в началото, става страшно и стоим по цяла седмица, че и отгоре вкъщи. Така мъча и детето /това може би на второ място след здравето/.

# 580
Голям off ще си позволя, но като майка, отглеждаща второто си дете вкъщи, не се стърпявам - повечето родители приемат болничния като директно направление към кварталната градинка и масово децата, които са спрени от градина заради болест, се извеждат на разходка из градинките, защото "у дома му е скучно" Close
И, да, болните трябва да се лекуват вкъщи.

# 581
Аз също съм против това болни деца да се водят по градинките и клубчетата. Точно преди да тръгнем на ясла преди месец малкият ираеше в един пясъчник. Пристигна една адски нагло и навъзпитано момиченце, грабна му лопатките и кофичките, започна да му киха в лицето и му висяха зелени сополи. Майката - естествено някаква безхаберна патица - изобщо не се виждаше на хоризонта. Преживях това, че детето е невъзпитано, че не каза "моля" когато му издърпа играчките и т.н., но в момента, в който почна да киха, се вбесих, грабнах си детето барабар с играчките и хлапето започна да реве. Майката тогава цъфна отнякъде и започна да го успокоява. Не искам да ви казвам колко усилия положих да не я сложа на място. За мен това не са родители. Съгласна съм също, че детето трябва да пази леглото когато състоянието му го налага, но в случаи като днешния когато детето е бодро, няма температура и др. притеснителни симптоми, привечер излязохме на чист въздух без да го водя по молове, площадки и други места, където може да сее зараза. Всичко е въпрос на самосъзнание, но хората са различни за съжаление...

# 582
За мен човек със сополи и температура е болен. Никаква разлика не правя между болест и настинка, защото ако само настинеш ще кихнеш няколко пъти ще се затоплил и ще мине, а когато тръгнат секрети от носа и температура това няма как да е настинка, а е заразно. Изумена съм колко безотговорни и невежи хора има, оставят сополивите си деца по яслите и после анализираме защо има епидемии.

# 583
  • София
Тругне ли носа веднага го спирам ама веднага.От носа се насочва към гърлото на другия ден е кашлицата.5 дни сме в къщи вече ами ходим в двора на училището няма деца скачаме тичаме играем не се навирам при децата и като срещнем друго съм го научила сам си казва болен съм не ме пипай.

# 584
Частна или държавна.....важното е да има човещина- и от учителите, които да пазят дечицата /с мокър памперс на двора!!!/ и от родителите /абе то само е хремаво, няма да го спирам, какво ме интересува , че и твоето ще киха../. За съжаление колкото и да се следи здравето на децата има родители, които смятат, че само ако има температура, тогава е болно. Е да де, но то докато вдигне температурата пръска зараза. А и всяка майка най-добре си познава детето и може да усети, когато се разболява.

Общи условия

Активация на акаунт