Частни детски градини - София (8)

• 110 637
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Да детето наистина се оказа болно от грип и реших да изчакам малко повече дни да ходи на ДГ, но вчера пак се върна и беше с пришки от памперсите на краката, което означава, че е бил мокър и не е сменян поне 6ч.За капак се оказа,че от памперсите, които бях сложила в багажа липсваше само един, а вечерта се прибра сух. Това означава, че цял ден е изкарал на един памперс и вечерта е сменен. Най-много ме вбесява факта, че ако имаха проблем с това, че е още на памперси, а това е ДГ, не ясла, можеше да ми го кажат преди да го запишем. Вярно че ще го учат да ходи на гърне, но цял ден с един напикан памперс и на мен която съм доста либерална ми идва вповече. На всичкото отгоре в групата на малките са три деца-чак такова усилие да смениш три памперса  ooooh! . Явно има причина да няма малки деца в градината.

# 616
Здравейте! Имам въпрос относно '' Детство мое''. Има ли мами, чиито деца са там, ако може да споделят дали им харесва. Мисля да запиша там детето, когато стане на годинка, и гледам, че записа е от 11 месеца. Благодаря!

# 617
Здравейте, възможно ли е някой да ми препоръча детска ясла със следните критерии /по важност/:
- добри, отдадени, обичащи децата учители, които знаят какво правят.
- възможност децата да спят поне 2 часа следобед /не на хартия, а наистина/.
- чист въздух и често извеждане на децата навън.
- хубава храна без полуфабрикати и без ежедневни кексчета.
- отзив за заниманията и поведението на децата /не само акал е х пъти, спал е час/.
- възможност децата да избират заниманията си сами.
- разговор /поне песнички/ на друг език.
- смесени групи по възраст /не е задължително/.

Районът е без значение. Ако трябва, ще го водя и на луната.
Зная, че добрата градина за едни деца може да не е толкова добра за други, но ще рискувам с получаване на съвети.

Здравейте, мога да препоръчам детската градина, която посещава моят син. Намира се в старата част на Овча купел, но Вие сте съгласна и на Луната, така че това е без значение  Simple Smile. Детска градина се казва МАРИТА и мисля, че ще удовлетвори желанията, който сте посочила. Имам 3 деца, минала съм през държавни и частни градини, имам опит и поглед върху база, отношение към децата, заболеваемост, обучение. Препоръчвам градината, защото смята, че ще Ви допадне. Имат сайт http://www.marita-m.com/welcome.html, не знам дали е позволено да публикувам линк и се извинявам, ако съм нарушила правилата, но го правя за да сте по информирана. Ако имате въпроси питайте, готова съм да отговарям.

# 618

Обръщам се към Onna-bugeisha, моля добавете още една детска градина: МАРИТА  http://www.marita-m.com/welcome.html. Не я видях в списъка, а мисля, че заслужава да е там. Благодаря Ви за отделено време да систематизирате информацията. Ако имате нужда от още инфо, питайте, готова съм на обратна връзка.

# 619
  • София
...
- хубава храна без полуфабрикати и без ежедневни кексчета. - Готвят си на място, като от вр. навреме им правят и кекс за следобедна закуска, ама обикновено са кремчета. По меню (него го дават разпечатано вс. седмица, може да се пробвам да снимам и кача някое довечера с телефона) им дават и мн. плодове и зеленчуци.
...

Чаках днес сколасах:

Качеството не е мн. високо, но се чете  Peace

# 620
@ Спящата, благодаря ти!
@ Татко Мецан, предпочитам препоръки от личен опит.

Така...до този момент получих препоръки за Ежко-Бежко, Палави Крачета, Светлина, Wonder world, Слънчогледи, Bright Care, ABC kindergarten, Камелини Монтесори и Киндероазе. Сега ще ги обхождам. Вероятно без ABC, че са ми над бюджета.

Ако някой има дете в крехка яслена възраст в горните градини или има скорошен такъв опит, да казва отзиви, моля ви!

# 621
Момичета, добър вечер. Има ли тук пресни мнения за 2014 година за РИРИРА комитет? Моля Ви много да се споделите със своите наблюдения и препоръчвате ли го? Благодаря ви Simple Smile

# 622
Олга, Ририра е родителски кооператив и от теб се очаква по-голям ангажимент от обикновената детска градина, но и дирекно участие при наемането на помещение, възпитатели, избор на храна и учебна програма... Преди година и малко се свързах с тях, защото исках да включа дъщеря си, но тогава нямаха яслена група за най-малките.
Кооперативът ми беше препоръчан от позната и е на удбно за мен място.
Ти имаш ли  някаква връзка с тях? Нещо повече за условията (цени, раб. време и пр.)?

# 623
Jul95, прегледай и "Питър Пан" и по- специално базата им на Витоша.
Кристален планински въздух, огромен двор, имат собствен транспорт и таксата им не е висока.

# 624
Мерси, мили мами, за отговори. Да, днес говорих с една жена, тя е участник в РК РИРИРА. Такса е 300 лев горе долу, независимо от посещаване в месец, боледувания и т.н
Храна е домашна се пада по 2-3 готвения на месец на всяка мама от РК за своите пари! и постоянно участие с което съм напълно съгласна.
Обаче не знам дали ще издържим да плащаме и например да отсъстваме поради начални болести първите няколко месеца. Моята малка трябва да се свикне а и пари ще бъдат минимум по 300 на месец е така, ходиш/не ходиш.....
Това ме притеснява.

За Петър Пен ще погледна, мерси много

# 625
Само чистия въздух в кв. Захарна Фабрика ми дойде малко в повече.
Има нова частна градина зад мола на Стамболийски на ул. Гюешево 14. Филиал е на funky monkey.

# 626
Мили майчета, знам, че веднага ще ме сядете, но ще си позволя да споделя мнение. В тези "родителски кооперативи"/или за повечето от тях/ нещата са много различни от това в ЧДГ и ДГ. Там децата са "под похлупак". Ще ми възразите, че те са спокойни и т.н.т. Сигурно! Но ако перспективата ви е, че ще живеете в България, ще извършите лоша услуга на детето си. Дете, което идва от кооператив в ДГ - плаче/защото в кооператива са 10-тина деца, а тук малко повече.../; няма умение да контактува с децата и те а отхвърлят.Тя смята, че всички са й длъжни и се чуди защо като Иска определена играчка, трябва да влезе в контакт и да каже "моля".; стои до бюрото на учителките и е сърдита, защо те не играят само с нея;чуди се защо като не й хареса обяда, никой не й предлага друго, интересно защо трябва да стои на масичката и да учи и когато й омръзне, стане и отиде при играчките, учителката й се кара..../няма представа какво е триъгълник, проблем с дума/изречение и т.н.т./; самообслужване-никакво. Мога да продължа, но само ще кажа едно-жал ми е за това иначе умно момиченце, което през последните 5г. е свикнално то да определя правилата и сега.....е в ужас, че ТЯ трябва да спазва правила.

# 627
  • София
Отровка поведението на въпросното дете няма общо с това, колко деца са били в кооператива. В нашата ЧДГ децата са 10, а често и по-малко. Това не пречи да има правила и да се държи на дисциплината. Там има подобен проблем, но когато дойде дете от държавна градина. То не може да свикне с правилата, защото там е "джунгла". То например бута децата, блъска се, свикнало е да се бори с другите за всяка играчка, вместо да каже "моля" и т.н.
Вероятно проблемът е в самото дете, а в не в кооператива, от който идва. Все пак детето прекарва определено време в кооператива/чдг/дг, но останалото време прекарва в къщи с родителите си.

# 628
  • София
Това, к. отровка описва, може да се случи и при преход на дете от ЧДГ в общинска ДГ или у-ще  Peace Междудругото м/у общинските ясли и градини също има разлика и то по-скоро на какви хора децата ще се съберат на едно място... При каката в яслата беше приемливо, в детската градина имахме страхотен късмет (бяхме първия набор през електронната с-ма - тогава беше "бързи пръсти", а не точкова с-ма; нямахме деца по "втория начин" в гр.-ата...), а сега в у-ще положението е като в яслата или една идея по-зле (и трите институции са общински, а не частни). (Значение имат и учителките, разбира се - на една приятелка в ДГ на дъщеря й се обръщаха към момиченцата с "пикло"  ooooh! , общинско ДЗ в Красна поляна, номерът не го знам; и броят на децата в гр.-та също не е за пренебрегване...)

Това също е вярно според мене:

Отровка поведението на въпросното дете няма общо с това, колко деца са били в кооператива. В нашата ЧДГ децата са 10, а често и по-малко. Това не пречи да има правила и да се държи на дисциплината. Там има подобен проблем, но когато дойде дете от държавна градина. То не може да свикне с правилата, защото там е "джунгла". То например бута децата, блъска се, свикнало е да се бори с другите за всяка играчка, вместо да каже "моля" и т.н.
...

В общи линии съм съгласна и с двете ви, като аз имам друг проблем с кооперативите или може би не съм намерила своя. При тях липсва всякакъв контрол от страна на когото и да било, к. предполага, че няма никакъв проблем религиозна секта да си направи такъв (не говоря наизуст, ходила съм и на нещо като "семинари" на някои от тях). Даже се сещам и за едно видео, к. се завъртя в медиите последните дни - в него на двора при джамия в Пазарджик дете, малко по-голямо от моя син, с чалма и брада от памук, обезглавява ритуално "наужким" друго дете  ooooh! ; нещо, к. нищо чудно да се е научило да прави в забавачката към някое ислямско "у-ще". Топката тук пак е в институциите, к. следва да подпомагат и съответно да осъществят контрол в/у алтернативните форми на предучилищно обучение, вкл. род. кооперативи, още повече че не могат да се справят се недостига на места за ДЗ в големите градове ... В заключение пак ще споделя, че малкият е в ЧДГ (ЧДЯ), защото не го приеха в общинска, ама се получи малко вс. зло за добро  Wink

# 629
Olga Puleva, в много от частните детски заведениея (като това, в което е дъщеря ми напр.) се плаща фиксирана месечна такса, независимо от отсъствието на детето. Поради вихрещите се от няколко седмици есенни вируси, през октомври моето дете е било точно 5 дни на ясла, но таксата остава без промяна...

voyager1, месечна такса за яслена група от 455 евро (за "Питър Пан") не ти се струва висока??? Явно разбиранията ни за това са доста различни!

Отровка, ако приемем, че това, което описваш, се дължи на посещенията на детето в РК, значи родителите не са си свършили работата, защото от тях зависи както изборът на възпитатели, методи и програма, по които ще се работи с децата, така и контролът върху процеса.
Подобно на описаното от теб поведение може да се види и при деца, които не са посещавали никакви детски заведения, а са стояли вкъщи с мама, баба или гледачка. Т.е. отново опираме до ролята на родителя.

Общи условия

Активация на акаунт