Идеалното място за живеене във Варна?

• 141 980
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 1 800
Малко врели некипели от нета:
Цитат
На три минути ще се движат в пиков час превозните средства по високоскоростния (BRT) коридор на Варна, който ще бъде изграден в рамките на проекта за интегриран градски транспорт. В останалото време автобусите ще минават през интервал от 4 до 7 минути в зависимост от пътникопотока. Това става ясно от параметрите на обществената поръчка за избор на изпълнител, с която се търсят такива за още три компонента по проекта. Избраният проектант за BRT коридора трябва да изготви идеен и технически проект, като първият трябва да е в поне два варианта.

Трасето ще бъде около 15 километра и ще свързва кв. „Владиславово” с кв. „Бриз”. По него ще бъдат монтирани 27 светофарни уредби, които ще бъдат оборудвани със система за осигуряване на предимство на автобусите. По протeжението му ще бъдат разположени 60 спирки на разстояние 500 метра една от друга. За изграждането на коридора са предвидени 26,5 милиона лева.

4,8 милиона лева ще бъдат инвестирани във велоалеи. В града трябва да бъдат изградени трасета за колоездачи с обща дължина 14,5 километра, както и връзки със съществуващите алеи. Предвидени са и 50 стоянки с 8-12 места за паркиране на велосипеди. Целта е алеите да бъдат проектирани така, че да обхванат максимално жилищните райони и местата, наситени с училища, детски заведения, болници спортни площадки, стадиони и други.

Над един милион лева ще бъдат похарчени за реконструкция и ремонт на три крайни автобусни спирки във Владиславово, Бриз и на Аспарухов мост. Предвидени са ремонтни дейности на пътната настилка, пешеходните зони и тротоарите, както и подходящо ландшафтно оформление, достъпност и осветление. Ще бъдат модернизирани и диспечерските пунктове за почивка на шофьорите.

С обявената поръчка се цели и проектирането на 150 спирки, чието местоположение ще бъде уточнявано след обследване на автобусните маршрути. Местата за чакане трябва да бъдат достъпни за незрящи пътници и хора с инвалидни колички. Те ще бъдат оборудвани с информационни табла с разписания на превозните средства, връзка с други линии и времето за пътуване до избрани места. За новите спирки са предвидени 1,4 милиона лева.

Оферти ще се набират до 19 юни, като желаещите фирми могат да кандидатстват и за отделен компонент. Крайният срок за изпълнението им е 9 юни 2015 г.

И още,
Цитат
От Водоснабдяване и канализация съобщиха за Moreto.net, че поради извършване на планов ремонт на 12 май - понеделник се налага спиране на водоподаването в голям район от централната част на Варна.

От 9 до 21 часа без вода ще са абонатите в карето заключено между Червения площад, Кръстовището на Полиграфията, Кръговото движение под частна Автогара, Пробива над "Проектантска" (карето ограничено между булевард "8-и Приморски полк", булевард "Мария Луиза", бул."Хр.Ботев", ул."Кракра" , ул."Струга" и бул. "Цар Освободител")

Спирането се налага поради финални дейности по подмяна на главен водопровод на булевард "Цар Освободител".

Припомняме, дейностите по подмяна на водопровода и спирането на водата трябваше да бъдат извършени на 10 май - събота, но от ВиК-дружеството отложиха ремонта.
Crazy Crazy Crazy

# 1 801
  • Варна
За високоскоростно трасе, свързващо Владиславово и Почивка се чува от доста години. Ама май са само приказки - нали избори идват.  Confused

# 1 802
От любимия цветен
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c139351573485387
хубаво до ключ,ама не се ли сетиха, че където е тапата, трябва да има теракот или гранитогрес,там се връзва пералня и миялна, тоя ламинат ще стане на г..з точно при първия лек инцидент.

# 1 803
  • Варна
Вдигна летвата ли?

# 1 804
След 6 месеца ще е то.Паричките вчера ги пуснах на 6 месечен влог. Rolling Eyes
Този не е скъп, ако е вярно всичко написано. Peace

# 1 805
  • Варна
От любимия цветен
хубаво до ключ,ама не се ли сетиха, че където е тапата, трябва да има теракот или гранитогрес,там се връзва пералня и миялна, тоя ламинат ще стане на г..з точно при първия лек инцидент.

Аз пък съм голям фен на ламината из цялата дневно-кухня. Не ми допада половината - плочки, лайсна, половината - ламинат. Но така готово не, щото 100% тоя ламинат е от 7лв/ квадрата. Има прекрасни ламинати по 20 - 30 лв / квадрата, 12мм, водоустойчиви, подходящи за голямо натоварване, офиси, кухни.  А и все пак не говорим за баня. Колко му е мокренето, тук таме някоя капка да падне, ако местиш нещо мокро от плота в хладилника или фурната. Забърсваш с моп или хартия и готово.

# 1 806
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b139799773795998
eй този е по подготвен за наематели.Другия беше за собственици. Laughing

# 1 807
  • Варна
От любимия цветен

Аз пък съм голям фен на ламината из цялата дневно-кухня. Не ми допада половината - плочки, лайсна, половината - ламинат.
На мен сакатлъка ми се случи още в началото. Laughing Монтират ми пералнята, но точно в момента спря водата. И докато във входа чакаме меката мебел всеки момент да пристигне, ни засипа порой. Тъкмо измрънках кой прави наводнение във входа, пък то се оказа от нас.  LaughingЛайсните са спрели водата(току що дошла) да залее всичко и потокът поел към входа. Twisted Evil

# 1 808
М,да...ламинатите не обичат перални. Laughing

# 1 809
  • Варна
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b139799773795998
eй този е по подготвен за наематели.Другия беше за собственици. Laughing

Аз нищо подготвено не виждам, ама айде.  Mr. Green

Да ви се похваля - наехме "тавана".  Flutter Преди малко платих депозита (само 200 лв ми искаха) и се прибрах. То е на 3ти етаж от къща, но отгоре има таванско помещение, така че не сме съвсем последни. Хазяите са на 1вия етаж, на 2рия са наематели, уж от 5 години там, на 3тия сме ние. Предишните били двойка, но момичето заминало да работи в Слънчев бряг, а момчето - в Англия. Къщата е новичка, с изолация навсякъде. Дограмата е дървена, но нова и с нов маджун, двойна.  Имаме си паркомясто в двора, отделен електромер и водомер. Има си отделен вход - външни стълби. Нова баня, голям коридор, доста големи кухня и стая. Скосът е сравнително малък, не се усеща, дори приятеля ми, който е 2 метра, не се притесни от него. Сега щели да пребоядисат стените, че предните са се отоплявали на дърва и е малко опушено. Макар че на мен не ми направи кой знае какво впечатление.  Mr. Green Като боядисат, ще се нанесем, дори и да е няколко дена преди 1ви, няма да ни искат допълнително пари.  Blush На етажът има и една врата, която води към още две стаи, но не са направени и се ползват като склад с разни ненужни неща. Стаята има голяма тераса и е с южно изложение, кухнята е на запад. През зимата долните се топлят на дърва и ще ни греят комините, респ. стаите.  Mr. Green Намира се над околовръстното, на границата м-у Левски и Цветния (ул. Подвис) но е първа къща. Смисъл не е на майната си в гората, има си и асфалтиран път. Същевременно пред нас има някакъв празен парцел, така че не сме баш на булеварда. Засичах пътя до 2ри корпус пеша с нормален ход - точно 9 минути. До 1ви корпус ми го дава 35. Поносимо.  Mr. Green  Вече съм спокойна, доволна, щастлива и започвам да се тъпча отново, че иначе нещо като ме мъчи, не мога да ям.  Mr. Green

# 1 810
  • Варна
М,да...ламинатите не обичат перални. Laughing

Пералнята пък по принцип мястото й не е в кухнята, ама айде.  Mr. Green

# 1 811
Честито квартира,само хубави неща да ви се случват в нея.Личи си, че си я харесала.
При новото строителство пералните си нямат място,и като безпризорни ги прибираме в кухнята. Mr. Green

# 1 812
Днес минах по центъра и около ВИНС-а - ужасно е. Още по - зле е станало, разкопано навсякъде и прашно. Как можаха точно преди сезона, да направят всичко в руини, че не стига хубавото време, хората ще се разхождат, ами и туристи ще има.

Диди, честита квартира! Важното е, че ти си я харесваш.

Аз когато бях студентка, много мразех, да имаме занятия във втори корпус. Самото ходене до там ме дразнеше, предпочитах си първи и хубаво, че рядко имах във втори.

# 1 813
Днес минах по центъра и около ВИНС-а - ужасно е. Още по - зле е станало, разкопано навсякъде и прашно. Как можаха точно преди сезона, да направят всичко в руини, че не стига хубавото време, хората ще се разхождат, ами и туристи ще има.

Нали?  Twisted Evil Туристи вече има и то доста.
Дидка, днес последвах вчерашния ти съвет и минах през Спортна зала за да отида до пазара на цветята. Познай колко време стоях в подлеза на Спортна зала?  Crazy И после още колко време карах един километър. Защото сега нали всички оттам минават, другаде опция няма. Трябваше да взема едни неща, затова с кола, иначе вече не ми се качва в нея. Но то и пеша е неприятно, разкопано и прашно.
Не знам дали да не се преместя в някое родопско село, но там сигурно има други кахъри.

# 1 814
  • Варна
Дидка, днес последвах вчерашния ти съвет и минах през Спортна зала за да отида до пазара на цветята. Познай колко време стоях в подлеза на Спортна зала?  Crazy И после още колко време карах един километър. Защото сега нали всички оттам минават, другаде опция няма.

Хаха, ами народа се е научил и той. Следващия път тогава отиваш до акации,правиш там обратен и надясно покрай Морско у-ще, сигура по-бързо ще стигнеш. Аз всеки ден съм на педала и горе-долу маршрутите съм си ги наместила - по -дълго разстояние, но по-бързо стигане.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт