Идеалното място за живеене във Варна?

• 141 685
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 2 025
Ако смяташ, че има балон, какъв смисъл има да купуваш сега?

Предполагам може да направите разлика между купуването на дюнер - сега, когато съм гладна и на апартамент, когато придобия достатъчно информация и знания за покупката Simple Smile

Специална редакция за So Lucky - къде съм казала "СЕГА", моля да ми покажете, ако намерите Simple Smile

Никога няма да събереш достатъчно информация. Винаги ще се намери поне един, който да ти каже това, което искаш да чуеш - че има балон. Ако случайно купиш, до края на живота си ще се чувстваш прецакана, понеже някъде ще излезе апартамент по-евтин с 2 хиляди.
Стой си под наем.

# 2 026

Специална редакция за So Lucky - къде съм казала "СЕГА", моля да ми покажете, ако намерите Simple Smile
А щом не бързате няма проблеми, чакайте балона да се спука. И инфлацията да ви стопи капитала.

# 2 027
чакайте балона да се спука. И инфлацията да ви стопи капитала.
So Lucky*,
Те нямат капитал с приятеля си, кредит ще се тегли.

# 2 028
чакайте балона да се спука. И инфлацията да ви стопи капитала.
So Lucky*,
Те нямат капитал с приятеля си, кредит ще се тегли.
О, това ми е убегнало. В такъв случай нещата са други.
Дано само се ориентират в реалността на имотите на пазара.

# 2 029
За 40-42 хил евро офертна цена се намират стари панели (хол, спалня и кухня) в Трошево и Младост, но са тотал щета (за пълен основен ремонт)

# 2 030
  • Варна
Леля ми миналия месец продаде необзаведен двустаен на бул. Владислав, срещу Мода Бар за 44 000 евро. Нормална спалня, нормална дневна с кухненски бокс, мини тераса, мини баня, мини коридор. Мястото хем е супер централно, хем е някакъв ужас за шофьори. А и на самия булевард денонощно е шумно и прашно, мирише на изпарения от колите, абсурд да простреш на терасата. На втори етаж, долу на партера - магазини, на 1ви етаж - лекарски кабинети.  Цялото изложение беше на североизток, слънце огряваше за 2 часа в денонощието. Целият апартамент - стени и тавани бяха мухлясали. Като влезеш вътре мирише на маза. Бях дала на леля ми един куфар да си държи вътре разни неща. Ми хвърлих го. Иначе сградата се води луксозно строителство. Щото в стълбището мазилката е декоративна. Ама само до кабинетите. Нагоре по етажите - обикновен латекс. И стъклопакетите бяха някакви смотани, леля ми си ги смени в последствие.

# 2 031
Леля ми миналия месец продаде необзаведен двустаен на бул. Владислав, срещу Мода Бар за 44 000 евро. Нормална спалня, нормална дневна с кухненски бокс, мини тераса, мини баня, мини коридор. Мястото хем е супер централно, хем е някакъв ужас за шофьори. А и на самия булевард денонощно е шумно и прашно, мирише на изпарения от колите, абсурд да простреш на терасата. На втори етаж, долу на партера - магазини, на 1ви етаж - лекарски кабинети.  Цялото изложение беше на североизток, слънце огряваше за 2 часа в денонощието. Целият апартамент - стени и тавани бяха мухлясали. Като влезеш вътре мирише на маза. Бях дала на леля ми един куфар да си държи вътре разни неща. Ми хвърлих го. Иначе сградата се води луксозно строителство. Щото в стълбището мазилката е декоративна. Ама само до кабинетите. Нагоре по етажите - обикновен латекс. И стъклопакетите бяха някакви смотани, леля ми си ги смени в последствие.

Живеем в апартамент под ВИНС, на входа на Морска градина. Апартаментът се състои от голяма стая, кухня и една по-малка стая, като е на последен 5-ти етаж и е мансарда. Нямаме тераса, това най-много ме мъчи, защото не понасям прах и влага. Поне няма мухъл при нас, избива само в банята понякога, но го чистим с препарат и то е съвсем малко на тавана. За съжаление не можем да вземем този апартамент, защото няма да ни го продадат, а и ще ни искат крупна сума за него, макар че от поне 5 години не е освежавано нищо. С дървена стара дограма, обща баня и тоалетна, без тераса, последен етаж, няма асансьор (на мен не ми трябва де), няма паркомясто (скоро очакваме синята зона). За наематели е супер, но за продажба не мога да го оценя.
Като разгледах обявите вчера в един момент си казах, че живея дори в лукс ... Поне кухнята е в отделна стая, голяма е и има маса със столове, място да се обърнеш.

# 2 032
По принцип в момента наемите изостават  от повишението на цените на имотите. В момента ви е по-изгодно да сте под наем. След 2-3 години може да е друго и най-вероятно ще е друго.
Напр. този месец аз ще актуализирам наем от преди 3 години, но не във Варна.

# 2 033
  • Варна
Аз да питам, има ли някой, който живее във вилна зона или има място, да сподели някакво лично впечатление от района. Като цяло обмислям покупка на малко парцелче за построяване на малка къщичка, в която да живея целогодишно. Идеята ми е да е има автобусна спирка на до 500 метра и пътят да е нормален, да се стига спокойно с обикновена кола. Не мога да си избера район. Навсякъде си представям, че мога да живея. Grinning  (може би само без Ментешето)

# 2 034
Аз да питам, има ли някой, който живее във вилна зона или има място, да сподели някакво лично впечатление от района. Като цяло обмислям покупка на малко парцелче за построяване на малка къщичка, в която да живея целогодишно. Идеята ми е да е има автобусна спирка на до 500 метра и пътят да е нормален, да се стига спокойно с обикновена кола. Не мога да си избера район. Навсякъде си представям, че мога да живея. Grinning  (може би само без Ментешето)
Диди, зависи от района. Има местности дето не може да се пипне (в посока Златните), просто искат безбожни цени, и то за какво...в един дъжд си закъсала.
Мои роднини продадоха лозе с постройка, ток вода, кладенец, над декар парцел, със спирка на 7-8 мин пеш, целогодишно живущи в района, местност Звездица за 15-20хил лева! Без пари си е направо, но трябва да намериш такива неориентирани хора. Иначе дядото си живееше там целогодишно.

# 2 035
Наемите изостават от цените - факт, но още по-неоспорим факт е, че наемите пряко зависят от доходите на ЖИВУЩИТЕ в града,  а положението със заплатите в града изобщо не е розово. Студентската платежоспособност приключва бързо, а и общежитията се ремонтират .. Чуждестранните студенти намаляват от година на година, а и наемите около МУ дойдоха солени дори за чуждестранните студенти и те се изнесоха в Левски и Цветен

# 2 036
  • Варна
Аз си представям нещо до 25 000 евро, 500 кв. м. може и по-малко. Да има възможност да се вържа към някаква канализация, вода и ток. Над бул. Трети март или околовръстното, към Виница и Траките също ми харесва, но там е дооста скъпо. Общо взето ми се иска да го купя скоро мястото, а да започна да строя след 2 години, когато се съберат повечко пари за самоучастие, което ще е допълнено с кредит, чиято вноска да е колкото наемът ми, за по-дълъг период. Пък периодично мога да си го погасявам предсрочно част по част. Мисля си, че цените на парцелите от този тип не са чак толкова динамични, както на апартаментите, освен това самата земя чисто териториално е ограничена. Не е като блок, да знаеш, че винаги ще има къде да изникне някой нов. Също апартаментите доста по-често се препродават и винаги има някакво предлагане. Докато при земята не е така и се притеснявам в един момент хубавите карета просто са свършат. Да се изкупят.
Най-важно ми е да има спирка наблизо, ама не на някой автобус, който има 5 курса за целия ден, а на редовна градска линия, която отива до центъра. Искам да мога да си се предвижвам спокойно и без кола.

# 2 037
  • Варна
Наемите изостават от цените - факт, но още по-неоспорим факт е, че наемите пряко зависят от доходите на ЖИВУЩИТЕ в града,  а положението със заплатите в града изобщо не е розово. Студентската платежоспособност приключва бързо, а и общежитията се ремонтират .. Чуждестранните студенти намаляват от година на година, а и наемите около МУ дойдоха солени дори за чуждестранните студенти и те се изнесоха в Левски и Цветен

Не съм съгласна, че наемите зависят от заплатите на живущите в града по простата причина, че сигурно повече от половината наематели в града са студенти, голяма част от които се издържат с помощта на родители, които работят в чужбина. Също има и работещи, които работят са доста над средната заплата за региона и могат да си позволят да плащат висок наем, за да се чувстват добре. И дори и да им излиза по-изгодно да си купят апартамент, може просто да не искат да се обвързват с конкретен град на този етап от живота си.  Би било чудесно наемите да са обвързани със заплатите и при минимална 510 лв и то бруто, нето - 395.75 лв. наемът на едно двустайно жилище да е 30% т.е. 118 лв, но пазарът не работи така.

# 2 038
Няма как да видиш 600-700 лв наем на двустаен в приличните квартали, защото просто над 500лв вече идва солен дори за студентите.. И що си мислите, че студентите, с родители в чужбина, се избиват да учат във Варна. Ако родителите могат да си позволят да ги издържат в чужбина заминават при тях,  ако не могат, то вероятно вадят ок. 2-3 хил ЛЕВЧЕТА и там попадаме пак в хипотеза едно, че не се изкарват достатъчно пари за скъпи наеми.
До преди година в нашия блок се даваха двустайни апартаменти на чуждестранни студенти за по 450-500лв с всичко обзаведено и включена такса за входа дори.. Сега и в двата дойдоха млади семейства българи с деца с наем 100 лв надолу.. просто чуждестранните в МУ намаляват, репутацията на университета спада и от година на година е все по-зле..
Другите два университета нямат чуждестранни отдавна

# 2 039
  • Варна
Какво значи няма как да видя, като аз ВИЖДАМ всеки ден, постоянно. Нищо не си мисля, а ти казвам каква е действителността. Като прясно завършила студентка с достатъчно приятели все още студенти. Има и много, които заминават в чужбина, но има и такива, които остават тук. Хората от цяла източна България масово мигрират във Варна, не само студенти. Това, че на теб не ти се плащат скъпи наеми не означава, че няма такива хора. И всъщност кой определя дали един наем е висок? Внимавай, ще те изненадам - пазарът! Нито ти, нито аз, нито съседите от твоя блок.  Има най-различни квартири, за хора с различни възможности. За 600 - 700 лв са наистина луксозни дизайнерски апартаменти, в затворени комплекси с охрана, басейни и пр.  Симпатично обзаведени в широк център има и за по 400 лв. В Аспарухово и Владиславово и със старо обзавеждане има и по 300 лв. Моят наем за етаж от къща с дневна, спалня, баня и тераса е 225 лв. Не всичко е ново, но си освежих някои неща и ми е изключително уютно и спокойно и си се кефя на макс. Пия си кафето и виждам морето и половината град. Имам денонощен магазин и спирка на 7 минути пеш. И знам, че винаги мога да паркирам спокойно до къщата.

Общи условия

Активация на акаунт