Идеалното място за живеене във Варна?

• 142 452
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 1 680
Не знам честно, Лъки, как ти се занимава с наематели. Аз не бих могла! Ще ти дойде някое семейство с деца, на 2-рия месец ако ти кажат "останахме без работа", какво ще го правиш?! Нито можеш лесно да ги изгониш, нито пък да ги оставиш. Особено пък ако са свестни хора и наистина закъсат, на мен би ми било жал да ги изгоня с дете на улицата. Аз затова не ща наематели. Каквато съм съжалителна, ще има да си ги отглеждам с месеци.

# 1 681
Права си по принцип.
Търсенето го преустановявам за 6 месеца,тъкмо след това ще вдигна малко горната граница в търсенето.Относно занимаването,не ми се занимава,но това е най елементарната инвестиция.Знаеш лихвите са много ниски и с тенденция да падат.

# 1 682
Аз ако търся нещо с цел печалба няма да е в Бг. Например някакъв ваканционен имот в някаква цивилизована държава. Тук например има изгодни статични каравани насред паркове покрай крайбрежието и ги отдават на почиващи. И във Франция също, или пък малък апартамент някъде в Испания, или Гърция...Нещо което не е за живеене, а ориентирано към друг тип клиентела.

# 1 683
Гледахме и една преходна гарсониера в Цветния. Блокчето на ъгъла между Детелина и Синчец. 280 лв, добро състояние на самия имот - свежи измазани стени, ламинат, хубава баня... иииии ПАРТЕР  Crossing Arms и бяха изтопосали разни антични мебели и губери вътре. Поне да беше към вътрешен двор входа, или от вътре в стълбището. Пък то - директно на улицата.  Sick
Това са бивши два гаража,  апартаментите не падат под 350лв,за 70лв разлика изобщо не бих се вряла там.. Тези два гаража и съседния до тях са ок за офиси, то и те си бяха офис на фирма за недвижими имоти,  но за жиееене само бекяри ги наемат лятото като бачкат по строежите  bowuu

# 1 684
  • Варна
Квартирата, която Сиси е показала е много по-зле като състояние и обзавеждане, поне според мен, а и е с агенция, а и не искам много в центъра.

Лъки иска да дава под наем не с цел печалбарство, а просто да вложи парите си и да не седи празен имота после. Според мен Mr. Green

# 1 685
Да Диди,така е.Аз, че няма да забогатея от наеми или да се издържам от това е ясно.

За малкия апартамент в Испания или Гърция.
Не съм проверявала как се цените в Испания, но знам че официалната им безработица надвишава 20%,има цели къщи в центъра на Мадрид и Барселона празни.Да не говорим, че за да стопанисваш имот в чужбина трябва или да пребиваваш временно или да пътуваш минимум всеки 3 месеца.Аз нямам как.
Гърция беше на прага на фалита няколко пъти, почти не ги изхвърлиха от ЕС.Била съм по  островите и в Пирея безброй пъти,не бих казала, че сме добре дошли да правим бизнес там.Моя позната имаше магазини в Атина,всичко затвори и се прибра тук.
Имам близки в Кипър и там всичко е полузаконно.

За Франция е излишно да говорим.Никога няма да събера пари за имот там,франсетата са сноби,имотите много скъпи.

# 1 686
Не знам, инвестицията в имот в бг ми се вижда малко рискова. Обмисли и нещо друго. За сьжаление не мога да ти дам идея Grinning

# 1 687
Хубавото е, че не ми е спешно,утре ще ходя в банката да видим какъв депозит ще измислим. Rolling Eyes

# 1 688
Oфициалната им безработица в Испания е 20% , защото е официална. Тук е повече ,но не е официалната. Такова главоболие е да си записан на борсата, че като съм била без работа просто не се записвам, само ако ще вземам обезщетение. И аз мисля купи в Гърция, до морето . Хем на повичка ще си ходиш там , хем ще даваш под наем и ще си на печалба , там наемите са по-високи . Моя братовчедка така направи. В северна Гърция , имотите са евтини , там морето не е на космична сума както тук и не е такъв лукс , има го и изобилие. Не ги жали тях , ние ако станем като тях ,
е се оправим.

п.п. Пирея в Атина е от по-евтините квартали , защото е стар. Там не се гледа близоста до морето , нито до центъра /акропола, старата Атина/.

# 1 689
Oфициалната им безработица в Испания е 20% , зашото е официална. Тук е повече , не е официалната. Такова главоболие е да си записан на борсата, че като съм била бе работа прост не се записвам, само ако ще вземам обезщетение. И аз мисля купи в Гърция, до морето . Хем на повичка ще си ходиш там , хем ще даваш под наем и ще си на печалба , там наемите са по високи . Моя братовчедка така направи. В северна Гърция , имотите са евтини , там морето не е на космична сума както тук и не е такъв лукс , има го и изобилие. Не ги жали тях , ние ако станем като тях ,
е се оправим.
Не трябва да забравяме и съпътстващите разходи - по-високи данъци, други такси и ще има такса месечна подръжка на имота. За да отдаваш под наем, ще трябва да наемеш фирма и там комисионни. Отделно ще има транспортни разходи. Но всичко зависи как е пазарът на имоти в момента, макар че, и затова не могат да се правят някакви дългосрочни прогнози. Пример е пазарът на имоти в Япония. В момента и тук има хубави ваканционни имоти на половин цена дето се казва. Пък и какво да си кривим душата, нашето море  е по-хубаво Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 18:30 от Г-жа Броненосец

# 1 690
Ами като не знам гръцки,и като не им знам законите...
А пък ако е за ходене на почивка, ще взема в Поморие или Несебър.

Испанците са безработни защото са мързеливи, но това е друга тема.Няма такава страна, където лятото от 12ч. до 17ч. всичко е затворено. ooooh!

# 1 691
Ами като не знам гръцки,и като не им знам законите...
А пък ако е за ходене на почивка, ще взема в Поморие или Несебър.

Испанците са безработни защото са мързеливи, но това е друга тема.Няма такава страна, където лятото от 12ч. до 17ч. всичко е затворено. ooooh!
Хората знаят как да живеят. То като е жега почиват, защото няма хора по улиците, но работният ден се измества към вечерните часове. И тук в големите жеги не разрешават на работници на открито да работят. Дават им и на тях сиестички.

# 1 692
Да бе,да.И аптеките са затворени,а вътре има климатик.
Не бачкат,защото така са научени.Мързел.
Като отворят в 5 или 5 и 30, и затварят в 8.Сангрия има за пиене,лятото добре влиза. Laughing Laughing Laughing
Също и в Италия след обяд е затворено,само определени магазини работят.Пазят си здравенцето хората.Тук във Варна,снощи едно девойче ми разказва, работи в мола от 9 до 22ч. Rolling Eyes

# 1 693
Като се работи в Гърция , най-вече и от собствениците , тука в сравнение сме лентяй . Там като се работи се работи , като се почива се почива. Следобед в жегата няма птици дори в небето , няма смисъл нищо да работи , жив човек няма на улицата. Тука се спазва свръх работно време , дори в събота и неделя , без продуктивност. Знаят там как се работи , знае се най-вече за какво се работи , знаят и да почиват. Лентяи навсякъде, но тук седим и се подпираме на работното място ,което не значи ефективност. Само не казвай , че тези спестени пари са ти от работа в бг. , защото знам и че не е вярно. И братовчедка ми не знае гръцки , дава го дори под наем на българи , има сайтове за наемане на къщи .Самите гърци наемат къщи за август примерно ,но няма да наемат от българи , факт.

# 1 694
Гърците не са ми пример за подръжание.

Общи условия

Активация на акаунт