Идеалното място за живеене във Варна?

• 142 020
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 1 755

И на мен ми харесва, само е кофти, че няма тераса, а е все едно кухня.

Предполагам не е проблем да се върне в първоначалния си вид?  newsm78

И все пак ще струва пари.
По - добре би било, да си имаше обособен малък бокс и отделно тераса.

Въпреки, че като се замисля, за семейства с деца, може и в този му вариант, да е по - удачно.
Защото, иначе ще трябва родителите, да се вмирисват на готвено от фурната, ако децата са в отделната спалня.

# 1 756
Остави ти такова готвене на тераса. То не е само скара или котлон, ами там си е кухнята, която се състои в мивка и като гледам шкаф, върху който да се постави малка печка. Ей това е жилище, което си заслужава да се купи за да се дава под наем, даже за студенти. Няма какво да му скапят.
Вмирисването се избягва лесно с хубав абсорбатор. Явно не са го направили с тази цел, а за да пестят площ, която се вижда, че е много малка.

# 1 757
Само че ако не беше на терасата мивката и котлона, най - вероятно щяха, да са в едната стая.
Не ми се вижда яко, да пържа лук, където спя и са ми гардеробите.
Особено, ако семейството е с деца и другата стая е за тях, т.е ако е без деца, могат да спят в едната, а другата, да бъде хол с кухненски кът.

# 1 758
Жилището го показах пак с инвестиционна цел.Според мен е добре че са извели водата на терасата,тя е достатъчно широка,само не знам как зимата ще се мият чинии...
Чудна работа сграда от 2000г. без отделна кухня или поне боксче.
Парите не са малко,предвид състоянието,балатум и дървена дограма в дневната... Rolling Eyes

# 1 759
Може да е със статут на ателие

# 1 760

Каква е разликата при статут ателие?
Наистина не знам и ми е интересно?

# 1 761
Такива не ги гледам,но пък брокерите крият статута до последно. Laughing

# 1 762

-Данък сгради е двойно по висок.
-Няма паркомясто,гараж...
-Подава се промишлен ток.

# 1 763

-Данък сгради е двойно по висок.
-Няма паркомясто,гараж...
-Подава се промишлен ток.

Мерси.  Hug

# 1 764
Мисля, че и няма право да се живее постоянно там, иначе за тока не е вярно

# 1 765
Не знам дали съм го писала вече тук с риск да се повторя.
Във Варна и най вече в централната част няма достатъчно места за автомобилите,новите сгради не могат да осигурят паркомясто за всяко жилище, по тази причина строителите започнаха да ги вписват като ателие,склад,офис,кабинет.Те пак се продават като жилища.Първия проблем е данък сгради,естествено имот със стопанска цел данъка  е висок. От енергото подават промишлен ток.Едва сега текат едни промени, специално за складовете и ателиетата, ако се впише,в нот акт че ще се използват с жилищна цел,тока им да е битов...дълга  и широка въпрос на ходене по мъките.
Смяна на статута се оказва възможна, но много сложна процедура,нужен е архитект и човек от надзорния съвет,абе тромаво и скъпо.
Статут апартамент си е най добре.

# 1 766
Мисля, че и няма право да се живее постоянно там, иначе за тока не е вярно
Живеят си хората и още как.
За тока, може да не е вярно във Хюстън, във Варна иди ти се оправи със Енергопро. Wink

# 1 767
Не знам в Хюстън как е, но в София аталиетата са с битов ток.
Иначе за живеенето е по нормативни документи, а че си живеят, живеят си хората.

# 1 768
Не знам в Хюстън как е, но в София аталиетата са с битов ток.
Иначе за живеенето е по нормативни документи, а че си живеят, живеят си хората.
Точно миналата седмица се обадих в енергото във Варна да ги питам какъв ток ще ми подават,за жилище със статут ателие.Бях уведомена, че ще е стопански.Питах, а на кой подавате битов ток,обясниха ми според каквото е записано в нот. акт, такава партида се открива, битов ток ползват имотите с жилищна цел, ателие, офис, склад, кабинет, не са такива.Допълнително се информирах от нотариус по недвижимите имоти за смяната,има надежда в момента текат промени, но пак трябва да е записано в нот. акт, че се използва за живеене.Говорим за новите сгради. Peace

За София не знам, и не ме интересува.

# 1 769
Не знам дали съм го писала вече тук с риск да се повторя.
Във Варна и най вече в централната част няма достатъчно места за автомобилите,новите сгради не могат да осигурят паркомясто за всяко жилище, по тази причина строителите започнаха да ги вписват като ателие,склад,офис,кабинет.Те пак се продават като жилища.

Не е само тази причината. Основната са параметрите на проектиране. Примерно може да построи три етажа, но в подпокривното прстостранство прави ателиета, в които пак се живее. Няма никаква пречка да няма кухна в т.нар. ателие обаче, даже не съм виждала такива без. Тези просто са си направили кухня на терасата за да имат по-голям хол, който вероятно е служел и за спалня. Запушили са тръбите и са замазали, нищо сложно.
За тока не мисля, че е промишлен. Ако не е на юридическо лице собствеността, няма причина да е промишлен. В този ред на мисли, много апартаменти, включително и на почти всички чужденци са на промишлен ток, защото те са купувани на името на ООД/ЕООД, за да могат да купят и прилежащата земя. И съответно като ги дават под наем наемателите плащат промишлен ток, освен ако собствениците не представят нотариално заверено съгласие, че са съгласни да прехвърлят партидата на наемателите.

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 00:05 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт