Отговори
# 75
 Barabani чудесно ще дойда и аз очаквам го с нетърпение:) може да се запознаем там Simple Smile и да се разбираме да  ходим заедно. Добър избор си направила с близначетата по добре в София Simple Smile

# 76
Благодарства за темата  Peace
Love your Smile, жестоки въглавнички, много са сладурски.

Момичета, доколкото хващам, за обучението, явно няма значение кое е по-напред във времето, да се запишеш или да родиш. Т.е. можем да запишем сега и като родим да поискаме обезщетението... или ... да родим сега (юни де) и после да се запишем да учим и тогава да поискаме обезщетението?

Макар че като се замисля, то сега незнам какви записвания за университети има... то има де, но семестрите май си започват поне към септември-октомври, а то за обезщетението искат платена семестриална такса, така или иначе.

# 77
червенокоса вещица щастлива Simple Smile само за редовно учащи е иначе аз съм студент но задочно и поради този факт,че моя университет няма редовни магистратури и няма как да се прехвърля  редовно, ще запиша на друго място редовна магистратура.

The same myself никои не използва бебетата си по тая логика и майчински и детски помощи да не взимаме!!!
Писах ти на лично съобщение с молба да ме вкючиш към майките в списъка в началото на темата.
Благодаря предварително Simple Smile

# 78

Мимчето7 Veselina K  Heart Eyes http://prodavalnik.com/bebeshka-vizitka-i38580451 заповядайте  Hug

# 79
"За" възползването от помощта съм. И е добре дошла на всички майки! Но  P.Petunia, не виждам нищо законно в това момичета да се записват да следват без значение от специалността, само заради тази помощ и да прекъсват веднага след като я "усвоят". Децата са най-хубавото нещо на света и е невероятно щастие, когато такова се появи на бял свят-без значение дали е по време на обучението или не. Когато се случат по едно и също време съм напълно "ЗА" възползването от тази помощ, или след завършване на една степен и при придобиване на следващата. Ако не бях напуснала България и аз щях да запиша магистратура, по този начин хем щях да придобия по-висока степен, хем щях да се възползвам от помощта. Но това всичко живо да се записва да "учи"  заради тези пари, да не отиде на нито една лекция и  скоро да прекъсне -ето това не го одобрявам Crossing Arms Не налагам мнението си на никого, нито пък искам да Ви обвържа с него. Въпрос на гледна точка  Wink

# 80
The same myself никои не използва бебетата си по тая логика и майчински и детски помощи да не взимаме!!!
Писах ти на лично съобщение с молба да ме вкючиш към майките в списъка в началото на темата.
Благодаря предварително Simple Smile

Майчинството няма нищо общо с това да се запишеш да учиш и да не отидеш и на 1 лекция, но да вземеш парите. Аз поне не бих го направила, въпреки че сега имаше прием в много университети и такъв вариант ми бе предложен Peace

# 81
Аз пък да кажа ,че не виждам нищо законно в това ,че с моя мъж работим и се осигуряваме на реални заплати  и не получаваме в момента за дъщеря си детски!Дори и с второ дете,детски ние пак няма да вземем ,защото сме много богати според господа управниците,защото сме будали ,че сключихме брак и защото играем точно по този закон ,които го има само за някой ,а не си укриваме доходите например.Второ,че мен ме накараха да върна 2500лв на тъпата ни държава ,защото детето ми било записано на ясла,а аз съм получавала мизерното им майчинство,въпреки ,че не съм ходила на работа!Същия този закон беше изменен със задна дата и беше променено ,ако детето посещава детско заведение,преди това беше само ако майката се върне на работа,да бъде прекратено майчинството.Така,че много моля,да не говорим за закони,защото такива в България няма.Защото сега пак ще дават на крайно нуждаещите се по 30лв помощи,кой са крайно нуждаещите се?Циганите,който крадат желязо,който вземат по 1000лв на месец помощи на нашия гръб,а аз и моя мъж дори детски не получаваме ...........
Та в този ред на мисли,не не използвам детето си ни най малко.Просто няма да го лиша от нещо което би трябвало да му  се полага по закон,но го няма защото в България е хубаво да си циганин.И именно защото не го използвам ,бих направила всичко възможно ,за да му осигуря нормален стандарт на живот.Не те да отнемат и да лишават моето,за сметка на мангалското Въпрос на приоритети и гледна точка  Peace

The same myself   Би ли споделила кой университет ти го е предложил,аз ще се възползвам ето казвам си  Laughing.Може и на лични  Hug

# 82
Темата е безкрайна и всеки е с различни виждания и ценности. Но не вярвам някой да иска да е на мястото на господа "мангалите". Не говорим, че не трябва да се получава помощта, а че трябва да има контрол кой и защо я взима  Peace
А това дали някой се е прецакал, че плаща данъци и осигуровки и дали е законно, не мисля, че поделжи на коментар Grinning

червенекоса, ставаше дума за Югозападния или както се води в Благоевград. Приемът беше по документи само, но не знам дали срокът не е минал Peace

# 83
Като стана дума за закони и на кой какво  му се полага, да се вмъкна и аз с една питанка.
Аз след като родя, мисля към 2-я месец на детето да се приберем до България.Хем да му извадим документи, хем да се "представим" на родата. Тогава ще мога ли да получа помощта за раждане?За второ мисля, че беше към 600лв. Нещо с акта за раждане беше...Като го взема и с него в Социалните ли?

# 84
Аз мисля, че съм в правото си най-накрая да получа някаква помощ от тази държава, макар и да не отида на нито една лекция. Учила съм в университета пет години, вложила съм средства и труд и работата ми е свързана точно с изплащане на помощи. И вещица е описала много добре хората, които получават тези помощи. По цял ден обслужвам хора, повечето от които дори не могат да пишат, задължена съм да им говоря на Вие и да се усмихвам, а няма да ви казвам какво пък е отсрещното отошение....
Всеки има мнение и си е прав за себе си. И тъй като аз ежедневно виждам къде отиват парите ми за данъци и осигуровки съм готова да се възползвам от всичко, което мога.

# 85
Аз мисля, че съм в правото си най-накрая да получа някаква помощ от тази държава, макар и да не отида на нито една лекция. Учила съм в университета пет години, вложила съм средства и труд и работата ми е свързана точно с изплащане на помощи. И вещица е описала много добре хората, които получават тези помощи. По цял ден обслужвам хора, повечето от които дори не могат да пишат, задължена съм да им говоря на Вие и да се усмихвам, а няма да ви казвам какво пък е отсрещното отошение....
Всеки има мнение и си е прав за себе си. И тъй като аз ежедневно виждам къде отиват парите ми за данъци и осигуровки съм готова да се възползвам от всичко, което мога.

С високо вдигнати ръце и крака подкрепям мнението ти , на който както иска да му звучи.

# 86
Аз не го подкрепям само и единствено, защото докато ние не променим мисленето си и не опитаме да променим нещо, няма кой да ни оправи положението Peace

# 87
The same myself
 за трети път питам - би ли ме включила в списъка с майките в началото на темата!!!???
Благодаря ти предварително Simple Smile

# 88
zdraveite  az sasto bih se vazpolzvala ot tazi pomost

# 89
The same myself на твоето мнение съм  Peace .Аз също не вземам детски,че ми е много голям дохода според държавата ,но не одобрявам заобикалянето и изопачаването на закона ,заради това сме на това дередже.
Не упреквам никой и не ангажирам никой с мнението си !  Peace

Общи условия

Активация на акаунт