Баба Марта мартениците закичи,какво ли ще е септемврийското мъниче!

• 31 177
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • гр.Варна
Честит празник,момичета bg
selinadi,Честито!Желая ти дълъг и щастлив семеен живот,а през септември да получите и най-сладкият и пухкав подарък!Ще чакаме снимки от радостното събитие Hug
Доре,намалявам утрогестана,да,но с по 1 хапче на 3 дни.Така ми каза Емин.Аз приемах по 6 бр на ден-по 3 вагинално и 3-орално. newsm78  Не знам доколко схемата ми е правилна!
Към мамите на фракси,момичета,правите ли изследвания за тромбоцитно-левкоцитни агрегати?Има ли такива,които нямат тромбофилия,а го слагат профилактично?
Относно амниоцентезата, най-вероятно ще си я направя,защото няма да ми е никак спокойно до раждането.Дори веднъж след като ми отчетаха риск от Даун,ще го мисля до края,макар че съм убедена,че беб е добре.Лошото е,че не знам кога трябва да спра фраксипарина newsm78 newsm78 Имам позната,която също си го слагаше и преди амниото го спря. Rolling Eyes
Еспа,и аз ще се радвам да видя снимки на новата придобивка Hug
Нощни, много се радвам,че си по-добре.Дано няма повече такива неприятни моменти Hug Hug
Днес във Варна времето  е страхотно и ние си спретнахме една разходка с моите две момчета:)Обаче в някакъв момент така ме заболя кръст,че едва стигнах до колата Rolling Eyes Ако стоя по-дълго права,пак така се получава! ShockedДано това е временно неразположение!
Успешна нова работна седмица Hug Hug

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 17:58 от alaskan summer

# 196
selinadi, честито! Пожелавам ти дълъг и щастлив семеен живот Simple Smile

yoyo09, няма да е рано за БХС, защото са прави от 11г.с.+0дни до 13г.с.+6дни по размер на плода.
Утрогестанът го слагах 3х2 до средата на 13 седмица, до 16-та ще го слагам 2х2 и ако няма проблем с шийката - ще го намаля на 2х1, но не знам до кога. След ин витро съм, но без никакви оплаквания.

# 197
  • Пазарджик
Selanidi, щастлив семеен живот!
yoyo09, аз като звънях при Даскалов за БХС, казаха, че БХС без ранна фетална морфология не може да се направи, в смисъл трябва кръвно изследване + ехографско.
Аляска, тромбоцитно-левкоцитни агрегати сега не съм правила, ще си спазвам схемата от терапията на Конова от предната бременност. Аз тогава правих два пъти изследване и сменях дозировките, но след 4-ти месец тя ми каза да не ги изследвам повече, а да остана на една дозировка до края. Ти като ходиш така и така в Плевен, можеш да си ги изследваш и да сте по-прецизни. Ако искаш ще ти дам от моите записки при какви стойности, какви дозировки ми е давала, но все пак са преди 4 години, а ти сега имаш актуална информация. Д-р Даскалов ми изписа всеки ден фраксипарин и аспирин, но на мен това ми се вижда много?!
Една форумска приятелка прави амниоцентеза в Италия и беше на фракси, ако искаш ще я питам как е намалила фраксито преди амнеоцентезата.
Стискам ти силно палци за добри резултати и притесненията да са ти излишни!
Хубава седмица на всички и дано имате повече време за себе си и за почивка!

# 198
Selanidi Честито и ти желая много дълъг и щастлив семеен живот Simple Smile

alaskan summer  Аз за първи път чувам за това изследване тромбоцитно-левкоцитни агрегати, то за какво се прави? Аз все още не съм пускала никакви изследвания, утре съм на преглед и ще видим какво ще каже докито. Но аз съм инвитро и преди ин витрото си пуснах доста изследвания.

Dorа Аз също съм с тромбофилия и след като разбрах че я имам и ми казаха при настъпване на бременност да започна с инжекции фраксипарин. Имам едно питане, защо го почваш приема толкова късно? Аз имам аборт в седма седмица заради тромбофилията.

Нощни, радвам се че си по добре и се надявам занапред всичко да е наред и да няма повече такива зацапвания  Praynig

Момичета, да ви се оплача ( отново) гъбичките под мишниците завяхват, но сега кожата ми се люпи като на гущер и е доста неприятно  Cry  Confused Другото което е, аз имам проблеми с ноктите на палците от малка, растат ми накриво и се забиват и много боли. Даже имам операция и на двата палеца, за да не се забиват, но сега за първи път от доста години се случва пак същото  #Cussing out На всичко от горе на този нокът точно имам гъбички и нокътя е дебел и не мога да го третирам с нищо в момента Sad Направо се чудя какво да правя, омръзна ми да ходя вече по доктори и с тази бременност не знам и какво може да се прави. Знаете ли дали мога да слагам йодасепт или нещо подобно?

# 199
За проблема със забиващ се нокът - аз също го имах като малка и имам операции, докато не се научих как да си режа ноктите  Peace и най-вече да ги заоблям с пила, за да не се забиват в месото. Съветвам те да си намериш пила за нокти, да си я дезинфекцираш и на мястото да откриеш малкото нокътче, което причинява болка и да го изпилиш.

Едвам ви изчетох, доста сте изписали. Аз от няколко дни започнах повръщането по няколко пъти на ден. Все едно нещо ми застава на стомаха, което не може да бъде обработено като храна и докато не го изхвърля са едни киселини и тежест... Уж трябваше да преминава, а сега започвам Sad

Излезнаха ми и резултатите от БХС, може ли да дадете мнение, за мен са доста чужди като цифри:
Резултат за бременнната жена:
Вашият комбиниран риск за болест на ДАУН е: 1:100000
Болест на Едуардс: 1;100000
Болест на Патау: 1:100000
Болест на Търнер: 1:100000
Вашият риск за  Триплоидия (немоларна) е: 1:100000

Допълнителна информация за консултиращия лекар:

Биохимичен риск за болест на Даун е: 1:12000
Възрастовия риск за болест на Даун е: 1:1300
ВЪзрастовия риск за болест на Едуардс е: 1:11000
Възрастовия риск за болест на Патау е: 1:34000
Възрастовия риск за болест на Търнер е: 1:6000
Възрастовия риск за Триплоидия (немоларна) е: 1:100000

Защо има резултат за бременната жена и други за консултиращия лекар. Кое се гледа?

# 200
 selinadi, Щастлив семеен живот.  Grinning

# 201
За проблема със забиващ се нокът - аз също го имах като малка и имам операции, докато не се научих как да си режа ноктите  Peace и най-вече да ги заоблям с пила, за да не се забиват в месото. Съветвам те да си намериш пила за нокти, да си я дезинфекцираш и на мястото да откриеш малкото нокътче, което причинява болка и да го изпилиш.

Едвам ви изчетох, доста сте изписали. Аз от няколко дни започнах повръщането по няколко пъти на ден. Все едно нещо ми застава на стомаха, което не може да бъде обработено като храна и докато не го изхвърля са едни киселини и тежест... Уж трябваше да преминава, а сега започвам Sad

Излезнаха ми и резултатите от БХС, може ли да дадете мнение, за мен са доста чужди като цифри:
Резултат за бременнната жена:
Вашият комбиниран риск за болест на ДАУН е: 1:100000
Болест на Едуардс: 1;100000
Болест на Патау: 1:100000
Болест на Търнер: 1:100000
Вашият риск за  Триплоидия (немоларна) е: 1:100000

Допълнителна информация за консултиращия лекар:

Биохимичен риск за болест на Даун е: 1:12000
Възрастовия риск за болест на Даун е: 1:1300
ВЪзрастовия риск за болест на Едуардс е: 1:11000
Възрастовия риск за болест на Патау е: 1:34000
Възрастовия риск за болест на Търнер е: 1:6000
Възрастовия риск за Триплоидия (немоларна) е: 1:100000

Защо има резултат за бременната жена и други за консултиращия лекар. Кое се гледа?

Мен доктор ме посъветва, точно след последната операция, че ноктите на краката никога, не се заоблят, а се режат прави и аз така си и правя. И до сега не съм имала проблем, страх ме е да отида на педикюр, защото сигурно ще боли и мога да ритна педикюристката  Joy  hahaha
Направо, какво стана с тази бременност, колко неща ме връхлетяха, а има още толкова много, не ми се мисли какво ми предстои  newsm78 Абе с бременността всичко да е наред, пък аз ще го избутам някак си Simple Smile

# 202
  • ул. "Мечтание"
Дора, много се радвам за добрите резултати от ФМ.  Hug Дано и БХС-то е добро.

selinadi, честитооооо!  Hug Желая ви радост и любов в семейния живот! Чакаме снимките и ние.  Mr. Green

Цветелина, много неприятна тази работа с гъбичките. Sad Дано намериш някакво решение или поне облекчение на положението.  Rolling Eyes

Каая, дано мине скоро това неразположение.  Hug За БХС-то - не знам защо има два резултата, но и двата си изглеждат чудесно.  Peace

Ние се възползвахме днес от хубавото време и се разходихме из Морската. Добре ми се отрази. Поизморих се, ама с посядване по пейките стана работата. Crazy

# 203
  • Пазарджик
Цветелина Костадинова, надявах се да имам бременност без терапия, но при мен явно не е възможно. А и си мислех, че фраксипарина е важен повече в по-големите месеци, което не е така, разбира се. Та така. Явно съм имала късмет до момента, благодаря на Господ! Тромбоцитно-левкоцитните агрегати се правят точно при тромбофилия и доколкото знам ги правят само в Плевен при доц. Конова. На мен така и не ми стана ясно как другите доктори преценяват дозировката на аспирина и фраксипарина без тези изследвания, какви други изследвания правят?
За ноктите не знам как се оправя, чувала съм и аз това че не се режат заоблени. Дано бързо се реши проблема ти!
Кажете ми, моля ви, какво мога да смуча за гърло?

# 204
Цветелина Костадинова, надявах се да имам бременност без терапия, но при мен явно не е възможно. А и си мислех, че фраксипарина е важен повече в по-големите месеци, което не е така, разбира се. Та така. Явно съм имала късмет до момента, благодаря на Господ! Тромбоцитно-левкоцитните агрегати се правят точно при тромбофилия и доколкото знам ги правят само в Плевен при доц. Конова. На мен така и не ми стана ясно как другите доктори преценяват дозировката на аспирина и фраксипарина без тези изследвания, какви други изследвания правят?
За ноктите не знам как се оправя, чувала съм и аз това че не се режат заоблени. Дано бързо се реши проблема ти!
Кажете ми, моля ви, какво мога да смуча за гърло?

Благодаря ти, и наистина е доста странно това, че тези изследвания се правят само в Плевен  newsm78 А за гърлото си вземи стрепсилс или най-добре се чуй с твоя лекар Simple Smile

# 205

Каая, резултатите са ти страхотни Simple Smile Не знам защо има два вида резултатите, но моят док от ФМ като ми ги прати, каза, че мен ме интересува резултат за бременната жена

Янче, благородно ви завиждах днес на всички, които сте по морето - тук времето беше студено, духаше, до едно време попреваляваше, след което направо си заваля...

Дора, за гърло аз пак мога да предложа мед, но не за смучене - вечер преди лягане мажеш цялото гърло отвън, отгоре слагаш от прозрачното домакинско фолио и отгоре -шалче. Така си заспиваш и сутринта медът е попил. Добре е преди това да се направи без да спиш, за да видиш дали няма да проявиш алергична реакция.

# 206
  • София
selinadi - Честито, дълъг и щастлив семеен живот   bouquet

# 207
Здравейте, момичета!

Два дни се сбърках от работа, един проблемен клиент ми взе здравето, сега лятам и заспивам, че едва гледам
selinadi, Честито! Дълъг семеен живот, много щастие и разбирателство!(чакам снимки, сигурно са страхотни)
Аляска, стискам палци за амниоцентезата, наистина спокойствието е по-важно от всичко. Сигурна съм, че всичко ще е наред с резултатите
Нощни очи, много се радвам, че неразположението е преминало и че и детенце е добре вече!
Цвети и ти си го закъсала, вярно, то при тебе не се спря ту едно, ту друго
Кая, резултатите са ти супер. До колкото знам, тези които са за пациентката са с преизчислен комбиниран риск от БХС, фетална и възраст. А другите във втората част са само възрастовите, преди корекцията с твойте лични изследвания
Dora, за гърло аз смуках прополки, съдържат пчелен прополис и витамин C

Ето снимки на количката и модела и чарколаците и, моята още не съм я снимала, още е в насипно състяние че и пера тапицериите, трудно съхне в това време
Скрит текст:

Лека и спокойна нощ  bouquet

# 208
Добро утро! Simple Smile
Selinadi, Честито! Желая ви попътен вятър и дълъг и щастлив семеен живот!
Дора, аз също този път заложих на Прополките за гърлото, но и много мед.
Радвам се, че вече всички мами са добре Simple Smile
Аз в края на миналата седмица ходих до работата си. Ядосаха ме и не им казах за бебето, че хептен щяха да ме издразнят. Имам колежка, която от октомври е отпуска след майчинство, но на мен нямало да ми позволят да си ползвам всичката отпуска. Не че има някаква причина, която дете не може да обори, просто да ми е гадно. А един колега (който замества отговорника ни, когато е отпуска) питал кумата ми да не би да съм бременна. Тя му казала, че не съм. Питал защото си мислел, че може да съм решила да забременея и да им заемам мястото още две години без да работя. И това са отбор юристи  ooooh! Ами законът им позволява да си назначат човек по заместване, но откъде ли да го знаят  smile3515 При това в края на миналата година един колега не им издържа простотията и напусна, а на неговото място няма назначен човек.
Жела ви една успешна седмица! Simple Smile

# 209
Добро утро, момичета! Почивните дни аз също имам много малко време за четене, а и започнахме ремонт вкъщи Simple Smile!!

Selinadi, честито много любов и щастие ви пожелавам!

Нощни очи, много се радвам, че при теб всичко е наред!

Аляска, аз също стискам палци при теб всичко да е наред!

Espa, много хубава количка, честито!!

Меги, много неприятно това с твоята работа!!

Момичета, аз също съм на лекар утре за БХС и всички останали кръвни изследвания! От снощи параноята от това дали всичко е наред ме е обсебила. На моменти съм спокойна, обаче има и такива, в които съм сигурна, че нещо не е наред и ми става много мъчно!

Хубва и усмихнат ден!!!!

Общи условия

Активация на акаунт