СЕДМИ КЛАС - чувства се вече напрежение у нас - тема № 42

• 53 754
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Класирането трябва да е само по оценките от матурите. Да обожаваш едно училище, не трябва да е критерий за прием.

Виж как хубаво си го написала - само оценките от матурите! Точно това бих искала и аз, защото оценките, поставени от един учител крият много голяма доза субективизъм!

А това, че  се обожава едно училище изобщо не съм го поставяла като критерий за прием - не ми е и минавало през ум дори, а само споделяне за привързаността на децата към училището им!

# 286
  • Варна
Момичета,спокойно!  Simple Smile Нека децата ви да изкарат над 5.50-5.60 по БЕЛ пък учителките нека им оставят 5ци.Няма такива филми! Wink То може и да има,ама не и при форумските деца. Naughty
Щом болшинство деца са с ниски оценки на контролно проблема не е в детето,нито в отношение някакво лично към него.Вдигната им е много летвата за 6ца просто в момента и ще видите как накрая ще има много изпитвания и мнооого 6ци,които ще покрият една-две-три 4ки. Wink
Та гледайте за изпита да са на 6. Hug
Лесно ми е сега на мен,ама миналата година по това време и аз бях изтерясала за евентуалната 5ца по БЕЛ,дори и младежа началото на май не издържа и сълзи пророни ,но всичко завърши повече от добре.Горе главата,не остана!

# 287
  • Варна
Деска, дано си права! Hug

# 288
  • София
Колкото и да са привързани, и аз искам моето да учи там. А не е по-глупаво от вашите.

Винаги се е кандидатствало с годишните оценки и не очаквам нещо да се промени. Още не знам какво целят тези учители, дали искат пари или просто се правят на интересни.

При нас в СОУто, с над 5,50 от матурите, децата са останали с 5ци за годината! та аз малко по малко се примирявам, няма какво да направя.

# 289
  • София

Ганис, на края на 7-ми клас ощети ли децата, или нямаш наблюдения?

Тунчева беше класна на дъщеря ми от 8 до 12 клас. Йоана завърши през 2011 година и тогава тя е поела вашия випуск. Не искам да коментирам колега, но Йони и досега казва, че каквото е научила от учителката си от 7 клас по БЕЛ, в СМГ не е дръпнала с нищо по БЕЛ. Иначе в дипломата има 6,00 по БЕЛ.

# 290
  • София
Колкото и да са привързани, и аз искам моето да учи там. А не е по-глупаво от вашите.

Винаги се е кандидатствало с годишните оценки и не очаквам нещо да се промени. Още не знам какво целят тези учители, дали искат пари или просто се правят на интересни.

При нас в СОУто, с над 5,50 от матурите, децата са останали с 5ци за годината! та аз малко по малко се примирявам, няма какво да направя.

Чакай сега, ти къде измести темата - кой е казал, че нашите деца са по-умни от твоето? newsm78
Няма такъв филм! Някога са кандитаствали, влезли, минала работа - сега наново с всички! Така и трябва, защото децата се променят! Никой не иска привилегии! Ядосвахме си се на преподавателката и толкова!
П.П. И, да, има две-три деца, на които мястото им е точно там! Е, за жалост това не е моето, но какво да се прави Laughing  За тях трябва да има по-особен прием и привилегия!

# 291
  • София
но Йони и досега казва, че каквото е научила от учителката си от 7 клас по БЕЛ, в СМГ не е дръпнала с нищо по БЕЛ.

Ето за това говорим! Ганис, благодаря ти за отговора!

# 292
  • София
но Йони и досега казва, че каквото е научила от учителката си от 7 клас по БЕЛ, в СМГ не е дръпнала с нищо по БЕЛ.

Ето за това говорим! Ганис, благодаря ти за отговора!

Само да вметна, че обикновено учителите по МАТ и БЕЛ поемат випуска в пети клас и
го извеждат чак до 12 клас. Седми клас не е краят  Mr. Green

# 293
  • София
Деска, не бъди толкова сигурна. Peace В класа ( в 7клас) на голямата ми дъщеря имаше момче, което беше с шестица и на двете НВО (ако не се лъжа беше с най-висок резултат сред момчетата), ама пак имаше 5 за годината по БЕЛ. За жалост не са единични такива случаи. Понякога става дума за субективизъм, друг път за лично отношение, но в край на  краищата причината няма значение, важни са последиците.. А една такава петица променя страшно много.

# 294
  • София
А преместване сега, в последния момент, в някое квартално училище с оглед 6.00 в дипломата, не е ли вариант ?

# 295
  • София
Не е вариант доколкото знам. Има ограничения за срока на преместване. Peace

# 296
  • Варна
Русалке,сигурно ги има тези случаи за съжаление! Tired Ти имаш примери всякакви. Laughing
Но при такава масовост като тук в темата ,в случая за СМГ или на Грета у-щето (споменати са повече деца,не само техните) едва ли става дума за лично отношение или субективизъм.За мен си е чисто и просто тежки контролни и висок праг на оценяване,които децата все още не могат да преодолеят.А и исках малко кураж да вдъхна де! Peace

# 297
  • София
А преместване сега, в последния момент, в някое квартално училище с оглед 6.00 в дипломата, не е ли вариант ?
Ох, не е - той не би го приел, а и аз не искам - да се бори, пък каквото ще да става!

Ауууу, Кармела, какви ги говориш #Crazy

# 298
  • София

harry10, това са фактите, освен ако госпожата доброволно не се откаже от нашия випуск  Confused

# 299
  • София

harry10, това са фактите, освен ако госпожата доброволно не се откаже от нашия випуск  Confused

Е, сега какво, дайте пък да поеме новите 5-токласници  Stop

Жалко е, че няма механизъм за решаване на такива конфликти.

Общи условия

Активация на акаунт