СЕДМИ КЛАС - чувства се вече напрежение у нас - тема № 42

• 53 754
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Водих - супер е детето, знае си, много е интелегентен! И после - ........

А малко по-конкретно ... в посока на това, че се притеснявате за оценките с оглед кандидатстването.

И това - нищо не помага. Пепиа е написала много точно това, което се случва там.

# 271
  • София
От тази неприятна ситуация да разбирам ли, че има нещо положително- в НПМГ не взимат под внимание оценката от БЕЛ за годината? Защото и ние се очертаваме с 5 за сега.

# 272
Мами на 7-класници от СМГ - какви са резултатите на децата ви от последното контролно по литература? Не мога да разбера как на пробни, а и на олимпиадата дори /макар да не стигна заветните 90т./ има високи резултати, а при госпожата все 4-ки! Нещо не ми се връзват нещата? И моят твърди, че повечето деца били с 3 и 4. Дали е вярно или ме послъгва?
Имам чувството, че нарочно ощетява децата ни от злоба, че ходят на школи и уроци. За какво кандидатстване да мислим, ако ги ощети!
Има я тази тенденция и при нас, особено на контролни много трудно се вади 5, давам пример с последното- решава 4 дни нон стоп що задачи , що чудо, викам ще изкара този път 6. Да, ама не дала някакви задачи,които изобщо никога не е решавал и няма подобни в ни един сборник или в школата.

# 273
От тази неприятна ситуация да разбирам ли, че има нещо положително- в НПМГ не взимат под внимание оценката от БЕЛ за годината? Защото и ние се очертаваме с 5 за сега.
Да, точно така.
НПМГ:
Класирането на кандидатите се извършва по бал, равен на x+y+3z+t,
където
– x е оценката от Националния изпит по български език и литература;
– y е оценката от Националния изпит по математика;
– z е оценката от вътрешния профилиращ изпит по съответния за профила
предмет; (Математика, Химия, Физика, Биология, География)
– t е оценката от удостоверението за завършен 7. клас по съответния за
профила предмет. (Математика, Химия, Физика, Биология,География)

http://npmg.org/wp-content/uploads/2013/04/priem-2013-2014.pdf

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 14:04 от peppia

# 274
  • София
Ако му пишат 5 се целим в НПМГ и това е. Те губят Joy

Пепиа, не мога да се примиря - трябваше да я сменим още в 5-ти клас, ама всички само си мрънкаме, в това число и аз, разбира се, и нищо не направихме колективно.  Знам на 100%, че предишни випуски са я сменяли, но са се обединили хората. Вече е ужасно късно за нас.

Ганис, на края на 7-ми клас ощети ли децата, или нямаш наблюдения?

# 275
  • София
Да, точно така.
НПМГ:
Класирането на кандидатите се извършва по бал, равен на x+y+3z+t,
където
– x е оценката от Националния изпит по български език и литература;
– y е оценката от Националния изпит по математика;
– z е оценката от вътрешния профилиращ изпит по съответния за профила
предмет; (Математика, Химия, Физика, Биология)
– t е оценката от удостоверението за завършен 7. клас по съответния за
профила предмет. (Математика, Химия, Физика, Биология)
http://npmg.org/wp-content/uploads/2013/04/priem-2013-2014.pdf
и аз си мислех за НПМГ, но на него хич не му се чува за друго училище!

# 276
Ако му пишат 5 се целим в НПМГ и това е. Те губят Joy

Пепиа, не мога да се примиря - трябваше да я сменим още в 5-ти клас, ама всички само си мрънкаме, в това число и аз, разбира се, и нищо не направихме колективно.  Знам на 100%, че предишни випуски са я сменяли, но са се обединили хората. Вече е ужасно късно за нас.

Ганис, на края на 7-ми клас ощети ли децата, или нямаш наблюдения?

Аз честно казано не мисля, че ще се стигне дотам. Ние от 5ти клас насам всяка година имаме проблем и особено на края на срока. И после някак пише 6ца.
Но си права, трябваше да се вземат мерки по-рано. Фактът е че в 7ми клас с нищо не помогна кандидатстването и със сигурност част от випуска ще е извън СМГ заради българския. Което е срамно, за деца които заслужават да са в СМГ...

И моя не иска в друго.

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 14:05 от peppia

# 277
  • София
А, моля ви се.
И други деца заслужават да са в СМГ, не само приетите преди 3 години. Нали не мислите, че деца приети сред последните 20 заслужават повече от следващите 20 след чертата и такива, които не са кандидатствали след 4ти клас?

Все си мисля, че накрая ще ви пишат 6ците. При нас няма да стане, имаме опит от миналата година.

# 278
А, моля ви се.
И други деца заслужават да са в СМГ, не само приетите преди 3 години. Нали не мислите, че деца приети сред последните 20 заслужават повече от следващите 20 след чертата и такива, които не са кандидатствали след 4ти клас?

Все си мисля, че накрая ще ви пишат 6ците. При нас няма да стане, имаме опит от миналата година.
Има три паралелки допълнителни в 7ми клас. Така че реално доста повече деца от тези 4 паралелки сегашните ще влязат.  Част от децата не искат да останат в СМГ също. Но на мен лично ми се струва малко гадно да те изгонят от училище, дето вече си кандидатствал веднъж и си бил приет, не мислиш ли? Да не говорим ако е заради оценката по БЕЛ в същото това училище...

# 279
  • София
Има три паралелки допълнителни в 7ми клас. Така че реално доста повече деца от тези 4 паралелки сегашните ще влязат.  Част от децата не искат да останат в СМГ също. Но на мен лично ми се струва малко гадно да те изгонят от училище, дето вече си кандидатствал веднъж и си бил приет, не мислиш ли?

...... и училище, което обожаваш, въпреки всичко.....

# 280
  • София
Стига бе, нас се убиха да ни плашат със СМГ за олимпиадата по БЕЛ. Щерката направо се е депресирала.

Добрите резултати на олимпиадата по БЕЛ на деца от СМГ не са заслуга на преподавателката в у-ще, познавам няколко от децата и знам със сигурност.

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 14:25 от tufche

# 281
Да, ама не дала някакви задачи,които изобщо никога не е решавал и няма подобни в ни един сборник или в школата.
Може ли да публикувате някоя от тях? Да се ориентирам в изискванията на тази госпожа и да си съставя мнение Simple Smile

# 282
  • София
Добрите резултати н олимпиадата по БЕЛ на деца от СМГ не са заслуга на преподавателката в у-ще, познавам няколко от децата е знам със сигурност.

Абсолютно! А и добрите резултати на децата нямат нищо общо с оценките, които им пишат в клас. То точно това е странното!

# 283
Да, ама не дала някакви задачи,които изобщо никога не е решавал и няма подобни в ни един сборник или в школата.
Може ли да публикувате някоя от тях? Да се ориентирам в изискванията на тази госпожа и да си съставя мнение Simple Smile
Щом ги върнат ще ги кача.

# 284
  • София
Децата са приети със съзнанието, че са там за 3 години. Не трябва да имат никакви предимства за приема след 7 клас, достатъчно им е, че са получили безплатно нужната подготовка по математика.

Класирането трябва да е само по оценките от матурите. Да обожаваш едно училище, не трябва да е критерий за прием.

Общи условия

Активация на акаунт