СЕДМИ КЛАС - чувства се вече напрежение у нас - тема № 42

• 53 754
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
G.D. ,
дъщеря ми ще ходи в събота на Румен Грозданов и в събота вечер или в неделя ще кача задачите.

# 256
G.D. ,
дъщеря ми ще ходи в събота на Румен Грозданов и в събота вечер или в неделя ще кача задачите.

Hug Hug

# 257
  • Варна
ми мойто е доволно само като му се получават нещата. Като  не му се получават - той страда, респективо аз страдам двойно повече, защото няма майка която да гледа как детето й  се измъчва и сърцето й да не кърви. И съм предприела тази позиция  - подкрепа до дупка, пък надявам се накрая съдбата да вземе решение максимално доближаващо се до неговото желание.

G..D.. разбирам те прекрасно. И при нас е така.
Моят син от пети клас си е избрал къде иска да учи и се труди сериозно. Аз помагам с каквото мога. За сега нещата вървят добре и в училище и в школата по БЕЛ и МАТ. При нас сега започнаха пробните в МГ та ще видим как ще е там като резултати.Казвам си, че няма да се психирам, ако не са особено добри, ама не си вярвам много като си знам каква съм Simple Smile
Дидева, как без LoL ще вземат да им пишат отсъствие, ако не изиграят поне една игра дневно. Да не казвам, че в нас не се спират само с една.

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 16:37 от Маями

# 258
  • София
Аз съм се отчаяла, моето дете не решава тестове нито по МАТ, нито по БЕЛ. По МАТ има 2-3 шестици и си мисли, че е готов, а те са от задачи от първия модул. По БЕЛ определено няма да има 6 за годината, все се върти около 5 и нещо. Та забравяме математическите гимназии с бал 11 от дипломата.

Най-много да го запиша в кварталното, че барем приемат и брат му в първи клас там. Ще го запиша на интензивен курс по някакъв език и ще се моля да не се събере с лоша компания.

# 259
Благодаря, момичета!
Най-после се чу за родителска среща. От началото на годината не сме имали една нормална такава. Все не стига времето и все за важните неща. Надявам се тази да е само за седмокласниците, защото иначе пак ще е загуба на време.
Нещата по физика много загрубяха. Целият клас е с оценки от 2 до 4. Преподава им директорката, която редовно казва, че на някои от въпросите по материала  не може да отговори или обясни. Сипят се контролни, а децата почти не разбират материята. Зная, че ще има сериозна дискусия по темата на родителската, но не зная докъде ще стигнем.

# 260
  • София
Мами на 7-класници от СМГ - какви са резултатите на децата ви от последното контролно по литература? Не мога да разбера как на пробни, а и на олимпиадата дори /макар да не стигна заветните 90т./ има високи резултати, а при госпожата все 4-ки! Нещо не ми се връзват нещата? И моят твърди, че повечето деца били с 3 и 4. Дали е вярно или ме послъгва?
Имам чувството, че нарочно ощетява децата ни от злоба, че ходят на школи и уроци. За какво кандидатстване да мислим, ако ги ощети!

# 261
Мами на 7-класници от СМГ - какви са резултатите на децата ви от последното контролно по литература? Не мога да разбера как на пробни, а и на олимпиадата дори /макар да не стигна заветните 90т./ има високи резултати, а при госпожата все 4-ки! Нещо не ми се връзват нещата? И моят твърди, че повечето деца били с 3 и 4. Дали е вярно или ме послъгва?
Имам чувството, че нарочно ощетява децата ни от злоба, че ходят на школи и уроци. За какво кандидатстване да мислим, ако ги ощети!
Твърдо 4. Нещо за фабулата там не разбрал. Не знам какво ще правим с оценката за срока. Имало тройки - да. Има и 6ци в нашия клас обаче.

# 262
  • София
Всичките му приятели с 4-ки - но това са 7-8 все умни дечица! Не ми каза за 6-ци, ама за съжаление той въобще не се е поинтересувал от оценките на другите даца  - поне да стане ясно за средното ниво, само каза че основно са 4 и 3-ки. Най-лошото е че и ние (в това число и той се пули), не можем да разберем защо е такава оценката - никакви коментари, никакви рецензии! 
Да, наистина какво ще правим?

# 263
  • София
harry10, разговор с учителката, или с класната, няма ли да помогне ?

# 264
да, и моят съвет е такъв: говорете с класната, тя ще ви представлява пред различните учители.  Тя знае как да подходи към колега. И ще го направи така, че това да не даде негативно отношение към детето. Поне при нас миналата година на всяка родителска класната не се умори да повтаря - имате ли претенции към учител, оценка, оформяне, допълнително изпитване - отнесете въпроса към мен, а аз  зная как да лобирам за всяко  дете. И сега с другия е така - класната е човекът на който всички ние като родители ще разчитаме накрая да бъдат оценени децата ни адекватно на матурните резултати. Моля, съсредоточете се върху подготовката на децата - сега това е най-важно. Оценката от матурата ще е решаваща накрая.
Ако знаете какъв преподавател по български имаше моя миналогодишен седмокласник.... не е за приказване... Ако не беше отличния резултат от матурата щеше да види адекватно оценяване друг път. Но в крайна сметка той бе принуден да оцени всички деца представили се отлично на матурата по български с отлична оценка за годината.  Макар че цяла година им тровеше живота. Дума не съм си обелила с него. Всичко се реши от резултата на детето. И предполагам - думата на класната им също е била от значение.

# 265
  • София
Водих - супер е детето, знае си, много е интелегентен! И после - ........

# 266
  • София
Водих - супер е детето, знае си, много е интелегентен! И после - ........

А малко по-конкретно ... в посока на това, че се притеснявате за оценките с оглед кандидатстването.

# 267
harry10, разговор с учителката, или с класната, няма ли да помогне ?
Класната ни вече лудна от разговори по повод БЕЛ. Не искам да я тормозя повече. Жената направи всичко каквото е по силите й, но на глава не се излиза явно.
Ако му пишат 5 се целим в НПМГ и това е. Те губят Joy

# 268
  • Русе
Стига бе, нас се убиха да ни плашат със СМГ за олимпиадата по БЕЛ. Щерката направо се е депресирала.

# 269
  • София
 harry10, ако не е тайна, кой учител ви води БЕЛ в СМГ?

Общи условия

Активация на акаунт