СЕДМИ КЛАС - чувства се вече напрежение у нас - тема № 42

• 53 754
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
За личната карта е важно и адресната регистрация на детето да е актуална т.е. при смяна на местообитаване  е възможно да се води на друг адрес.

# 241
  • Варна
babaadi, честито на рожденика! bdbaloni
Жив и здрав да е и много успехи!

# 242
  • my own world....
Момичета, моля за кратка справка от вас - горе-долу колко народ от форумните чада се е насочил към НГДЕК? Може и на лични да пускате отговори.

# 243
  • София
Привет момичета!
Включвам се по-късно в темата съвсем умишлено.
Не искам да си причинявам психозата и угризенията, че моето момче не в матрицата с успешните деца по БЕЛ и математика. Sad

Но се радвам, че има деца, които искат да бъдат полезни на другите и са способни да създадат и развиват толкова полезен сайт, като този на сина на Нели!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Възхищавам се искрено на този ентусиазъм!
ПМГ Сливен само може да надуе платната, че има в редиците си такъв талантлив младеж на борда си! bowuu bowuu bowuu  bouquet

# 244
  • София
kopche, не се притеснявай, ако детето ти не е в матрицата. Аз имах подобни угризения с първия си син, но сега гледам далеч по-спокойно на нещата. И виждам, че няма нужда от хабене на нерви. Детето все някак ще си успее да се закачи да учи някъде. Ако това не е непременно първото желание, то веднага като почне догодина в новото училище, ще се адаптира и ще забрави за всички терзания, само дето на нас ще са ни побелели косите.

Аз лично съм възприела тази тактика - натискам го да учи до дупка, но резултатите изобщо не ме обезкуражават, още повече като ги сравнявам с тези на отличниците. Знам си, че не сме като тях, няма да ги настигнем и няма да се самоубиваме заради това. Подминавам постовете с хвалби за отлични резултати и терзанията на майките, когато детето им има една петица и карам смело напред. Ние пък се радваме на четворки и какво от това. За мен успяло дете е равно на доволно дете, а не на дете, учещо непременно в елитна гимназия.

# 245
kopche, Sash, говорете , говорете, галите ми душата и някак лекооо ми става.

Дето сина ми вика- Малееей, идва ваканция, какво учене ще падаа! В това време ме гледа дяволито Wink
Ама, няма да се даваме бе хора, както беше казала една съфорумка- Нищо не е свършило, докато не свърши! Нищо не се знае  Hug

# 246
За мен успяло дете е равно на доволно дете, а не на дете, учещо непременно в елитна гимназия.

ми мойто е доволно само като му се получават нещата. Като  не му се получават - той страда, респективо аз страдам двойно повече, защото няма майка която да гледа как детето й  се измъчва и сърцето й да не кърви. И съм предприела тази позиция  - подкрепа до дупка, пък надявам се накрая съдбата да вземе решение максимално доближаващо се до неговото желание. И ние не даваме прекрасни резултати засега, госпожата по математика смята, че факторът време ще му изяде главата, българичката се ядосва на слабите му преразкази, а аз вярвам, че оставащите два месеца ще са решаващи за подготовката му и ако той има достатъчно самодисциплина може да обърне нещата в своя полза. Разбира се, че няма да се отказваме! Като сме се хванали на хорото ще го играем!
Има ли майки на деца от Пловдив които ще ходят на Румен Грозданов в събота? Да помоля за задачите. А аз ще се постарая да кача пробния по български в Търговската.

# 247
  • Пловдив
G..D.., мойта щерка мислеше да ходи, но в последния момент реши, че ще ходи на БЕЛ в Търговската...сега ще ходя да я записвам.  Wink

# 248
kopche, не се притеснявай, ако детето ти не е в матрицата. Аз имах подобни угризения с първия си син, но сега гледам далеч по-спокойно на нещата. И виждам, че няма нужда от хабене на нерви. Детето все някак ще си успее да се закачи да учи някъде. Ако това не е непременно първото желание, то веднага като почне догодина в новото училище, ще се адаптира и ще забрави за всички терзания, само дето на нас ще са ни побелели косите.
   Звучи много успокояващо, когато го чуеш от някого с опит. На нас ни е за пръв път ( кандидатстването), но и ние се стараем да гледаме спокойно на нещата. Чак се изненадвам, особено от себе си. Миналата година бях убедена, че по това време ще съм напълно откачила.
   Детето си е набелязало две гимназии като първо и второ желание ( във всяка има по няколко паралелки, де  Grinning ), има и два-три резервни варианта. Категоричен е, че не желае да сменя езика. Учи си редовно или поне така представя едночасовото оттегляне в покоите си.  Mr. Green Единственото " надпланово" занимание е решаването на няколко математически задачи почти всеки ден. В неделя пише преразкази. Ще уточня, че сам реши да го прави, тъй като в училище досега са направили само два. Предупредих го, че упражнението е леко безсмислено, защото няма кой да направи адекватна проверка на написаното, да оцени, да му посочи грешките. Той пък ми възрази, че даже да не е съвсем изпипано е по-добре от нищо. И изобщо, далеч сме от миналогодишната ми представа за подготовка, когато си мислех че ще решаваме поне по един тест по БЕЛ и математика всеки ден, че и нещо отгоре.
Май пропуснах другото ежедневно занимание - LoL. Ще взема и аз да разцъкам, че да разбера какво толкова й харесват на тази игра.   Joy

За мен успяло дете е равно на доволно дете, а не на дете, учещо непременно в елитна гимназия.

Абсолютно. Важното е да намери своето място. Има деца, за които елитните гимназии просто не са тяхното училище и не поради това, че не им стигат силите или възможностите за там.

# 249
  • Пловдив
G..D.., предполагам, че ще се снабдя със задачите и ще ги кача в пощата.

Никой обаче не качи нищо от ПИ миналата седмица в София.
Ако се намери и някой да реши задачите от ПИ Варна /интересуват ме особено последната от модул 1 и последната от модул 2/, ще е чудесно. Че нещо не се справям сама.  Hug

# 250
В неделя пише преразкази. Ще уточня, че сам реши да го прави, тъй като в училище досега са направили само два.
Брей, евала на детето! Моят ги прави с голям зор само заради школата, но за съжаление хич няма развитие. Най-много точки губи от графично оформление. Говоря, говоря.. ама не знам  Sad

# 251
Моят син си е избрал гимназия,която му е под нивото т.е. има сили да влезе в по-добра, но разбрал, че там е айляк пром и мисълта за спокойствие го блазни, но това не значи, че след време ще бъде удовлетворен. Човек, ако знае кое е най-подходящото място, само можем да предполагаме и да помагаме като побутваме, пък каквото сабя покаже..

# 252
Ами аз не мога да преценя дали има развитие, понеже идея си нямам как се оценява преразказ. Виждала съм критериите, но не мисля, че ще мога да ги приложа адекватно.
Момъкът си хваща  текста ( има един сборник с текстове за трансформиращ преразказ). Засича си 15 минути за четене, после ми носи книжката ( чистосърдечно си признава, че постоянно го изкушава да погледне текста) и си засича още час и 15 минути за писане.
За съжаление при нас няма пробни изпити, а не ми се пътува до София заради един преразказ. Решението му още в шести клас беше, че не иска да ходи на школа или частни уроци нито по БЕЛ, нито по математика. Не съм се опитвала да го убедя в обратното. Каквото стане.

# 253
  • София
Ех, Дидева! Вие сте направо 2 ери преди нас в съзнателното мислене! Grinning

Моят син отказа услужливо предлаганите от мен още в 6 клас Регалии и пр. школи, защото реално всички са ми по- бюджетни от частните уроци Tired, но бях отрязана от него още в зародиш. Каза, че сам щял да се готви по БЕЛ.
Сега се е възгордял, че има 6 по Литератира, защото единствено той от цял клас научил Опълченците от буква до буква. Та си е повярвал повече и нищо не се подготвя допълнително.
Интересно, че графично оформление му е най-силната страна в преразказите.
Може глупости да пише, но изглеждат внушително на пръв поглед. Joy hahaha

# 254
G..D.., мойта щерка мислеше да ходи, но в последния момент реши, че ще ходи на БЕЛ в Търговската...сега ще ходя да я записвам.  Wink

Ще се потят рамо до рамо  Mr. Green Mr. Green

Dundi - благодаря предварително, аз съм голям фен на това състезание, моите от 4 кл. не са го пропускали и сега ми е малко криво, че няма да имаме представител. Синът ми ще пита и деца от класа му дали няма да го посетят, че да му дадат после задачите.

Дидева, не смея да давам съвет -  сигурна съм, че сте се снабдили с една от онези чудесни книжки ( примерна на Литерайко) с подробни напътствия и примерни трансформиращи преразкази . Синът ми като взе да дава назад му взех такава и съм много впечатлена. Ясно, конкретно, разбираемо - в този тон са указанията за работа, а и самите преразкази са направени чудесно - с простички, кратки, разбираеми изречения. Само от там да се упражнява, и то не му трябва някой да му пише рецензии.

Общи условия

Активация на акаунт