СЕДМИ КЛАС - чувства се вече напрежение у нас - тема № 42

• 53 752
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
  • Дива Индия
elan, пускам ги да  печатам думите  Peace.
  bouquet

# 466
  • София
В СМГ няма ли този месец или нещо бъркам?

# 467
Здравейте, имам въпрос към тези, чиито деца ходят на курс в Регалия.  В курса по БЕЛ  правят ли точна оценка на преразказа, който правят децата, в смисъл попълват ли онази таблица с критериите за оценка на преразказ ? Или просто дават една обобщена оценка с коментар ?

# 468
  • София
Само на пробните изпити е с разбивки, на преразказите за домашно е само коментар.

# 469
ясно, благодаря Simple Smile

# 470
В СМГ ще са през април 13.04 - Мат. и 27.04 - БЕЛ, но не знам това последните ли ще са преди матурите

# 471
В СМГ ще са през април 13.04 - Мат. и 27.04 - БЕЛ, но не знам това последните ли ще са преди матурите
Последните!

В СМГ няма ли този месец или нещо бъркам?
Има! ЕК! Grinning

# 472
  • Пловдив
Пловдивчанки, и на двата ПИ този уикенд ли ще ходят децата ви?
Ние още се чудим...в събота на математиката в ТГ ще се ходи задължително, но се чудим за БЕЛ в ОМГ в неделя - дали няма да й стане много натоварването? Реално няма да има ни един почивен ден тая седмица...А и миналата седмица беше на БЕЛ... newsm78

# 473
Пловдивчанки, и на двата ПИ този уикенд ли ще ходят децата ви?
Ние още се чудим...в събота на математиката в ТГ ще се ходи задължително, но се чудим за БЕЛ в ОМГ в неделя - дали няма да й стане много натоварването? Реално няма да има ни един почивен ден тая седмица...А и миналата седмица беше на БЕЛ... newsm78

Моята дъщеря няма да може да отиде в ТГ , затова се записа за неделята в ОМГ

# 474
Яна ще ходи и на двете  Simple Smile

# 475
и ние сме и на двете. Не върви да се пропускат събития от този род. Не и ако детето е амбицирано да атакува елитни паралелки.
Разгледахте ли резултатите от Румен Грозданов? Правят ли ви впечатление изключително ниските резултати? Освен една паралелка от МГ и една от Патриарха всичко друго е с ниски резултати. И къде са представителите на иначе добрите училища като Алеко Константинов и Душо Хаджидеков? 
Фактът, че състезанието съвпадаше с пробен в ТГ не е определящ, защото и в ТГ  участниците бяха малко.
От видяното в сайта на МГ оставам с впечатление, че децата масово не са започнали ефективна работа по втори модул. Казвам го, защото това е и нашата болка. Напъвам се да си спомня толкова отчаяна ли се чувствах и миналата година по това време, но не мога. Или по-скоро си мисля,че толкова отчаяна и несигурна в знанията на детето си не съм се чувствала никога досега. И макар че  училищните му резултати са о'к, напъните му  върху 24 и 23-та задача от тестовите сборници и неумението му да подхване и развие задачата - било геометрична или друга.... всичко това ме  побърква .  А и госпожата по български с нейните ретроспекции в преразказите.... сякаш всички са се наговорили да ме докарат до пълна лудост до 21,05 #Cussing out. Докато преразказите си вървяха в едно време от началото до края всичко беше добре. Имаше  да оправи някоя и друга правописна грешка и да избегне  повторенията със синонимни депа.  Напоследък обаче преразказите са смесица от времена, във всеки има препратки към минали събития, спомени, коментар на участник  - и това води със себе си едно ужасно преизказано наклонение, което се получава чудесно и без да се използва спомагателен глагол, само че не е вярно. Това драстично намаля резултата на сина ми и той се ядосва. А аз както се досещате бавно полудявам #Cussing out. Миналата година майките от форума масово ползваха едни хапчета... само че им забравих името. Тогава се чудех защо се тровят, сега обаче ако си спомня как се казваха, хуквам към най близката аптека с надежда мислите ми да порозовеят  #Cussing out.   имотиконките ясно изразяват душевното ми състояние

# 476
  • дядовата ръкавичка
Стига де, G.D., хапчета  Simple Smile
Няма да позволя матурите да ме подлудят. Както се казва: "Правим каквото трябва, пък да става каквото ще." ... Животът предлага различни закачки....

"По-горе билото, майстори!" - този цитат от моя много любима книга ми дава кураж  Laughing

# 477
G..D.. по-спокойно де  Crazy ти ако за едни матури и гимназии стигнеш до хапчета какво ще правиш по-нататък. Кой знае на какви изпитания ще ни подлагат децата в бъдеще, запази си нервите.

# 478
Не знам защо си го причинявате това с преразказите. Това, което най-много ще му трябва на детето, е памет. Всичко друго (времена, кой разказва) се съобразява автоматично, все пак това е родният им език. А за трениране на паметта и персъздаването на текст е достатъчно да си учи уроците (има толкова много разказвателни). Не се притеснявайте и не ги затормозявайте и тях допълнително с тези преразкази - всичко зависи от съсредоточаването на самия изпит, а вече правилата за възпроизвеждане - те се спазват по естествен начин. Не им губете времето с това - не е като да нямат работа.

# 479
  • Пловдив
G..D.., стига си се тормозила с тези преразкази. Хабиш нерви напразно и предполагам предаваш напрежение и на седмокласника. Успокой малко топката и дай на детето и на себе си глътка въздух.
Всичко ще си дойде на мястото, но само, ако сте спокойни.  Peace

Скрит текст:
розовите хапчета се казват Деанксит, но преди това пробвай с мента, глог и валериана или Шуслерови соли №5

Общи условия

Активация на акаунт